lefteris.th Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Εδω και αρκετό καιρό εχω αρχίσει να ψάχνω την αγορά για ένα καλό modem router . Σαν άτομο με ειδικές ανάγκες δεν έχω το περιθώριο να ψάξω την έξω αγορά και έτσι κάνω έρευνα μέσο internet. Πολλά πράγματα δεν γνωρίζω ! Εχω ένα modem router της CISCO VAG 160N δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος ειδικά όταν φορτώνετε με pc , tablet , κινητά , camera ασφαλείας , υπερθεμαίνεται και χάνεται η σύνδεση ! Ο πάροχος μου είπε ότι μάλλον φταίει ο εξοπλισμός . Επιδή οι ανάγκες και η απαιτήσεις αυξάνονται ψάχνω για ένα MONDEM ROUTER ANEX B ISDN έως 200 € και να έχει προτόκολο PPPoA γιατί ο πάροχος αυτό υποστηρίζει . Προς το παρόν το μόνο που έχω βρεί είναι το Vigor2760n Delight . Υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζω ? Περιμένω τις προτάσεις σας και τις απόψεις σας πρίν κάνω αγορά . Ευχαριστώ .
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Εδω και αρκετό καιρό εχω αρχίσει να ψάχνω την αγορά για ένα καλό modem router . Σαν άτομο με ειδικές ανάγκες δεν έχω το περιθώριο να ψάξω την έξω αγορά και έτσι κάνω έρευνα μέσο internet. Πολλά πράγματα δεν γνωρίζω ! Εχω ένα modem router της CISCO VAG 160N δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος ειδικά όταν φορτώνετε με pc , tablet , κινητά , camera ασφαλείας , υπερθεμαίνεται και χάνεται η σύνδεση ! Ο πάροχος μου είπε ότι μάλλον φταίει ο εξοπλισμός . Επιδή οι ανάγκες και η απαιτήσεις αυξάνονται ψάχνω για ένα MONDEM ROUTER ANEX B ISDN έως 200 € και να έχει προτόκολο PPPoA γιατί ο πάροχος αυτό υποστηρίζει . Προς το παρόν το μόνο που έχω βρεί είναι το Vigor2760n Delight . Υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζω ? Περιμένω τις προτάσεις σας και τις απόψεις σας πρίν κάνω αγορά . Ευχαριστώ . ας τα παρουμε απο την αρχη.εχεις το wag160 το οποιο ειναι Linksys που απλα η Linksys ειναι division της cisco.β.δοκιμασες να το κανεις firmware update μπας και παιξει καλυτερα?να ζεστενεται σε τετοιο σημειο που να χανει την συνδεση μου φαινεται λιγο δυσκολο για linksys.εκτος αν ειναι καπου χωμενο ή εχει απο πανω ή κατω αλλες συσκευες οποτε και δεν ψυχεται. Σβηνει καποιο λαμπακι?κανει reboot το ρουτερ?καντο firmware update κα ξανασεταρε το μηπως στρωσει. απο εκει και περα.ναι το 2760delight ειναι πολυ καλη επιλογη και ειναι και για vdsl μελλοντικα.απλα θα ηταν καλυτερα και θα κερδιζες σε ταχυτητα και σε σταθεροτητα αν καταργουσες την isdn γραμμη και εβαζες απλη γραμμη. επισης ολα τα ρουτερ υποστηριζουν pppoe και Pppoa (llc και vc).δυσκολο ο παροχος σου να υποστηριζει μονο pppoa αν εισαι ελλαδα.ολοι παιζουν πλεον Pppoe.βεβαια θα παιξουν και Pppoa αλλα δεν ειναι το κανονικο τους mode να το πω ετσι.απλα.Kανουν convert απλα σαν να λεμε backward compatible.pppoa επαιζαν τα πρωτα dslam του οτε επι εποχη 1 mbit - 2 mbit και adsl απλο(g.dmt).καλη αγορα για το vigor απλα για μενα πριν το παρεις κοιτα να κανεις την γραμμη annex a και μετα παρε το annex a vigor.οσο ξερω παιζει και crossflash αλλα αμα ειναι να την κανεις απλη την γραμμη παρτο annex a απο την αρχη.αν θες και δευτερο τηλεφωνο θα μπορουσες να επαιρνες ενα voip και να παιρνες το 2760vn που βγαζει και fxs. αν παρεις το draytek η γενικα οτι αλλο παρεις να κοιτας και για Firmware που και που.το draytek ειναι και νεο μοντελο το delight οποτε θα βγουν και firmware updates.ειναι και vdsl οποτε αν εχεις τα λεφτα go for it.θα το κρατησεις για πολυυυυ καιρο
lefteris.th Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 ας τα παρουμε απο την αρχη.εχεις το wag160 το οποιο ειναι Linksys που απλα η Linksys ειναι division της cisco.β.δοκιμασες να το κανεις firmware update μπας και παιξει καλυτερα?να ζεστενεται σε τετοιο σημειο που να χανει την συνδεση μου φαινεται λιγο δυσκολο για linksys.εκτος αν ειναι καπου χωμενο ή εχει απο πανω ή κατω αλλες συσκευες οποτε και δεν ψυχεται. Σβηνει καποιο λαμπακι?κανει reboot το ρουτερ?καντο firmware update κα ξανασεταρε το μηπως στρωσει. απο εκει και περα.ναι το 2760delight ειναι πολυ καλη επιλογη και ειναι και για vdsl μελλοντικα.απλα θα ηταν καλυτερα και θα κερδιζες σε ταχυτητα και σε σταθεροτητα αν καταργουσες την isdn γραμμη και εβαζες απλη γραμμη. επισης ολα τα ρουτερ υποστηριζουν pppoe και Pppoa (llc και vc).δυσκολο ο παροχος σου να υποστηριζει μονο pppoa αν εισαι ελλαδα.ολοι παιζουν πλεον Pppoe.βεβαια θα παιξουν και Pppoa αλλα δεν ειναι το κανονικο τους mode να το πω ετσι.απλα.Kανουν convert απλα σαν να λεμε backward compatible.pppoa επαιζαν τα πρωτα dslam του οτε επι εποχη 1 mbit - 2 mbit και adsl απλο(g.dmt).καλη αγορα για το vigor απλα για μενα πριν το παρεις κοιτα να κανεις την γραμμη annex a και μετα παρε το annex a vigor.οσο ξερω παιζει και crossflash αλλα αμα ειναι να την κανεις απλη την γραμμη παρτο annex a απο την αρχη.αν θες και δευτερο τηλεφωνο θα μπορουσες να επαιρνες ενα voip και να παιρνες το 2760vn που βγαζει και fxs. αν παρεις το draytek η γενικα οτι αλλο παρεις να κοιτας και για Firmware που και που.το draytek ειναι και νεο μοντελο το delight οποτε θα βγουν και firmware updates.ειναι και vdsl οποτε αν εχεις τα λεφτα go for it.θα το κρατησεις για πολυυυυ καιρο Σε ευχαριστώ πρώτα από όλα για το χρόνο σου . Το modem του έχω κάνει firmware update και σινεχιζει την ίδια τακτική . Κάτω από το ράφι του vac N160 είναι το μόντεμ του ΟΤΕ isdn και οι μπρίζες με τους μετασχηματιστές . Όντως ο εξαερισμός δεν είναι και τόσο καλός και σκεπτόμουν να του βάλω μικρό ανεμιστήρα ! Ώστε παίζει τόσο πολύ ρόλο η γραμμή isdn στην ταχύτητα και την σταθερότητα ? Όταν ενοείς να κάνω τηλεφωνική γραμμή μέσο VoIP μιλάς για skype η κάτι παρόμοιο η από το πάροχο ? Για το vigor 2760n εχω διαβάσει αυτό το άρθρο και το μόνο που λέει ότι υστερεί είναι στις δυο μπάντες που δεν έχει http://www.e-pcmag.gr/reviews/draytek-vigor-2760nδεν ξέρω εάν μου είναι απαραίτητω λόγο δυο camera ip ? Η αλήθεια είναι ότι χωρίς isdn έχεις περισσότερες επιλογές από μόντεμ . Εάν έχεις και άλλη πρόταση για μόντεμ δεκτή για μεγαλύτερο εύρος διότι η camera ip στη εξώπορτα ώρες ώρες χάνετε και αργεί να πάρει εντολές για περιστροφή κ.α. Ευχαριστώ και πάλι .
Bormpos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Προσφατα εβαλα ενα http://www.e-shop.gr/asus-dsl-n16u-gigabit-pstn-modem-router-adsl2-wireless-n-300mbps-p-PER.617274 σε ενα μικρο ξενοδοχειο περιπου 25 δωματιων και ταβερνα. Ειχα σημα και ιντερνετ μεχρι και τον 2ο οροφο απο το ισογειο που το τοποθετησα και ταυτοχρονα περιπου 20 κινητα-laptop-tablet μαζι συνδεδεμενα χωρις να κολλήσει ουτε μια στιγμη. Το μοντεμ ειναι Annex A/B/I/J/L/M
lefteris.th Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Σε ευχαριστώ πρώτα από όλα για το χρόνο σου Προσφατα εβαλα ενα http://www.e-shop.gr/asus-dsl-n16u-gigabit-pstn-modem-router-adsl2-wireless-n-300mbps-p-PER.617274 σε ενα μικρο ξενοδοχειο περιπου 25 δωματιων και ταβερνα. Ειχα σημα και ιντερνετ μεχρι και τον 2ο οροφο απο το ισογειο που το τοποθετησα και ταυτοχρονα περιπου 20 κινητα-laptop-tablet μαζι συνδεδεμενα χωρις να κολλήσει ουτε μια στιγμη. Το μοντεμ ειναι Annex A/B/I/J/L/M Θα το κοιτάξω το Asus γιατί είδα ότι είναι αρκετά οικονομικό . Υπάρχουν μόντεμ που υποστηρίζουν Annex A και Β ?
poulinos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Σε ευχαριστώ πρώτα από όλα για το χρόνο σου Θα το κοιτάξω το Asus γιατί είδα ότι είναι αρκετά οικονομικό . Υπάρχουν μόντεμ που υποστηρίζουν Annex A και Β ? ναι καποια adsl router μπορου να παιξουν και annex a και annex b ειτε διαλεγοντας το μεσα απο το μενου ειτε με crossflash.το εχω δει σε crypto και σε microcom 2636.βεβαια και τα 2 ηταν χαλια αλλα οκ. βεβαια σε περιπτωση crossflash εχω δει να μην παιζει σωστα(linksys wag200).απο Isdn σε Pstn δεν μου επαιζε σωστα το Upload σε annnex m το asus οπως βλεπω υποστηριζει τα τρια βασικα που εχουμε στην ελλαδα,annex a,b,m Σε ευχαριστώ πρώτα από όλα για το χρόνο σου . Το modem του έχω κάνει firmware update και σινεχιζει την ίδια τακτική . Κάτω από το ράφι του vac N160 είναι το μόντεμ του ΟΤΕ isdn και οι μπρίζες με τους μετασχηματιστές . Όντως ο εξαερισμός δεν είναι και τόσο καλός και σκεπτόμουν να του βάλω μικρό ανεμιστήρα ! Ώστε παίζει τόσο πολύ ρόλο η γραμμή isdn στην ταχύτητα και την σταθερότητα ? Όταν ενοείς να κάνω τηλεφωνική γραμμή μέσο VoIP μιλάς για skype η κάτι παρόμοιο η από το πάροχο ? Για το vigor 2760n εχω διαβάσει αυτό το άρθρο και το μόνο που λέει ότι υστερεί είναι στις δυο μπάντες που δεν έχει http://www.e-pcmag.gr/reviews/draytek-vigor-2760nδεν ξέρω εάν μου είναι απαραίτητω λόγο δυο camera ip ? Η αλήθεια είναι ότι χωρίς isdn έχεις περισσότερες επιλογές από μόντεμ . Εάν έχεις και άλλη πρόταση για μόντεμ δεκτή για μεγαλύτερο εύρος διότι η camera ip στη εξώπορτα ώρες ώρες χάνετε και αργεί να πάρει εντολές για περιστροφή κ.α. Ευχαριστώ και πάλι . αν ειναι σε αλλο ραφι το Netmod τοτε οκ.ελεγα μην ειχες το netmod κατω απο το ρουτερ που το κανουν πολλοι και μετα και τα δυο ζεστενονται..αλλα οκ μπορεις να βαλεις ενα fanaki για δοκιμη αν και δεν το κοβω να αλλαζει κατι.ισως να εχει αρχισει να καταρρεει σαν hardware πλεον.ναι το Isdn χανει ειδικα σε Upload .εχω δει την ιδια γραμμη σε Pstn και Isdn και το Isdn μου κοψε και στο upload που δνε πηγαινε 1021 αλλα και στo down πανω απο ενα Megabit.ειναι καλη επιλογη πλεον.οχι skype αλλα voip,πχ vivaκαι Omnitel αν θυμαμαι καλα.οχι διαμεσω παροχου πχ forthnet,hol κτλ διοτι αυτοι σου δινουν voip με δικο τους εξοπλισμο.λιγο σε νοιαζει που δεν παιζει στα 5ghz (προσωπικη αποψη).εκτος αν εισαι καπου που εχεις αλλα 50 δικτυα στα 2,4 ghz.συν οτι και 5 ghz να παιξεις πρεπει και οι συσκευες κινητα,Tablet,καμερες,laptop κτλ να μπορουν να παιξουν 5ghz αλλιως θα παιξουν g.δεν ξερω αν αλλαζει το κεραιακι στην καμερα με σκοπο να βαζες κατευθυντικη κεραια να σημαδευει το ρουτερ.επισης το ρουτερ οχι μεσα σε επιπλα κτλ.καπου να ειναι ελευθερο γυρω γυρω μακρια απο γωνιες τοιχων κτλ. 1
lefteris.th Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 ναι καποια adsl router μπορου να παιξουν και annex a και annex b ειτε διαλεγοντας το μεσα απο το μενου ειτε με crossflash.το εχω δει σε crypto και σε microcom 2636.βεβαια και τα 2 ηταν χαλια αλλα οκ. βεβαια σε περιπτωση crossflash εχω δει να μην παιζει σωστα(linksys wag200).απο Isdn σε Pstn δεν μου επαιζε σωστα το Upload σε annnex mτο asus οπως βλεπω υποστηριζει τα τρια βασικα που εχουμε στην ελλαδα,annex a,b,m αν ειναι σε αλλο ραφι το Netmod τοτε οκ.ελεγα μην ειχες το netmod κατω απο το ρουτερ που το κανουν πολλοι και μετα και τα δυο ζεστενονται..αλλα οκ μπορεις να βαλεις ενα fanaki για δοκιμη αν και δεν το κοβω να αλλαζει κατι.ισως να εχει αρχισει να καταρρεει σαν hardware πλεον.ναι το Isdn χανει ειδικα σε Upload .εχω δει την ιδια γραμμη σε Pstn και Isdn και το Isdn μου κοψε και στο upload που δνε πηγαινε 1021 αλλα και στo down πανω απο ενα Megabit.ειναι καλη επιλογη πλεον.οχι skype αλλα voip,πχ vivaκαι Omnitel αν θυμαμαι καλα.οχι διαμεσω παροχου πχ forthnet,hol κτλ διοτι αυτοι σου δινουν voip με δικο τους εξοπλισμο.λιγο σε νοιαζει που δεν παιζει στα 5ghz (προσωπικη αποψη).εκτος αν εισαι καπου που εχεις αλλα 50 δικτυα στα 2,4 ghz.συν οτι και 5 ghz να παιξεις πρεπει και οι συσκευες κινητα,Tablet,καμερες,laptop κτλ να μπορουν να παιξουν 5ghz αλλιως θα παιξουν g.δεν ξερω αν αλλαζει το κεραιακι στην καμερα με σκοπο να βαζες κατευθυντικη κεραια να σημαδευει το ρουτερ.επισης το ρουτερ οχι μεσα σε επιπλα κτλ.καπου να ειναι ελευθερο γυρω γυρω μακρια απο γωνιες τοιχων κτλ. Μάλλον θα μείνω στο Draytek Vigor 2760n delight (Annex για να μην μπλέξω με VoIP Άλλωστε έχουν και διαφορά στην τιμή τα δυο μοντέμ 2760n με 2760vn περίπου 50€ . Πιστεύω ότι θα μείνω ευχαριστημένος σε σχέση με το Cisco VAG160N και ας είμαι με ISDN . Υπάρχει κάποια άλλη εταιρεία με καλό modem router Annex b που να μην γνωρίζω ?
poulinos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Μάλλον θα μείνω στο Draytek Vigor 2760n delight (Annex για να μην μπλέξω με VoIP Άλλωστε έχουν και διαφορά στην τιμή τα δυο μοντέμ 2760n με 2760vn περίπου 50€ . Πιστεύω ότι θα μείνω ευχαριστημένος σε σχέση με το Cisco VAG160N και ας είμαι με ISDN . Υπάρχει κάποια άλλη εταιρεία με καλό modem router Annex b που να μην γνωρίζω ? ναι ειναι πιο ακριβο.ο λογος που στο ειπα ειναι για να ξεφορτωθεις το Isdn και να συγχρονισεις καλυτερα.σε θεμα κοστους τωρα ναι πληρωνεις τον εξοπλισμο παραπανω απο την αλλη ομως γλυτωνεις παγιο Isdn οπως μπορεις να πας και σε αλλη εταιρεια εκτος οτε για πιο φτηνα.τωρα το voip θα σου δωσει και φτηνα τηλεφωνηματα κτλ.και ειναι Linksys wag160n μην το λετε cisco.ασχετα που η Linksys ηταν/ειναι division Της cisco..δυστυχως στην πραξη η μια εταιρεια καμια σχεση με την αλλη.τα linksys σαν Hardware ειναι πολυ καλα αλλα σε software θα μπορουσαν να επαιζαν Much better.draytek ειναι οτι καλυτερο μπορεις να παρεις .σε cisco πολλα λεφτα χωρις νοημα και ολα ειναι απο cli.και αλλες εταιρειες βγαζουν annex b αλλα δεν θα βρεις κατι καλυτερο απο draytek σε αυτα τα λεφτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα