foreno Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα Είμαι άλλος ένας που έχει καταμπερδευτεί για την αγορά τηλεόρασης. Είδα από κόντα την Samsung (δεν τρελάθηκα με την εικόνα) αλλά τα χαρακτηριστικά της είναι φανταστικά. Την Sony δυστυχώς δν μπόρεσα να την δω από κοντά το, έχω δει αντίστοιχo μοντέλο Bravia κ τα χρώματα ήταν καταπληκτικά. Στα υπ όψιν είχα κ την LG 42LB670V αλλά δυστυχώς απογοητεύτηκα όταν την είδα από κοντά. Όπως καταλαβαίνετε το μπατζετ μου είναι κοντά στα 500€ κ ψαχνω για TV 40-42". Απ την μία έχεις τα φοβερά(ελπίζω) χρώματα της Sony κ απ την άλλη τις μοναδικές ρυθμίσεις(+ το ότι είναι κ 3D) To Smart της Sony αξίζει? Το 90% της χρήσης θα είναι για προβολή ταινιών, ελάχιστο gaming με Wii κ ψιλοπλοήγηση στο Smart αντίστοιχο μενού. Στο hdtvtest κ οι δύο τηλεοράσεις έχουν άψογη κριτική Τι λέτε?
kalidor Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Αν τις ειδες απο κοντα και δεν σου εξανα το 'κλικ' τοτε... Δεν ξερω φιλε μου...και οι 2 επιλογες ειναι καλα μοντελα σε κριτικες... Δες και την SONY να εχεις και μια πιο ολοκληρωμενη αποψη.. Κανε και μια προσπαθεια και για PANASONIC...ετσι για το γαμωτο...
kostas_dr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Κάνε την προσπάθεια και κοίτα αυτήν: https://www.skroutz.gr/s/4639689/Samsung-UE40H6400.html
kalidor Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Κωστα εχει μεγαλες διαφορες μια Η6400 με την Η6200....???
graphist83 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Κωστα εχει μεγαλες διαφορες μια Η6400 με την Η6200....??? Για την 6400: 400HZ αντι 200 (μεσω επεξεργαστή), +2 ζευγάρια γυαλιά, + ενα smart control που λειτουργεί σαν pointer, PSA πανελ anti PVA. Τα αλλα ολα ιδια. Καλησπέρα Είμαι άλλος ένας που έχει καταμπερδευτεί για την αγορά τηλεόρασης. Είδα από κόντα την Samsung (δεν τρελάθηκα με την εικόνα) αλλά τα χαρακτηριστικά της είναι φανταστικά. Την Sony δυστυχώς δν μπόρεσα να την δω από κοντά το, έχω δει αντίστοιχo μοντέλο Bravia κ τα χρώματα ήταν καταπληκτικά. Στα υπ όψιν είχα κ την LG 42LB670V αλλά δυστυχώς απογοητεύτηκα όταν την είδα από κοντά. Όπως καταλαβαίνετε το μπατζετ μου είναι κοντά στα 500€ κ ψαχνω για TV 40-42". Απ την μία έχεις τα φοβερά(ελπίζω) χρώματα της Sony κ απ την άλλη τις μοναδικές ρυθμίσεις(+ το ότι είναι κ 3D) To Smart της Sony αξίζει? Το 90% της χρήσης θα είναι για προβολή ταινιών, ελάχιστο gaming με Wii κ ψιλοπλοήγηση στο Smart αντίστοιχο μενού. Στο hdtvtest κ οι δύο τηλεοράσεις έχουν άψογη κριτική Τι λέτε? To θέμα οταν είδες τις TV πως τις είδες? Με τι ρυθμίσεις και τι υλικό? Γενικως η 6200 σε σχεση με την 605 εχει λιγο καλυτερα μαυρα. Σε χρωμα η 605 εχει μια ταση προς τον κορεσμο και ειναι λιγο πιο φωτεινη στα σκοτεινα, θυσιαζονατς ομως λιγο τα μαυρα. Αυτα σε ρυθμισεις εργοστασιου. Σε καλιμπαρισμενες συσκευες το greyscale των συσκευων εχει ως εξης: 605 6200 RGB Tracking 6200 605 Στις παραπάνω καρτέλες βλέπουμε οτι το gray-scale στην 6200 ειναι πιο γραμμικό με σωστότερο διαχωρισμό. Στο RGB επίσης εχει τα λιγοτερα delta error. Βεβαία για να ειμαι ειλικρινής ειναι κάτω του ορατού πεδιου. Το μαυρο της 6200 ειναι στα 0,41cd/m2 της 605 στα 0,052cd/m2 Το lag στην 6200 42ms στην 605 29ms Αποπλεξη κανουν πολυ και οι δυο. Η 605 σε κίνηση υπολείπεται. Σε γενικές γραμμες τα πανε πολυ καλα αλλα σε αντικειμενική σύγκριση μετρήσιμα η 6200 υπερτερεί. Αν διαλέξεις υποκειμενικά, αγνοείς καθε πινάκα η άποψη και διαλέγεις οτι σε κάνει χαρούμενο. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2014 από graphist83 3
kalidor Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Ωριστε..μιλησαν και οι αριθμοι..ευχαριστουμε τον graphist83.
foreno Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Χιλια ευχαριστώ φιλε graphic καταπληκτική η ανάλυσή σου.<br><br> Δν ξερω τι ρυθμίσεις ειχε οταν τις ειδα στο καταστημα, αλλα γενικα οι περισσότερες ειχαν μετρια απεικόνιση κ με χιονια μπορω να πω. National Geographic εδειχναν ολες.<br><br> Με τα γραφομενα σου ισως να αξιζουν τα παραπανω χρήματα για την 6400 αν αναλογιστείς οτι 2 ζευγάρια γυαλιά κοστιζουν 35€ κ το pointer κανα 40ρι.<br><br> Θελω την άποψή σου για το τεστ στο παρακατω βίντεο κ αν οντως ισχύει<br> Sony vs. Samsung HD TVs -- Color Test:
graphist83 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Την εξήγηση για το βιντεο την δινω κάπου στην μέση Τοσο καιρό κρατιόμουν να μην πω κατι για τις Sony άλλα βλέποντας αυτα, θα τον ανοίξω τον χείμαρρο. Ως επαγγελματίας μπορώ και εχω την δυνατότητα να επιλέγω τα προϊόντα που θα προτείνω και θα εγκαθιστώ σε μελλοντικούς και παρόντες πελάτες. Αρα κύριο μέλημα μου ειναι να παρέχω κατι το οποιο θα ειναι ποιοτικό, εύχρηστο, με πλούσιο εξοπλισμό και ευέλικτο στο εγκαταστατικο κομματι. Σε ολα αυτά η Sony σφαλει. Τα μενού ειναι αργα και δύσχρηστα, το smart ειναι σαν να μην υπάρχει, ενω ακόμα και η σύνδεση με το router πολλές φόρες ειναι θεμα, εχουν δικα τους vesa για να χρησιμοποιείς μονο δικες τους βάσεις (θελει αποστάτες και πατέντα), μετριοι media player και φτωχά calibration tool. Οι μεσαίες σειρες ειναι κάτω του μετρίου σε επιδόσεις. Σε ποιότητα εικονας τα μεγάλα μοντελα τα πανε καλα, αλλα για να πετύχουν χαμηλες τιμες φοράνε κινεζικά πάνελ. Γιατι να τις προτημησω αφου υπαρχουν ανταγωνιστες που τα παρεχουν ολα αυτα και με το παραπανω, κανοντας πιο ευκολη και την δικη μου ζωη, αλλα και παρεχοντας αντιστοιχη η και καλυτερη αποδοση ωστε να εχουμε εναν χαρουμενο καταναλωτη?? Το ποιο βασικο ομως ειναι η σιχαμερη νοοτροποια τους. Η SONY παλαιοτερα κατεχε την πρωτια. Θα μπορουσε ανετα να την κρατησει αλλα επαναπαυτηκε στο βαρυ ονομα που ειχε και ξεπεραστηκε τεχνολογικα απο αλλους. Θεωρησαν οτι δεν θα τους αγγιξουν αλλα εχασαν. Η υπεροψια παντα κοστιζει.... Τώρα για να ανακάμψουν χρησιμοποιούν μεθόδους τσατσιας. 1. Εχουν χαμηλώσει τις τιμες οσο δεν παει. Μερικα μοντελα ειναι πιο φθηνά και απο toshiba - funai. Αν κάποιος ανοίξει ενα προιον μεσα θα καταλαβει γιατι. 2. Το βιντεο. Η sony ειναι η μοναδική εταιρία που συγκρίνει - κονταρει προϊόντα ανταγωνιστών με βιντεο στο youtube η μέσω promoter σε καταστήματα. (η γνωστή άπατη με το μεγενθυτικο φακο) (ελπιζω να ειδατε τον εκδοτη του βιντεο). Με μια γρήγορη μάτια η samsung ειναι στο dynamic. Αυτη η ρυθμιση πουσαρει τα παντα στην εικονα και πολλα χρώματα καίγονται. Η sony δείχνει να ειναι στην τυπική η και movie. Αυτες οι ρυθμίσεις θα δώσουν περισσότερες διαβαθμίσεις. Παλιά η samsung φημιζοταν για τα ζωηρα και εντονα χρωματα, φετος οι Sony ακολουθα το ιδιο προφιλ, ενω η Samsung περισσοτερο φλατ ακομα και στο dynamic Οσοι εχετε παει σε καταστηματα θα το εχετε αντιληφθει. Μονο που η dynamic ρυθμιση δεν κανει για σπιτι. Ουτε για αστειο. Η 955 και η 8000 ειναι δυο ακριβες και καλες tv. Κάποιος που θα τα δωσει τοσα λεφτα θα ασχοληθεί με την ρύθμιση της για να παρει τα μεγιστα. Σε αυτην την περίπτωση χρωματικά πολυ δύσκολα κάποιος θα αντιληφθεί διάφορες χωρίς όργανα..... Οταν μια εταιρία προσπαθεί με την πουστι@ να με κερδίσει και δεν επενδύει σε hardware και features απο έμενα τρώει άκυρο. Εσεις οπως αγαπάτε.. 3
foreno Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Σε υπερευχαριστω φιλε μου για την απαντηση σου Αυριο θα μπορεσω να δω απο κοντα τις TV κ λογικα θα καταληξω στην Samsung. Απλα το δίλημμα τωρα είναι αν αξίζει να δωσω τα περιπου 80 επιπλεον ευρω για την 6400.
faronas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Αν είσαι άνετος οικονομικά και σε πρώ παίρνει και σου αρέσει δώσε 80 ευρώ παραπάνω και πάρε την 6400
king2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Σε υπερευχαριστω φιλε μου για την απαντηση σου Αυριο θα μπορεσω να δω απο κοντα τις TV κ λογικα θα καταληξω στην Samsung. Απλα το δίλημμα τωρα είναι αν αξίζει να δωσω τα περιπου 80 επιπλεον ευρω για την 6400. Ανετα την 6400.Τα γυαλια και το 3d ειναι εξαιρετικα και το smart remote δινει αψογη εμπειρια στην πλοηγηση.Στο απλο δεν εχω βαλει καν μπαταριες.Overall η πιο τιμια προταση για φετος.Στο gaming εχει πιο πολυ lag απο τις sony αλλα σε game mode δεν θα καταλαβεις διαφορα σε 20ms με τα 40 της 6400.Μιλαμε για 20/1000 του δευτερολεπτου lag.
kostas_dr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Εχουν χαμηλώσει τις τιμες οσο δεν παει. Μερικα μοντελα ειναι πιο φθηνά και απο toshiba - funai. Αν κάποιος ανοίξει ενα προιον μεσα θα καταλαβει γιατι. Πολλοί είχαν απορήσει με αυτές τις τιμές, πράγματι. Η εξήγηση, φυσικά, ήταν η πτώση της συνήθης ποιότητας και όχι το ψυχικό για την μάνα τους.
foreno Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Λοιπόν παιδιά τελικά κατέληξα στην 6400. Το θέμα που έχω τώρα είναι από που να την αγοράσω. Το ποιο φθηνό σκρουτζομάγαλο την έχει στα 565€ μαζί με τα μεταφορικά βγαίνει στα 580€ με μεταφορική γιατί με κουριερ το κόστος ανεβαίνει περίπου 20€ επιπλέον. Η καλύτερη τιμή την έχει το e-shop στα 549€ με δωρεάν μεταφορικά. Να γλιτώσω το 30αρι κ να πάω σε παραεισαγωγή κατά 99% ή να προτιμήσω "ελληνικά"????
kostas_dr Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Καλύτερα θα ήταν να μην πάρεις μοντέλο παραεισαγωγής (για να μην έχεις κάποια τραβήγματα μετά).
foreno Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Τελικά την πήρα από e-shop γιατί πέρα απ το 30αρι διαφορά θα μου την φέρουν στο σπίτι με αντικαταβολή. Τα άλλα καταστήματα ήθελαν τραπεζική κατάθεση κ παραλαβή απ το γραφείο της εκάστοτε μεταφορικής εταιρίας. Μακάρι να μην έχω κανένα πρόβλημα, μόλις την παραλάβω θα την τεστάρω όσο μπορώ για να προλάβω το DOA του eshop. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια Θα επανέλθω με εντυπώσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα