Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα εχω μια ga p35 ds3 ver1. με ενα intel xeon με το γνωστο κολπακι.προσφατα εβαλα 8 γιγα ram kingston hyper x 1600hrz 4x2 .πριν ειχα 4χ1 kingston st 1333. δν μου διαβαζει την μνημη.ακομα και στα bios μ λεει οτ εχω 4! υπαρχει καποια ρυθμιση ισως?

Δημοσ.

Αν τις βάλεις μία-μία, τις αναγνωρίζει και τις 2; Έχεις δοκιμάσει όλα τα slots? Έχεις κάνει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς στα slots?

Δημοσ.

ειναι 4 ram απο 2 giga.οχι δεν εχω δοκιμασει μια μια αλλα θα το κανω. μου ειπαν βεβαια οτι υπαρχει καποια ρυθμιση στ bios

Δημοσ.

καλησπερα.σημερα που βρηκα χρονο να ασχολειθω εβαλα ν δουλεψουν οι 2 ραμ και μ λεει οτ η μνημη ειναι 2 γιγα.ενς οι ραμ ειναι 2αρες. πρωτη φορα συναντω κατι τετοιο.καποιος ν βοηθησει? ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Βάλε μια μια ολες τις μνήμες, σε όλα τα socket και ελεγχε καθε φορα ποση μνήμη σου δειχνει οτι εχει και για να διαπιστώσεις οτι δεν έχουν πρόβλημα

αν ολα καλα συνεχίζεις με δυαδες και βλεπεις

Δημοσ.

Όταν άλλαξες μνήμες, έκανες bios clear cmos με το τζαμπεράκι?

Δοκίμασες να βγάλεις και να ξαναβάλεις τη μπαταρία?

Μπήκες στο bios να κάνεις "load optimized defaults"?

Δημοσ.
EddieObscurant το δοκιμασα μα μου λεει 1 gb! οι ram ειναι 2γιγα τις εχω δει σ αλλο pc.

blitzNikos το πρωτο που μου ειπες δεν ξερω καν τι ειναι..την μπαταρια την εβαλα ξανα  και ειναι optimized.

βαβαια πριν λιγο που κοιταξα καλυτερα η μητρικη μου ειναι στα 1066 χρζ ενω οι ram στα 1600. κατεβασα το cpu-z και μ λεει οτι δουλευει στα 400 χρζ αυτη την στγμη.εχω κανει τεραστια γκαφα.υπαρχει περιπτωση να δουλεψει αν βαλουμε χειροκινητα τα χρζ και τα βολτ?

Δημοσ.

καλα τρελε παλι καλα ε..δεν τ ειχα σκεφτει ! :P  δεν ειναι αυτο απλα ειναι τεσσερις 2αρες και μου τις διαβαζει για 1gb

Δημοσ.

Αν το cpuz δείχνει 400, αυτό σημαίνει 400x2=800 Mhz γιατί οι μνήμες είναι ddr=double data rate.

Η μητρική που αναφέρεις: "ga p35 ds3 ver1"  παίρνει μνήμες 4x2=8g ddr2

Εσύ όμως μας αναφέρεις για μνήμες ddr3 ... :confused:

Σε ddr3 ξέρω την ga p35C ds3 ver1, αλλά αυτή είναι combo δηλαδή έχει 3x2=6 θέσεις για μνήμες: 4x2=8g ddr2 και 2x2=4g ddr3 αλλά μπορείς να χρησιμοποιείς μόνο ένα από τα δύο είδη μνήμης ...

Ποιά ακριβώς είναι η μητρική σου? :eek:

Επίσης οι μνήμες "kingston hyper x 1600hrz" που αναφέρεις σε τι volt παίζουν 1,5 ή 1,65?

Όλες οι παλαιές μητρικές 775 δέχονται μνήμες ddr3, μόνο μέχρι, το πολύ, 1333 Mhz και μόνο στα 1,5 volt.

Πιθανόν ο ελεγκτής μνήμης αδυνατεί να διαβάσει σωστά 1600άρες μνήμες και μάλιστα στα 1,65 volt ...

Δημοσ.

to cpu-z μου λεει ddr2 ! κοιτα λιγο αυτο το λινκ http://www.trustedreviews.com/kingston-hyperx-khx9600d2k2-2g-ddr2-2gb-memory-kit-review.. ειναι οι ram που εχω.

διορθωση.. 1200 χρζ ειναι. αλλα και παλι επρεπε ν διαβαζει οτι ειναι 8γιγα ισως πρεπει ν τους δωσω κι αλλο ρευμα.δεν ακουμπαω κατι ακομα περιμενω απο καποιον που μπορει ν με καθοδηγησει. :)

Δημοσ.

Άρα λοιπόν μιλάμε για ddr2.

Δεν ξέρω που τις βρήκες και τις πήρες αυτές τις μνήμες αλλά ddr2 στα 1200Mhz (!) και στα 2,3 volt είναι πολύ πιθανόν ότι "αρνείται" να τις διαχειριστεί ο ελεγκτής μνήμης της παλαιάς P35 μητρικής σου η οποία παίζει στα 800Mhz/1,8 volts, άντε στα 1066Mhz, αν μπορείς να το ρυθμίσεις μέσα από το bios...

Τέτοιες μνήμες παίρνει μόνο κάποιος που είναι αποφασισμένος να φτάσει ... στα άκρα με αντίστοιχη μητρική- επεξεργαστή...

Πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο θέμα ασυμβατότητας και αν τοποθετήσεις 4x2=8g ddr2 800Mhz/1,8 θα λειτουργήσουν κανονικά ...

Αν όμως θέλεις να δοκιμάσεις, μπές στο bios και:

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=gigabyte%20ga-p35-ds3l%20ram%20oc&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0CFIQtwIwBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dt1atG3g-jmk&ei=P98rVLnGJoTAOfSUgcAD&usg=AFQjCNHmTbqciVGIS5fh012WnuPw34VxmA

καλή τύχη!

Δημοσ.

το εχω δει το video και σιγουρα βοηθαει.αρα overclokin memory και αγιος ο θεος.ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια αν εχω αποτελεσματα θα σε ενημερωσω :)

τις ελα και λειτουργουν λοιπον στ 1066 με +0.02 v ..το cpu-z λεει 533 που ειναι και τ επιθυμιτο αποτελεσμα.γιατι ομως παραμενει να τις διαβαζει ως 1 gb? watchdogs  θα παιζει που θελει 8 gb min ram?

Δημοσ.

Ο μοναδικός σίγουρος τρόπος για να τσεκάρεις αν έχει κάποιο πρόβλημα η μητρική ή απλά υπάρχει κάποιο θέμα ασυμβατότητας με τις συγκεκριμένες μνήμες είναι να βρεις-δανειστείς από κάπου στικάκια μνήμης 2g ddr2 800Mhz/1,8 και να δεις αν παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Oλος τυχαιος φιλε μου ο συγκατικος μου εχει τετοιες ram  που λες.παρεπιπτοντως διαβασα τ παντα για αυτες τις ram και μ λενε να ανεβασω χειροκινητα τα volt σε 2.3...ειναι safe να το κανω αυτο γτ ειναι στις κοκκινες περιοχες στο bios.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...