Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

To λαπτοπ μου είναι Turbo-X μοντέλο και το έχω 4-5 χρόνια.

CPU Intel Core i3 2310M @ 2.10GHz.

RAM 4,00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24).

ΜΗΤΡΙΚΗ PEGATRON CORPORATION A15 (CPU 1).

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ Intel HD Graphics 3000 και 1023MB NVIDIA GeForce GT 520M.

ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ 465GB Seagate ST9500325AS (SATA).

Θα ήθελα να ρωτήσω, αν μπορώ να κάνω αναβάθμιση το λαπτοπ για ram και επεξεργαστή;

Επειδή ξέρω ότι θα μου κοστίσει πολύ αν το πάω στο πλαίσιο, έχω ακούσει πως πολλοί παραγγέλνουν από το ίντερνετ και μετά βρίσκουν κάποιον γνωστό που να ξέρει να τα τοποθετεί.

Συμφέρει; Αν ναι, προτείνετε μου! 

Για επεξεργαστή θα ήθελα να κάνω αναβάθμιση  : σε κάποιον που έχει καλό σύστημα ψύξης.

Για ram θα ήθελα να κάνω  αναβάθμιση : και να είναι μεγαλύτερος από 4 GB με καλή ταχύτητα.

Επεξ/σία από TomassonMVP
Δημοσ.

Επεξεργαστή δεν θα σου συνιστούσα να αλλάξεις.

Αυτό όμως που πρέπει να κάνεις είναι να αυξήσεις την RAM σε τουλάχιστον 8Gb και να βάλεις SSD δίσκο.

Αν πάντως θέλεις να αλλάξεις και επεξεργαστή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιον επεξεργαστή μπαίνει σε socket G2 με κατανάλωση αντίστοιχη με αυτή του επεξεργαστή που ήδη έχεις (35Watt).

http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket%20G2%20%28rPGA988B%29.html

• Like 1
Δημοσ.

To συστημα ψυξης δεν εχει να κανει με τον επεξεργαστη αλλα με την ψηκτρα. Αν εχεις θεμα με θερμοκρασιες λογικα χρειαζεσαι καθαρισμα της ψηκτρας απο σκονες και στη συνεχεια αλλαγη παστας στον επεξεργαστη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε Euclides, ευχαρίστω

Φίλε Σαινόμπι. εννοούσα αυτό που λένε ότι κάποιοι επεξεργαστές έχουν  Καλύτερη θερμική συμπεριφορά από κάποιους άλλους!

Επεξ/σία από TomassonMVP
Δημοσ.

''To λαπτοπ μου είναι Turbo-X μοντέλο Α15ΗC I5 2540M και το έχω 4-5 χρόνια.

CPU Intel Core i3 2310M @ 2.10GHz.''

Τελικα εχεις τον i3 ή τον i5; Καποιο λαθος εχει κανεις στο μοντελο ΄(εκει αναφερεται οτι φορα i5) ή στον επεξεργαστη (εκει λες οτι φορα i3).

Η αναβαθμιση ραμ ειναι κυριως 'ψυχολογικο' θεμα. Δεν θα δεις ουσιαστικη διαφορα, εκτος και αν το χρησιμοποιεις για photoshop, matlab κλπ κλπ.

ssd υποχρεωτικα. Η μερα με την νυχτα θα ειναι το λαπτοπ μετα.

Φίλε Σαινόμπι. εννοούσα αυτό που λένε ότι κάποιοι επεξεργαστές έχουν  Καλύτερη θερμική συμπεριφορά από κάποιους άλλους!

Για να εχεις καλυτερη θερμικη συμπεριφορα , με το πως το εχεις καταλαβει, θα πρεπει να πας σε αλλης γενιας επεξεργαστη.

Πραγμα που θα πρεπει να το υποστηριζει και η μητρικη σου. Αν και χλωμο το βλεπω.

Sandy bridge cpu εχεις, sandy ενδεικνυται να βαλεις.

Δημοσ.

''To λαπτοπ μου είναι Turbo-X μοντέλο Α15ΗC I5 2540M και το έχω 4-5 χρόνια.

CPU Intel Core i3 2310M @ 2.10GHz.''

Τελικα εχεις τον i3 ή τον i5; Καποιο λαθος εχει κανεις στο μοντελο ΄(εκει αναφερεται οτι φορα i5) ή στον επεξεργαστη (εκει λες οτι φορα i3).

Η αναβαθμιση ραμ ειναι κυριως 'ψυχολογικο' θεμα. Δεν θα δεις ουσιαστικη διαφορα, εκτος και αν το χρησιμοποιεις για photoshop, matlab κλπ κλπ.

ssd υποχρεωτικα. Η μερα με την νυχτα θα ειναι το λαπτοπ μετα.

Για να εχεις καλυτερη θερμικη συμπεριφορα , με το πως το εχεις καταλαβει, θα πρεπει να πας σε αλλης γενιας επεξεργαστη.

Πραγμα που θα πρεπει να το υποστηριζει και η μητρικη σου. Αν και χλωμο το βλεπω.

Sandy bridge cpu εχεις, sandy ενδεικνυται να βαλεις.

Φίλε xristofore89,

Έχεις δίκιο εγώ έκανα το λάθος. 

Είναι i3.

Για την αναβάθμιση της ram που με είπες δεν το κατάλαβα... Γιατί αν βάλω μεγαλύτερη ram θα παίζω καλύτερα παιχνίδια.

Για τον δίσκο ssd συμφωνώ! Έχω δει ότι έχει τεραστία διαφορά.

Για τον επεξεργαστή που με είπες... Τι γενιάς επεξεργαστή μπορώ να βάλω; Πες μου εσύ (Συγκεκριμένα πράγματα, φυσικά καλύτερος και γρηγορότερος γιατί μιλάμε για αναβάθμιση) και πρότεινε μου κάποιους!

Έχω δει τις τιμές από πλαίσιο και τέτοιου είδους μαγαζιά, αν μπορείς στείλε κάτι από ίντερνετ .

Δημοσ.

Λογικα μπορεις να αναβαθμισεις σε εναν i5 2ης γενιας οπως αυτος εδω: http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Intel-Core-i5-2430M-2-4-GHz-Dual-Core-Laptop-Processor-SR04W-/380854043245?pt=CPUs&hash=item58acab826d

Και σε i7 τρίτης γεννιάς μπορεί να αναβαθμίσει.

Το έγραψα και παραπάνω: 

Αν πάντως θέλεις να αλλάξεις και επεξεργαστή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιον επεξεργαστή μπαίνει σε socket G2 (βλέπε στν. λίστα) με κατανάλωση αντίστοιχη με αυτή του επεξεργαστή που ήδη έχεις (35Watt).

http://www.cpu-world...(rPGA988B).html

• Like 1
Δημοσ.

Λογικα μπορεις να αναβαθμισεις σε εναν i5 2ης γενιας οπως αυτος εδω: http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Intel-Core-i5-2430M-2-4-GHz-Dual-Core-Laptop-Processor-SR04W-/380854043245?pt=CPUs&hash=item58acab826d

Λογικα και αυτος μπαινει.

http://www.ebay.com/itm/INTEL-I5-2450M-2nd-Gen-2-5-GHz-DC-FF8062700995606-SR0CH-SKT-G2-TESTED-/221429433625

Τον περιμενω μεσα στις επομενες μερες για αναβαθμιση του λενοβο μου.

Και σε i7 τρίτης γεννιάς μπορεί να αναβαθμίσει.

Το έγραψα και παραπάνω: 

Αν πάντως θέλεις να αλλάξεις και επεξεργαστή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιον επεξεργαστή μπαίνει σε socket G2 (βλέπε στν. λίστα) με κατανάλωση αντίστοιχη με αυτή του επεξεργαστή που ήδη έχεις (35Watt).

http://www.cpu-world...(rPGA988B).html

Μηπως εχει κανεναν περιορισμο ομως η μητρικη/το βιος και εχει ασυμβατοτητες με i7;

Δημοσ.

Μηπως εχει κανεναν περιορισμο ομως η μητρικη/το βιος και εχει ασυμβατοτητες με i7;

Ο μόνος περιορισμός είναι η ικανότητα του συστήματος ψύξης.

Ένα σύστημα σχεδιασμένο να απάγει θερμότητα 35 Watt, αμφιβάλλω αν μπορεί να ψύξει ικανοποιητικά μια CPU 55 Watt π.χ.

Γι' αυτό και έγραψα:  με κατανάλωση αντίστοιχη με αυτή του επεξεργαστή που ήδη έχεις (35Watt).

Άντε το πολύ - πολύ να πάει στα 45 Watt, αλλά θα δουλεύει με ψηλότερες θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! Να'στε καλά!

Πιστεύω ότι είναι καλύτερο να αγοράσεις καινούργιο παρά να κάνεις αναβάθμιση

Ναι φίλε μου.... :mellow:  :blink:  :wacko:  :unsure:

Δημοσ.

Πιστεύω ότι είναι καλύτερο να αγοράσεις καινούργιο παρά να κάνεις αναβάθμιση

Γιατί?

Μια χαρά επεξεργαστή έχει.

Με 100€ (45€ για 4Gb μνήμη επιπλέον και 65€ για έναν SSD δίσκο), το laptop θα πετάει.

Δημοσ.

το συγκεκριμένο περνει i5 και i7 και δεν υπάρχει πρόβλημα με την ψύξη...εξάλου και το πλαίσιο τα έδινε ετσι.

Εχω το ίδιο με i5 2410m και σπάνια ανάβει καν ο ανεμηστήρας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το συγκεκριμένο περνει i5 και i7 και δεν υπάρχει πρόβλημα με την ψύξη...εξάλου και το πλαίσιο τα έδινε ετσι.

Εχω το ίδιο με i5 2410m και σπάνια ανάβει καν ο ανεμηστήρας

Ο i5-2410M έχει 35 Watt ισχύ.

Όχι 55 Watt σαν τον i7-3920XM π.χ., που επίσης μπορεί να μπει στο ίδιo socket.

Mην δίνεται λάθος συμβουλές χωρίς να έχετε ιδέα για το τι συμβουλεύετε.

Μπορεί να βάλει τον οποιοδήποτε επεξεργαστή που μπαίνει στο socket G2, ισχύος μέχρι 35 Watt.

Τελεία και παύλα.

Το ζεστένεται πολύ ή λίγο, αφορά τους φιλόλογους.

Οι τεχνικοί μετράνε και υπολογίζουν.

Επεξ/σία από Euclides

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...