deathnick Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Λοιπον, προσφατα πηρα headset το οποιο συνδεετε με jack στο pc αλλα τροφοδοτητε κ με usb(leds κτλ)....Κ ηταν η αιτια να ανακαλυψω οτι κατι παει λαθος με το pc μου(σπιτι μαλλον), πιθανοτατα με θεμα γειωσης.Οσο ειχα συνδεμενα τα ακουστικα στο usb ακουγα εναν στατικο ηχο καθως κ τις κινησεις του mouse, οταν εβγαζα το usb ολα μια χαρα. Δοκιμασα το headset με τροφοδοσια απο usb adapter σε πριζα χωρις γειωση κ τα jack στο pc, κ ολα μια χαρα παλι... Βλεποντας αυτα αποφασισα να δανειστω ενα usb μικροφωνο ενος φιλου κ να το δοκιμασω, full στατικος ηχος, κινησεις mouse κτλ. Δοκιμασα προφανως ολες τις usb θυρες κ παντου τα ιδια. Δοκιμασα τα παντα απο θεμα pc, πχ το pc με το headset μονο συνδεμενο, το pc με αποσυνδεμενα fans,dvdrw, κτλ μηπως κ παρεμβαλει κατι, παλι τπτ. Εβαλα το pc σε αλλες πριζες, αλλο καλωδιο κτλ, χωρις πολυμπριζο.. παλι τα ιδια... ε και λεω δεν μπορει αν δεν ειναι χαλασμενο κατι στο pc τοτε κατι γινετε με την τροφοδοσια του... Παιρνω ενα ηλεκτρολογικο κατσαβιδι κ ακουμπαω το case σε σημειο που να μην εχει χρωμα, κ πουφ, το κατσαβιδι αναβει... Ελενχω κ την γειωση στις πριζες στο σπιτι κ να το παλι, το κατσαβιδι αναβει, αν δεν κανω λαθος κ θα θελα αν καποιος γνωριζει να με διαφωτησει, στην γειωση στην πριζα το ηλεκτρολογικο κατσαβιδι δεν θα επρεπε να μην αναβει??? καθως δεν θα πρεπε να μην υπαρχει ηλεκτρικο φορτιο??Επισης αν εχει θεμα η γειωση, αυτο φταιει κ το case εχει φορτιο ή ειναι κατι αλλο???Αν ειναι θεμα γειωσης αυτο προκαλει το θεμα με το "θορυβο" στα mics/headset κτλ ?Κ αν ναι τι λυσεις εχω?
MoviemakerGr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Αφού βεβαιωθείς ότι έχεις σωστά συνδεδεμένη γείωση μέχρι και το Pc σου,δηλαδή σούκο πρίζα κλπ.. Θα φωνάξεις έναν Ηλεκτρολόγο να σου μετρήσει την γείωση. Το δοκιμαστικό μπορεί ν'αναβει για πολλούς λόγους,και μόνο με μέτρηση μπορεί διαπιστωθεί αν είναι σωστή και επαρκής. Από εκεί και πέρα θα σε καθοδηγήσει αυτός όσο αφορά τις συσκευές σου,και ναι το πιθανότερο είναι ο "θόρυβος' να προέρχεται από εκεί. 1
arc Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 υπο φυσιολογικες συνθηκες, το δοκιμαστικο ΔΕΝ πρεπει να αναβει οταν ακουμπας γειωση ή ουδετερο. Αν σου αναβει η γειωση φωναξε asap ηλεκτρολογο 1
deathnick Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Ευχαριστω παιδια, δεν εχω κ το πολυμετρο εδω περα να μετρησω την γειωση, αλλα θα καλεσω ηλεκτρολογο να δω τι γινετε. Δοκιμασα ολες τις πριζες που εχουν γειωση, εβγαλα κ μερικες να το δω κ απευθειας στο καλωδιο, κ παντου αναβει, βγηκα μεχρι κ στον διαδρομο της πολυκατοικιας να τσεκαρω κ εκει το ιδιο, οποτε φανταζομαι πρεπει να εχει γενικοτερα προβλημα η γειωση στο κτηριο.
paylidis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 τσεκαρε μηπως όλα τα ρολογια εχουν μια κεντρική γείωση και κάπου κάποιος αστραπογιαννος την εκοψε/χαλασε/κάλυψε... 1
manelys Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Έχω το ίδιο πρόβλημα με θόρυβο ,hum , όταν συνδέω με usb το dac ( κάρτα ήχου δλδ ). Για να σιγουρευτώ ότι δεν φταίει κάτι στο dac , σύνδεσα με usb πάλι ένα φορητό υπολογιστή και δεν είχε καθόλου θόρυβο. Δοκίμασα όλες τις μπρίζες του δωματίου και έκανα και δοκιμές γυρνώντας ανάποδα τα καλώδια τροφοδοσίας. Ο υπολογιστής είναι ένα nuc j5005 , ε λοιπόν δοκίμασα και άλλο τροφοδοτικό με τις ίδιες προδιαγραφές και πάλι έχω θόρυβο. Κάποια λύση έχουμε; ¨Εχω δει μια πατέντα με φερρίτη ,αλλά δεν ξέρω που να βρω και αν είναι σωστή λύση . Μου φαίνεται λίγο μπακάλικη.
manelys Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Θυμήθηκα ότι έχω μια πρίζα με ντίμερ. Αύριο θα την αποσυνδέσω για να δω μήπως εκεί είναι το πρόβλημα.
manelys Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Θυμήθηκα ότι έχω μια πρίζα με ντίμερ. Αύριο θα την αποσυνδέσω για να δω μήπως εκεί είναι το πρόβλημα. Δεν ήταν το ντίμερ. Αφαίρεσα την γείωση και πάλι έχω θόρυβο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα