negain Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα έχω ένα HP1080 ev laptop 15'' αρκετά χρόνια, το laptop δουλεύει πολύ καλά είναι και αρκετά γρήγορο μάλιστα για τις δικές μου ανάγκες, οπότε δεν έχω μπει σε σκέψεις αντικατάστασης (λόγο και των οικονομικών δεδομένων). Το ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ LAPTOP είναι πως το ανεμηστηράκι του ακούγεται εδώ και περίπου ένα χρόνο έντονα, δηλαδή κάνει συνεχώς ένα έντονο γρρρρρρρρρρρρ σαν να βρίσκει κάπου η να ζορίζεται. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ λοιπόν να το αντικαταστησω αν χρειάζεται και να το καθαρίσω το laptop. Έχω 2 ερωτήσεις 1ον είδα αρκετά βίντεο στο ΥΤ και πιστεύω αν και είναι πολύ μπελαλίδικο ότι μπορώ να το επιχειρήσω μόνος... 1ή φόρα θα ανοίξω... όπως είδα τα βίντεο έχει όντως πολύ δουλειά άλλα με μεθοδικότητα και υπομονή πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Κάνω λάθος? 2ον ρώτησα σε δυο service αντικατάσταση και αλλαγή πάστας μου είπαν 100ευρώ Θεσσαλονίκη. δεν είναι παρά πολλά? Γνωρίζεται κάποιο καλό μάστορα που μπορεί να είναι ποιο οικονομικός να προτείνεται? Ευχαριστώ
Σαϊνόμπι Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα έχω ένα HP1080 ev laptop 15'' αρκετά χρόνια, το laptop δουλεύει πολύ καλά είναι και αρκετά γρήγορο μάλιστα για τις δικές μου ανάγκες, οπότε δεν έχω μπει σε σκέψεις αντικατάστασης (λόγο και των οικονομικών δεδομένων). Το ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ LAPTOP είναι πως το ανεμηστηράκι του ακούγεται εδώ και περίπου ένα χρόνο έντονα, δηλαδή κάνει συνεχώς ένα έντονο γρρρρρρρρρρρρ σαν να βρίσκει κάπου η να ζορίζεται. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ λοιπόν να το αντικαταστησω αν χρειάζεται και να το καθαρίσω το laptop. Έχω 2 ερωτήσεις 1ον είδα αρκετά βίντεο στο ΥΤ και πιστεύω αν και είναι πολύ μπελαλίδικο ότι μπορώ να το επιχειρήσω μόνος... 1ή φόρα θα ανοίξω... όπως είδα τα βίντεο έχει όντως πολύ δουλειά άλλα με μεθοδικότητα και υπομονή πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Κάνω λάθος? 2ον ρώτησα σε δυο service αντικατάσταση και αλλαγή πάστας μου είπαν 100ευρώ Θεσσαλονίκη. δεν είναι παρά πολλά? Γνωρίζεται κάποιο καλό μάστορα που μπορεί να είναι ποιο οικονομικός να προτείνεται? Ευχαριστώ Λογικα με εναν απλο καθαρισμο της ψηκτρας απο σκονες θα παψει το ανεμιστηρακι να κανει σαν ελικοπτερο. Καλο θα ηταν να αλλαξεις και την παστα του επεξεργαστη ομως. Ειναι αρκετα απλο και το μονο που εχεις να κανεις εφοσον ειναι η 1η σου φορα που ανοιγεις λαπτοπ ειναι να κανεις ενα ενα τα βηματα σιγα σιγα και μεθοδικα. Με βιντεακι οδηγο ταυτοχρονα να σε καθοδηγει πιστευω δεν θα χεις κανενα προβλημα. Απο παστα προτεινω την Arctic Cooling MX-4.
Gigamestin Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα έχω ένα HP1080 ev laptop 15'' αρκετά χρόνια, το laptop δουλεύει πολύ καλά είναι και αρκετά γρήγορο μάλιστα για τις δικές μου ανάγκες, οπότε δεν έχω μπει σε σκέψεις αντικατάστασης (λόγο και των οικονομικών δεδομένων). Το ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ LAPTOP είναι πως το ανεμηστηράκι του ακούγεται εδώ και περίπου ένα χρόνο έντονα, δηλαδή κάνει συνεχώς ένα έντονο γρρρρρρρρρρρρ σαν να βρίσκει κάπου η να ζορίζεται. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ λοιπόν να το αντικαταστησω αν χρειάζεται και να το καθαρίσω το laptop. Έχω 2 ερωτήσεις 1ον είδα αρκετά βίντεο στο ΥΤ και πιστεύω αν και είναι πολύ μπελαλίδικο ότι μπορώ να το επιχειρήσω μόνος... 1ή φόρα θα ανοίξω... όπως είδα τα βίντεο έχει όντως πολύ δουλειά άλλα με μεθοδικότητα και υπομονή πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Κάνω λάθος? 2ον ρώτησα σε δυο service αντικατάσταση και αλλαγή πάστας μου είπαν 100ευρώ Θεσσαλονίκη. δεν είναι παρά πολλά? Γνωρίζεται κάποιο καλό μάστορα που μπορεί να είναι ποιο οικονομικός να προτείνεται? Ευχαριστώ παρε δικια σου παστα και οπου βλεπεις παλια παστα σκουπιζε την με ενα ποτισμενο πανακι με ασετον και ξανατοποθετησε την καινουργια.ενας μαστορας θα σου παρει γυρω στα 35€
Σαϊνόμπι Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 100€ ειναι παρα πολλαεγω θεωρω και 35€ πολλα παντως προτεινω να το κανεις μονος σου 1
negain Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 ευχαριστώ για την συμβουλή με το ασετον δεν το ήξερα.(ακουγετε απλο) Arctic Cooling MX-4 την βρηκα 5ευρω ειναι σωληνάριο σε μορφή συριγγας?
SPANK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι σε σωληνάρια ειναι σχεδόν ολες οι πάστες παντως εκτός απο την πάστα πρέπει να αλλάξεις και το ανεμιστηράκι αν εχει πρόβλημα
Σαϊνόμπι Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Spank πιθανολογω οτι εχει μπουκωσει ο εξαερισμος απ' τη σκονη μιας και δεν εχει καθαριστει ποτε το λαπτοπ. Και εφοσον υπαρχει το μπλοκαρισμα το καημενο το ανημεριστηρακι παιδευεται διαρκως. Επισης TS προσοχη οταν βγαλεις την ψηκτρα να μη σου χαλασει/χασεις καποιο Thermal Pad. Αν το συγκεκριμενο μοντελο εχει ανεξαρτητη GPU τοτε μεταξυ αυτης και της ψηκτρας θα υπαρχει ενα κομματι Thermal Pad.
Euclides Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Τα Pavilion είναι από τα πιο δύσκολα laptops για καθαρισμό. Πρέπει να ξεμοντάρεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ (ακόμα και την οθόνη) για να φάσεις στην ψύκτρα και το ανεμιστήρα. Από το να δώσεις όμως 100€ καλύτερα να το προσπαθήσεις μόνος σου με την βοήθεια video και οδηγιών που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Χρήσιμος είναι και ο οδηγός αυτός: http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c02666786.pdf Από την σελίδα 53 έχει αναλυτικές οδηγίες. Επίσης, για να κάνει θόρυβο ο ανεμιστήρας έχει κτυπήσει ρουλμάν και θα χρειαστεί να τον αντικαταστήσεις. Πριν ξεκινήσεις, καλό είναι να έχεις ότι υλικό θα χρειαστείς. 1. Παρήγγειλε τον ανεμιστήρα: http://www.ebay.com/itm/HP-Pavilion-dv5-1080ev-DV5-1085EO-DV5-1087EO-DV5-1089EO-Compatible-Laptop-Fan-/161436863016?pt=UK_Computing_Other_Computing_Networking&hash=item2596630a28 2. Αγόρασε και thermal paste, και thermal pads. Paste θα βάλεις στην CPU και pad στην GPU (ο κανόνας είναι βάζουμε ότι βρίσκουμε - ποτέ δεν αντικαθιστάμε pads με paste). Και λίγες γενικές οδηγίες: 1. Πριν ξεκινήσεις, πιάσε μια βρύση να αποφορτιστείς από στατικό ηλεκτρισμό. 2. Τα ευπαθή εξαρτήματα (μνήμες, κάρτες) μην τα ακουμπήσεις σε πλαστική επιφάνεια. Καλύτερα να απλώσεις λίγο αλουμινόχαρτο. 3. Ένα μαγνητικό κατσαβίδι θα σε βοηθήσει πολύ. Επίσης το κατσαβίδι που θα χρησιμοποιήσεις, να έχει το σωστό μέγεθος κεφαλής για να μην καταστρέψεις τις βίδες. 4. Αν κάποια βίδα κολλάει, είναι γιατί στην συναρμολόγηση βάζουν loctite. Για να το σπάσεις, θέλει μικρές απότομες κινήσεις. 4. Στο μάζεμα, μην παρασφίξεις τις βίδες. Δεν θα πάνε πουθενά 1
negain Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια όλους τους φίλους. περιμένω την πάστα αύριο θα την έχω. Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο μπορώ να βρώ το ανεμηστηράκι να το παραγγείλω απο Ελληνική αγορά? Απο κάποιο κατάστημα?
Euclides Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Από την αντιπροσωπία, αλλά ετοιμάσου να πληρώσεις από 60€ και πάνω.
negain Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 παρα πολλα οχι δεν θα πάρω..... http://www.aliexpress.com/item/Original-brand-new-Silent-laptop-cpu-fan-cooler-for-Hp-Pavilion-DV5-DV5T-DV5-1000-DV6/1753515845.html βρήκα αυτό. είναι εντάξει?
Σαϊνόμπι Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Γιατι πιστευεις οτι εχεις προβλημα με το ανεμιστηρακι? 99% θελει απλα καθαρισμο απο σκονες. Αν για καποιο λογο επιμενεις να αγορασεις καινουργιο.. Μπορεις να δεις και στο eBay.co.uk (πχ) 1
SPANK Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Καλύτερα να αποφύγεις το aliexpress πάρε αυτο πρότεινε ο φίλος απο ebay http://www.ebay.com/itm/HP-Pavilion-dv5-1080ev-DV5-1085EO-DV5-1087EO-DV5-1089EO-Compatible-Laptop-Fan-/161436863016?pt=UK_Computing_Other_Computing_Networking&hash=item2596630a28
negain Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 οχι δεν επιμένω απλά έλεγα επείδη θα το ανοίξω να τα έχω όλα ετοίμα να μην περίμενω να έρθει το καινούριο. δεν πειράζει το ανοιγω και αν θέλει αλλαγη περιμένω αλλωστε δεν νομιζω να κάνει παραπανω απο 4-5 μέρες να έρθει έτρεξα και προγραμμα για θερμοκρασιες btw με game ανοιχτο και youtube +2 chrome anoixta μετα απο 2 ώρες λειτουργειας οι θερμοκρασιες ειναι μητρηκη 70 core1 54 core2 55 wd 40 NVIDIA G FORECE 9600GT 52 τι λέτε??? παντα με cooleraki
Euclides Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Γιατι πιστευεις οτι εχεις προβλημα με το ανεμιστηρακι? 99% θελει απλα καθαρισμο απο σκονες. Οι σκόνες προκαλούν πολλά προβλήματα, αλλά όχι θορύβους. Ο θόρυβος προέρχεται από καμένα κουζινετάκια ή ρουλμάν (ανάλογα τι έχει ο ανεμιστήρας).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα