Προς το περιεχόμενο

Τελωνειακος φορος για on-line αγορα απο Γερμανια???

Liquid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ενδιαφερει να αγορασω απο Γερμανικο site με μουσικα ειδη ενα-δυο πραγματακια..Αυτο που δεν ξερω,ειναι τι ποσο θα πληρωσω στο τελωνειο,ας πουμε για μια κονσολα ηχου αξιας 300 ευρω και βαρους περι τα 12 κιλα...Αν γνωριζει κανεις τιποτα,ας μου πει τι γινεται...

Δημοσ.

Να 'στε καλα ρε παιδια.Μου ανοιξατε την καρδια..

Μεσα στο site λεει πως αν εχεις εξακριβωμενο EU-VAT νουμερο(πιστευω πως εννουν Α.Φ.Μ,τοποθετωντας το σε καποιο κουτακι που εχουν,βλεπεις αν ειναι Ο.Κ),μπορουν μην προσθεσουν το Φ.Π.Α τους(16%)..Το site http://www.musicians-gear.com .Αν πραγματι ειναι ετσι,αρχιζω να ξεσκονιζω την πιστωτικη μου απο τωρα...

Δημοσ.

Νομίζω ότι αυτό ισχύει όταν αυτό που θα αγοράσεις προορίζεται γιά επαγγελματική χρήση. Τον ΦΠΑ δεν τον γλυτώνεις γιατί θα τον πληρώσεις εδώ και μάλιστα ακριβότερα (18%).

Δημοσ.

Oxi aneta kaneis agores stin Ellada apo germanika online shops, efoson upostirizoun apostoli se alles xwres tis EE. Sxedon pada, sou lene tin teliki timi i opoia perilambanei ton fpa kai den plironeis epipleon epeidi erxetai Ellada, ektos apo ta metaforika pou einai ligo pio akriva.

H kaliteri selida gia na breis sugritika timwn germanikwn online-shops gia kapoio sugekrimeno pragma, einai to http://www.idealo.de. Bazeis auto pou thes sto search kai sou deixnei ta magazia pou to prosferoun kai tin timi tous.

Genika ta pragmata edw, idiaitera ta ligo pio akriva, einai polles fores 20% i kai parapanw pio fthina apo oti stin Ellada, opote sumferei :D

Δημοσ.

Εννοώ ότι αν οι Γερμανοί του αφαιρέσουν τον ΦΠΑ όπως λέει, θα τον πληρώσει εδώ, οπότε δε συμφέρει γιατί στην Ελλάδα είναι 18%. Αν πληρώσει ΦΠΑ κατά την αγορά, εννοείται ότι δεν ξαναπληρώνει εδώ.

Liquid, αν το θέλεις γιά επαγγελματική χρήση και έχεις επαγγελματικό ΑΦΜ, συμβουλέψου πρώτα ένα λογιστή γιά να σου πει τι θα χρειαστεί γιά να το δεχθεί η εφορία σαν αγορά παγίου. Αλλιώς πλήρωσε τον ΦΠΑ με την αγορά γιά να αποφύγεις τη γραφειοκρατεία εδώ.

Δημοσ.

Εχω επαγγελματικο Α.Φ.Μ γι'αυτο θελω να το ψαξω λιγο παραπανω μηπως γλυτωσω το Φ.Π.Α,ομως φοβαμαι μην την πατησω και μου παει ο κουκος-αηδονι..Αναρωτιεμαι που γινεται ελεγχος για το αν εχει πληρωθει Φ.Π.Α η' οχι...

Παντως θα ρωτησω το λογιστη μου να δω αν βγαλω ακρη...

Δημοσ.

den xreiazetai na plirwseis fpa, prin apo 2 vdomades agorasa ena laptop apo filandia kai to xrewsa se etairia. oute sto telwneio exoun kamia douleia na se rwtisoun ti einai kai pws einai, ta kila exoun sxesi me ti metaforiki pou tha plirwseis oxi me to telwneio. otan tous dineis to VAT sou autoi to elegxoun an isxyei kai diastaurwnoun ta stoixeia tis etairias. egw proswpika protimisa na parw to laptop oxi me pistwtiki alla kanontas emvasma apo ti trapeza mou (ethniki) se mia trapeza pou synergazontai autoi edw sti filandia. Pio sigouros tropos

Δημοσ.

Δεν έχει καμιά διαφορά για σένα αν θα το χρεώσεις σε επαγγελματία/εταιρεία απότι αν θα το έπαιρνες σαν ιδιώτης, εφόσον βέβαια μπορείς να κάνεις ενδοκοινωτικές συναλλαγές.

sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...