Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα έχει ως εξής. Πήρα καινούργια οθόνη και την παλιά την έχω σαν δεύτερη αλλά όταν στην μια παίζω κάποιο παιχνίδι και στην άλλη παρακολουθώ stream για παράδειγμα πέφτουν τα fps στο παιχνίδι. Υποθέτω πως αυτό γίνεται διότι ζορίζεται η κάρτα γραφικών. Οπότε σκεφτόμουν να βάλω την δεύτερη οθόνη σε άλλη κάρτα γραφικών (λίγο πιο παλιά κάρτα) έτσι ώστε να μην ζορίζεται η πρώτη. Γίνεται αυτό ? Και αν ναι πως ? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.

γιατί να τρολλάρω ?  δεν μου φαίνεται και κάτι το απίθανο αυτό που ρωτάω, ίσα ίσα μου φαίνεται αρκετά απλό   :P

windows 7

cpu : AMD FX 8350 8 cores 4.0GHz

RAM : 12 GB

GPU : AMD Radeon HD 7790 

Μ/Β : GIGABYTE GA-990FXA-UD3

Δημοσ.

ΟΚ. 

κατ' αρχας, η 7790 δεν ειναι και η δυνατοτερη καρτα, ωστε να σου εξασφαλιζει μπολικα FPS σε παιχνιδια, ακομα κι αν δεν κανεις τιποτα αλλο..!!! 

το να κανεις 2 διαφορετικα πραγματα σε 2 οθονες, ναι, γινεται...., ακομα και με μια καρτα.!  το κανω συχνα..!!

αλλα.. απο εκει και περα ειναι θεμα ισχυος της καρτας γραφικων..!  αν θελεις να βαλεις 2η καρτα στην αλλη οθονη, παλι γινεται (το εχω κανει και αυτο..!!!). το μονο που θες (κι εσυ το εχεις!) ειναι η μητρικη σου να εχει κι αλλη θυρα PCI για καρτα γραφικων. 

ποια αλλη καρτα γραφικων εχεις?

Δημοσ.

ναι το ξέρω πως δεν ειναι κάποια τρελή κάρτα για τα fps, αλλά όταν δεν έχω stream στην άλλη οθόνη τα fps στο παιχνίδι ειναι 100+ και όταν βάζω stream πέφτει στα 40-50.

επίσης το ξέρω πως γίνεται να τα κάνεις με μια κάρτα όλα, αλλά η συγκεκριμένη κάρτα δεν το πολύ σηκώνει αυτό οπότε απο το να αγοράζω καινούργια κάρτα σκεφτόμουν γιατί να μην χρησιμοποιήσω την παλιά ? εφόσον γίνεται απο οτι μου λες. 

η παλιά μου κάρτα ειναι : SVGA PCI-EX CONNECT3D 4650 MB DDR23 

πολύ ωραία, εφόσον γίνεται πως μπορώ να το κάνω ? απλά βάζω την παλιά κάρτα στην δεύτερη PCI θήρα και κάνω install τους drivers ? 

Δημοσ.

[.......]

αν θελεις να βαλεις 2η καρτα στην αλλη οθονη, παλι γινεται (το εχω κανει και αυτο..!!!). το μονο που θες (κι εσυ το εχεις!) ειναι η μητρικη σου να εχει κι αλλη θυρα PCI για καρτα γραφικων. 

ποια αλλη καρτα γραφικων εχεις?

Γίνεται αυτό, χωρίς να είναι Crossfire/SLI;

Δημοσ.

Γίνεται αυτό, χωρίς να είναι Crossfire/SLI;

ναι. χωρις SLI/Xfire..!!

πιο συγκεκριμενα, αρκετα παλιοτερα, πριν παρω την νεα μου LED TV, ειχα μια CRT 32".  για να συνδεσω την τηλεοραση με την καρτα γραφικων, επρεπε η καρτα γραφικων να εχει Svideo out (το παλιο στρογγυλο βυσμα για εικονα..!)  ..!!

τοτε, εγω ειχα μια 4670 στο πισι, η οποια δεν ειχε τετοια εξοδο. πηρα λοιπον μια φθηνη 3450 και την εβαλα παραλληλα με την 4670.

ετσι λοιπον ειχα την 4670 στο μονιτορ και την 3450 στην τηλεοραση..!  

το μονο που δεν γνωριζω, να σου πω απο πριν, ειναι μην τυχον υπαρχουν Conflicts αν βαλεις 2 διαφορετικους drivers της ιδιας εταιριας, καθως η σειρα 7000 με την σειρα 4000, παιρνουν διαφορετικους drivers.  

αν δεν κανω λαθος η σειρα 4000 εχει σταματησει να υποστηριζεται μετα απο καποια εκδοση drivers. οι 13.12 -αν θυμαμαι καλα- ειναι οι τελευταιοι....?

Δημοσ.

ναι. χωρις SLI/Xfire..!!

πιο συγκεκριμενα, αρκετα παλιοτερα, πριν παρω την νεα μου LED TV, ειχα μια CRT 32".  για να συνδεσω την τηλεοραση με την καρτα γραφικων, επρεπε η καρτα γραφικων να εχει Svideo out (το παλιο στρογγυλο βυσμα για εικονα..!)  ..!!

τοτε, εγω ειχα μια 4670 στο πισι, η οποια δεν ειχε τετοια εξοδο. πηρα λοιπον μια φθηνη 3450 και την εβαλα παραλληλα με την 4670.

ετσι λοιπον ειχα την 4670 στο μονιτορ και την 3450 στην τηλεοραση..!  

το μονο που δεν γνωριζω, να σου πω απο πριν, ειναι μην τυχον υπαρχουν Conflicts αν βαλεις 2 διαφορετικους drivers της ιδιας εταιριας, καθως η σειρα 7000 με την σειρα 4000, παιρνουν διαφορετικους drivers.  

αν δεν κανω λαθος η σειρα 4000 εχει σταματησει να υποστηριζεται μετα απο καποια εκδοση drivers. οι 13.12 -αν θυμαμαι καλα- ειναι οι τελευταιοι....?

Παράξενο μου φαίνεται. Δεν αμφισβητώ οτι το έκανες. Αλλά πως να στο πω, δούλευαν ανεξάρτητα οι κάρτες; Πληροφοριακά ρωτάω καθαρά

Δημοσ.

ναι, βρε..!  γιατι σου φαινεται παραξενο?  

μπορω να σου πω οτι καλυτερα δουλευουν σαν ανεξαρτητες συσκευες, παρα σε SLI/ Xfire...!  

σκεψου το λιγο διαφορετικα.  οταν βαζεις μια εξωτερικη καρτα ηχου, δεν ειναι μια ακομα εξωτερικη συσκευη? η μια καρτα TV..? γιατι να εχεις προβλημα? η καθε συσκευη λειτουργει με τον δικο της driver..!! 

σε SLI/ Xfire πρεπει ο ιδιος driver να δουλεψει με τις 2 καρτες..!!

Δημοσ.

Αν όμως βάλεις εξωτερική κάρτα ήχου, μπορείς να βγάλεις ήχο και από την ενσωματωμένη σε 2 ηχεία και από την εξωτερική σε δύο άλλα;

Αυτό όμως με τα γραφικά, οι οθόνες είναι duplicate ή extend;

Δημοσ.

εχω και διπλη καρτα ηχου στο HTPC μου..!!  (ναι,,, και αυτο το εχω κανει..!!!! :-) )   

εχω και τις 2 καρτες ενεργες.  την ενσωματωμενη την εχω για συνομιλιες με Skype με ακουστικα+μικροφωνο, και η εξωτερικη (Xonar DG) εχει πανω της 5.1 ηχεια..!! 

τις οθονες τις εβαζα extend, για να εχω εξτρα επιφανεια εργασιας. αν την εβαζα στο Duplicate θα εβλεπα και στις 2 οθονες, το ιδιο πραγμα..!  

Δημοσ.

Ρε τι μαθαίνει κανείς. Πραγματικά μου φαίνεται ιδιαιτέρως παράξενο για κάποιο λόγο αυτό! Αλλά αφού το λες, έτσι θα είναι. Απλώς δυσκολεύομαι να συλλάβω πως συνεργάζονται δύο κάρτες οι οποίες δεν είναι σε κάποια διάταξη SLI/Xfire. Θα το ψάξω στο θείο Γούγλη για να μάθω περισσότερα.

Άρα για να ξεκαβαλήσουμε το θέμα του φίλου, γίνεται να πετάξει δεύτερη κάρτα και να έχει εικόνα σε δεύτερη οθόνη (είτε duplicate είτε extend)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...