SPANK Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα Άλλαξα τον δίσκο μου στο netbook που ειχα τα αυθεντικά windows xp με εναν ssd , ο δίσκος που έβγαλα εχει λογικά καποιο κρυφό partition η folders που υπάρχουν τα windows σε περίπτωση που ήθελα να κανω επανεγκατάσταση , η ερώτηση μου ειναι υπάρχει τρόπος να πάρω ουσιαστικά τα απαραίτητα αρχεία για την εγκατάσταση απο τον δίσκο και καίγωντας τα σε ενα usb stick να περάσω τα windows στον καινούργιο δίσκο ; Εκτός και αν υπάρχει τρόπος να βρώ την oem έκδοση των xp και να τα περάσω με το cd key το οποίο και εχω , ξέχασα να πω οτι το netbook ειναι το acer aspire one AOA150 Ευχαριστώ
TheELF Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Μπορείς να τρέξει ένα clone/migration πρόγραμμα και να αντιγράψεις μόνο το διαμέρισμα εκκίνησης και το κρυφό,έτσι όταν κάνεις εκκίνηση από τον νέο δίσκο θα μπορείς να κάνεις recover.
NikosKallithea Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Κοτσαμαν moderatoras του insomnia απο εμας του φτωχούς περιμένεις λύση Το ghost δεν σου κάνει ?
veteranos123 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Τις προάλλες είχα χρησιμοποιήσει αυτή την oem έκδοση των xp. Είναι της hp βέβαια αλλά τα έβαλα σε ένα asus laptop και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. https://thepiratebay.se/torrent/10303395/HP_Operating_System_CD_Windows_XP_Home_SP3_OEM_ Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ink αφού είναι oem έκδοση και έχει και αυθεντικό key ε?
SPANK Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτην την στιγμή εχω τον δίσκο σαν 2ο στο desktop και στο disk management βλέπω το εξής : Λογικά αυτο που θέλω ειναι το πρώτο και Healthy OEM Parition αλλα το συγκεκριμένο δεν εχει γράμμα και ουτε μπορώ να του κανω κατι , δεν το βλέπω δηλαδή μεσα στον δίσκο καθόλου. Μπορείς να τρέξει ένα clone/migration πρόγραμμα και να αντιγράψεις μόνο το διαμέρισμα εκκίνησης και το κρυφό,έτσι όταν κάνεις εκκίνηση από τον νέο δίσκο θα μπορείς να κάνεις recover. Λές δηλαδή ουσιαστικά να κανω clone τον παλιό δίσκο στον καινούργι και μετα να κανω restore σαν να ηταν ο παλιός επάνω , σωστή σκέψη αν ενοείς αυτο αλλα ειναι λίγο δύσκολο να βγάλω τώρα τον καινούργιο μιας και ειναι netbook και πρέπει να το λύσω ολο μαζι με την motherboard , για αυτο ψάχνω να κανω κατι με το hidden partition μήπως μπορέσω και το περάσω σε καποιο usb stick και κάνω κανονικά εγκατάσταση σαν να ειχα τα δισκάκια
TheELF Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Λές δηλαδή ουσιαστικά να κανω clone τον παλιό δίσκο στον καινούργι και μετα να κανω restore σαν να ηταν ο παλιός επάνω , σωστή σκέψη αν ενοείς αυτο αλλα ειναι λίγο δύσκολο να βγάλω τώρα τον καινούργιο μιας και ειναι netbook και πρέπει να το λύσω ολο μαζι με την motherboard , για αυτο ψάχνω να κανω κατι με το hidden partition μήπως μπορέσω και το περάσω σε καποιο usb stick και κάνω κανονικά εγκατάσταση σαν να ειχα τα δισκάκια Αυτό εννοούσα και εγώ,τα clone προγράμματα,ιδίως αυτά που ξεκινάνε από cd/usb δεν νοιάζονται για γράμματα,μπορείς μια χαρά να κάνεις clone μόνο αυτό το πρώτο διαμέρισμα των ~6gb,μπορείς να κάνεις και image πρώτα σε εξωτερικό ή ακόμα και στον ίδιο δίσκο, και όταν κάνεις boot και επιλέξεις το recover θα φτιάξει αυτό, το ότι είναι να φτιάξει. (Αναλόγως πάλι με ποιον τρόπο είναι φτιαγμένο) 1
SPANK Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Ωραία τοτε για πείτε ενα πρόγραμμα γιατι δεν εχω ασχοληθεί και πολυ με το cloning Edit : Έβαλα και άρχισα το cloning με το AOMEI Backupper Standard Edition 2.0.2 και το κάνω κατευθείαν στο usb stick Edit 2 : Τέλειωσε το cloning βλέπω και τα πράγματα που πέρασε στο usb stick αλλα απο το netbook δεν κανει κατι boot απο το usb
SPANK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλα αν και πέρασα το hidden oem partition στο usb stick δεν κανει boot στο netbook τιποτα
Xristaras12 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 επειδή κ εγώ είχα ζοριστεί και με το συγκεκριμένο θέμα σε ενα Aspire one D150,το μόνο που είχα καταφέρει είναι να κάνω κλώνο το partition σε άλλο δίσκο το θέμα είναι οτι δεν είναι εγκαταστήσιμο με τον τρόπο που πας να το κάνεις. Αν κρίνω απο το δικό μου πρόσβαση για φορμάτ είχα με alt f10 όπου με έβαζε σε μενού της acer για να επαναφέρω το διαμέρισμα όπως ήταν.
TheELF Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Το έκανες bootable όπως περιγράφουν http://www.backup-utility.com/features/create-bootable-disc.html ή έγραψες μόνο το image στο usb;;; (κάνε ένα δεύτερο usb ή ένα cd για να μην ξανά κάνεις image) Γενικά το netbook το είδες ποτέ να ξεκινάει από usb;;Έχει δηλαδή την δυνατότητα;; Αν δεν την έχει μπορείς από cd να περάσεις το plop boot manager στον σκληρό του για να ξεκινάει από usb,μπελαλίδικα πράγματα αλλά για να μην χρειαστεί να βγάλεις τον δίσκο....
SPANK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Τελικά πέρασα μια καθαρή windows xp έκδοση oem που πήρε κανονικά το κλειδάκι μου , το θέμα ειναι ομως οταν παω να κάνω ενεργοποίηση μου λεει βάλτε τον 25 ψήφιο coa κωδικό που εχει το αυτοκόλητο το οποιο ομως δεν υπάρχει το εχω βγάλει ... , τώρα εδώ τι μπορώ να κάνω ; Αν δεν βγάλω άκρη με το coa τώρα θα ξανα δοκιμάσω το παραπάνω που λες αν και το εχω κανει πολλές φορές και δεν ειναι οτι δεν κάνει boot απο usb ειναι οτι δεν κάνει boot κατι με τον τρόπο που το κάνω. Edit : Δοκιμάζω παλι την λύση με το http://www.backup-ut...table-disc.html Edit 2 : Ωραία έκανα boot το usb stick οπως ειναι στον οδηγό παραπάνω , τώρα πρέπει να πετάξω τα περιεχόμενα του oem partition χύμα στο usb stick ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα