gokuthelegend Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Σαφώς και δεν μπορείς να έχεις την ίδια άδεια σε 2 υπολογιστές ταυτόχρονα. Υπάρχουν όμως 2 εκδόσεις, η oem (ή dsp) και η retail. Η oem κλειδώνει με την μητρική για πάντα, οπότε αν σου χαλάσει η μητρική ή αν αλάξεις υπολογιστή, δεν θα μπορείς να μεταφέρεις την άδεια. Την retail όμως μπορείς να την μεταφέρεις σε νέο υπολογιστή, φυσικά το λειτουργικό στον παλιό θα κλειδωθεί. Αυτο δεν ισχυει σε προεγκατεστημενα ή DSP εκδοσεις, μονο εαν αγοράσεις ξεχωριστή αδεια. Υπόψιν, οι περισσότερες άδειες του εμπορίου ειναι DSP και κακώς πωλούνται ετσι απλα, κανονικα δίνονται μονο με computer parts γι'αυτο αλλωστε παλιοτερα σου εδιναν και ενα IDE καλώδιο (με γελοια τιμή) ωστε να θεωρείται part... Προ-εγκατεστημένο λογισμικό (ΟΕΜ/DSP) Το προ-εγκατεστημένο λογισμικό διατίθεται σε μορφή DSP / OEM και έχει δημιουργηθεί με σκοπό α) να προ-εγκαθίσταται σε νέους Η/Υ και servers αποκλειστικά από κατασκευαστές υπολογιστών/servers με σκοπό την μεταπώληση, και β) να συνοδεύει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή server στον οποίο εγκαταστάθηκε αρχικά από τον κατασκευαστή του (System Builder ή OEM Κατασκευαστή), χωρίς τη δυνατότητα μεταφοράς σε άλλον υπολογιστή/server. εν ολίγοις, αυτό που κάνουν τα περισσότερα καταστήματα και τα δίνουν έτσι ανοικτα, ειναι παράνομο... http://www.microsoft.com/hellas/LicensingPolicy/default.aspx Ακριβώς, έτσι το είπα και εγώ ποιο πριν. Παράνομο δεν ξέρω αν είναι, αλλά το εξεφτιλιστικό είναι ότι τις oem/dsp άδειες τις πουλάνε περίπου στην ίδια τιμή με τις retail, ενώ κανονικά οι oem/dsp θα έπρεπε να ήταν κατά πολύ φθηνότερες. Δηλαδή καλύτερα να δώσεις μερικά ευρώ παραπάνω και να πάρεις retail. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpentenis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 δεν γινεται να μην το εχει παρει χαμπαρι, αλλωστε αν ψαξεις στον μπαρμπα απο την λιμνουπολη, μονο ενα καταστημα εχει πχ Win7 PRO Retail σε τιμη φευγα... απο τις πωλησεις και μονο, φαινεται...quarters κλεινουν και βλεπουν τι παιζει! ιδια τιμή δεν την λές! Microsoft Windows 8.1 Professional 64-bit Greek DSP Microsoft Windows 8.1 Professional Ελληνικό Retail Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parlapipas25 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Eγω παντως με το ιδιο ιντερνετ στο λαπτοπ που εχει win7 εχω ping γυρω στο 40 και στο asust100 που εχει win8.1 εχω ping 100!Και λυση στο προβλημα ακομα δεν εχω βρει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpentenis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 μπουταρε και στα δυο με ενα ununtu live USB να δεις κατα πρωτον τι βγαζουν, ετσι για αναφορα...ιδιο λειτουργικο αν βγαλει μεγαλη διαφορα, ψαξε το HW σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georrrr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Αν κάνω update από windows 8, 8.1 σε 9, θα υπάρχει η δυνατότητα "downgrade" από 9 σε 8, 8.1 ? Αν αυτό είναι εφικτό ποια θα είναι η διαδικασία?(επαναφορά συστήματος από κάποιο σημείο αναφοράς το οποίο έχουμε αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο ?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LOVExVOTKA Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Πολύ καλή κίνηση της Microsoft αυτή με το δωρεάν και το απ ευθείας... Αλλά για μένα περισσότερο σημαντικό είναι να κοιτάξει η Microsoft το θέμα της ταχύτητας και των σφαλμάτων και όχι τόσο των γραφικών αφου τα γραφικά περισσοτερα αρνητικά φέρνουν παρα θετικά λόγω των αναγκών περισσότερων πόρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bounce2 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δωρεάν μόνο για τις retail εκδόσεις. Όσοι αγόρασαν μηχανήματα με 8 προεγκατεστημένα θα πρέπει να πληρώσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 δεν γινεται να μην το εχει παρει χαμπαρι, αλλωστε αν ψαξεις στον μπαρμπα απο την λιμνουπολη, μονο ενα καταστημα εχει πχ Win7 PRO Retail σε τιμη φευγα... απο τις πωλησεις και μονο, φαινεται...quarters κλεινουν και βλεπουν τι παιζει!ιδια τιμή δεν την λές! Microsoft Windows 8.1 Professional 64-bit Greek DSP Microsoft Windows 8.1 Professional Ελληνικό Retail Ελπίζω να μη θεωρεί κανείς τις τιμές αυτές χαμηλές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gtr34 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δωρεάν μόνο για τις retail εκδόσεις. Όσοι αγόρασαν μηχανήματα με 8 προεγκατεστημένα θα πρέπει να πληρώσουν. Έχουμε πηγή; Ελπίζω να μη θεωρεί κανείς τις τιμές αυτές χαμηλές. Το λειτουργικό θα έχει διάρκεια ζωής σίγουρα για μια 6ετια, όποτε έρχεται περίπου 42 ευρώ τον χρόνο, είναι πολλά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Soulseeker Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 gokuthelegend, on 29 Sept 2014 - 8:34 PM, said: Σαφώς και δεν μπορείς να έχεις την ίδια άδεια σε 2 υπολογιστές ταυτόχρονα. Υπάρχουν όμως 2 εκδόσεις, η oem (ή dsp) και η retail. Η oem κλειδώνει με την μητρική για πάντα, οπότε αν σου χαλάσει η μητρική ή αν αλάξεις υπολογιστή, δεν θα μπορείς να μεταφέρεις την άδεια. Την retail όμως μπορείς να την μεταφέρεις σε νέο υπολογιστή, φυσικά το λειτουργικό στον παλιό θα κλειδωθεί. mpentenis, on 29 Sept 2014 - 11:05 PM, said: Αυτο δεν ισχυει σε προεγκατεστημενα ή DSP εκδοσεις, μονο εαν αγοράσεις ξεχωριστή αδεια. Υπόψιν, οι περισσότερες άδειες του εμπορίου ειναι DSP και κακώς πωλούνται ετσι απλα, κανονικα δίνονται μονο με computer parts γι'αυτο αλλωστε παλιοτερα σου εδιναν και ενα IDE καλώδιο (με γελοια τιμή) ωστε να θεωρείται part... Προ-εγκατεστημένο λογισμικό (ΟΕΜ/DSP) Το προ-εγκατεστημένο λογισμικό διατίθεται σε μορφή DSP / OEM και έχει δημιουργηθεί με σκοπό α) να προ-εγκαθίσταται σε νέους Η/Υ και servers αποκλειστικά από κατασκευαστές υπολογιστών/servers με σκοπό την μεταπώληση, και β) να συνοδεύει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή server στον οποίο εγκαταστάθηκε αρχικά από τον κατασκευαστή του (System Builder ή OEM Κατασκευαστή), χωρίς τη δυνατότητα μεταφοράς σε άλλον υπολογιστή/server. εν ολίγοις, αυτό που κάνουν τα περισσότερα καταστήματα και τα δίνουν έτσι ανοικτα, ειναι παράνομο... http://www.microsoft...cy/default.aspx Ακριβώς, έτσι το είπα και εγώ ποιο πριν. Παράνομο δεν ξέρω αν είναι, αλλά το εξεφτιλιστικό είναι ότι τις oem/dsp άδειες τις πουλάνε περίπου στην ίδια τιμή με τις retail, ενώ κανονικά οι oem/dsp θα έπρεπε να ήταν κατά πολύ φθηνότερες. Δηλαδή καλύτερα να δώσεις μερικά ευρώ παραπάνω και να πάρεις retail. Παιδιά έλεος. Το έχει δοκιμάσει κανείς σας ή απλά έτσι έχετε ακούσει; Εγώ είχα αγοράσει τα Win7 DSP και έχω αλλάξει 2 φορές Mobo από τότε. Μια χαρά ενεργοποιηθήκαν και ούτε καν τηλέφωνο δεν χρειάστηκε. Αν για κάποιο λόγω δεν λειτουργήσουν καλείς την Microsoft Hellas και είτε με εκπρόσωπο είτε με αυτοματοποιημένο μήνυμα βγάζεις την άκρη όπως είπαν οι ektor7 και kfyros 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasfalcon Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 δεν μπορώ να καταλάβω από την στιγμή που τα 8αρια έχουν και desktop mode ποιο είναι το πρόβλημα σας. Τα θεωρώ πολύ καλύτερα από τα 7αρια, εγώ και πολλοί άλλοι που έχουμε touch μηχανακι την έχουμε καταβρει με το metro ui Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
speedman_26 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Τι ώρα είναι η εκδήλωση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ihasou Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Όπως ακριβώς η Apple τελικά Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Avatar_GR Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν ξέρω η συγκεκριμένη κίνηση απο την microsoft ειναι εντυπωσιακή και μου κάνει εντύπωση πως θα δώσει ουσιαστικά δωρεάν λειτουργικό σε εκείνους που εχουν το προηγούμενο τα 8 δηλαδη Θέλει να διορθώσει την αποτυχία που έκανε με τα 8 μάλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
OLDjunior Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Τα 9 τζάμπα; τελεια. Από ότι έχω δει το user interface έχει λιγότερο βάρος στα tiles. Πάντως μέχρι τώρα ακομα δεν έχω καταλάβει τι χρειάζονταν τα tiles στα desktop χωρίς οθόνη αφης , εκτός βέβαια από το να μας μπερδέψει γενικός. Χάθηκε να βάλει μια επιλογή : Do you have touch screen ?. Τέλος πάντων, προσωπική μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε μετά τα 7 (εκτός των άλλων) να εστιάσει στο desktop design πχ. 3rd icons multiple desktops (καλή ώρα)κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα