Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ θα λεγα μην χωθεις με τα μουτρα να διαβάζεις βιβλία ( καταπληκτικό το GoF ) γιατί θα διαβάζεις πρακτικές όμως δε θα τις χρησιμοποιείς και δε θα τις καταλαβαίνεις σωστά. Οκ θα καταλαβαίνεις τι λένε **αλλά** αλλιως στη θεωρία αλλιως στην πράξη.

Χρησιμα τα πχ Builder pattern και Factory pattern αλλά ενταξει θα ζησεις και χωρίς αυτά στο ( πιθανοτατα )  μικρό προτζεκτ που θα κάνεις αυριο/μεθαυριο. Ακομα και σε καποια εταιρεια να σε πάρουν δε θα έχουν τέτοιες απαιτησεις απο εσενα. Μπορει για παράδειγμα να σε δώσουν μια θέση στην testing σουιτα που χρησιμοποιούν και αναλογα στην πορεία θα εξελιχθεις.

devops/frameworks/design patters κτλ θα τα βρεις και αυτα στην πορεία μπροστά σου. Άμα δεν έχεις καποιο προτζεκτ που να τα χρησιμοποιεί δε νομίζω πως αξίζει να κάτσεις τωρα να ξοδεψεις χρόνο. Καλύτερα κάτσε και μαθε μια τεχνολογια καλά from scratch ομως. Αν έχει να κανει με web για παραδειγμα θα μπορουσες να επενδυσεις χρονο σε javascript  και οχι να "γαργαλιέσαι" με frameworks.

Αντιστοιχα για ο,τιδηποτε αλλο.

Aν ασχοληθεις με java θα βρεις μπροστά σου συντομα το effective java και αργότερα το java concurrency in practice.

Αnyway αυτο που θελω να πω ειναι μην πολυ-σκοτιζεσαι τοσο με εργαλεία και πρακτικές απο τώρα. Μάθε κάτι καλά. Μετα σχετικά ευκολα πηδάς απο το Α που ξέρεις καλά και ειναι στο enterprise πεδιο, στο B που 'ναι νεα web τεχνολογία. Οπως επισης πιο ευκολα θα επιλέξουν για το Γ καποιον που ξέρει πολυ καλά μονο το Α απο καποιον που ψιλο-ξέρει τα Α και Β. 

Όλα τα παραπανω ως μια γνώμη ακομα να λάβεις υποψιν σου

Δημοσ.
Δημοσ.

Να' μαι πάλι για να γκρινιάξω...

Μη διαβάζεις. ΚΑΝΕ. Αν κολλήσεις κάπου, google is your friend, insomnia is your friend, SO is your friend, all-kinds-of-forums-and-blogs are your friends...

Στα τόσα χρόνια της επαγγελματικής μου ενασχόλησης, οι μόνες φορές που συμβουλεύτηκα οποιασδήποτε μορφής hardcopy ήταν τότε που ανέτρεξα στα βιβλία της σχολής (που τα φυλάω σαν ευαγγέλια) και κατόπιν εορτής αποδείχτηκε ότι το έκανα επειδή απλά ...δεν τα είχα μάθει καλά "τότε".

Μεγαλύτερο σχολείο από το πληκτρολόγιο, δεν υπάρχει. Απλά.

Δημοσ.

Να' μαι πάλι για να γκρινιάξω...

Μη διαβάζεις. ΚΑΝΕ.

Το κάνε εξυπακούεται. Αλλά να τα κάνει σωστά, και αυτό γίνεται μόνο με διάβασμα. Γι'αυτό βλέπεις devs με 10 χρόνια εμπειρία να γράφουν μεθόδους 1000 γραμμών και να μην γνωρίζουν ούτε 1 design pattern.

Ούτως ή άλλως αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις frameworks θα πρέπει να διαβάσεις. Δεν μπορείς απλά να ξεκινήσεις π.χ Spring. Πρέπει να διαβάσεις.

Δημοσ.

Με όσα frameworks κι αν έχω ασχοληθεί, άρχισα κάνοντας πράγματα. Εν τέλει, δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ ούτε καν με το documentation του καθενός, παρά μόνο για να ψάξω πολύ εξειδικευμένες λεπτομέρειες.

Και νομίζω ότι πάντα το έκανα "σωστά".

Τώρα βέβαια, βλέπω και devs με 10 χρόνια εμπειρία (και τι κάνουν και με ποια παράγματα ασχολούνται...), αλλά εγώ ακόμα κι όταν ήμουν εκεί, την ίδια άποψη είχα, οπότε...

BTW, δεν είπα όχι στο διάβασμα γενικά, απλά διαχώρισα τις προτεραιότητές μου. Εγώ ήμουν πάντα "read on-demand". ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...