Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Επείδη έχω μίνει πίσω με την τεχνολογία θα ήθελα την βοήθεια σας παρακαλώ.
Πρώτον, από τους επεξεργαστές της Intel σε ποια γενία είμαστε? 4η ή 5η?
Δεύτερον, σε ποια microarchitecture είμαστε? Haswell ή Broawell? Επίσης είδα στο eshop στους νέους επεξεργαστές Intel ότι από το microarchitecture έχουν Haswell-E. Τι διάφορα έχει ο Haswell με τον Haswell-E?

Τρίτον, από socket που είμαστε? 2011-v3 ή 1150?

Δημοσ.

Κοίτα να δεις..για τους άντρες,βγαίνει το σόκετ am3+.

Υπάρχει και μια άλλη εταιρεία ,που βγάζει κάτι μπλε πράματα που δεν ταιριάζουν με καμμία τσάντα και γόβα,και τα παίρνεις μόνο αν στα χαρίσουν.

Δε ξέρω πόσο καιρό έχεις να ασχοληθείς,αλλά έχουν αλλάξει τα πράγματα.

AMD faster harder better

http://www.cpu-world.com/Releases/Desktop_CPU_releases_%282014%29.html

• Like 4
Δημοσ.

Κοίτα να δεις..για τους άντρες,βγαίνει το σόκετ FM2+.

Υπάρχει και μια άλλη εταιρεία ,που βγάζει κάτι μπλε πράματα που δεν ταιριάζουν με καμμία τσάντα,και τα παίρνεις μόνο αν στα χαρίσουν.

Δε ξέρω πόσο καιρό έχεις να ασχοληθείς,αλλά έχουν αλλάξει τα πράγματα.

AMD faster harder better

http://www.cpu-world.com/Releases/Desktop_CPU_releases_%282014%29.html

Black adder, ρωτάω κάτι συγκεκριμένο. Αν θες να λες χαζομάρες εδώ μην απαντάς και μίλα καλύτερα σε chat ή κάπου αλλού έτσι. Εδώ πρέπει να μιλάς σωστά και βοηθάς. Αν δε θες να βοηθήσεις μην απαντήσεις. Και εξυπνάδες αλλού.

Δημοσ.

Σορρυ για την επέμβαση, αλλα νομίζω σου απάντησε και μάλιστα με χιούμορ, επίσης σου έδωσε και ενα πολυ κατατοπιστικό λινκ

Οκ. Αλλά ρώτησα κάτι συγκεκριμένω. Και δεν πείρα την απάντηση που ήθελα.

Τέλος πάντον.

Δημοσ.

Αν ανοίγεις θέμα σε δημόσιο φόρουμ,να είσαι έτοιμος και να δεχτείς το ο,τιδήποτε.

Αν δεν θες ,άνοιξε ΕΝΑ tab στον browser σου και πάτα με τη σειρά τα κουμπάκια.

Intel cpu

Kλικ στα link ξέρεις να κάνεις,ή δεν μπορείς;

Υπάρχει κάποιος μεγαλύτερος κοντά στον υπολογιστή για να σε βοηθήσει;

Που θα διαβάσει αυτό που σε ενδιαφέρει,ακούγοντας την κομματάρα από πίσω;

Δημοσ.

Ειμαστε στην 4η γενια intel επεξεργαστων Αι-καραμπα (για να μπω στο κλιμα του τοπικ)

Amd δεν ξερω ποια γενια ειναι καθως fx 8100 θυμαμαι οτι ειχα δει πριν 2 η 3 χρονια οποτε καπου 3η με 4η γενια fx ειναι.

Haswell-e ειναι οπως παλιοτερα υπηρχαν οι intel c2d extreme (εξου και το e).Το mainstream ειναι το 1150 (haswell σκετο δηλαδη) (h97/z97) (το am3+ το αντιστοιχο της amd σε 970/990 chipset).

Δημοσ.

Ειμαστε στην 4η γενια intel επεξεργαστων Αι-καραμπα (για να μπω στο κλιμα του τοπικ)

Amd δεν ξερω ποια γενια ειναι καθως fx 8100 θυμαμαι οτι ειχα δει πριν 2 η 3 χρονια οποτε καπου 3η με 4η γενια fx ειναι.

Haswell-e ειναι οπως παλιοτερα υπηρχαν οι intel c2d extreme (εξου και το e).Το mainstream ειναι το 1150 (haswell σκετο δηλαδη) (h97/z97) (το am3+ το αντιστοιχο της amd σε 970/990 chipset).

Επιτέλους ένας άνθρωπος που να σου απαντά σε αυτό που θες.

Για τον AMD δεν με ενδιαφέρει.

Και ο LGA 2011-v3 τι ειναι?

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Επείδη έχω μίνει πίσω με την τεχνολογία θα ήθελα την βοήθεια σας παρακαλώ.

Πρώτον, από τους επεξεργαστές της Intel σε ποια γενία είμαστε? 4η ή 5η?

Δεύτερον, σε ποια microarchitecture είμαστε? Haswell ή Broawell? Επίσης είδα στο eshop στους νέους επεξεργαστές Intel ότι από το microarchitecture έχουν Haswell-E. Τι διάφορα έχει ο Haswell με τον Haswell-E?

Τρίτον, από socket που είμαστε? 2011-v3 ή 1150?

haswell

Oi haswell-E είναι οι "επαγγελματικοί" haswell

1150 (haswell) και 2011v3 (haswell-e)

ειναι το chipset των haswell-e.

X99 είναι το chipset, LGA 2011-v3 είναι η ονομασία της υποδοχής που μπαίνουν οι επεξεργαστές.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας.

Οι socket LGA1150, 51, 55 είναι καινούριοι????

Θέλω την βοήθεια σας γιατί είμαι φαντάρος και έχω μίνει πίσω.

Επίσης από cpu είμαστε στην 5η γενιά???

Δημοσ.

Οι i3,5,7 3... και 4... ειναι στα 22nm και δεχονται μητρικες 1155 και 1150 αντιστοιχα.Οι διαφορες τοτς ειναι αμελητεες καθως αλλαζουν τα ρολογια για 100mhz περιπου οσο ανεβαινεις μοντελο.Οι K ειναι οι ξεκλειδωτοι για να κανεις oc οποτε πας σε μητρικη με Z,πχ z77,z 87,z97.Υπαρχουν βεβαια και οι νεοι ιντελ στα 14nm που υποστηριζουν ddr4 ram αν ενδιαφερεσαι.Και τελος υπαρχει η ναυαρχιδα της intel με σοκετ 2011-13 που εχει μονο i7 και δεχονται ddr4 και ειναι 6πυρηνοι με 12 threads.Αναλογα με τις αναγκες σου επιλεγεις.Απλα η 3 γενια ειναι πλεον παλθα και δεν υπαρχει ποικιλια μητρικων

Δημοσ.

Οι i3,5,7 3... και 4... ειναι στα 22nm και δεχονται μητρικες 1155 και 1150 αντιστοιχα.Οι διαφορες τοτς ειναι αμελητεες καθως αλλαζουν τα ρολογια για 100mhz περιπου οσο ανεβαινεις μοντελο.Οι K ειναι οι ξεκλειδωτοι για να κανεις oc οποτε πας σε μητρικη με Z,πχ z77,z 87,z97.Υπαρχουν βεβαια και οι νεοι ιντελ στα 14nm που υποστηριζουν ddr4 ram αν ενδιαφερεσαι.Και τελος υπαρχει η ναυαρχιδα της intel με σοκετ 2011-13 που εχει μονο i7 και δεχονται ddr4 και ειναι 6πυρηνοι με 12 threads.Αναλογα με τις αναγκες σου επιλεγεις.Απλα η 3 γενια ειναι πλεον παλθα και δεν υπαρχει ποικιλια μητρικων

Ευχαριστώ φίλε μου και σε όλους σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...