Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για χαρα παιδεςς

Ψαχνω να παρω κανα ρουτερακιι γτ δεν αντεχω αλλο

εχω το Thomson DT5130  πειτε μου την γνωμη σας αν κανω  κακος που θα δωσω λευτα παντος γνωμη μου τα ρουτρς αυτον των εταιριων π.χ  ΤΠ-λικ φριτζ μποχ  ειναι σαφος καλητερα απο αυτα που μας δινουν
Αν εχω δικαιο πειτε μου μια επιλογη που μπορω να κανω

Ευχαριστωω

Δημοσ.

δεν μας ειπες τι προβλημα εχεις με αυτο το ρουτερ.το td5130 ναι δεν ειναι ρουτερ των 200 ευρω.ειναι ομως ενα νορμαλ σταθερο ρουτερακι.αναλογα τι προβληματα εχεις μπορει να φταιει το ρουτερ μπορει να φταιει η γραμμη ή μπορει να μην σε καλυπτει για αυτο που θες.οποτε δεν μπορω να σου πω χωρις να ξερω τι θες αν ειναι κατι καλυτερο ή οχι.εγω πχ εχω technicolor 784v3 και για αυτο που το θελω ειναι μια χαρα.

Δημοσ.

ναι εχεις δικιο..
αρχικα πες λιγο αν εξαρτατε η ταχυτητα upload δλδ για streaming γτ αχω σκετικα ενα προβληματακιι ΑΝ υπαρχχει περιπτωση να φτιαξει
οπως και για το download
και το τελευταιο ειναι οτι αναγκαστκα να αρωρασω repeater γτ η εμβελεια τους ειναι ΜΑΠΑΑ απο την στηγη που αλλαξα routerr

Δημοσ.

ναι εχεις δικιο..

αρχικα πες λιγο αν εξαρτατε η ταχυτητα upload δλδ για streaming γτ αχω σκετικα ενα προβληματακιι ΑΝ υπαρχχει περιπτωση να φτιαξει

οπως και για το download

και το τελευταιο ειναι οτι αναγκαστκα να αρωρασω repeater γτ η εμβελεια τους ειναι ΜΑΠΑΑ απο την στηγη που αλλαξα routerr

αν μιλας για upload και streaming σαν adsl λογικα το μεγιστο Upload ειναι 1 mbit Που εχεις οποτε αν ανεβαζεις πραγματι με 100 Kilobyte σημαινει οτι μετα απλα δεν σου δινει αλλο η γραμμη σου.το download επισης μπορει να ειναι θεμα γραμμης και οχι ρουτερ.το td5130 δεν εχει ασχημο συγχρονισμο.επισης εχει βγει και firmware update οποτε καλο θα ηταν να το κανεις αν εχεις forthnet

http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3954

EKTOS αν μιλας για streaming σε επιπεδο wireless μεσα στον ιδιο το χωρο οποτε εκει μπορει πραγματι να ειναι το ρουτερ διοτι ειναι n150 οσο θυμαμαι και δεν εχει την τρελη εμβελεια.εσωτερικη κεραια κιολας.το repeater ειναι κακη επιλογη.θα σου χαλασει τις ταχυτητες γενικοτερα ειδικα σε οτι εχει να κανει με ασυρματο δικτυο.καλυτερα ενα access point με ethernet πανω στο technicolor ή Powerline παρα repeater.εκτος αν μπορεις να ριξεις καλωδιο οποτε ειναι οτι καλυτερο.ποιο πριν τι ρουτερ ειχες?υπαρχουν και Powerline που ειναι ασυρματα κιολας  αλλα ακομα και να μην παρεις ασυρματο ειναι πιο καλο να βαλεις powerline και access point αμα δεν μπορεις να ριξεις ethernet παρα να βαλεις Repeater.θα σου ριξει την ταχυτητα στην μεση + spikes και διαφορα αλλα.not a good choice για απαιτητικες καταστασεις.

κατα τα αλλα αν θες καλυτερα ρουτερ σε θεματα wireless πας σε διαφορες επιλογες.απο απλα adsl router με n300 μεχρι access points,routers,adsl modems/routers ποου παιζουν με ac 1000+ megabit Παντα με τα αναλογα wi fi sticks.Οπως και ρουτερ με gigabit ethernet αμα ριξεις καλωδιο.απο 50 ευρω μεχρι 200 φτανεις.αλλα αν πχ κανεις streaming απο ενα ρουτερ σε μια τηλεοραση και η τηλεοραση εχει n150 στo wifi και 802.11ac να εχεις παλι θα παιξει σαν n150.αλλα ναι τo technicolor δεν ειναι για βαρια εργασια να το πω ετσι ουτε για να συνδεθουν 10 πραγματα πανω wireless.δεν ειναι το ατου του το wireless δυστυχως.νορμαλ εμβελεια μια κεραια και αυτη εσωτερικη

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε μου θα το κοιτάξω και θα σου πω

Έχω αγοράσει το Tplink range extender 300m αν θυμάμαι καλά Wm850r δεν είμαι συγύρος

Μετά είχα πάρει από πλαίσιο 2 powerlines tplink θα απορησεις αλλά ναι χάλασαν και μετά πήρα ξανά από το πλαίσιο τα To Tplink τα nano

Δεν έχω γενικός πρόβλημα με άλλα pc στο σπίτι μου αλλά πάρα μόνο κιν συσκευές και τέτοια για αυτό ανάφερα την εμβέλεια όπου πραγματικά είναι τραγική

Τώρα και αυτό που σούπα αν μπορώ να φτιάξω κάπως την ταχύτητα του update για streaming γιατι περιορίζομαι μόνο σε game εκτός fps

Θα δω το υπδατε και θα σου πω αν έκανε κάτι..

Και πάλι ευχαριστώ

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε μου θα το κοιτάξω και θα σου πω

Έχω αγοράσει το Tplink range extender 300m αν θυμάμαι καλά Wm850r δεν είμαι συγύρος

Μετά είχα πάρει από πλαίσιο 2 powerlines tplink θα απορησεις αλλά ναι χάλασαν και μετά πήρα ξανά από το πλαίσιο τα To Tplink τα nano

Δεν έχω γενικός πρόβλημα με άλλα pc στο σπίτι μου αλλά πάρα μόνο κιν συσκευές και τέτοια για αυτό ανάφερα την εμβέλεια όπου πραγματικά είναι τραγική

Τώρα και αυτό που σούπα αν μπορώ να φτιάξω κάπως την ταχύτητα του update για streaming γιατι περιορίζομαι μόνο σε game εκτός fps

Θα δω το υπδατε και θα σου πω αν έκανε κάτι..

Και πάλι ευχαριστώ

ναι υπαρχει Tp link 850re.με αυτο δεν αυξησες την εμβελεια για να πιανουν και οι αλλες συσκευες?δηλαδη και με το ρουτερ και με το tp link εχεις ακομα θεματα στην εμβελεια?5οροφο σπιτι εχεις?β.εισαι σιγουρος οτι το tp link το extender λειτουργει?το εχεις βαλει στο ιδιο δικτυο με το αρχικο adsl router ?δηλαδη το td5130 ειναι αν θυμαμαι καλα 192.168.1.1.εσυ εβαλες το repeater 192.168.1.254 Και πρεπει να του κλεισεις τον dhcp και να το βαλεις σαν extender.αν εχεις θεμα να μην παιζουν καποιες συσκευες (να μην παιζουν οχι να μην εχουν σημα)τοτε μπορεις να ανοιξεις τον dhcp στο extender αρκει να βαλεις διαφορετικο ευρος ip απο τον dhcp του adsl router.ας δινει 10 ip το ενα και 10 το αλλο.

τωρα για το Upload για να αυξηθει παραπανω απο το 1mbit θες ειτε vdsl ειτε annex m που δεν δινουν ολοι οι παροχοι και επισης το πληρωνεις.οπως και δεν σου εγγυαται κανεις οτι θα φτασεις τα 2 mbit upload.αν τωρα θες καλυτερο Ping εκει ζητα fast path.Παντως μ ενα Mbit upload δυσκολο να εχεις θεμα σε Online gaming.αλλο να εχεις Lag αλλο το Upload speed.Καποι επαιζαν παιχνιδι και με 128 Kb up με τις πρωτες adsl.εκτος αν δεν καταλαβα εγω ακομα το προβλημα που εχεις.σηκωσε και τα χαρακτηριστικα της γραμμης μεσα απο το ρουτερ να δουμε ποσο παιζεις γιατι μπορει να μην συγχρονιζεις 1 Mbit Λογω profile ή καποιου αλλου προβληματος.τι εταιρεια εχεις ?μπες μεσα στο ρουτερ κανε copy paste ή Print screen τα χαρακτηριστικα της γραμμης.upload/download,margin,attenuation.

Δημοσ.

Απο οτι θυμαμαι ειχα πει την forthnet να μου ενεργοποιησει το fastpath
το προβληματακι που εχω δεν ειναι λαγς και τετοια αυτα εμφανιζονται οταν αρχιζει το streaming......post-222274-0-80829400-1412532164_thumb.png

Δημοσ.

Απο οτι θυμαμαι ειχα πει την forthnet να μου ενεργοποιησει το fastpath

το προβληματακι που εχω δεν ειναι λαγς και τετοια αυτα εμφανιζονται οταν αρχιζει το streaming......attachicon.gifUntitled9000.png

δεν βλεπω καποιο προβλημα περα απο οτι μετραει τα data transferred σε bytes.ελεος και αυτοι.στα πιο παλια ηταν σε Mb/GB.το Upload σου ως προς τον παροχο ειναι 1 Mbit .αν τωρα εχεις θεματα σε streaming μεσα στο lan κομματι εκει δεν μπορεις να κανεις και πολλα.n150 δινει το Technicolor αλλα δεν ειναι και οτι πιο δυνατο.

Προληπτικα αμα θες περνα και το τελευταιο firmware update απο εδω.

http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3954

download εισαι 10 Mbit.δεν βλεπω τα υπολοιπα χαρακτηριστικα της γραμμης για να σου πω αν εισαι ενταξει η οχι.να δουμε και αν φορας κανα Profile.

αν τωρα ενδιαμεσα απο το Tehcnicolor και εσενα υπαρχει και repeater που παιρνει ασυρματα και δινει ασυρματα τοτε θα σε απογοητευσω αλλα σιγουρα δεν θα παιζεις καθολου καλα.το repeater θα σου σκισει την ταχυτητα.επισης οι κινητες συσκυες/tablet Κτλ εχουν ακομα πιο αδυναμο wireless οποτε ακομα χειροτερα τα πραγματα.

αν μιλαμε τωρα για Games εκει fast path οπως εβαλες.δεν υπαρχι κατι αλλο συγχρονιζεις ηδη ενα Mbit.και ακομα και annex m να εβαζες για παραπανω δεν θα κερδιζες κατι και θα χανες και το fast path.απλα εκει ριξε ethernet ή καποιο καλο powerline βαλε μηπως και ετσι δεν χανεις.με τα powerline προσοχη γιατι εχω δει Powerline να παιζει λογω παρεμβολων απο συσκευες χειροτερα και απο wireless.εχανα τρελλα πακετα.

Δημοσ.

οκκκ παιδια ευχαριστω

κατι ακομα αν το κανω update θα χασω τις πορτες μου???

συνηθως δεν χανεις τις ρυθμισεις.απο εκει και περα.

α.μπορεις νομιζω σε αφηνει να κατεβασεις το cοnfig που εχεις κανει ωστε μετα να το επαναφερεις αμα χαθει.

β.απλα μπορεις να ξανανοιξεις τις πορτες.ουτε 5 λεπτα δεν ειναι.ειναι ευκολο.

για το α.θα πας 192.168.1.1 που ειναι η Ip του 5130 και μετα θα πας

technicolor gateway  απο κατω πρεπει να εχει config και μετα λιγο δεξια και κατω πρεπει να εχει save or restore configuration.

δεν ισχυει αυτο.επειδη εισαι σαν User δεν σε αφηνει να κανεις backup to config οπως βλεπω.οποτε απλα κανεις το update αν το χασεις που σου ειπα λιγο δυσκολο τοτε απλα τα ξανανοιγεις.υπαρχει και αλλος τροπος για να παρεις τα port forward backup αλλα ειναι δυσκολος και δεν αξιζει τον τοπο.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους. 

Επειδή είμαι κι εγώ σε παρόμοια φάση αναζήτησης, κάνω μια μικρή έρευνα να δω τι παίζει στην αγορά και τι αξίζει σε σχετικά περιορισμένο budget μέχρι 60-70€. Διαβάζοντας κι εδώ (εκτιμώ πολύ τις γνώσεις και τις προτάσεις του poulinos) βλέπω να παίζουν πολύ τα TP-LINK TD-W8970 και TP-LINK TD-W8980 αλλά όχι τόσο πολύ το TP-LINK TL-WDR3600, το οποίο σε σχέση με το 8970 φαίνεται να έχει καλύτερα χαρακτηριστικά και ίδια ή και χαμηλότερη τιμή.

Και αυτό μου έκανε εντύπωση. Επειδή διαβάζοντας και κάποια reviews online, μάλλον καταλήγω σε αυτό (λόγω dual band κυρίως) και θα ήθελα να ξέρω αν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα σε σχέση με τα υπόλοιπα ή κάτι άλλο που εγώ αγνοώ. Άλλες προτάσεις με παρόμοια specs και τιμή δεν έχω βρει (ίσως το Netgear DGN2200 που επίσης δεν είναι dual band, οπότε μάλλον μένει πίσω). 

Κάθε πρόταση λοιπόν, ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ!

Edit: Μάλλον απαντάω μόνος μου την παραπάνω ερώτησή μου... Γιατί το WDR3600 είναι απλά router και όχι modem router, σωστά;

Επεξ/σία από Thanasis159
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το TD-W8980 εχω διαβασει οτι μπορεις να του περασεις το firmware του TD-W9980, και ετσι να εχεις και VDSL2 υποστηριξη. Αυτος ειναι ενας καλος λογος για να το προτιμησεις. Δεν ειναι διαδικασια που μπορει να κανει ενας απλος χρηστης συνηθως, αλλα αν καποτε θελησεις να το ψαξεις και να το κανεις, θα βρεις πληροφοριες. Δεν ειναι δηλαδη "απλα επιλεγω το αρχειο του 9980 και το ανεβαζω στο 8980", τουλαχιστον συμφωνα με αυτα που εχω διαβασει, δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι απο τοτε.

Βασικα και οι τρεις συσκευες (8970, 8980, 9980) εχουν ιδιο τσιπακι ADSL2+/VDSL2 και γενικα ιδιο hardware, απλα για τα δυο πρωτα το επισημο firmware δεν το... "επιτρεπει".

To WDR3600 ειναι οντως μονο router, οποτε δεν σου κανει.

DGN2200... με τιποτα, ειναι πολυ παλιο πλεον.

Αν παντως μπορεις να διαθεσεις καποια επιπλεον χρηματα, παρε το TD-W9980 ωστε να εχεις VDSL2 support απο τωρα, ακομα κι'αν δεν υπαρχει VDSL υποστηριξη στην περιοχη σου ακομα.

Επεξ/σία από loic
Δημοσ.

αν πηγαινες παραπανω απο 100 ευρω θα σου λεγα draytek 2760 που ειναι και vdsl.αλλιως ναι σε πιο νορμαλ λεφτα πας στα tp link που λες που ειναι απο 50 μεχρι πιο πανω για το vdsl.απλα αν παρεις καποιο vdsl το εχεις για μελλοντικη χρηση.ναι καποιος πραγματι ειχε αναφερει οτι με αλλαγη firmware ξεκλειδωνεις το vdsl κομματι του tp link αλλα το βασικο ειναι ποσο ευκολα γινεται ή αν θελει καποιο Jtag για να γινει.το netgear ειναι ενα νορμαλ σε τιμη N300 router.δεν ειναι dual band ή κατι αλλο τρελο.σε τιμη αν το συγκρινεις με το 8970 το 8970 δινει παραπανω πραγματα.απλα η netgear βαζει λιγο παραπανω τις τιμες λογω και ονοματος.

εχει και πιο καλα απο το dgn2200 αλλα πας κοντα στην 100αρα.το αλλο ειναι σκετο ρουτερ οποτε το ξεχνας εκτος αν θες να κρατησεις και το adsl router σου και να το κανεις bridge(ειναι και αυτο μια λυση γιατι εκμεταλευεσαι την σταθεροτητα του technicolor και γλυτωνεις καποια λεφτα αφου δεν θα εχει πανω modem αυτο που θα παρεις).απλα αν ειναι να εχεις δυο συσκευες και να πληρωσεις και 50 -60 ευρω τοτε πηγαινε στα 80 να παρεις και vdsl και να ειναι ολα σε ενα.μονο αν ειχες καμια χαλια γραμμη θα σου ελεγα να παρεις σκετο ρουτερ και να παιξεις με bridge με το technicolor.

Καλημέρα σε όλους. 

Επειδή είμαι κι εγώ σε παρόμοια φάση αναζήτησης, κάνω μια μικρή έρευνα να δω τι παίζει στην αγορά και τι αξίζει σε σχετικά περιορισμένο budget μέχρι 60-70€. Διαβάζοντας κι εδώ (εκτιμώ πολύ τις γνώσεις και τις προτάσεις του poulinos) βλέπω να παίζουν πολύ τα TP-LINK TD-W8970 και TP-LINK TD-W8980 αλλά όχι τόσο πολύ το TP-LINK TL-WDR3600, το οποίο σε σχέση με το 8970 φαίνεται να έχει καλύτερα χαρακτηριστικά και ίδια ή και χαμηλότερη τιμή.

Και αυτό μου έκανε εντύπωση. Επειδή διαβάζοντας και κάποια reviews online, μάλλον καταλήγω σε αυτό (λόγω dual band κυρίως) και θα ήθελα να ξέρω αν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα σε σχέση με τα υπόλοιπα ή κάτι άλλο που εγώ αγνοώ. Άλλες προτάσεις με παρόμοια specs και τιμή δεν έχω βρει (ίσως το Netgear DGN2200 που επίσης δεν είναι dual band, οπότε μάλλον μένει πίσω). 

Κάθε πρόταση λοιπόν, ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ!

Edit: Μάλλον απαντάω μόνος μου την παραπάνω ερώτησή μου... Γιατί το WDR3600 είναι απλά router και όχι modem router, σωστά;

DGN2200... με τιποτα, ειναι πολυ παλιο πλεον.

Αν παντως μπορεις να διαθεσεις καποια επιπλεον χρηματα, παρε το TD-W9980 ωστε να εχεις VDSL2 support απο τωρα, ακομα κι'αν δεν υπαρχει VDSL υποστηριξη στην περιοχη σου ακομα.

εχει και πιο καινουρια αλλα η τιμη ποναει οποτε μαλλον δεν αξιζει.πραγματι σε αυτα τα λεφτα το vdsl της tp link παιζει να ειναι το πιο φτηνο και value for money.και η διαφορα του με το 8970 και 8980 ειναι 15 και 25 ευρω περιπου αντιστοιχτα .μικρη διαφορα κοινως αν σκεφτει καποιος οτι θα εχει και vdsl οπως ειπες.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιιδια για να μην ανοιγω αλλο θεμα κανενα ρουτερ με εξερετικη εμβελια για θεμα χρηματων θα δω αργοτερα αν εχετε προτασεις..

Ευχαριστω

Δημοσ.

Παιιδια για να μην ανοιγω αλλο θεμα κανενα ρουτερ με εξερετικη εμβελια για θεμα χρηματων θα δω αργοτερα αν εχετε προτασεις..

Ευχαριστω

οτι εχει γραφτει πιο πανω για τα tp link 8970,8980,9980 σε νορμαλ λεφτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...