Προς το περιεχόμενο

Επιλογη τηλεορασης σε λογικη τιμη;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έτσι σου είπαν στο κατάστημα που την αγόρασες? Η το πιστεύεις επίσης αυτά λέει και στο προσπέκτους? :-) :-)

Το θέμα με τα IPS είναι πασίγνωστο, κάνε ένα search στο Google. Διάβασε στο forum απόψεις χρηστών κτλ κτλ. Μην επαναλαμβανομαστε. Υπάρχουν και πολλοί κάτοχοι του προϊόντος που θα σε διαψεύδουν. Το ότι εσύ είσαι ικανοποιημενος με το προϊόν είναι πολύ θετικό. Σύμφωνα με τις συνθήκες που βλέπεις και τα γούστα σου σε καλύπτει. Δεν μπορεί να ισχύει όμως για όλους. Οφείλουμε να αναφερθούμε σε όλα και ο τελικός χρήστης να αποφασίσει σωστά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγω εχω ips και λεω αυτο που βλεπω. Το μαυρο ειναι απλα "καταμαυρο". Και δεν ειδα μονο μια με ips, ουτε και εχω μονο μια. Αυτη ειναι η τριτη μου LG τηλεοραση.

Ολοι εσεις που το λετε αυτο δεν εχετε δει μαλλον ποτε ips οθονη και απλα λετε και επαναλαμβανετε αυτο που ακουσατε απο καποιον αλλον, ή διαβασατε σε φορουμς που η αρβυλα παει συννεφο.

Ναι ειναι γνωστη φημη και γελαω με αυτο πραγματικα, επειδη εγω προσωπικα αυτο δε το εχω δει ποτε.

Αλλα ποσοι απο εσας εχετε ips οθονη που το γραφετε αυτο?  Την ξερεις την απαντηση ηδη.

Φιλε δε με σωζουν τα προσπεκτους ουτε οι αθλιοι πωλητες των καταστηματων μιας και ειμαι τεχνικος πανω απο 25 χρονια σε πολλους τομεις της τεχνολογιας.

Τεσπα.... περι ορεξεως και για να μην παρεξηγηθω, ισχυει το......... κολοκυθοπιτα παιδες.

• Like 1

Καταρχάς καμία Lcd tv δεν αποδίδει 100% μαύρο. Ακόμα και τα pva. Άρα η ορολογία κατά μαύρο είναι υπερβολή.

Το σχετικό θέμα με τα IPS και την χαμηλότερη απόδοση στο τομέα, προκύπτει: από κατόχους του προϊόντος που τον κρίνουν αντικείμενικα. Από συγκριτικά τεστ είτε από περιοδικά του χώρου, είτε από γνωστούς reviewers του χώρου. Το ότι το λένε 9 στους 10 από όλο το κόσμο μάλλον κάτι θα έχουν δει.

Τέλος στην απορία σου πολλοί από εμάς εδώ είμαστε επίσης επαγγελματίες με καθημερινή ενασχόληση τριβή με τα άνωθεν προϊόντα.

Το βράδυ όταν αποκτήσω πρόσβαση στο PC μου θα σου ανεβάσω καρτέλες με μετρήσεις και Φώτο ώστε να επιχειρηματολογισω με στοιχεία.

Τέλος ελπίζω να μην είσαι LG staff.

Φιλικά πάντα

Εγω εχω ips και λεω αυτο που βλεπω. Το μαυρο ειναι απλα "καταμαυρο". Και δεν ειδα μονο μια με ips, ουτε και εχω μονο μια. Αυτη ειναι η τριτη μου LG τηλεοραση.

Ολοι εσεις που το λετε αυτο δεν εχετε δει μαλλον ποτε ips οθονη και απλα λετε και επαναλαμβανετε αυτο που ακουσατε απο καποιον αλλον, ή διαβασατε σε φορουμς που η αρβυλα παει συννεφο.

Ναι ειναι γνωστη φημη και γελαω με αυτο πραγματικα, επειδη εγω προσωπικα αυτο δε το εχω δει ποτε.

Αλλα ποσοι απο εσας εχετε ips οθονη που το γραφετε αυτο?  Την ξερεις την απαντηση ηδη.

Φιλε δε με σωζουν τα προσπεκτους ουτε οι αθλιοι  ασχετοι πωλητες των καταστηματων μιας και ειμαι τεχνικος πανω απο 25 χρονια σε πολλους τομεις της τεχνολογιας.

Τεσπα.... περι ορεξεως και για να μην παρεξηγηθω, ισχυει το......... κολοκυθοπιτα παιδες.

Οχι δεν παει ετσι. Η συγκεκριμένη sony εχει 50ΗΖ πανελ και καθολου interpolation. (Μονο backlight scaning). Το 3D ειναι ιδιο σε ολη την σειρα 6 της Samsung.

Το ποσο ''απίστευτη'' εικονα εχουν καλο ειναι να το διακρινεις ιδίοις ομασι σε καποιο μαγαζι.

Υπαρχουν ψευτικα και πραγματικα Hz; Γινεται να λεει 200Hz, και να ειναι μονο 50Hz, οπως λες;

Παντως σημερα πηγα σε media markt και μου φανηκε πολυ καλη η ποιοτητα της τηλεορασης, ηταν και αρκετα φωτεινη..  Αν και ισως δεν εδειχνε τοση λεπτομερεια σε ορισμενα σημεια, αλλα ισως διορθωνεται με καποια ρυθμιση..

Αποκλειεται να μην υπαρχει καλη τηλεοραση σε αυτη τη τιμη.. Δεν ειμαι και καποιος απαιτητικος θεατης.. Εδω και 6 χρονια εχω μια 32αρα 720p, χωρις να εχω καποιο παραπονο μεχρι στιγμης.. Ουτε το smart με ενδιαφερει, ουτε το 3D. Απλα να βλεπω ταινιες σε ικανοποιητικο επιπεδο!

Αμα ουτε με 540 ευρω, που εχει η SONY, δε θα το εχω αυτο.. Τοτε καλυτερα να μεινω με αυτη που εχω τωρα..

Παντως τα περισσοτερα reviews ειναι θετικα.. Την συγκρινει ακομα και με τηλεορασεις των 900 ευρω και λεει οτι η SONY εχει καλυτερη ποιοτητα.. Δε ξερω..

http://thegadgetpill.com/best-tv-of-2014-lcd-led-smart-tv-3d/

http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl42w705b-201402233639.htm

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ξερω θα με βρισετε, αλλα το budget μπορει να ανεβει μεχρι και 1500 ευρω, αρκει η τηλεοραση να υπαρχει στον Κωτσοβολο, για να την παρω με δοσεις χωρις πιστωτικη καρτα.

Βεβαια με την προοπτικη να την κρατησω αρκετα χρονια πλεον..

Δεν θελω να ειναι 3D. Καθαρα για ταινιες..

Αν και ψηνομαι για την Sony KDL50W705

Για να πω την αληθεια δεν εχω κοιταξει ουτε προς lg μερια ( αν και δε θελω ), ουτε προς samsung. Ισως υπαρχουν καλυτερες λυσεις.

Επεξ/σία από Luxx

Από τα 450 πήγαμε στα 1500! τι έγινε μήπως έπιασες το τζόκερ; Κι αν μπορείς να διαθέσεις μέχρι 1500 γιατί ψήνεσαι για τηλεόραση των 800 ευρώ; μας έχεις μπερδέψει γαι τα καλά.

Γιατι ειναι απο τις λιγες που σε reviews παιρνει πολυ καλη βαθμολογια.. Ξεπερναει ακομα και τηλεορασεις των 1000 ευρω..

Και γιατι να δωσω περισσοτερα λεφτα για ακριβοτερες sony, που εχουν ιδια ποιοτητα απλα επιπλεον 3D και ισως περισσοτερα features;

Διαβαζα πχ σε reviews οτι η  Sony KDL-55W955B, που ειναι η ναυαρχιδα τους φερος, εχει και την χειροτερη εικονα.. Απλα αποτυχια..

Το οτι κατι ειναι ακριβο, δε σημαινει οτι θα ειναι και απαραιτητα καλο..

Ισως βεβαια να υπαρχουν και καλες samsung με αυτα τα λεφτα.. Το καλο ειναι πως αν παρω φθηνη τηλεοραση, τοτε θα μπορεσω να παρω και τα logitech z906, για να εχω και την απολυτη εμπειρια στον ηχο.

Κοίτα, αν δεν μπορείς/θέλεις να αλλάξεις την απόσταση θέασης, τότε η συγκεκριμένη 50'' Σόνι είναι μια χαρά. Έλεγα μήπως με την αύξηση του μπάτζετ θα κοιτούσες και για 55'' ;)

Lux ακου φιλε.

Καλο θα ειναι να ξαναπας εσυ ο ιδιος σε καποιο μαγαζι και να ξαναδεις τις tv's χωρις ομως να ακους τα reviews και τις γνωμες των αλλων, ουτε αποτελεσματα απο calimpration tools, μιας και τα δικα σου ματια θα την κοιτανε που δεν θα πληρωνονται απο χορηγια καποιου αλλου. 

Θα παρεις μαζι σου και ενα σκληρο δισκο με ταινιες μεσα ή test patterns να θες καποια μετρηση, θα βγαλεις απο ολες που θα τεσταρεις ολα τα εφε τυπου δυναμικες αντιθεσεις, δυναμικα χρωματα γενικα βελτιωσεις εικονας και εχοντας ολες τους στο warm, αυτη που θα σε ικανοποιησει σε εικονα, αυτη να παρεις.

Αν δεν ακουσεις τις παπαριες απο τυχαρπαστους επαγγελματιες που διαβαζουν μονο πληρωμενα rewiews και δεν εχουν παει καν να τις δουνε απο κοντα, το πιθανοτερο ειναι να κανεις την καλυτερη επιλογη.

Εμενα οι sony παντως μου αρεσουν περισσοτερο απο ολες σαν εικονα σε αυτη τη κατηγορια τιμης που εβαλες, αν μετραει ο λογος μου.

φιλε TS, αν και το ψιλο "πηδηξες"  το θεμα, απο αποψη μπατζετ κυριως...!!!!   

αν φτασεις τοσο ψηλα, θα πηγαινα να δω πρωτα αυτη... http://www.skroutz.gr/s/4814691/LG-55UB850V.html

και μετα ολες τις υπολοιπες FHD...!!!! 

παντως στο θεμα με το μαυρο, εκτος του οτι (οπως και συνολικα η εικονα) υποκειται σε υποκειμενικες αποψεις,  υπαρχουν και καποιες αντικειμενικες μετρησεις των χρωματων.

σε αυτες, οπως αναφερεται, τα VA πανε λιγο καλυτερα στις μετρησεις του μαυρου απο οτι τα IPS. αυτο, ομως, τελικα εχει αντικτυπο στην εικονα, καθως το καλο μαυρο βελτιωνει την συνολικη εικονα..!  

απο εκει και περα, ο καθενας παει σε ενα καταστημα και βλεπει. οτι του κατσει καλα στο ματι, αυτο αγοραζει. απλα..!! 

(δεν ειμαι τεχνικος, δεν ειμαι υπαλληλος καμμιας εταιριας, και εχω και IPS LG τηλεοραση..! για να μην παρεξηγηθω.)

ρε συ επειδη ξερενωμαστε κιολας.... βλεπεις το μαυρο της σαν μωβ ή γκρι που λενε? θα τρελλαθουμε λεμε. Οταν πρωτοβγηκαν τα ips panels θυμαμαι ολοι πινανε νερο στο ονομα τους για τις 178 μοιρες γωνια θεασης, για τα τρομερα χρωματα, για την κρυσταλλινη εικονα τους, κ.λ.π.

εγω μιλαμε το βλεπω εντελως μαυρο σε ολες σε ολες τις lg που εχω. Και εχω 2 παλιες και μια καινουργια. Εχω ακομη μια philips και μια samsung λογο του οτι ζουμε ολη η οικογενεια σε μεγαλο ιδιοκτητο.

Και κατι αλλο......

Οι μετρησεις των μηχανηματων απο την απλη θεαση απεχουν παρασαγγες, διοτι αλλο το ματι που ειναι πολυ κακο οπτικο μεσο και αλλο το μηχανημα. Δυστυχως ή ευτυχως στο τελος καταντουμε να βλεπουμε με το ματι και οχι με μηχανηματα.

Προσωπικα εμενα στο ματι το va panel μου δειχνει πολυ κακο, σαν να καιγεται μονιμα και στο μαυρο δεν βλεπεις την λεπτομερεια.

παντα οταν βγαινει μια νεα τεχνολογια, μας πιανει ενας "ενθουσιασμος".   

αν θες να δεις, ποσο... "μαυρο" ειναι το μαυρο της LG και της SAMSUNG, πρεπει να τις βαλεις και τις 2 διπλα σε μια καλη PLASMA PANASONIC, για να καταλαβεις τι εστι ΜΑΥΡΟ.

οταν ηταν να αγορασω τηλεοραση πριν 2,5 χρονια,  ειχα παει σε ενα καταστημα και κοιταζα.  ειχα δει αρκετα μοντελα, Samsung, Sony, LG, Philips, και Panasonic Plasma.

εεε.., αυτο το μαυρο που ειχε η Panasonic Πλασμα (δεν θυμαμαι και το ακριβες μοντελο... ST30- ST50, ισως VT.. δεν θυμαμαι καλα..!)  ηταν ΜΑΚΡΑΝ καλυτερο απο οιαδηποτε αλλη τηλεοραση μεσα στο καταστημα. ακομα και απο τις φθηνοτερες ΠΛΑΣΜΑ 40-42", που εβγαιναν τοτε στα 400-450€..!!  ουτα καν η σειρα 8000-9000 της Samsung, που στην εποχη τους ηταν κορυφαια μοντελα, δεν πλησιαζαν καν...!! 

αμεσως μετα, εκεινη που μου ειχε κανει εντυπωση σε εικονα ηταν ενα μοντελο LCD SONY..! συγχωρειστε με,  αλλα μετα απο  τοσο καιρο, δεν θυμαμαι τα μοντελα..!!  

τωρα.. εμεις, επειδη ειμαστε κατοχοι των συγκεκριμενων τηλεορασεων και τις βλεπουμε καθε μερα, μαλλον εχουμε συνηθισει την εικονα αυτη. 

δεν ειναι κακο! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...