Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum.

Έχω δει πως πλέον κυκλοφορεί πολύ αυτό τώρα τελευταία. Δηλαδή κάποιοι Xeon socket 771 να μπαίνουν σε motherboard με socket 775 βάζοντας ένα adapter στο cpu.

Το χει κάνει κανένας;

Του χουν παρουσιαστεί τίποτα προβλήματα;

Λόγω συμβατότητας του mobo με αυτήν την πατέντα έχω αρχίσει να το σκέφτομαι μιας και αυτοί οι Xeon είναι αρκετά φθηνοί.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

post-147589-0-84106300-1324697650.jpg

περα απο την πλακα,αυτο ηταν πριν 5-6 χρονια :P.Απλα τωρα ειναι που τους δινουν μεταχειρισμενους μαλλον για αυτο το ειδες.Αποψη μου δεν αξιζει να κανεις κατι τετοιο.Μια χαρα ειναι ο quad core σε σχεση με τους xeon.Αν θες απλα μενεις ως εχει και πας κατευθειαν σε lga 1150 socket η το 1151 που θα βγει σε κανα χρονο

Δημοσ.

Ναι σωστά τώρα που τους δίνουν τσαμπέ το πρόσεξα.. Απλά επειδή θέλω να κάνω μια αναβάθμιση σκέφτομαι ότι ίσως να άξιζε από την στιγμή που κάποιος καλύτερος quad από τον δικό μου τον δίνουν πολύ πιο ακριβά. Επίσης το να πήγαινα σε άλλο socket μου βγαίνει πάααρα πολύ ακριβό για αυτήν την φάση..

Δημοσ.

Το θέμα είναι για ποιό λόγο κάνει κάποιος μερική/ολική αναβάθμιση ...

Γιά εμένα, και μάλιστα στις σημερινές συνθήκες οικονομικής ευδαιμονίας, η αναβάθμιση πρέπει να γίνεται για τρεις λόγους:

α) το pc σταμάτησε να λειτουργεί και η επισκευή του είναι ασύμφορη...

β) το pc δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις τρέχουσες ανάγκες του χρήστη και

γ) το pc έχει ήδη κάποια ηλικία και προέκυψε μια, πραγματικά, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ευκαιρία.

Φυσικά, υπάρχουν και αυτοί που "κυνηγούν" τη τεχνολογία και σπεύδουν να αντικαταστήσουν το σύστημά τους μόλις εμφανιστεί νέα πλατφόρμα και, βέβαια, δικαίωμά τους και καλά κάνουν, αφού το αντέχει η τσέπη τους ...

Δεν ξέρω τις τωρινές και μελλοντικές ανάγκες σου, αλλά για εμένα, με 8g ram ddr3 και τη καρτούλα γραφικών που έχεις, αν δώσεις τον q6600 ένα 50άρικο, παίρνεις, με ελάχιστη επιβάρυνση, έναν xeon, κάνεις μια αξιοπρεπή αναβάθμιση και είσαι καλυμμένος για αρκετό καιρό, ακόμα και για σχετικά απαιτητικές δουλειές...

Πιστεύω ότι ένα συστηματάκι σε 775 με 8g ram, έναν Q9550/9650 και μια καλή καρτούλα γραφικών μπορεί να καλύψει ικανοποιητικά, ακόμα, τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των περιπτώσεων, με εξαίρεση, όποιους παίζουν τελευταίου τύπου παιχνίδια με τέρμα όλες τις ρυθμίσεις ...

Δημοσ.

Μα για αυτό το σκέφτομαι! να δώσω το q6600 και να πάρω έναν xeon αντί για κάποιον q9650 ο οποίος είναι πιο ακριβός.. Απλά επειδή είναι μια μόντα αυτό με τον xeon ρωτάω μήπως και κάποιος το χει κάνει ώστε να μπορώ να έχω μία άποψη!

Δημοσ.

Αν το κάνεις σωστά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Απλά, έχει κάποια διαδικασία, αλλά απ' ότι έχω δει, τους πουλάνε έτοιμους, με το ανταπτοράκι, οπότε εσύ έχεις μόνο να κόψεις προσεκτικά τις δύο μικρές πλαστικές προεξοχές που εμποδίζουν τον επεξεργαστή να τοποθετηθεί στη θέση του...

Υπάρχει πλήθος από αναλυτικούς οδηγούς στο διαδίκτυο (ενδεικτικά):

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=lga%20771%20to%20775&source=web&cd=9&cad=rja&uact=8&ved=0CEQQtwIwCA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DkPBbpSgUXkw&ei=eA8tVKKWJ9HnaN2rgsgO&usg=AFQjCNGg7wy-GJieMNo6j3pPBZyg3IDrHw&bvm=bv.76477589,d.d2s

Φαντάσου ότι υπάρχει και μόντα για να παίζει xeon 771 σε ... 478!

Δημοσ.

ναι τα χω δει τα σχετικα βιντεακια με τα tutorials απλα σε βαθος χρονου αναρωτιεμαι αν παρουσιαζει καποιο προβλημα..

ευχαριστω :)

Δημοσ.

γεια σου φιλε μου.εχω βαλει εναν xeon e 5450 σε μια775 mobo.πηρα τν επεξεργαστη πριν 8 μηνες και δεν εχει υπαρξει καποιο προβλημα.ο λογος που τον αγορασα ειναι γτ ειχα 2πυρινο επεξεργαστη και βρηκα τν xeon 50 ευρω μαζι με τ αυτοκολλητο(μεταχειρισμενος).η γνωμη μου εχει πολλες δυνατοτητες αλλα αν εχεις τον Q6600 πιστευω δεν υπαρχει λογος να τον αγορασεις. http://cpuboss.com/cpus/Intel-Xeon-E5450-vs-Intel-Core2-Quad-Q6600Δες εδω  και παρε την αποφαση σου.Να εχεις υποψη σου πως πρεπει ν κανεις bios update.

Δημοσ.

αν θελεις στειλε μου ποιον ξεον θελεις να αγορασεις να τσεκαρουμε σιγουρα την συμβατοτητα.

• 3 μήνες μετά...
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους

Ήδη, δημοσίευσα ένα μήνυμα σε διπλανό νήμα με τίτλο Xeon σε s775, με το οποίο ρωτάω τη συμβατότητα μιας μητρικής με τον Xeon X5492.

Η μητρική, για την οποία ψάχνω να βρω τη συμβατότητα με τον X5492, είναι η Asus P5QC.

Θα παρακαλούσα, αν ξέρει κανένας την απάντηση, μπορεί να τη βάλει εδώ ή στο διπλανό νήμα.

Ευχαριστώ.

-

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...