nikosglamp Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδιά καλημέρα έχω ένα Laptop Futjitsu Siemens Amilo Xi 2528 και έχω πρόβλημα. προσπάθησα να κάνω format για να του βάλω τα Windows 8 αλλά δεν τα κατάφερα γιατί δεν βλέπει τον σκληρό δίσκο. Στο Bios φαίνεται, αλλά όταν θέλεις να προχωρήσεις στην εγκατάσταση σου λέει ότι δεν υπάρχει δίσκος. Άλλαξα δίσκο και μία από τα ίδια. Το Laptop αυτό έχει και δεύτερη θέση για σκληρό, δοκίμασα και στην δεύτερη θέση μια από τα ίδια. Σηκώνω τα χέρια ψιλά τι κάνω; (πριν από 4 μήνες έδωσα 170 ευρώ για κάρτα γραφικών) Παρακαλώ μπορεί κάποιος Φίλος να με βοηθήσει, αν συνάντησε το ίδιο πρόβλημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
SPANK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Μπες στο bios και δες στους δίσκους για μια επιλογή ahci ή IDE , βάλε ide και ξαναδοκίμασε
nikosglamp Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Σε Ευχαριστώ φίλε SPANK, αλλά μπήκα πάλι στο Bios στην επιλογή main δεν τον βλέπει καθόλου μόνο στο boot τον βλέπει, έκανα και set defauls τα ίδια. καμιά άλλη ιδέα;
SPANK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Ο δίσκος δηλαδή δεν φαίνεται καθόλου στο bios τώρα (θα φαίνεται αν λέει το μοντέλο του κτλπ) ;
TheELF Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Πάνε στην σελίδα του laptop http://support.ts.fujitsu.com/content/QuicksearchResult.asp?lng=COM&q=Amilo+Xi+2528&btnG.x=17&btnG.y=15&btnG=Search# και κατέβασε αυτό που λέει raid controller JMB36X κάνε αποσυμπίεση σε ένα Usb και εκεί που διαλέγεις δίσκους πάτα το load driver να τα φορτώσεις από το usb. 3
nikosglamp Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Φαίνεται μόνο με τα στοιχεία του εκεί που επιλέγεις από που θα μπουτάρει το σύστημα. Δεν ξέρω αν προσπαθήσω να του βάλω Ubudu τι θα γίνει. Παιδιά τα έβαλα τα Ubuntu και τα πήρε αμέσως χωρίς πολλές ερωτήσεις, δουλεύουν μια χαρά. Θα τα προσπαθήσω παρόλο που δεν τα έχω δουλέψει καθόλου, και μετά θα δούμε τι γίνεται με τα windows 8, δεν ξέρω αν τα παίρνει παράλληλα. Ευχαριστώ πάντως για τις άμεσες λύσεις και τον χρόνο που μου προσφέρατε. 1
SPANK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Για δοκίμασε αλλο δισκάκι μήπως αυτο των windows που εχεις ειναι προβληματικό
vrykolakas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Εδώ, πάντως, έχει έναν οδηγό για να περάσεις τα 7 -> http://askubuntu.com/questions/6317/how-can-i-install-windows-after-ive-installed-ubuntu .Βέβαια, παίζει και το πρόβλημά σου...
nikosglamp Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Πάνε στην σελίδα του laptop http://support.ts.fujitsu.com/content/QuicksearchResult.asp?lng=COM&q=Amilo+Xi+2528&btnG.x=17&btnG.y=15&btnG=Search# και κατέβασε αυτό που λέει raid controller JMB36X κάνε αποσυμπίεση σε ένα Usb και εκεί που διαλέγεις δίσκους πάτα το load driver να τα φορτώσεις από το usb. Φίλε TheELF είσαι ΔΑΣΚΑΛΟΣ δούλεψε βρήκε και τους δύο δίσκους αμέσως, συνεχίζω το Format κανονικά . Σε Ευχαριστώ για την βοήθεια που μου πρόσφερες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα