Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, θελω να παρω μια μεγαλύτερη οθόνη για τον υπολογιστή μου μιας και εγω ξεμείνει απο αυτες τις παλιές τις τετράγωνες. Αλλα σκέφτομαι μηπως παρω μια τηλεοραση και την βάλω στην θεση της οθόνης και της εχω για δυο χρήσεις και για τηλεοραση και για οθόνη υπολογιστή..

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Οι Οθονες για υπολογιστη δεν εχουν καμια σχεση με τις Οθονες που ειναι για τηλεοραση. Ακομα και σε ιδιες αναλυσεις και διαστασεις η διαφορα ειναι οτι τα montor ειναι βελτιστωποιημενα  για κειμενο ! Αν θες και τηλεοραση τοτε θα πρεπει να παρεις monitor που εχει και δεκτη και οχι μια απλη τηλεοραση. Θα σου προτεινα led monitor απο 23 ιντσες και πανω και επισης να παρεις καποιο επωνυμο (προσεχουμε και τα ματακια μας )

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να πάρεις μια τηλεόραση στα 100-120Hz. Πρώτον αυτό που πραγματικά κουράζει το μάτι δεν είναι τόσο η ανάλυση όσο ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης έστω κι αν αυτό δεν είναι αντιληπτό με το γυμνό μάτι. Όσο ποιο ψηλός είναι ο ρυθμός τόσο ποιο ξεκούραστη είναι η οθόνη για τα μάτια άρα καλύτερα τα περισσότερα Hz. Επίσης μια ξεκούραστη οθόνη πρέπει να έχει υψηλή φωτεινότητα και αντίθεση. Δεύτερον με την τηλεόραση με ένα καλώδιο HDMI  ξεμπερδεύεις και με τον ήχο καθώς έχει ενσωματωμένα ηχεία ενώ με το μόνιτορ θες έξτρα ηχεία και έξτρα καλώδια και έξτρα χώρο για αυτά. Ελάχιστα μόνιτορ έχουν ενσωματωμένα ηχεία. Υπάρχουν πλέον τηλεοράσεις με εξαιρετικά πάνελ που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα μόνιτορ.

Αυτό που θα σου συνιστούσα εγώ είναι να μην διαλέξεις τηλεόραση μέσω διαδικτύου. Πήγαινε γύρνα τα μαγαζιά και σύγκρινε της τηλεοράσεις μεταξύ τους με τα ματάκια σου. 

Πίστεψέ με έχω ψωνίσει από όλων των ειδών τα e-shops κι από όλες τις ηπείρους του πλανήτη αλλά όταν είναι για οθόνη και πάνελ πάντοτε πάω πρώτα στα μαγαζιά να δω την ποιότητα της οθόνης με τα μάτια μου. Εάν για κάποιο λόγο δεν καταλήξω κάπου ή δεν βρω κάτι που να με καλύπτει τότε μόνο κοιτάζω στα E-shops. Ενναλακτικά μπορείς να σταμπάρεις στα μαγαζιά ένα μοντέλο που σου αρέσει και να το παραγγείλεις από κάποιο E-shop φθηνότερα.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να πάρεις μια τηλεόραση στα 100-120Hz. Πρώτον αυτό που πραγματικά κουράζει το μάτι δεν είναι τόσο η ανάλυση όσο ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης έστω κι αν αυτό δεν είναι αντιληπτό με το γυμνό μάτι. Όσο ποιο ψηλός είναι ο ρυθμός τόσο ποιο ξεκούραστη είναι η οθόνη για τα μάτια άρα καλύτερα τα περισσότερα Hz. Επίσης μια ξεκούραστη οθόνη πρέπει να έχει υψηλή φωτεινότητα και αντίθεση. Δεύτερον με την τηλεόραση με ένα καλώδιο HDMI ξεμπερδεύεις και με τον ήχο καθώς έχει ενσωματωμένα ηχεία ενώ με το μόνιτορ θες έξτρα ηχεία και έξτρα καλώδια και έξτρα χώρο για αυτά. Ελάχιστα μόνιτορ έχουν ενσωματωμένα ηχεία. Υπάρχουν πλέον τηλεοράσεις με εξαιρετικά πάνελ που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα μόνιτορ.

Αυτό που θα σου συνιστούσα εγώ είναι να μην διαλέξεις τηλεόραση μέσω διαδικτύου. Πήγαινε γύρνα τα μαγαζιά και σύγκρινε της τηλεοράσεις μεταξύ τους με τα ματάκια σου.

Πίστεψέ με έχω ψωνίσει από όλων των ειδών τα e-shops κι από όλες τις ηπείρους του πλανήτη αλλά όταν είναι για οθόνη και πάνελ πάντοτε πάω πρώτα στα μαγαζιά να δω την ποιότητα της οθόνης με τα μάτια μου. Εάν για κάποιο λόγο δεν καταλήξω κάπου ή δεν βρω κάτι που να με καλύπτει τότε μόνο κοιτάζω στα E-shops. Ενναλακτικά μπορείς να σταμπάρεις στα μαγαζιά ένα μοντέλο που σου αρέσει και να το παραγγείλεις από κάποιο E-shop φθηνότερα.

Ναι αγόρι μου, ωραία τα λες αλλά....Το input lag των τηλεοράσεων το ξέχασες?
  • Like 5
Δημοσ.

Πάρε καλό μονιτόρ και βάλε ένα tuner.

Τα ειπε ολα. ΜΗΝ κανεις το λαθος και παρεςι τηλεοραση για χργηση PC. Στην αρχη μπορει να σου φενετε οκ αλλα σε λιγο καιρο θα παρατηρισεις οτι θα αρχισουνε να παραπονιουνται τα ματια σου. Οχι τοσο στα Games αλλα στο σερφαρισμα και γενικα οταν θα διαβαζεις κατι. 10 φορες καλυτερα 24αρα με full hd. 

Hz (αν και τα λενε τα παιδια ποιο πανω). Αυτο που λενε για Hz και λοιπα....ετσι και αλλιως η τελεοραση οσα Hz να παρεις με το που θα την συνδεσεις το PC παλι 59-60 θα πιανεις. Για να πας σε πανω απο 60 θες να ειναι συνδεδεμενη με DVI Dual Link η Display Port. Η τηλεοραση σου σιγουρα θα εχει ΜΟΝΟ HDMI. Οποτε για παραπανω Hz ξεχνα το.

Input Lag. Το καλυτερο σε τηλεοραση ειναι 25ms νομιζω (βλεπε κατι μοντελα απο Sony). Αν οπως λες, ερχεσαε απο CRT, που σημαινει σχεδον 0 Input Lag, τοτε το υψηλο Lag της TV θα το καταλαβεις αμεσως και θα σε χαλασει. Ιδιως στα Games.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...