dimitrisdimo3 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Ενώ μου έβγαζε εδώ και αρκετό καιρό μήνυμα στα windows 7 64bit ότι ο σκληρός δίσκος έχει θέματα (δε θυμάμαι ακριβώς το μήνυμα, νομίζω ότι ανέφερε ότι μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση κτλ κτλ), εχθές και ενώ ο υπολογιστής βρισκόταν σε κατάσταση αδρανοποίησης, αντί να πατήσω κάποιο κουμπί ώστε να επανέλθει, πάτησα το power του κουτιού. Από τότε μια βλέπει το σκληρό στο bios, μια δεν τον βλέπει, ο υπολογιστής εκκινεί μέχρι την οθόνη του λογότυπου του windows και έκτοτε κάνει επανεκκίνηση αυτόματα, πριν μπει στα windows. Μετά την επανεκκίνηση μου βγάζει μήνυμα ότι δεν υπάρχει λειτουργικό. Προσπάθησα με όλους τους τρόπους στο boot menu (εκκίνηση με ασφαλή λειτουργία, επιλογή επιδιόρθωσης των windows, νέα εγκατάσταση, γραμμή εντολών κτλ), αλλά δε φαίνεται πουθενά ο σκληρός μου. Ακόμα και στο dvd εγκατάστασης των 7 δε φαίνεται πουθενά το εγκατεστημένο λειτουργικό μου αλλά ούτε και ο σκληρός δίσκος ώστε να κάνω εγκατάσταση από την αρχή. Το ερώτημα είναι: Τι μπορώ να κάνω; Έχει παραδώσει πνεύμα; Και αν ναι, υπάρχει τρόπος με hdd case να μπορέσω να πάρω δεδομένα αν τον συνδέσω με το laptop;;
SPANK Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Όπως το περιγράφεις ο δίσκος μαλλον σε αποχαιρετάει , για αρχή δοκίμασε αλλο καλώδιο sata αλλα και θύρα sata στην motherboard τώρα αν σου κάνει τα ίδια βάλε τον σαν 2ο σε ενα αλλο pc και αν τον βλέπεις στα windows τσέκαρε τον με το hdsentinel
dimitrisdimo3 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Επειδή τον έβαλα σε docking station και, ενώ αναγνωρίζει το μοντέλο στη διαχείριση συσκευών, δε φαίνεται πουθενά η διαδρομή του (μάλλον είναι νεκρός) υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να κάνω data recovery αν πάω σε κάποια σχετική εταιρεία ή είναι τζάμπα κόπος;;;
SPANK Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Αν πας σε εταιρία μπορεί να σου πάρουν και πανω απο 100 200 euro ίσως και περισσότερα δεν αξίζει ο κόπος εκτος και αν εχεις τοσο πολυ σημαντικά αρχεία που καίγεσαι , μπορείς να δοκιμάσεις εσυ με 2 προγράμματα το recuva και το on track easy recovery
washcloud Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Aν, Δημήτρη, φαίνεται το μοντέλο του όπως είπες, στη Διαχείριση Συσκευών, τότε σίγουρα νεκρός δεν είναι. Από εκεί και πέρα, το τί συμβαίνει με το file system του, είναι άλλο καπέλο... Στην Διαχείριση Δίσκων, τον βλέπει; Αν ναι, πώς αναφέρεται η κατάστασή του; Το ευκολότερο για όλους μας πάντως είναι να πάρεις ένα screenshot της οθόνης (με το τί δείχνει το παράθυρο της Διαχείρισης Δίσκων) και να μας ανεβάσεις την εικόνα... Γενικά μη βιάζεσαι, και θα δούμε σε τί κατάσταση είναι και τί μπορείς να δοκιμάσεις είτε για ανάκτηση αρχείων είτε και για ανάκτηση του/των partition του (πράγμα που αν πιάσει, δε θα χρειαστεί να κάνεις την πιο "δύσκολη" ως διαδικασία, ανάκτηση αρχείων...). * ...Εν τω μεταξύ, κι αν κατάλαβα καλά, είναι σκληρός σταθερού (που τον έχεις βάλει πλέον σε docking station το οποίο σύνδεσες σε λάπτοπ όπως είπες) ;
EddieObscurant Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Συγχαρητήρια πάντως γιατι κάποιοι συνεχίζετε να με εκπλησετε! Δλδ σε δίσκο που όχι απλά από κάποιο πρόγραμμα είδες οτι έχει θέματα, αλλά τα ίδια τα windows σε ειδοποίησαν για να πάρεις backup, που σημαίνει ότι τα όρια του smart ξεπεράστηκαν (κοινώς ο δίσκος ψοφάει άμεσα), ΕΣΥ τι περίμενες για να πάρεις backup??? Να σου βγάλει μια αντίστροφη μέτρηση οτι σε μια ώρα θα σταματήσει να δουλεύει? Και πάλι τυχερός είσαι που σου έβγαλε την ειδοποίηση. Τεσπα, μακάρι όντως να ναι θέμα με το filesystem και τον τρόπο που τον έκλεισες και άσχετο με το θέμα του δίσκου για να μπορέσεις να πάρεις κάποια data back. Αποστολή από το ST18i με τη χρήση Insomnia App
dimitrisdimo3 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Μην βιάζεσαι να κρίνεις Senior Member!!! Λοιπόν, έχω ένα οικιακό δίκτυο με ένα Nas 2TB, ένα laptop και ένα desktop. Ότι αποθηκεύω (έγγραφα office, εικόνες, ταινίες κτλ κτλ) τα αποθηκεύω ΜΟΝΟ στο NAS. Μια φορά το μήνα κάνω backup το 1/3 των φακέλων του NAS στο desktop, το 1/3 στο laptop και το άλλο 1/3 σε ένα εξωτερικό σκληρό, ούτως ώστε αν χαλάσει κάποιο μηχάνημα από τα 3, να είναι διαμοιρασμένα τα αρχεία και να μην υπάρξει πρόβλημα. Είχα προβλέψει, βλέπεις, και την περίπτωση να χαλάσουν ταυτόχρονα δυο μηχανήματα, οπότε θα έσωνα τουλάχιστον τα 2/3 των αρχείων μου!!! Σύμφωνα όμως με τους νόμους του merphy, αν κάτι είναι να πάει στραβά, θα πάει.. Έτσι έτυχε να έχω έναν φάκελο με το ίδιο όνομα (φωτογραφίες) και στο desktop και στο laptop με διαφορετικές όμως φωτό (δεν το είχα προσέξει), τις οποίες δεν είχα περάσει στο NAS όταν τον αγόρασα.. Συνειδητοποίησα μετά το κρέμασμα του δίσκου ότι έχασα τις μισές φωτογραφίες μου των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων που βρίσκονταν στο desktop..
άδικος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 1/3 του backup is no backup Just saying...
dimitrisdimo3 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Λοιπόν αυτά είναι τα screenshots από τη διαχείριση συσκευών και από 'ο υπολογιστής μου', για όποιον καταλάβει κάτι παραπάνω και θέλει να βοηθήσει (και όχι να με κρίνει για τον τρόπο που κρατάω backup!!! :-p) . Υπενθυμίζω ότι εμφανίζονται όταν συνδέω τον σκληρό στο laptop μέσω hd docking station. O προβληματικός δίσκος είναι ο ST350041 OAS, o WDC είναι ο σκληρός του laptop και το Generic STORAGE DEVICE.. είναι το docking station. Επίσης κατέβασα το ubuntu. Έχει νόημα να προσπαθήσω να τα κάνω εγκατάσταση, μπας και 'δουν' τον σκληρό ;Κάποιος μου είπε ότι ενδέχεται να τον αναγνωρίσουν (υπενθυμίζω και πάλι ότι το dvd των windows 7 δε βλέπει σκληρό) ή θα κάνω τα πράγματα χειρότερα;
washcloud Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Είναι κι εκείνη η πούτσα για παράθυρο στη μέση και δεν πολυκατάλαβα τί λέει για τον περί ου ο λόγος δίσκο. Τεσπα όμως : αν έβαλες/βάλεις Ουμπούντα, παίζει και να τον δουν. Αν όχι, πάμε τυφλοσούρτικα, ξεκινώντας με προσπάθεια ανάκτησης partition(s) με το φρη Test Disk. AN τον βλέπει τον δίσκο. Αν ΔΕΝ τον βλέπει, Χιούστον κτλ και τα ξαναλέμε... (Γενικά πάντως, καλύτερα να συνδεθεί σε ντέσκτοπ ως "δεύτερος". Σε ντεσκτοπ με Win για να μπορώ να προτείνω και προγράμματα εγώ... Αν παίζει ως επιλογή, πχ αν σου βρίσκεται άλλος HDD όπου θα βάλεις Win μόνο γι' αυτή τη δουλειά, καλά θα ήταν. Ή να τον πας σε μηχάνημα φίλου κτλ) Πού βρίσκεσαι (Αθήνα, Κρήτη, Λαπωνία κτλκτλ);
άδικος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Screenshot από τη διαχείριση δίσκων φίλε μου
washcloud Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Καβάλα.. ...γαμώτ...Δεν μπορούσε να σου είχε χαλάσει πέρσι; Screenshot από τη διαχείριση δίσκων φίλε μου ...ώπα, ο Αδικ δίκιο έχει*... Μπρε γείτονα, δε μας έδωσες την ΔΔ. Το "Ο Υπολογιστής" μας έδωκες... Για ξανατράϊ. *...κοιμάμαι όρθιος, μιλάμε, το ζώον...
dimitrisdimo3 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Επέστρεψα προηγουμένως το docking station (ήταν δανεικό). Έγραψα το .iso του ubuntu σε στικάκι, και -θαύμα- αναγνώρισε κανονικά τον σκληρό μου με τα partitions και τα όλα του.. μάλιστα τώρα είμαι σε διαδικασία που γράφω τα αρχεία του σκληρού μου σε εξωτερικό σκληρό. Τι μπορεί να φταίει όμως;;;;; 1ον Κάτι διάβασα στο internet (Σε αγγλικό site) για την περίπτωση να έχω κολλήσει ιό. Μπορεί να φταίει αυτό, ή 2ον να έχει χαλάσει η mbr, ή 3ον το ότι δεν ανοίγει από τότε που ήταν σε αδρανοποίηση και πάτησα το κουμπί power; (ακούγεται χαζό, αλλά από τη βοήθεια της microsoft είδα ότι αν, όταν είναι σε αδρανοποίηση, δεν τον επαναφέρεις με κάποιο κουμπί από το πληκτρολόγιο αλλά πατώντας το κουμπί power, ενδέχεται να μη μπαίνει στο λειτουργικό..μάλιστα έλεγε ότι είναι κάποιο bug και είχε και αρχεία διόρθωσης). Τι από τα τρία θεωρείτε πιο πιθανό να φταίει;;; μόλις βρήκα και τι έφταιγε..τα ubuntu μου βγάζουν στη διαχείριση δίσκου "disk is likely to fail soon" άρα απλώς έφαγε τα ψωμιά του..
washcloud Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 ....για να το επιβεβαιώσεις και πιο συγκεκριμένα, αφού τελειώσεις με τις αντιγραφές, βάλε του λειτουργικό (ΑΝ τα καταφέρεις βέβαια) και πρώτο-πρώτο το Hard Disk Sentinel, πάρε ένα screenshot του, και πόσταρέ μας αν θες εδώ την εικόνα να δούμε κι εμείς και να σου πούμε γενικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα