Προς το περιεχόμενο

Μυρωδιά καμμένου με πάτημα συμπλέκτη

Cossutius.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρες.

Το αμάξι ειναι 8ετίας 1400αρι punto, έχει κάνει γυρω στα 70.000 km. Δεν τρέχει, δεν υψηλοστροφάρει παρά σε σπάνιες περιπτώσεις (σε παρκάρισμα ισως διότι χρειάζεται να ανέβει ανηφόρα με την όπισθεν).

Το τελευταίο καιρό, ακόμα και εν κiνήσh έχω παρατηρήσει έντονη μυρωδιά σαν καμένο λάστιχο ή σαν να βάζω πρώτη φορά σε λειτουργία το καλοριφέρ, όταν πατάω τον συμπλέκτη.

Δε συμβαίνει συνέχεια, αλλά ειναι αρκετά συχνό φαινόμενο, το οποίο έχει χειροτερέψει.

Να υποθέσω κάτι σε δίσκο πλατό? (κοινός σκίσαμε τον δίσκο?) Ή είναι κάτι λιγότερο κακό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν σου το κανει αυτο κανε ενα πειραμα, βαλε πρωτη και στο ρελαντι ασε  το συμπλεκτη να δεις αμα σβηνει.Αν δεν πας για αλλαγη. Γενικα αμα παρκαρεις σε ανηφορα τον σκιζεις τον συμπλεκτη, δεν πρεπει να συμπλεκταρεις με πανω απο 1500-2000 στροφες. Ευτυχως εχεις φθηνα ανταλακτικα...

Αν δεν του σβήνει στην πρωτη, δεν θα τσουλαγε καλά καλά το αμαξι, όχι να ανέβει ανηφόρα. Να κανει το τεστ που ειπες, αλλά ξεκινώντας απο πεμπτη και να πει αν και που δεν του σβήνει.

Δεν είναι ανάγκη να είναι και θέμα στο δισκόπλατο. Αν ήταν δεν θα είχες καταλάβει διαφορά στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου? Όταν το μυρίζεις αυτό κάνε στην άκρη και μύρισε τους μπροστά τροχούς να δεις. Μπορεί ή (βλακεία λέω :P) να βρίσκει κάπου το λάστιχο αλλά θα ακουγόταν (του που..) ή τακάκια. Για κάποιον λόγο να σου ανάβουν τα φρένα.

Έκανες κανένα service πρόσφατα? οτιδήποτε? 

για να δοκιμάσεις τον συμπλέκτη βγες σε εναν ανοιχτό δρόμο και τερμάτησε όλες τις ταχύτητες, αν δεις ανωμαλίες στο ανέβασμα των στροφών θες συμπλέκτη το πείραμα με την στάση δεν μπορείς να καταλάβεις

για να δοκιμάσεις τον συμπλέκτη βγες σε εναν ανοιχτό δρόμο και τερμάτησε όλες τις ταχύτητες, αν δεις ανωμαλίες στο ανέβασμα των στροφών θες συμπλέκτη το πείραμα με την στάση δεν μπορείς να καταλάβεις

μπαινω εμβολιμα , αλλα πιστευω οτι ειμαι εντος θεματος.

Αρχικα να πω οτι στο τελευταιο σερβις ο μηχανικος μου πε οτι θελω συμπλεκτη , δισκοπλατο και τα κλασικα....

Με αυτο το δεδομενο , κατι μαλακιες που μου κανει το γκαζι σε φαση , να γκαζωνω....να ανεβαζει στροφες υπερβολικα για το πατημα που χω κανει με το ποδι , να κατεβαινει ο δεικτης και μετα να φευγει το αμαξι σαν να του αφησε καποιος το λουρι ....να υποθεσω οτι ειναι στην υποθεση με τον συμπλεκτη?

• Like 1

Έχω νέα. Το πήγα συνεργείο. Δεν ειναι τελικά ο συμπλέκτης, ούτε δίσκο πλατό. Χάνω λάδια και αυτά μυρίζουν. Αναμένω νεότερα.

<p>Έχω νέα. Το πήγα συνεργείο. Δεν ειναι τελικά ο συμπλέκτης, ούτε δίσκο πλατό. Χάνω λάδια και αυτά μυρίζουν. Αναμένω νεότερα.</p>

Δεν υπόθηκε ωραία αυτό :P...

BTW φλατζες? Βαση λαδιου?

Αποστολή από το Vodafone 975 με τη χρήση Insomnia App

Oh yes...φλάτζα εν τέλη. Παράλληλα ένα γαμάουα service διότι ο προηγούμενος που το χα πάει δεν είχε κάνει τα μισά...αυτά παθαίνεις αν εμπιστεύεσαι τον κυρ Μανώλη.

Ο δίσκος δεν χριζει αλλαγής όπως μου είπαν.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας :-)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...