Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια ο σκληρος μου εχει κατεστραμενους τομεις, μου βγαζει 115 μερες ζωης και 0% υγεια. δεν ξερω τι να κανω. θα κανει τιποτα το reinitilize disk με hd sentinel? επισης θελω να κανω backup τα αρχεια μου ειναι ασφαλες να κανω το windows backup? 

Δημοσ.

παιδια ο σκληρος μου εχει κατεστραμενους τομεις, μου βγαζει 115 μερες ζωης και 0% υγεια. δεν ξερω τι να κανω. θα κανει τιποτα το reinitilize disk με hd sentinel? επισης θελω να κανω backup τα αρχεια μου ειναι ασφαλες να κανω το windows backup? 

Tι εννοείς "δεν ξέρεις τι να κάνεις";

Back up θα κάνεις ,και θα αγοράσεις άλλον δίσκο.

Για την ακρίβεια,αγόρασε άλλο δίσκο,πέρνα τα αρχεία σου σε αυτόν,και κάνε μετά στον παλιό ό,τι θες ,μέχρι να ψοφήσει.

• Like 1
Δημοσ.

Αν λειτουργεί ακομα κανε ειτε αντιγραφή των αρχείων σου σε καποιο εξωτερικό η ανάκτηση με προγράμματα οπως το recuva και το on track easy recovery για αρχεία που δεν μπορείς να πάρεις και εχουν καταστραφεί ίσως να μπορέσεις να τα σώσεις , ο δίσκος πρέπει να αλλαχτεί με 0 % hp σύντομα θα σταματήσει να λειτουργεί εντελώς

• Like 1
Δημοσ.

θα κανει τιποτα το reinitilize disk με hd sentinel?

...το "μόνο" που θα κάνει θα είναι (πέραν του ότι δεν θα μείνει ούτε virtual κοκκαλάκι από τα περιεχόμενα αρχεία) θα είναι να ξεκαθαρίσει πόσους για την ακρίβεια bs έχει.

Για να το πω πιο χοντρικά, κατά πάσα πιθανότητα το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η "υγεία" του να πέσει κι άλλο (είναι βέβαια ήδη στο "0", το οποίο σημαίνει ότι ήδη θεωρείται "αντικαταστάσιμος", αρκεί βέβαια να ισχύει και η εγγύησή του. Με άλλα λόγια, απλά θα δεις -πιθανώς- οι bs που θα αναφέρονται, να είναι περισσότεροι).

Το "R" το τρέχεις μόνο αφού θα έχεις τελειώσει με τις αντιγραφές των αρχείων που θες, ξεκινώντας από τα πιο σημαντικά.

Κι αν κάπου κολλήσει η αντιγραφή, το μόνο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι το HDD Regenerator (not free), το οποίο θα προσπαθήσει να "ανακτήσει" (στην ουσία να "ξε-μαρκάρει" ως τέτοιους, bs που δεν έχουν αντικατασταθεί από τον ίδιο τον δίσκο μέσω της καβάτζας sectors που κάθε δίσκος έχει. Καβάτζα η οποία στην δική σου περίπτωση έχει κατά πάσα πιθανότητα ήδη τελειώσει, εξ' ου και το "health = 0%") sectors και δεδομένα που έχουν πάνω τους, ώστε μετά να μπορέσεις να κάνεις αντιγραφή τους. Γενικά μην περιμένεις πολλά πράγματα όμως από αυτό. Η επιλογή "1" (=scan and repair) είναι αυτή που χρειάζεσαι.

Σούμα : πολλή μανούρα, κι αν δεν έχεις χρόνο για τέτοια (αμφίβολης μάλιστα επιτυχίας), απλά αντίγραψε όσα μπορείς, και μετά κάνε κι ένα "R" με το HDS, κι ΑΝ καταφέρεις μετά να του φτιάξεις partitions (ενδέχεται να μην μπορείς πια, αν ο δίσκος έχει ζημιά στην περιοχή όπου γράφονται τα δεδομένα για τα partitions), τον διατηρείς μόνο για αρχεία "όχι τόσο σημαντικά", ή για "πειραματισμούς με λειτουργικά" κτλ.

Για τους δίσκους πάντως ισχύει το..."τεκμήριο της ενοχής" : με το που παίρνεις έναν δίσκο, να τον θεωρείς τουλάχιστον "ύποπτο" και σίγουρα να μην βασίζεσαι μόνο σε αυτόν, όταν του βάζεις αναντικατάστατα αρχεία, αλλά άμεσα να κάνεις αντίγραφα και σε άλλο μέσο. Και μόλις αρχίζει να πέφτει η "υγεία" του/να περισσεύουν οι bs που βγάζει, να τον θεωρείς πλέον "καταδικασμένο" και να είσαι έτοιμος για το τί θ' ακολουθήσει. Ακόμη κι αν πάρει μήνες ή και...χρόνια για να καταρρεύσει. Διότι μπορεί και απλώς να πάρει μέρες, τελικά...

Περί "windows backup", δεν ξέρω εγώ. Αν μιλάμε "απλώς για αρχεία", καλύτερα πάντως νομίζω να τα αντιγράψεις "χειρωνακτικά".

Αν πάλι μιλάμε (και) για πιθανό λειτουργικό που θες να σώσεις, καλύτερα κάποιο "3rd-party", disk cloning program όπως πχ το True Image από Acronis, με το οποίο μπορείς να σώσεις δίσκο "ως όλον", είτε ξεχωριστά partitions (...το C: για παράδειγμα). Έχει και επιλογή "ignore bad sectors" κατά την διαδικασία φτιαξίματος του image αρχείου (το οποίο μετά τη δημιουργία, το διατηρείς σε κάποιον άλλο δίσκο ή οπτικά δισκάκια, και το "αποσυμπιέζεις" κατά βούληση σε όποιο νέο μέσο πάρεις, και θα έχεις το partition C: όπως το είχες στον δίσκο από τον οποίο το αντέγραψες...).

Δημοσ.

Σε τόσο χαμηλή υγεία, η μεταφορά αρχείων θα είναι χωρίς προβλήματα;

Να έχουν πρόβλημα τα ίδια τα αρχεία δηλαδή.

Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα όχι. Θα ΕΧΕΙ προβλήματα δηλαδή. Εξρτάται όμως από την ακριβή κατάσταση του δίσκου. Αν πχ έχει μόλις πέσει στο "0", μια χαρά παίζει να γίνουν οι αντιγραφές (τουλάχιστον σε ένα συντριπτικό ποσοστό - πες πχ 99%).

Αν πάλι ο δίσκος έχει γίνει νιμού (και έχει πολύ περισσότερους bs από όσους αναφέρει το SMART, και δη με διάσπαρτους bs), τότε θα υπάρχει πιο εκτεταμένο πρόμπλεμ στην προσπάθεια αντιγραφής.

Δημοσ.

παιδια δεν ξερω αν ειμαι σε σωστο τοπικ.

εχω εναν σκληρο 500gb απο το προηγουμενο μου λαπτοπ και θελω να παρω καποια αρχεια απο κει μεσα .

στη συνεχεια θελω να τα σβησω ολα ωστε να τον πουλησω.

1ον πως γινεται να τον συνδεσω ωστε να παρω μονο τα αρχεια και να μην bootarei τα windows 7 που εχει μεσα

2ον πως θα τα διαγραψω ολα ωστε να μεινει κενος?!

ευχαριστω και σοτυ αν ειναι off topic

Δημοσ.

1ον να τον συνδέσεις που;;; Αν ο δίσκος είναι σατα και ο Η/Υ που έχεις έχει sata τον συνδέεις κανονικά,πατάς το αντίστοιχο κουμπάκι που βγαίνει στο bios που λέει για boot menu και διαλέγεις τον κανονικό σου δίσκο και όχι αυτόν από το laptop.

2ον Το reinitialize από το sentinel που αναφέρθηκε πριν κάνει καλή δουλειά όπως και το Lowlevelformat tool όπως και το ccleaner->εργαλεία->καθαριστής δίσκου

Δημοσ.

θελω να το συνδεσω σε σταθερο pc και μου ειπαν οτι παιζει να παιξει προβλημα διοτι θα bootαρει τα windows που εχει μεσα! 

επισης δεν μπορω να το βαλω στο παλιο μου λαπτοπ διοτι εχει καψει μητρικη και δε δουλευει!

ευχαριστω για το 2ο ερωτημα

οσο για το 1ο θα υπαρξει καποιο προβλημα με το αλλο pc?

Δημοσ.

Πρέπει να διαβάσεις το εγχειρίδιο ή να ψάξεις στο δίκτυο με βάση το όνομα της μητρικής (speccy αν δεν το ξέρεις το μοντέλο) πρέπει να μάθεις αν έχει boot menu και με ποιο πλήκτρο μπαίνει ή να μπεις εξαρχής στο bios και να ρυθμίσεις με ποιον δίσκο να ξεκινάει.

Όλα αυτά βέβαια αφού το δοκιμάσεις μια χύμα και (πάει να) μπει στα windows του laptop.

• Like 1
Δημοσ.

θελω να το συνδεσω σε σταθερο pc και μου ειπαν οτι παιζει να παιξει προβλημα διοτι θα bootαρει τα windows που εχει μεσα! 

ευχαριστω για το 2ο ερωτημα

οσο για το 1ο θα υπαρξει καποιο προβλημα με το αλλο pc?

Στην ουσία στα έχει απαντήσει όλα ο Ελφ. Είναι, άλλωστε, παλιά -άνα * .

...αλλά πάμε άλλη μια, πιο "καθαρά" (διότι νομίζω το χρειάζεσαι) :

1) Όχι, ΔΕΝ θα έχει κάποιο πρόβλημα το άλλο PC, αν του συνδέσεις τον σκληρό του λάπτοπ. Ή έστω, δεν θα του μείνει κάποιο "κουσούρι", όταν τον αποσυνδέσεις από αυτό.

2) Αν και δεν το ρώτησες (στο τόνισε ήδη βέβαια ο Ελφ), για να συνδέσεις έναν 2.5άρη σκληρό (δηλαδή από λάπτοπ) σε σταθερό PC, το κάνεις όπως και με έναν 3.5άρη (έναν "κανονικό" δηλαδή σκληρό), όταν σκληρός και μηχάνημα έχουν και τα δύο SATA κονέκτορες.

3) Περί μπουταρίσματος : κατά πάσα πιθανότητα θα ξέρει τί χρειάζεται να κάνει ο κάτοχος του υπολογιστή που θα το δοκιμάσεις, ώστε να ΜΗΝ πάει το μηχάνημα να μπουτάρει από τον δικό σου δίσκο.

Αλλά και να μην ξέρει, συνδέστε απλώς τον δικό σου δίσκο, και οι περισσότερες πιθανότητες είναι το μπουτάρισμα να γίνει από τον δικό του και να μην χρειαστεί να κάνετε τίποτα.

...κι ένα τελευταίο, είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι έχει καεί η μητρική του λάπτοπ; Είναι πόρισμα τεχνικού ας πούμε αυτό;

• Like 1
Δημοσ.

αψογοι και οι 2 ευχαριστω για τη βοηθεια! ναι το εστειλα εδω http://www.comsystem.gr/shop/productsκαι μου ειπανε οτι ειναι η μητρικη αλλα δεν το φτιαξα.επισης επικοινωνησα με dell και με τα τεστ που του καναμε με τα λαμπακια μου παν οτι ειναι μητρικη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...