Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.Έχω αγοράσει τον αποκωδικοποιητή Crypto ReDi 25 MP.Όταν τον  συνδέω όμως σε μια παλιά τηλεόραση(Sony-Trinitron-TV-14-Inch-KV-14LM1U)   μέσω SCART η τηλεόραση δεν τον αναγνωρίζει.....Αντιθέτως όταν τον δοκίμασα σε μια πιο καινούργια LCD έπαιζε κανονικά..Υπάρχει καμιά ιδέα?

Δημοσ.

Στην CRT δοκίμασες κάποιο παλιό video ή DVD με το ίδιο καλώδιο SCART για να διαπιστώσεις εάν λειτουργεί σωστά και η υποδοχή SCART της τηλεόρασης αλλά και το καλώδιο SCART;

Στην LCD δοκίμασες τον αποκωδικοποιητή με το ίδιο καλώδιο SCART ή με καλώδιο HDMI;

Δημοσ.

Τότε η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι έχεις επιλέξει ρύθμιση SCART RGB, που δεν υποστηρίζεται πάντα.

Άλλαξε απλώς τη ρύθμιση του αποκωδικοποιητή από SCART RGB σε SCART CVBS, και θα δουλέψει μια χαρά.

• Like 1
Δημοσ.

Άλλαξα και αυτήν την ρύθμιση(μεσώ μια καινούργιας τηλεόρασης που τον "αναγνωρίζει") αλλά τπτ..Το ίδιο συμβαίνει  και σε 2-3 παρόμοιας χρονολογίας τηλεοράσεις...μια μαυρίλα φαίνεται και τπτ άλλο...δεν μπορώ να μπώ καν στο μενου...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εχω παρει τον αποκωδικοποιητη crystal audio premium hd και το συνεδεσα με hdmi.επιλεγω τη θυρα Hdmi απο το μενου της τηλεορασης βγαζει το λογοτυπο του αποκωδικοποιητη και μετα λεει δεν εχει σημα στην εισοδο.εννοειται εχω συνδεσει το καλωδιο κεραιας στον αποκωδικοποιητη RF IN και το hdmi συνδεει τις 2 συσκευες.γτ συμβαινει αυτο?

Δημοσ.

Αφου βλέπεις στην τηλεόραση το λογοτυπο/μήνυμα του αποκωδικοποιτή, αρα η σύνδεση tv-απ/της λειτουργεί σωστα, οπότε ασχολείσαι μόνο με το κομμάτι λήψη σήματος στον αποκ/τη ΚΑΙ ρύθμιση αυτού. 

Εκανες αναζήτηση καναλιών στον αποκ/τη;

Δημοσ.

συμφωνα με το manual θα μου εμφανιζοταν αυτοματα ενα μενου για να επιλεξω εγκατασταση.ομως δεν εμφανιζει κτ.επισης πατω το πληκτρο μενου στο τηλεχειριστηριο αλλα δεν κανει κατι.το τηλεχειρηστηριο δουλευει γτ το power button πχ λειτουργει κανονικα.

Δημοσ.

εχω πατησει τα παντα στο τηλεχειριστηριο του δεκτη αλλα δεν μου εμφανιζει κατι.μονο μπλε οθονη και γραφει δεν υπαρχει σημα στην εισοδο.παρλα εχω συνδεσει με καλωδιο κεραιας αποκωδικοποιητη και τιβι ωστε να μου παιζει τα αναλογικα.δλδ αναλογικο σημα παιρνει.υπαρχει περιπτωση να μην εκπεμπει ψηφιακο?

Δημοσ.

Με μπερδεψες. Δεν μπορώ να καταλάβω τι βλέπεις και τι δεν βλέπεις. 

Σβήσε τα πάντα (τv και αποκ/τη)

Αναψε την τηλεόραση, περιμενε 15 δευτερα

Αναψε τον αποκ/τη, εμφανίζει το λογότυπο του αποκ/τη; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

ΑΝ ΟΧΙ τοτε δεν εχει γίνει σωστά η σύνδεση αποκ/τη - tv ή δεν εχεις γυρίσει την τηλεόραση να δείχνει το σήμα απο hdmi

Αν ΝΑΙ, πάτα στο τηλεχειριστήριο του αποκ/τη το πλήκτρο menu. Εμφανίζεται κάποιο menu; Οτιδήποτε. Αν ΟΧΙ, βάλε μπαταρίες, ευθυγράμμισε και δοκίμασε πάλι. Αν ΝΑΙ ψάξε εκεί πως συντονίζεις κανάλια. 

Επισης σε ποια περιοχή εισαι; Εχει σίγουρα ψηφιακό εκεί που εισαι;

Δημοσ.

χμμμ...ας τα παρω οντως απο την αρχη!

εχω συνδεσει καλωδιο κεραιας με δεκτη-τιβι(rf in).και δεκτη στην πριζα.επισης hdmi δεκτη-τιβι και καλωδιο 2ο κεραιας δεκτη-τιβι(για το αναλογικο-rf out).ανοιγω τιβι στο αναλογικο παιζει κανονικα.γυριζω στο hdmi και ανοιγω δεκτη..δειχνει λογοτυπο και επειτα μπλε οθονη με ενδειξη "περιμενετε..". εκει σταματα το ολο θεμα.ειτε πατησω μενου ειτε οτιδηποτε εμφανιζει "οχι σημα στην εισοδο".η περιοχη ειναι θεσσαλια και δη τρικαλα.εννοειται αλλαξα και μπαταριες αλλα δεν εγινε κτ διαφορετικο.εκει εχω μεινει..

Δημοσ.

Αυτό το δέκτη-τιβι με μπερδεύει. Άλλο ο δέκτης και αλλο η τηλεόραση (τιβι)

Για τα ψηφιακά η συνδεσμολογία πρέπει να είναι τα παρακάτω με την παρακάτω σειρά

1. Κεραία (ασπρο καλώδιο)---> RF In αποκ/τη 
  2. Αποκ/της --> καλώδιο hdmi --> τηλεόραση
  3. Αποκ/της και τηλεόραση σε πρίζα ρεύματος. 

Καλού κακού βγάλε οτιδήποτε αλλο (π.χ. rf out, 2ο καλώδιο κεραίας, κλπ)

Αν στην τηλεόραση γυρίζεις είσοδο σήματος hdmi, βλεπεις το λογότυπο edition αλλά κολλάει για πολύ ώρα χωρίς να κάνει κάτι ή να μην ανταποκρίνεται στο τηλεχειριστήριο, πάρε αποκ/τη και τηλ/ριο και πήγαινε τα στο μαγαζί που τα αγόρασες για να στο ελέγξουν, ρυθμίσουν και να στο δώσουν έτοιμο. Αν εκεί στο ρυθμίσουν (δηλαδή παίζει) και σπίτι σου παλι δεν βλέπεις τίποτα, τοτε κάτι δεν πάει καλά με την κεραία ή με την λήψη στην περιοχή σου. 

Άμα παίξουν τα ψηφιακά, ασχολέισαι και με τα αναλογικά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...