sigamhsoupw Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα, μιας που φτάνει η στιγμή για αλλαγή του υπάρχοντος htpc προφανώς χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Το τωρινό μου σύστημα αποτελείται από: Athlon II 235e, 2*2gb ddr2 800mhz, Asus M3N78-VM, ΑΤΙ HD5450 1gb ddr3, Kingspec 32gb ssd sata2, win 8.1 x64, καθώς και αυτό το κουτί+τροφοδοτικό το οποίο θα χρησιμοποιήσω εκ νέου.Xρήση: αναπαραγωγή 1080p, ενώ σε βάθος διετίας θα αλλάξω την "οθόνη" και από μια sony40v4000 θα περάσω σε κάποια μεγαλη 4k για αντίστοιχες αναπαραγωγές. Άλλες χρήσεις: music playback, p2p, browsing, που και που tv μέσω usb stick και windows Media Center, χαζολόγημα με τα "games" του windows store και σπάνια photoshop/office. Δεν είχα λόγο να αλλάξω συστημα τώρα, όμως το htpc μου θα εγκατασταθεί άμεσα στο σπίτι των γονιών, άρα χρειάζομαι κάτι νέο όσο πιο οικονομικό γίνεται (budget ιδανικά μέχρι 300).Από ένα μικρό search, είδα ότι για να είναι κανείς σίγουρος για αναπαραγωγή 4κ, καλό θα ήταν να αποφύγει τους amd και να περάσει σε intel με κάποια hd4600. Είχα ψιλοκαταλήξει στον intel i3-4350T, ο οποίος όμως είναι διαθέσιμος μόνο tray, άρα θα χρειαστεί επιπλέον -αθόρυβη- ψύκτρα. Εφόσον συμβεί αυτό, η ψύκτρα θα πρέπει να συνυπάρξει με 2*4gb corsair vengeance ddr3 1600, που θα δανειστώ από το desktop μου. Ένας 64gb ssd μου είναι απολύτως επαρκής, hdd's υπάρχουν και μεταφέρονται στο νέο setup: 120gb 2,5'' sata2, 2tb 3,5'' usb 3. Συνοψίζοντας, apu, mobo (hdmi, usb3, optical out για σύνδεση με ενισχυτή), ssd 64gb, cooler <300€. Στη χειρότερη περίπτωση το στήνω εγώ ενώ με ενδιαφέρει και η αναβάθμισή του αν χρειαστεί μελλοντικά.
EddieObscurant Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Από ένα μικρό search, είδα ότι για να είναι κανείς σίγουρος για αναπαραγωγή 4κ, καλό θα ήταν να αποφύγει τους amd και να περάσει σε intel με κάποια hd4600. που το είδες αυτό? Στείλε κανα λινκ. Προσωπικα δεν εμπιστεύομαι τις ενσωματωμένες της ιντελ αν και εχουν βελτιωθεί πολύ τα τελευταια χρονια και θα πήγαινα σε amd ή nvidia Λογικα τα επόμενα 2-3 χρονια το x265 θα χρησιμμοποιείται για τα καλα (ήδη εχει αρχίσει) και αυτή τη στιγμή καμια εταιρια δεν εχει hardware acceleration. Η nvidia λέει ότι κάνει μέρος του decoding αλλα ουσιαστικα ειναι τρικ marketing και ειναι software λύση. Οποτε αν δεν σου ειναι απολύτως αναγκαίο θα σου έλεγα να κρατήσεις το υπαρχον σύστημα για αλλα 1-2 χρόνια. Αν αυτό δεν γίνεται όπως λές σκέψου ότι θα χρειαστείς να αναβαθμίσεις με μια νεα gpu τα επομενα 2-3 χρονια για το λόγο που σου πα παραπανω. Να ξανααλλαξεις επεξεργαστή με την ιδια μητρικη σε 2-3 χρόνια θα ναι δύσκολο καθώς τα socket αλλαζουν συχνά. Κυρίως της ιντελ, αλλα σε κανα χρονο θα τα αλλαξει και η amd γιατι τα χει ήδη πολύ καιρο. Ssd 64gb δεν αξίζει. Η οικονομικη διαφορα απο τον 128αρη ειναι πολύ μικρή και καλό ειναι να χεις και ενα 20% του δίσκου αδειο. Ο,τι και να κανεις φροντισε αυτα που θα παρεις να χουν σχετικα χαμηλη καταναλωση γιατι το τροφοδοτικο του κουτιου δεν πρεπει να ναι τπτ το ιδιαιτερο και δεν νομιζω να αλλαζει εύκολα. Στη σελιδα που εδωσες δεν δίνει spec του τροφοδοτικου για να χουμε μια εικονα οποτε αν το χεις μπροστα σου και εχει κανα αυτοκολλητο,πες πόσα Α (Ampere) δίνει στην +12V (Volt) γραμμή. 1
Millennium Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 που το είδες αυτό? Στείλε κανα λινκ. Προσωπικα δεν εμπιστεύομαι τις ενσωματωμένες της ιντελ αν και εχουν βελτιωθεί πολύ τα τελευταια χρονια και θα πήγαινα σε amd ή nvidia Έλα ντε. TS apu ονομάζονται οι amd,η intel δεν τους ονομάζει έτσι παρεμπιπτόντως.Λεπτομέρειες αλλά τεσπα.
