anastasisk Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα λάπτοπ Acer Aspire 7736ZG κι όταν το ανοίγω γράφει κανονικά την φράση "Εκκίνηση των Windows" ( το logo των Windows σε animation, επίσης πάιζει) και αμέσως μετά όπου περιμένω να με βγάλει στην επιφάνεια εργασίας μου κι ενώ το ακούω να λειτουργέι σωστά, βλέπω μόνο μάυρη οθόνη.έχω κάνει πολλές φορές επανεκκίνηση και συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Πώς θα μπορούσα να λύσω το πρόβλημα?
micos000 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Τι λειτουργικό έχεις; Το πρόβλημα στο εμφάνισε ξαφνικά ή έκανες κάτι πιο πριν; Για αρχή μπες σε ασφαλή λειτουργία πατώντας F8 κατά την εκκίνηση του υπολογιστή και επιλέγοντας Ασφαλή λειτουργία (Safe Mode). Αν μπεις δοκίμασε μια επαναφορά συστήματος αν σου το επιτρέψει.
anastasisk Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Το λειτουργικό είναι τα Windows 7 Home .Το πρόβλημα μου εμφανίστηκε όταν έκανα ένα update (18 ενημερώσεις) μετά απο 2 μήνες που είχα να το ανοίξω. Κατάφερα και μπήκα (πάτησα την επιλογή) safe mode αλλά μετά απο αυτό, πάλι μαύρισε η οθόνη. Μπήκα και στο BIOS αλλά μου φαίνετε οκ.
djim Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δοκίμασε μετά το post του bios να πατήσεις f8 και να επιλέξεις φόρτωμα των τελευταίες ρυθμίσεις που λητουργουσαν σωστα, αν ειναι στα αγγλικά last good configuration that worked
anastasisk Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Μετά απο πολλές επανεκκινήσεις, μου έβγαλε 4 επιλογές συνολικά. Ασφαλής λειτουργία, ασφαλής λειτουργία με υποστήριξη δικτυου, ασφαλής λειτουργια με γραμμή εντολών και κανονική εκκίνηση των windows. Έχω μπεί με ¨ασφαλής λειτουργία με υποστήριξη δικτύου¨ , μπήκε κανονικά στην επιφάνεια αργασίας (μετά απο αρκετή ώρα κι αφού έκανε την φόρτωση αρχείων windows) αλλά κόλλησε.Το ίδιο και την επόμενη φορά που επέλεξα ¨ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών¨. Με την επιλογή ¨κανονική εκκίνηση των windows¨, βλέπω "μαύρο".Δουλεύει κανονικά (το ακούω) αλλά δεν βλέπω τίποτα.Το ίδιο ακριβώς και με την επιλογή ¨Ασφαλής λειτουργία¨. Θα προσπαθήσω να κάνω κι αυτό που μου έγραψες djim.
micos000 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Κατέβασε ένα ubuntu live linux σε iso και κάψτο σε ένα dvd σαν αρχείο εικόνας (image file) με το πρόγραμμα εγγραφής ή αν δεν έχεις κάποιο βάλε το δωρεάν imageburn. Μπούταρε από το dvd και δες αν λειτουργεί σε linux.
anastasisk Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 micos000 Κατέβασα το Site: Ubuntu 12.04.5 alternate (64-bit) (.iso είναι) το έκαψα σε dvd το έβαλα στο λάπτοπ και πάλι τα ίδια απο την αρχή.Είτε μαύρη οθόνη, είτε "ασφαλή λειτουργία" κλπ κλπ. Μήπως τελικά πάω για νέο σκληρό δίσκο?
micos000 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δεν κατάλαβα! Δεν μπουτάρει από το dvd για να σε βάλει στο ubuntu; Το iso θα πρέπει να γραφτείσαν αρχείο εικόνας και όχι σαν ένα αρχείο iso μέσα σε ένα dvd. Αν το έγραψες σωστά δες μήπως πρέπει να πατήσεις κάποιο πλήκτρο για να επιλέξεις συσκευή boot ή να αλλάξεις στο bios το Boot order ώστε να μπει 1ο το dvd. Αν πάλι έχεις προβλήματα θα πρέπει να δοκιμάσεις να ελέγξεις μνήμες (memtest) και δίσκο (hdd sentinel) για σφάλματα. Ένα καλό εργαλείο είναι το hirens boot cd.
anastasisk Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Έκανα λάθος και δεν πρόσεξα πως θα πρέπει να κάνω εγγραφή σε image file.Θα το προσπαθήσω αύριο και θα ενημερώσω. Ευχαριστώ πολύ. Τελικά το "έκαψα¨ , έκανα και 2 φορές επανεκκίνηση για να είμαι σίγουρος και τις 2 φορές μου έβγαλε το ίδιο στην οθόνη.Επισυνάπτω την φωτογραφία.
micos000 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Το chkdsk ολοκληρώνει τον έλεγχο ή βγάζει σφάλματα;<br> Κατέβασε και το hirens και στην 1η οθόνη κάνε ένα memtest για σιγουριά και μετά επέλεξε dos programs-hard disk-hd sentinel και δες το smart του δίσκου πόσο health δίνει. Κανονικά πρέπει να είναι 100%.<br><br> Sent from my iPhone using Insomnia
anastasisk Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Τελικά, αγόρασα νεό σκληρό δίσκο και λειτουργεί κανονικά το λάπτοπ. Ευχαριστώ πολύ όλους για την πολύτιμη βοήθεια.
sasoulini007 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 καλημερα. εχω ενα παρομοιο προβλημα..... εχα δυο μερες να ανοιξω τον υπολ. και τον ανοιξα σημερα και εκανε κατι ενημερωσεις, με το που εκανε την επανεκκινηση ενω φορτωνει κανονικα μου εμφανιζει μαι μαυρη οθονη και το μονο που βλεπω εναι το ποντικι. ειτε προσπαθω να συνδεθω σε σειφ μοντ ειτε σε κανονικη λετουργια μονο τη μαυρη οθονη βλεπω. τα ctrl alt del δεν λειτουργουν να ανοιξω τη διαχερηση εργασιων..... μπηα στο μπιος αλλα δεν βλεπω την επαναφορα ρυθμισεων. ειναι deskop me win 7
anastasisk Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Ακολούθησε τα βήματα που είχαν γράψει τα παιδιά πιο πάνω.Ίσως να βοηθήσει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα