graphist83 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Το calibration απαιτεί ακριβα οργανα, spectrometer, φωτόμετρο η λουξομετρο, υπολογιστη να τρεχει λογισμικό με καρτέλες (συνήθως calman) και δισκάκια με υλικο. Μονος να το κανεις δεν μπορεις. Οι μεγαλύτερες οθονες συνηθως εχουν χειρότερη ομοιομορφία αλλα τα αποτελέσματα για το πως συμπεριφέρεται η συσκευή ειναι παρομοια. Το ιδανικο θα ηταν τα ιδια μεγεθη αλλα δεν εχω καρτελες για ολα... Φαντάζομαι για τα 1080 που λες αναφέρεσαι για την HU6900. ΤΑ βιντεο που λογικα ειδες να γινεται το upscaling ειναι τα κλασσικά usb με το transformers. Το trailer αυτο ειναι ελεεινο. ΠΑρε ενα δικο σου usb με σωστο υλικο για να συγκρίσεις. Στην 6900 εχω συνδέσει blueray και μπορω να πω οτι δεν επαιζε ασχημα.. Και στην μπαλα επίσης δεν ζοριζόταν και τοσο. Βεβαία σε κίνηση εχει επιθετικό interpolation αλλα δεν ειναι τραγικη. Αλλωστε και η Sony που κοιτούσες 50HZ ηταν και χωρις interpolation. Στο παρακατω δηλλημα σου ψηφιζω μεγεθος. Εκτος εαν εισαι κοντά οποτε η 46Η7000 ειναι πολυ δυνατη πρωταση. Ιδανικη ειναι η 55Η8000. Δες τις απο κοντά παρε και το usb σου και βαλε τες να παιζουν στην επιλογη movie, cinema κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Σωστα η HU6900 ηταν. Στην 55αρα ειχαν ενα trailer και φαινοταν παρα πολυ ωραιο.. Στην 50αρα ειχαν ενα αποσπασμα απο την ταινιαLet's Be Cops, και δε μου αρεσε τοσο.. Λογικα το trailer ηταν 4k, ενω το αποσπασμα ηταν 1080p. Επιτρεπουν να χρησιμοποιησω δικο μου usb; Μερικα χειριστηρια ειδα οτι δεν λειτουργουσαν. Αποσταση θεασης ειναι λιγοτερη απο 2 μετρα. Βεβαια σε μελλοντικο σπιτι ισως αυξηθει. Σιγουρα με αυτη την αποσταση που εχω τωρα, και 46αρα θα ειναι πολυ καλα. Αμα τις εβαζες με σειρα προτιμησης; Γενικα εισαι εναντια στις sony; Εσυ ειχες το προβλημα με την χαλασμενη sony; Δειτε και μια αξιολογηση για την H8000 48" : Αγόρασα την τηλεόραση πριν 10 ημέρες. Θα εκφράσω τις εντυπώσεις μου σε 2 σκέλη. Το πρώτο είναι η εικόνα. Σε αυτόν τον τομέα είμαι πραγματικά απογοητευμένος. Έχοντας ήδη μια Samsung της σειράς 7000, για να συγκρίνω την ποιότητα τη, έχω να παρατηρήσω ότι για να μπορέσεις να έχεις την καλύτερη δυνατή θέαση πρέπει να κάθεσαι ακριβώς απέναντι. Όλοι οι υπόλοιποι που βλέπουν υπό κλίση χάνουν εντελώς την αίσθηση του μαύρου γιατί αυτό γίνεται γκρι. Υπάρχουν άπειρες αντανακλάσεις στην κυρτή οθόνη και οποιαδήποτε πηγή φωτός από τα πλάγια δημιουργεί το φαινόμενο του ουράνιου τόξου. Όταν μάλιστα είναι κλειστή πολλαπλασιάζονται και προστίθενται παραμορφωμένες αντανακλάσεις του χώρου. Όλα αυτά σου δημιουργούν πονοκέφαλο βλέποντας ταινίες με σκοτεινές σκηνές. Το 3D είναι ικανοποιητικό με το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι όταν γυρνάει αυτόματα σε τρισδιάστατη λειτουργία σε ενημερώνει αν θέλεις να ξαναγυρίσεις σε λειτουργία 2D πατώντας το πλήκτρο 3D το οποίο δεν υπάρχει σε κανένα τηλεχειριστήριο. Το δεύτερο σκέλος είναι από άποψη τεχνολογίας. Σε αυτόν το τομέα είναι απλά τέλεια. Διαθέτει επιπλέον bluetooth χειριστήριο Smart Control που σου δίνει την δυνατότητα να επιλέγεις, να γράφεις και να σερφάρεις σαν να έχεις ένα ποντίκι. Μπορείς να κατεβάσεις άπειρες εφαρμογές σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Στον τομέα συντονισμού καναλιών και ευχρηστίας θα ήθελα να τονίσω ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη η χρήση της σε Δορυφορική λήψη. Σε δύο δορυφόρους (Astra και Hotbird) βρήκε πάνω από 3000 κανάλια. Αυτά όμως δεν σου δίνει την δυνατότητα να τα φιλτράρεις με πολλούς τρόπους. Για να βρεις ένα κανάλι πρέπει να γυρίζεις εκατοντάδες σελίδες. Πολύ έξυπνο είναι το Universal Remote control. Εγώ που έχω NOVA μου δίνει την δυνατότητα χειρισμού του αποκωδικοποιητή με το τηλεχειριστήριο της Samsung. Για να το κάνει αυτό χρησιμοποιεί ένα εξωτερικό repeater εντολών. Παρόλα αυτά, επειδή η κύρια χρήση της θα είναι η θέαση ταινιών και αφού δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος από την εικόνα αποφάσισα να την επιστρέψω πίσω. Προσωπικά πιστεύω ότι η Samsung πρέπει να ανακαλέσει το συγκεκριμένο μοντέλο και να ζητήσει συγνώμη από τους καταναλωτές που στον βωμό του μάρκετινγ μας ωθούν στην αγορά δήθεν Hi tech προϊόντων. Σε καμία περίπτωση δεν σας συνιστώ να την αγοράσετε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 οχι φιλε graphist δεν αναφερομε σε σενα, αν και προσπαθησες να με προσβαλλεις πριν. Αναφερθηκα σε αυτους που γραφουν τα reviews, αν και μαλλον εχεις τη μυγα και τσιμπισες. Για να τελειωσει και καπου αυτο το θεμα θα ηθελα να γραψω το εξης..... Το ματι ειναι πιο φιλικο στη μαλακη εικονα γενικως που ναι εχει μια οθονη IPS και οχι στη σκληρη που ναι δεν εχει μια οθονη VA. Οταν το βραδυ κοιταμε εξω με χαμηλο φωτισμο ενα περιβαλλον αυτο που χαρακτηριζει την εικονα εκεινη τη στιγμη ειναι οτι μπορουμε να δουμε τις λεπτομερειες εως ενα βαθμο, διοτι ετσι ειναι το οπτικο μας μεσο. Στη τηλεοραση σε μια ζωντανη εκπομπη ακριβως πριν βγει στο αερα συμβαινει ακριβως το εξης. Ο καμεραμαν μεσα στο πλατω κανει το καδρο και ο ρυθμιστης μεσα στο control κλεινει το διαφραγμα απο τη καμερα, σε απολυτο σκοταδι δλδ και το πρωτο πραγμα που του εχουν πει να κανει ακριβως, για τον παραπανω λογο του σκοτεινου πλανου που ανεφερα, ειναι να ανεβασει το luminance απο το waveform που εχει μπροστα του στο κατιτις παραπανω, ακριβως και μονο για να μαλακωσει την εικονα και αμεσως μετα προχωραει στο contrast και balance της εικονας. Και αυτο το οτι το μαυρο της ειναι λιγο μωβ , κιτρινο ή πρασινο αναλογα δλδ με το τι εχουμε διαβασει την προηγουμενη μερα σε καποιο φορουμ στο ιντερνετ..... εεεε , καλο θα ηταν να σταματησει γιατι μας χαρακτηριζει λιγακι. Και κατι αλλο τωρα για να γνωριζετε ειναι οτι ο μεγαλυτερος κατασκευαστης broadcast (γενικως) μηχανηματων που ειναι η jvc το εχει γυρισει σε IPS broadcast monitors, ειδικα στα ακριβοτερα μοντελα της, ακριβως για το λογο οτι στο master control ενος τηλεοπτικου σταθμου παιζει πολυ μεγαλο ρολο η λεπτομερεια που δεν την βλεπεις σε VA monitors μιας και ειναι πολυ σκληρα και τα waveforms δε βοηθανε παντα. Εξαλλου η τελικη κριση βγαινει παντα απο το ματι και αλοιμονο αν δε γινοταν αυτο εδω που τα λεμε. Τωρα για την διαφωνια μας που ειναι η εξης για να μη ξεφευγουμε και πεταμε την μπαλλα στην εξεδρα..... Ναι δεχομαι οτι η IPS ειναι πιο μαλακη σαν εικονα απο τις VA, αλλα αυτο δεν ειναι μοιονεκτημα, ισα ισα θα ελεγα το αντιθετο για τους λογους που ανεφερα. Στις VA ειναι που χανεις την λεπτομερεια κυριως στα σκοτεινα πλανα και δε βλεπεις...... οχι στις IPS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Αγαπητέ δεν νομίζω οτι ειχα την διάθεση να σε προσβάλω καπου. Ο μόνος επαγγελματίας που αναφέρθηκε σε reviews ημουν εγω, αρα ευκολο να παρεξηγήσω τα γραφόμενα σου. Το οτι διαφωνώ μαζι σου δεν σημαινει οτι θα μαλώσω κιολας. Απλα θετω επιχειρήματα για να αποδείξω αυτο που ισχυρίζομαι. Τα πλατό στα περισσότερα studio εχουν crt μόνιτορ και εξοπλισμό που αδυνατεί να γραψει πανω απο 576i. Δεν με συγκινούν οι επιλογές τους. Περαν αυτου δεν μιλαμε για επαγγελματική χρηση. Ενας γραφίστας μπορει να παρει ενα μονιτορ με ips για την χρωματική ακρίβεια. Κάποιος που βλεπει ταινίες οχι. Αυτο με την μαλακότητα - σκληραδα που λες συνεχώς δεν ισχυει. Το rgb tracking και το gamma ειναι πλήρως παραμετροποιησιμο και στις δυο εταιριες. Μπορεί καποιος μεσα σε δυο λεπτα με λιγες ρυθμισεις να κανει και τις 2 tv να εχουν ακριβως την ιδια αποδοση. Μαυρο πως θα βγαλει??? Αν ειναι να βλεπεις στην τυπικη - ζωηρη εικονα του εργοστάσιου τοτε δεν εχει νοημα να συζηταμε.. Τελος οι παραπανω φωτο δεν αποτελουν αναγνωσμα απο καποιο φορουμ. Νομιζω οτι βλεπεις ξεκαθαρα την μωβ αποχρωση στα σκοτεινα πλανα. Τωρα εαν εσυ το βλεπεις οκ οπως ειπες και εσυ, περι ορεξεως... Νομιζω οτι τα παμε και πολυ μαλιστα, οι περισσοτεροι εδω απλα πριν βασιστείτε στα λεγομενα μας καντε το κοπο να δειτε τα προιοντα ;απο κοντα. Το ματι του καθενος ειναι ο κρτης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Καποια αποψη για την Η8000 48" ;; Γενικοτερα, ποια τηλεοραση εχει καλες πωλησεις και ακουγονται τα λιγοτερο αρνητικα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Παρόμοια κατάσταση με την 7000. Σε αυτές τις διαστάσεις η κυρτη οθόνη δεν προσφέρει κάτι ουσιώδες. Το μονό θετικό η δυνατότητα hardware αναβάθμισης που έχει η 8000. Κατά τα άλλα άμα σου αρέσει ο σχεδιασμός κτλ δεν υπάρχει περίπτωση να απογοητευτείς. Α προσοχή οι κυρτες οθόνες γυαλίζουν πολύ. Οπότε αν τοποθετηθεί κόντρα σε παράθυρο ίσως έχεις θέματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Τι πλεονεκτηματα θα εχω με την αναβαθμιση hardware; Ειναι οπως λεμε firmware update; Θα μπορει να φτιαχνει καλυτερη ποιοτητα ή απλα θα διορθωνει τυχον bugs; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Μπες στην σελίδα τους και διάβασε το. Όχι θα βελτιώνει επεξεργαστή και λογισμικό, μενού, δυνατότητες κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Και κατι ακομα που θελω να ρωτησω. Γιατι οι τηλεορασεις δε γινονται calibrated εξαρχης; EDIT Δε ξερω γιατι ημουν τοσο κολλημενος με τις sony, αλλα μετα απο reviews που ειδα και για τις samsung, καταλαβα γιατι ειναι πιο ακριβες.. Γιατι υπερεχουν στα παντα! Μαλλον θα παω για την H7000 46" Εξαλλου η αποσταση θεασης ειναι λιγοτερη απο 2 μετρα και ειμαι ακριβως στην ευθεια. Αν και δε καταλαβαινω καποια αρνητικα που γραφονται : Minor resolution loss with moving objects Panel turns off LED lighting during really dark shots Δλδ θα κλεισει η τηλεοραση ( ο φωτισμος ) εαν πεσω σε τετοια σκοτεινη σκηνη; Αυτο μου φαινεται γελοιο.. Και απο ενα review σχετικα με το clouding : Samsung still hasn't solved the problem of light leakage from the edges of the screen, although it is confined to the bottom edge of the UE46H7000. It's also not terribly bad, so is barely noticeable except when watching very dark scenes. You can also engage the Cinema Black mode during letterbox viewing to provide a solid black frame, by reducing the backlight at the edges. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2014 από Luxx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiOrGoSk21 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Και κατι ακομα που θελω να ρωτησω. Γιατι οι τηλεορασεις δε γινονται calibrated εξαρχης; Ο φίλος πιο πάνω πιθανό να σου δώσει μια τεχνική απάντηση. Η απάντηση που σκέφτομαι εγώ είναι: κάποιοι πρέπει να βγάλουν και το ψωμάκι τους mate, δε γίνεται να μας δωθούν όλα free. @graphist83 αλήθεια πόσο κοστίζει πάνω κάτω να φέρει κάποιος τεχνικό στο σπίτι για του καλιμπράρει την TV; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Η ερωτηση σου απευθυνεται μονο για την εικονα, ή και για τον ηχο? Δυσκολο να βρεις καποιον να κανει και τα 2. Υπαρχει πιθανοτητα το αποτελεσμα και απο τα 2 να μη σου αρεσει καθολου να ξερεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiOrGoSk21 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Εντάξει για την εικόνα μιλάω, εξάλλου αυτό ενδιαφέρει τους περισσότερους. Καλά το ότι μπορεί να μην αρέσει η καλιμπραρισμένη εικόνα το γνωρίζω, αλλά εκεί είσαι κι εσύ, μπορείς να κατευθύνεις και τον τεχνικό. Π.χ. να του πεις μου αρέσει η πιο ζωηρή εικόνα, ή θέλω φουλ κινηματογραφική εικόνα κλπ. Κι ας μην είναι τα γραφήματα στην "τέλεια" μορφή τους στο τέλος... Απλά δεν έχω καθόλου ιδέα πόσο κοστίζει και θα 'θελα να μάθω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Διαβασα σε review οτι η sony w955 πριν και μετα το καλιμπραρισμα, δεν υπαρχουν διαφορες.. Δλδ ειναι σα να την εχουν καλιμπραρει εξ'αρχης. Επισης εχει αυτη τη τεχνολογια triluminos και δειχνει τα χρωματα αρκετα ζωντανα, δυναμικα, και ψευτικα θα προσθετα.. Μηπως αυτο ακριβως ειναι το γνωστο προτυπο; Απο τα reviews παντως μιλανε για απολυτη αποτυχια.. Δε ξερω βεβαια εαν αναφερονται στην ποιοτητα της εικονα ή στο clouding κτλ.. Γενικα, το κινηματογραφικο προτυπο ειναι πιο σκοτεινο, αλλα παρατηρω οτι οταν αυξανω φωτεινοτητα, βλεπω και αλλες λεπτομερειες, που αλλιως θα τις εχανα. Βεβαια ανουσιες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mertaghon Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 παιδια κάποια πρόταση για περίπου 40 ίντσες οθόνη?(ξεκούραστη στα ματια) έχω κωτσόβολο στην πόλη εδώ και eshop point. ε να παίζει και υπότιτλους στις ταινίες με φλασάκι και να μπορώ να βάλω ανδροειδο-usb πιο μετά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
king2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 παιδια κάποια πρόταση για περίπου 40 ίντσες οθόνη?(ξεκούραστη στα ματια) έχω κωτσόβολο στην πόλη εδώ και eshop point. ε να παίζει και υπότιτλους στις ταινίες με φλασάκι και να μπορώ να βάλω ανδροειδο-usb πιο μετά Εδω εισαι http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/135068-samsung-ue40h6200?cmicc=skroutz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα