Προς το περιεχόμενο

Linux, δουλεια ή απλό χόμπι?

ALLisCHAOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρεται, όσο καιρό παρακολουθώ στο insomnia την υποκατηγορία του linux έχω δει πως είναι κάποια στάνταρ άτομα(δεν θα πω ονόματα γιατί θα ξεχάσω και θα αδικήσω κάποιον και δε θέλω ) τα όποια έχουν πάντα μια πιθανή λύση ή μια extra βοήθεια για το πρόβλημα σου οποιοδήποτε και αν είναι αυτό. Ρωτώ λοιπόν, είναι η δουλειά σας αυτή και γνωρίζεται τόσα πράγματα ή είναι ένα απλό χόμπι(και ίσως ένα όνειρο δουλειας)? λίγο άκυρο θεματάκι αλλά έχω περιέργεια να δω απαντήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν και δεν νομιζω οτι ειμαι καποιο απο τα ατομα που εννοεις.. προσωπικα ασχολουμαι με το λινουξ απο την εποχη του πανεπιστημιου (τελη '90ς) , μιας και στα κομπιουτερ-rooms ειχανε μονο λινουξακια καθως και μια ευρεια γκαμα απο unix συστηματα..οποτε αναγκαστικα "τριφτηκα" στο αθλημα.

Εκτοτε , συνεχισα να ασχολουμαι και πολλες φορες μου χρειαστηκε και στην δουλεια μου..και ηταν ενα επιπλεον προσον ας το πουμε ετσι...που λιγοι στον χωρο της πληροφορικης το ειχανε....

Αρα ειναι εν μερει και δουλεια και εν μερει και χομπυ...διοτι το λινουξ με τις τοσες ρυθμισεις και custom-ιες προσελκυει ατομα δημιουργικα..να φτιαξεις το λειτουργικο στα μετρα σου και να κανει την δουλεια σου με τον πιο βελτιστο τροπο χωρις συμβιβασμους..

Ωρες ωρες πρηζει @@ βεβαια ακομα και στα πιο απλα πραγματα...αλλα οπως εχω πει πολλακις εχει πολυ δρομο να διανυσει ακομα...και βελτιωνεται σταθερα..

Και τα δύο... ξεκίνησε σαν χόμπυ και καθώς ο "έρωτας" μεγάλωσε έγινε και εργαλείο δουλειάς που απλά δεν μπορώ (και δεν θέλω) να αποχωριστώ

Αγαπητέ φίλε, το Linux αποτελεί μια μεγάλη κοινότητα, η οποία στηρίζεται στην αλληλοβοήθεια και στην συνεισφορά. Κάποιοι ασχολούνται με τον προγραμματισμό, κάποιοι άλλοι με την βοήθεια νέων (ή και παλιών!) χρηστών σε διάφορα fora όπως εδώ, άλλοι με την δημιουργία θεμάτων για τα διάφορα περιβάλλοντα εργασίας που χρησιμοποιούμε (Gnome, KDE, XFCE, E17, κλπ), άλλοι με την δημιουργία νέων διανομών. Για τους περισσότερους είναι χόμπι και προσφορά στην κοινότητα-παρέα. Κάποιοι είναι επαγγελματίες που γνωρίζουν αρκετά παραπάνω πράγματα και που, φυσικά, η βοήθειά τους είναι υπερπολίτιμη.

• Like 2

@rpil συμφωνώ σε αυτά που λες, απλά αναφέρομαι σε αυτούς που όταν ανοιγει ένα θέμα ξέρεις ότι κάποιο από αυτά τα άτομα σίγουρα θα έχει μια παραπάνω ιδέα και θα σε βοηθείσει και αναροτιόμουν ή ειναι η δουλειά τους οπότε τα γνωρίζουν λόγο εργασίας ή γουστάρουν σαν χομπυ τόσο το Linux, αν κ τώρα που το ξανασκέφτομαι , μπορεί να έχουν σαν χόμπυ τη δουλεία τους, γιατι δεν νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο όταν συμβαίνει αυτό (σε κάθε δουλειά).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...