sigamhsoupw Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Link αδυνατώ να στείλω (τώρα τουλάχιστον) δες όμως μία τα πμ σου. Τα search με στέλναν σε site σαν τα forum του anandtech, tom's hardware κ.α. όπου πικραμένοι σαν εμένα ψάχνουν περίπου τα ίδια πράγματα (με την διαφορά ότι εγώ έχω επιπλέον και το θέμα της κατανάλωσης στο μυαλό μου) καθώς το psu όντως δύσκολα αντικαθίσταται από κάποιον άπειρο σαν εμένα ενώ όπως είδες δεν το έχω υπολογίσει στο budget. Αναγκαίο δεν μου ήταν προ διμήνου, όταν πρωτοέσκασε σαν ιδέα αν και τελικά αποφάσισα να περιμένω. Πλην όμως, το να πληρώσω ένα 200αρι για να φτιάξω ένα νέο, βασικών δυνατοτήτων, σύστημα στους δικούς μου που το θέλουν άμεσα δεν μου φαίνεται καλή ιδέα όσο το να βάλω ένα 100αρικο πανω και να φτιάξω κάτι πιο σύγχρονο/δυνατό/μελλοντικά αναβαθμίσιμο για μένα ενώ παράλληλα θα βολέψω κ τους δικούς μου για τα επόμενα χρόνια με το ακόμη αξιόμαχο htpc μου, (σε σχέση με τα μηχανήματα που έχουν συνηθίσει θα τους φανεί εξαιρετικό). Έτσι όπως μου τα λες, θα επιμείνω στο να προτείνετε μια αρκετά οικονομική σύνθεση κατάλληλη για τη χρήση που το θέλω τώρα, ει δυνατόν αναβαθμίσιμη μελλοντικά για 4k playback. ssd επιμένω 64αρη (12,4gb free of 29,8gb αυτή τη στιγμή στο htpc), γτ 120αρη έχω σε λαπτοπ και desktop και αν είναι να ξοδέψω έστω λίγο παραπάνω, θα κάνω την υπέρβαση να πάω σε 500αρη για το λαπ και να χρησιμοποιήσω τον 120αρη στο htpc κάτι που θα σήμαινε περισσότερες εγκαταστάσεις windows κ βαριέμαι @Μill: το γνωρίζω, αλλά όπως είπες, δεν ειναι κάτι τόσο ουσιαστικό, μεταξύ μας είμαστε, ας μαλλιοτραβηχτούν οι εταιρείες για το ποια ονομασία θα επικρατήσει
EddieObscurant Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 4k decoding h264 κάνουν όλες οι σύγχρονες κάρτες απο τη σειρα kepler της nvidia, haswell της ιντελ. Στην amd επειδή λιγο το ψαξα με αυτα που ειπες, λενε οτι γίνεται στους shaders και οχι απο fixed function unit οποτε λογικα οι πιο αδύναμες κάρτες της δεν κανουν και θα χρειαστεις μια της ταξης της 7750 και γι'αυτο διαμαρτύρονται, αλλα επειδή δεν το χω δοκιμάσει το τελευταιο δεν μπορώ να σου πω με σιγουρια Aυτο που προσπαθώ να σου εξηγήσω ειναι οτι οταν το 4k μπει για τα καλα στη ζωή μας θα χρησιμοποιει hevc (x265) και οχι h264 γιατι θα πιανει λιγοτερο χώρο έχοντας την ιδια ποιοτητα, και αυτή τη στιγμή καμία gpu δεν μπορει να το κάνει decoding και πάει ειτε στη cpu ειτε στους shaders με το τρικ της nvidia 1
cabdik Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 εχει καποιος, προχειρο, κανα καλο λινκ για κανονικο βιντεο 4Κ..? να δοκιμασω κατι? μπορω απο youtube, αλλα θελω να το βαλω στο δισκο και οχι απο ιντερνετ..! νομιζω οτι γινεται και τωρα. ισως να βελτιωθει με νεοτερους drivers..!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα