DaDiRa Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Είμαι σχεδόν σίγουρος που η απάντηση στην ερώτηση μου είναι γελοιωδώς προφανής, αλλά εφ' όσον μου έχει κολλήσει και το google δεν είναι ικανό να "απαντήσει" σε τέτοιες ερωτήσεις σκέφτηκα πως εδώ όλο και κάποιος θα ξέρει. Η απορία μου είναι η εξής:Ένας παλιός υπολογιστής, δυσκολεύεται να παίξει π.χ. 1080p video (κολλάει, κόβει την εικόνα, ο ήχος προηγείται της εικόνας κλπ). Τι είναι αυτό που κάνει τα DVD players να παίζουν χωρίς πρόβλημα HD υλικό όσο παλιά και να είναι; Δηλαδή δεν τέθηκε ποτέ θέμα για το "αν ο player μου σηκώνει HD video". Ο υπολογιστής χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών. Ο DVD Player; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Το απλό DVD player δεν παίζει hd υλικό, μιας και το format του DVD είναι αρκετά χαμηλότερης ανάλυσης. Γενικότερα, τέτοιου είδους media players έχουν εξειδικευμένο hardware για να επιτυγχάνουν τις απαραίτητες και πολύ συγκεκριμένες λειτουργίες που απαιτείται. Δηλ. το hardware τους δεν είναι γενικότερου σκοπού, όπως ο επεξεργαστής ή η κάρτα γραφικών ενός pc. Παλιότερα κυρίως μιας και πλέον τα χωράφια των media players και των υπολογιστών αλληλοκαλύπτονται σε αρκετούς τομείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Ακόμα έτσι είναι,τα dvd έχουν ένα ολοκληρωμένο που «αποσυμπιέζει» το mpeg 1/2 (svcd/dvd)και τα νέα media player έχουν ένα που κάνει το ίδιο για το mpeg4(mkv/h.264) Αν ψάξεις μια στο google για mpeg2(4) decoder chip θα καταλάβεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DaDiRa Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Κατάλαβα... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τώρα που ξέρω όρους μπορώ να ψάξω περισσότερο στο google. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα