iPhoTe64 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Not bad at all! Αιφνιδιαστικη κινηση απο την apple στα workstation (γιατι για αυτη την κατηγορια προοριζεται με τετοια αναλυση). Oσο για εσας που ρωτατε γιατι amd, σκεφτειται οτι προκειται για osx και οχι windows. Eντυπωση μου προκαλει η επιλογη της σειρας Radeon και οχι firepro. Για την τιμη δεν τιθεται λογος... Τα 2.000ε που αναφερθηκαν μπορει να ειναι μικρος αριθμος και σιγουρα πολλα και χωρις αντικρυσμα σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Αποψη μου παντα. Ο τωρινός iMac 27" (2560 x 1440 display) που υπάρχει στο Apple Store έχει τιμή εκκίνησης γύρω στα 2000€. Φυσικά υπάρχει και το configuration να βάλεις περισσότερη RAM, άλλη GPU κτλ. Δεν πιστεύω ο κάθε ένας εάν αγοράσει ένα iMac να πάει στην 27", μια χαρά είναι και η 21.5". Η ανάλυση (5120 x 2880) του επόμενου iMac είναι η διπλάσια του τωρινού μοντέλου και επίσης θα έχει σχεδόν το ίδιο density όπως το 15αρι MacBook Pro Retina (2880 x 1800). Το MacBook έχει 221 PPI και το (καινούργιο) iMac 218 PPI. Μου προκάλεσε βέβαια έκπληξη η επιλογή της κάρτας γραφικών να πάει από NVIDIA σε AMD!
qsis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Στο Mac pro που είναι το κορυφαίο της μοντέλο έχει ήδη πάει σε amd 2
iPhoTe64 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Στο Mac pro που είναι το κορυφαίο της μοντέλο έχει ήδη πάει σε amd Ναι φυσικά, το λέω από πλευράς κόστους. Το iMac το configuration στο Apple Store μπορείς να βάλεις NVIDIA GeForce GTX (4GB) με περίπου 160€ παραπάνω ενώ το Mac Pro βάζεις AMD FirePro D700 (6GB) με περίπου 275€ παραπάνω. Ίσως από την AMD που θα επιλέξουν για το επόμενο iMac να ανέβει και το κόστος του configuration.
Zam732 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Ο τωρινός iMac 27" (2560 x 1440 display) που υπάρχει στο Apple Store έχει τιμή εκκίνησης γύρω στα 2000€. Φυσικά υπάρχει και το configuration να βάλεις περισσότερη RAM, άλλη GPU κτλ. Δεν πιστεύω ο κάθε ένας εάν αγοράσει ένα iMac να πάει στην 27", μια χαρά είναι και η 21.5". Η ανάλυση (5120 x 2880) του επόμενου iMac είναι η διπλάσια του τωρινού μοντέλου και επίσης θα έχει σχεδόν το ίδιο density όπως το 15αρι MacBook Pro Retina (2880 x 1800). Το MacBook έχει 221 PPI και το (καινούργιο) iMac 218 PPI. Μου προκάλεσε βέβαια έκπληξη η επιλογή της κάρτας γραφικών να πάει από NVIDIA σε AMD! Γενικα τα mac δεν ειναι για τον καθενα γιατι πολυ απλα δεν κανουν για τον καθενα. Ειναι υπερκοστολογημενα για αυτα που θελει ο μεσος χρηστης και θα τα κανει πιο ευκολα και πιο γρηγορα με ενα PC στο 1/4 της αξιας του mac. Ειναι ομως δυνατα μηχανηματα για οσους ασχολουνται μς τις γραφικες τεχνες και το σχεδιο. Οι 27" ειναι πολυ συνηθες μεγεθος για workstation και αν εχει καλη τιμη θα μπορεσει να προσεγγισει αυτους που κοιτανε τα pro λογω μεγεθους οθονης αλλα δεν τα πλησιαζουν λογω τιμης. Οσον αφορα την επιλογη της amd ειναι φανερο... vfm
Millennium Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Μια χαρά αντίστοιχες τεχνολογίες έχει και η AMD απλά το νέο αυτό με την συνεργασία Apple - AMD στα γραφικά, έρχεται σαν σφαλιάρα σε όλους τους "δήθεν" σχετικούς και "δήθεν" επαγγελματίες του χώρου, που μας κάναν καρπούζια τα @@ με τα cuda τους, και πόσα cuda core το ένα και πόσα cuda core το άλλο, φάτε cuda τώρα . Χεχ 25% μερίδιο στις επαγγελματικές πάντως η AMD πλέον. 1
dazoo Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 2k, 5k 8k, προβλημα μου εμενα δεν έιναι ο αριθμός των πίξελ που θα βλέπω στην οθονη μου! αλλα οι καταραμμένες μπάρες προόδου...αναρρωτιέμαι ποσες ωρες εχω αφιερώση στη ζωη μου..περιμένοντας να τελειωσει μια εγκατάσταση...ενα rendering video κτλπ!! εκει τους θέλω!! μπόρουν FULL HD Video 1 hr να το επεξεργαστω και να το εξαγει σε 5 λεπτα ετοιμο να παιξει σε blueray?? εκει θα τους παραδεχτω! αυτος ειναι κ ο λογος που δεν παιρνω καινουργιο PC κ εχω μείνει σε ενα παλιο διπυρηνο.. διοτι δεν θελω ι5 για το ιντερνετ κ word. Το αυτό. Ακριβώς!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Το αυτό. Ακριβώς! Πρέπει όμως να κατανοήσεις και το τι ακριβώς συμβαίνει σε ένα video όταν το επεξεργάζεσαι και του κάνεις export ξανά. Ειδικά για μεγάλες αναλύσεις, ο όγκος των frames είναι τεράστιος για ένα απλό μηχάνημα. Μπορείς να το κάνεις πιο άνετα με ένα mac pro αλλά το κόστος το γνωρίζεις... 2
Razor333 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Ολα καλα, μονο μην σου καει τπτ απο το aio συστημα και μετα κλαις. Καλυτερα αν ειναι να δωσει καποιος τοσα λεφτα να παει σε πιο σωστη λυση.
MoviemakerGr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Πλεον ολες οι παραπανω εφαρμογες που αναφερεις πανε σε OPEN CL ! Η AMD στο OPEN CL ξεσκίζει οποιαδήποτε Nvidia ..... ακόμα και με το μικρομεσαίο μοντέλο της !! Συμπερασματικά πολύ καλά έκαναν και έβαλαν radeon ! Επιτέλους να ξεφύγουμε από τα κλειστά πρότυπα.!! Αυτό που λέει ο Τάκης είναι ο κανόνας στο osX που εκμεταλλεύεται καλύτερα το CL ενώ υπολείπεται στο GL. Εκτός αν το πρόγραμμα που έχεις μάθει και χρησιμοποιείς π.χ AVID for osX και άλλα, είναι Cuda friendly όπου εκεί αλλάζουν πολλα. αλλά όπως είπαμε,αυτό είναι η εξαίρεση. Τώρα δεν παίζει να υπάρχει desktop και (κ) κιόλας επεξεργαστής οπότε αυτό εμένα με κάνει επιφυλακτικό με όλη την είδηση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 ίδιο panel με αυτή δλδ http://www.insomnia.gr/_/articles/hardware/dell/dell-ultrasharp-up2715-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%B2%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84-r7439 άντε επιτέλους πηγαίνει σε Wide Gamut και 10bit panel η Apple... 1
dazoo Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Πρέπει όμως να κατανοήσεις και το τι ακριβώς συμβαίνει σε ένα video όταν το επεξεργάζεσαι και του κάνεις export ξανά. Ειδικά για μεγάλες αναλύσεις, ο όγκος των frames είναι τεράστιος για ένα απλό μηχάνημα. Μπορείς να το κάνεις πιο άνετα με ένα mac pro αλλά το κόστος το γνωρίζεις... Συμφωνώ. Το θέμα όμως είναι ότι πάντα πονάνε, ακόμα και σε χαμηλότερες αναλύσεις στο σημείο αυτό. Γι'αυτό και συμφώνησα με τον προηγούμενο. Και φυσικά δεν είναι "πρόβλημα" μόνο των Mac αυτό. Τα windows βγάζουν και για κανένα 2λεπτο ένα not responding και τα βλέπεις όλα μετά απο επεξεργασία ωρών.
Palp Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Ποτέ δεν συμπάθησα τις AIO λύσεις γιατί ουσιαστικά πετάς την οθόνη όταν κάνεις αναβάθμιση του υπολογιστή. Και ειδικά όταν είναι καλή οθόνη που την έχει πληρώσει ακριβά όπως στην περίπτωση του iMac.
MoviemakerGr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Ποτέ δεν συμπάθησα τις AIO λύσεις γιατί ουσιαστικά πετάς την οθόνη όταν κάνεις αναβάθμιση του υπολογιστή. Και ειδικά όταν είναι καλή οθόνη που την έχει πληρώσει ακριβά όπως στην περίπτωση του iMac. Αν εξαιρέσεις τα προβλήματα με τα πανελς των iMac και την μη λύση για χρόνια σε αυτό το σημείο,τα iMac σαν AIO έχουν αποδείξει ότι κάνουν απόσβεση τα χρήματα τους.. αυτό φυσικά όσο ξέρεις τι έχεις και τι αγοράζεις και μη έχοντας υπέρμετρες απαιτήσεις από αυτό που είναι κατασκευασμένο να προσφέρει.. Φυσικά και η άποψη σου είναι απόλυτα αποδεκτή και εγώ δεν θ'αγοραζα ποτέ iMac αλλά αυτές οι υποσημειώσεις πρέπει να γίνονται..
spartan29gr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Αν εξαιρέσεις τα προβλήματα με τα πανελς των iMac και την μη λύση για χρόνια σε αυτό το σημείο,τα iMac σαν AIO έχουν αποδείξει ότι κάνουν απόσβεση τα χρήματα τους.. αυτό φυσικά όσο ξέρεις τι έχεις και τι αγοράζεις και μη έχοντας υπέρμετρες απαιτήσεις από αυτό που είναι κατασκευασμένο να προσφέρει.. Φυσικά και η άποψη σου είναι απόλυτα αποδεκτή και εγώ δεν θ'αγοραζα ποτέ iMac αλλά αυτές οι υποσημειώσεις πρέπει να γίνονται.. Ακομα να φτιαξουν το προβλημα με τις σκιες στα πανελ τους???????????
dimosxania Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Και ειναι ας πουμε λαθος αλλοι τοσοι χρηστες mac που μεταπηδησαν και ειναι απολυτα ικανοποιημενοι σε σχεση με πριν? Δεν με νοιαζει το anandtech και το καθε anandtech φιλε μου.. Δεν ξερω αν τα παιρνουν και απο που ολοι αυτοι με τα reviews.. Εφοσον εχω κατι στα χερια μου δεν συμβουλευομαι οποιονδηποτε για να μου πει πως τρεχει.. Εχω δικο μου σκεπτικο, δικια μου κριση, δικα μου ματια και δικα μου tasks για να συγκρινω στα 2 λειτουργικα επισης.. Κ οχι μονο εγω εννοειται.. τα παιρνει ο anand που πλεον δουλευει στην apple
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα