pern112 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Hello every1! Χρειαζεται ο αδερφός μου έναν υπολογιστή στα 300-350 ευρώ για ιντερνετ, office εφαρμογες, ταινιες και παιχνιδια για τα παιδιά του (οχι με ιδιαίτερες απαιτήσεις, τα παιδιά είναι μικρά). Επειδή έχω εγκαταλείψει πολλά χρόνια το hardware και αφιερώθηκα στα mac δεν έχω πλεον ιδέα τι γίνεται στην αγορά. Βρήκα στο ιντερνετ ένα προτεινόμενο σύστημα στα 300 ευρώ Motherboard: GIGABYTE GA-F2A88XM-HD3 Επεξεργαστής: AMD A10 5800K 3.8GHZ Μνήμη: G.SKILL F3-10600CL9D-4GBNS 4GB (2X2GB) Σκληρός Δίσκος: TOSHIBA 500GB SATA3 COOLERMASTER ELITE SERIES 400W PSU SAMSUNG DVD-RW SH-224DB/BEBE SATA BLACK BULK SUPERCASE LX08A CASE BLACK Μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας? Εχει ήδη οθόνη, πληκτρολόγιο κοκ. Επίσης δεν τον νοιάζει η χωρητικότητα του δίσκου γιατί θα αγοράσει και έναν εξωτερικό 1tb για αποθήκευση αρχείων. Μελλοντικά θα μπορούσε να πάρει μια κάρτα γραφικών αν χρειαστεί για τα παιχνίδια των παιδιών. Βλέποντας το σύστημα προσωπικά θα πρότεινα 2 dimm kingston των 4 gb αντί των 2 για να ανέβει η μνήμη καθώς ενδεχομένως και ένα τροφοδοτικό corsair στα ίδια whatt (έχω χιλιοκαεί στο παρελθόν από τροφοδοτικά). Αξίζει να βάλω φθηνότερο επεξεργαστή όπως τον AMD Quad-Core Α8-6600Κ? Thanks!
Millennium Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Καλό vfm είναι το σύστημα με 1-2 αλλαγές.Καλύτερο τροφοδοτικό για αρχή αν γίνεται και κουτί το cougar spike.
pern112 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 ποιές αλλαγές έχεις να προτείνεις? το corsair είναι καλό τροφοδοτικό? να μείνω σε αυτόν τον cpu ή να παω σε φθηνότερο?
adtakhs Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Hello every1! Χρειαζεται ο αδερφός μου έναν υπολογιστή στα 300-350 ευρώ για ιντερνετ, office εφαρμογες, ταινιες και παιχνιδια για τα παιδιά του (οχι με ιδιαίτερες απαιτήσεις, τα παιδιά είναι μικρά). Επειδή έχω εγκαταλείψει πολλά χρόνια το hardware και αφιερώθηκα στα mac δεν έχω πλεον ιδέα τι γίνεται στην αγορά. Βρήκα στο ιντερνετ ένα προτεινόμενο σύστημα στα 300 ευρώ Motherboard: GIGABYTE GA-F2A88XM-HD3 Επεξεργαστής: AMD A10 5800K 3.8GHZ Μνήμη: G.SKILL F3-10600CL9D-4GBNS 4GB (2X2GB) Σκληρός Δίσκος: TOSHIBA 500GB SATA3 COOLERMASTER ELITE SERIES 400W PSU SAMSUNG DVD-RW SH-224DB/BEBE SATA BLACK BULK SUPERCASE LX08A CASE BLACK Μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας? Εχει ήδη οθόνη, πληκτρολόγιο κοκ. Επίσης δεν τον νοιάζει η χωρητικότητα του δίσκου γιατί θα αγοράσει και έναν εξωτερικό 1tb για αποθήκευση αρχείων. Μελλοντικά θα μπορούσε να πάρει μια κάρτα γραφικών αν χρειαστεί για τα παιχνίδια των παιδιών. Βλέποντας το σύστημα προσωπικά θα πρότεινα 2 dimm kingston των 4 gb αντί των 2 για να ανέβει η μνήμη καθώς ενδεχομένως και ένα τροφοδοτικό corsair στα ίδια whatt (έχω χιλιοκαεί στο παρελθόν από τροφοδοτικά). Αξίζει να βάλω φθηνότερο επεξεργαστή όπως τον AMD Quad-Core Α8-6600Κ? Thanks! Δες αυτο : Mε SSD δίσκο για προγράμματα και λειτουργικό ! Με 1ΤΒ σκληρό δίσκο για αποθήκη ! Με πληρέστατη μητρική με USB III και SATA III Με νεότερης γενιάς επεξεργαστή ! Με μνήμης υψηλότερων χρονισμών για να αποδίδει καλά η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ! Με matx κουτί το οποίο πιάνει λίγο χώρο ! Με ποιοτικότατο τροφοδοτικό απόδοης 86% Θα κοιτάξω μήπως μπορέσω να βγάλω ένα άλλο σύστημα με εξωτερική κάρτα για λίγο καλύτερο gaming ! 1
Millennium Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 ποιές αλλαγές έχεις να προτείνεις? το corsair είναι καλό τροφοδοτικό? να μείνω σε αυτόν τον cpu ή να παω σε φθηνότερο? Αναλόγως και το corsair αν και τέτοιο σύστημα δεν έχει ιδιαίτερες ενεργειακές απαιτήσεις και δεν θα ζοριστεί,παρ'όλα αυτα ένα καλύτερο τροφοδοτικό μπορείς να το κρατήσεις.Mπορείς να πας και σε φθηνότερο cpu καθώς είναι και overkill αυτό.Αν δίνεις μέχρι 300 βλέπουμε.Και η σύνθεση του adtakhs είναι καλή αν και ανέβηκε στα χρήματα και μπορεί να μη χρειάζεται να δώσεις τόσα.
pern112 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... όντως ανεβαίνουμε γιατί θα πάρει και κάποιον εξωτειρκό δίσκο αναγκαστικά οπότε πάμε στο 400 σίγουρα. Θα διαλέξω φτηνότερο επεξεργαστή/cpu και θα βαλω πανω καλύτερη μνήμη, κουτί, τροφοδοτικό. Πολύ καλό το πάνω σύστημα, λέω όμως 1) να βαλω seagate 500g και όχι toshiba δίσκο ως πιο μεγάλη αξιοπιστία (ίδια λεφτά) 2) να βαλω 2 dimm 4gb από τη μνήμη kingston για ταχύτερο σύστημα 3) να βαλω το corsair τροφοδοτικό στα 350w (δε χρειάζεται παραπάνω) 4) να βαλω lg dvd rw (σκυλί) να κόψω από επεξεργαστή και mobo για να καλύψω τη διαφορά από τα πάνω
val007 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δες αυτο : Mε SSD δίσκο για προγράμματα και λειτουργικό ! Με 1ΤΒ σκληρό δίσκο για αποθήκη ! Με πληρέστατη μητρική με USB III και SATA III Με νεότερης γενιάς επεξεργαστή ! Με μνήμης υψηλότερων χρονισμών για να αποδίδει καλά η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ! Με matx κουτί το οποίο πιάνει λίγο χώρο ! Με ποιοτικότατο τροφοδοτικό απόδοης 86% Θα κοιτάξω μήπως μπορέσω να βγάλω ένα άλλο σύστημα με εξωτερική κάρτα για λίγο καλύτερο gaming ! Support SFX power supply αντι http://www.e-shop.gr/be-quiet-sfx-power-2-400w-p-PER.641398 1
pern112 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Κατέληξα στο εξής σύστημα SEAGATE ST500DM002 500GB BARRACUDA 7200.14 SATA3 LG GH24NSB0 SUPER MULTI DVD-REWRITER SATA BLACK CORSAIR VS SERIES VS350 - 350W POWER SUPPLY AMD A8 6600K 3.90GHZ BOX ASROCK FM2A88M EXTREME4+ RETAIL KINGSTON HX318C10FW/4 4GB DDR3 1866MHZ HYPERX FURY WHITE SERIES KINGSTON SV300S37A/60G V300 SSD 60GB SATA3 2.5'' RETAIL SUPERCASE LX08A CASE BLACK Τιμή 356 ευρώ. Έβγαλα μια μνήμη και πρόσθεσα στον ssd 60gb για λειτουργικό. Εβαλα φθηνότερο κουτί (δεν είδα κακές κριτικές) και mobo/cpu που αναφέρει ο adtakhs. Δίσκο seagate. Μου φαίνεται αξιοπρεπές σύστημα, χωρίς υπερβολές, και μελλοντικά μπαίνει πάνω και μια κάρτα γραφικών. Μήπως να πάρω και εγώ έναν να παίζω κανά moh γιατί στο mac σερνεται..
adtakhs Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... όντως ανεβαίνουμε γιατί θα πάρει και κάποιον εξωτειρκό δίσκο αναγκαστικά οπότε πάμε στο 400 σίγουρα. Θα διαλέξω φτηνότερο επεξεργαστή/cpu και θα βαλω πανω καλύτερη μνήμη, κουτί, τροφοδοτικό. Πολύ καλό το πάνω σύστημα, λέω όμως 1) να βαλω seagate 500g και όχι toshiba δίσκο ως πιο μεγάλη αξιοπιστία (ίδια λεφτά) = Οχι ! 2) να βαλω 2 dimm 4gb από τη μνήμη kingston για ταχύτερο σύστημα =Όχι ! 3) να βαλω το corsair τροφοδοτικό στα 350w (δε χρειάζεται παραπάνω) 4) να βαλω lg dvd rw (σκυλί) να κόψω από επεξεργαστή και mobo για να καλύψω τη διαφορά από τα πάνω Κατέληξα στο εξής σύστημα SEAGATE ST500DM002 500GB BARRACUDA 7200.14 SATA3 LG GH24NSB0 SUPER MULTI DVD-REWRITER SATA BLACK CORSAIR VS SERIES VS350 - 350W POWER SUPPLY AMD A8 6600K 3.90GHZ BOX ASROCK FM2A88M EXTREME4+ RETAIL KINGSTON HX318C10FW/4 4GB DDR3 1866MHZ HYPERX FURY WHITE SERIES KINGSTON SV300S37A/60G V300 SSD 60GB SATA3 2.5'' RETAIL SUPERCASE LX08A CASE BLACK Τιμή 356 ευρώ. Έβγαλα μια μνήμη και πρόσθεσα στον ssd 60gb για λειτουργικό. Εβαλα φθηνότερο κουτί (δεν είδα κακές κριτικές) και mobo/cpu που αναφέρει ο adtakhs. Δίσκο seagate. Μου φαίνεται αξιοπρεπές σύστημα, χωρίς υπερβολές, και μελλοντικά μπαίνει πάνω και μια κάρτα γραφικών. Μήπως να πάρω και εγώ έναν να παίζω κανά moh γιατί στο mac σερνεται.. Δεν θα βαλεις 60gb ssd .... Από 120gb και επάνω ! Δεν θα βάλεις 500γβ σκληρό γιατί δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα, μόνο χωρητικότητα χάνεις ! Δεν θα βάλεις αυτό το κουτί του κώλου .... Θα τρίζει η λαμαρίνα ... είναι χάλι ! Από άλλο κατάστημα μπορείς να αγοράσεις ? Για κοίταξε το παρακάτω που θα σου φτιάξω !
pern112 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 1) Για win7, office και συνηθισμένες εφαρμογές δε θα φτάσουν άνετα 60 gb? o intel εχει ενα 20αρικο πάνω (σιγά τη διαφορά θα μου πεις αλλά από εδώ και απο εκει πιάνουμε το 100αρικο) 2) Θα έχει εξωτερικό δίσκο 1tb ετσι και αλλιως οπότε 500 gb είναι υπεραρκετά (μη συγκρίνεται τι δισκους χρειαζομαστε εμεις) 3) προτιμώ από το ιδιο μαγαζι για να του τα μονταρουν κι ολας γιατί εγώ δεν παίζει να βρω χρονο, ήδη θα φάω αρκετό για τα software
adtakhs Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Eίναι από visionstudio και έχει τα πάντα επάνω !!! Με WESTERN DIGITAL σκληρό, 120άρη SSD , ASUS μητρική, ΦΟΒΕΡΟ ΚΟΥΤΙ ! σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 1) Για win7, office και συνηθισμένες εφαρμογές δε θα φτάσουν άνετα 60 gb? o intel εχει ενα 20αρικο πάνω (σιγά τη διαφορά θα μου πεις αλλά από εδώ και απο εκει πιάνουμε το 100αρικο) 2) Θα έχει εξωτερικό δίσκο 1tb ετσι και αλλιως οπότε 500 gb είναι υπεραρκετά (μη συγκρίνεται τι δισκους χρειαζομαστε εμεις) 3) προτιμώ από το ιδιο μαγαζι για να του τα μονταρουν κι ολας γιατί εγώ δεν παίζει να βρω χρονο, ήδη θα φάω αρκετό για τα software Αγοραζουμε ΠΑΝΤΑ βαση συντελεστη αποδοσης τιμης ! Δεν αγοραζουμε απλα για να αγοραζουμε ... Και ο 160αρης HDD φτάνει, αλλά δεν αξίζει ... Δες το παραπάνω και πες. Ο 60άρης SSD δεν έχει ίδια ταχύτητα με τον 120άρη ! Οχι δεν φτάνει για λειτουργικό και πλήρη σουίτα εφαρμογών και να μείνει και ένα 30% άδειο για να μην ρίξει απόδοση ο ssd σου .... 4
Millennium Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Καλή η τελευταία σύνθεση αν ανεβαίνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα