alex2539 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Εχω ενα macbook pro 15 late 2008. Θελω να του αλλαξω σκληρο. Οχι κατι ακριβο. Για την ωρα εχω καταληξει στους παρακατω ssd http://www.skroutz.gr/s/3731583/Samsung-840-Series-Evo-120GB.html http://www.skroutz.gr/s/2591228/Kingston-SSDNow-V300-120GB.html?from=recommendation http://www.skroutz.gr/s/2905747/Sandisk-Ultra-Plus-SSD-128GB-for-Notebook.html?from=recommendation Θα δουλεψουν με το macbook pro μου. Εχετε να προτείνετε κατι αλλο στα ιδια λεφτα? Μηπως θα ηταν καλυτερα σε αυτα τα λεφτα ενας hdd 7200?
mistr4l Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Samsung 840 EVO με κλειστά τα μάτια. Στο λέω εγώ. Δεν χρειάζεται να ξέρεις κάτι παραπάνω Άντε να σου πω. Έχω το ίδιο. Η δικιά μας σειρά είχε ένα θεματάκι και σου έριχνε το SATA σε 1 αντί για 2. Πολλοί SSD αναγνωρίζονται λοιπόν σε SATA I. Οι μόνοι που δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα είναι ορισμένοι, όπως αυτοί της OWC (σχετικά ακριβοί και δεν υπάρχουν εδώ) και ο Samsung EVO 840. Γιατί δεν ξέρω. Απλά το δοκίμασα στο δικό μου (έχοντας αποδεχθεί το SATA 1). Διαπίστωσα πως λειτουργεί σε SATA II. Οπότε, μιας κι έχουμε το ίδιο στον συστήνω. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. HDD 7200... Μην το συζητάς και μην το σκέφτεσαι... ΟΧΙ.
alex2539 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Σε ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση σου, αυτον σκεφτομουν και εγω Αφου εχουμε το ιδιο μηχανημα, ποια ειναι η τελευταια εκδοση os X που μπορω να βαλω. Θα χρειαστει να κανω install απο την αρχη οποτε ποια μπορω να κατεβασω?
nikosxir Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Samsung 840 EVO με κλειστά τα μάτια. Στο λέω εγώ. Δεν χρειάζεται να ξέρεις κάτι παραπάνω Άντε να σου πω. Έχω το ίδιο. Η δικιά μας σειρά είχε ένα θεματάκι και σου έριχνε το SATA σε 1 αντί για 2. Πολλοί SSD αναγνωρίζονται λοιπόν σε SATA I. Οι μόνοι που δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα είναι ορισμένοι, όπως αυτοί της OWC (σχετικά ακριβοί και δεν υπάρχουν εδώ) και ο Samsung EVO 840. Γιατί δεν ξέρω. Απλά το δοκίμασα στο δικό μου (έχοντας αποδεχθεί το SATA 1). Διαπίστωσα πως λειτουργεί σε SATA II. Οπότε, μιας κι έχουμε το ίδιο στον συστήνω. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. HDD 7200... Μην το συζητάς και μην το σκέφτεσαι... ΟΧΙ. Πολύ καλό tip θενκς! 1
ozelot Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Samsung 840 EVO με κλειστά τα μάτια. Στο λέω εγώ. Δεν χρειάζεται να ξέρεις κάτι παραπάνω Άντε να σου πω. Έχω το ίδιο. Η δικιά μας σειρά είχε ένα θεματάκι και σου έριχνε το SATA σε 1 αντί για 2. Πολλοί SSD αναγνωρίζονται λοιπόν σε SATA I. Οι μόνοι που δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα είναι ορισμένοι, όπως αυτοί της OWC (σχετικά ακριβοί και δεν υπάρχουν εδώ) και ο Samsung EVO 840. Γιατί δεν ξέρω. Απλά το δοκίμασα στο δικό μου (έχοντας αποδεχθεί το SATA 1). Διαπίστωσα πως λειτουργεί σε SATA II. Οπότε, μιας κι έχουμε το ίδιο στον συστήνω. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. HDD 7200... Μην το συζητάς και μην το σκέφτεσαι... ΟΧΙ. Το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει 3.0 Gbps Serial ATA (SATA) Hard Drive Interface. Αλλά ο δίσκος θα δουλέψει σε 6.0 Gbps ;.
mistr4l Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει 3.0 Gbps Serial ATA (SATA) Hard Drive Interface. Αλλά ο δίσκος θα δουλέψει σε 6.0 Gbps ;. ozelot ναι το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει Sata II και ο δίσκος αναγνωρίζεται σε Sata II (3.0Gbps). Τα έχω μπερδέψει παραπάνω και τα έχω γράψει λάθος?? Εννοώ πως ο συγκεκριμένος εκμεταλλεύεται το SATA II και δεν πέφτει σε SATA I (όπως συνηθίζεται στη σειρά αυτή mbp λόγω Nvidia controller). Δεν εννοώ πως αναγνωρίζεται σε 6.0Gbps. Αν έχω μπερδέψει κάτι με τις ταχύτητες διόρθωσέ με εννοείται γιατί σε χάνω Σε ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση σου, αυτον σκεφτομουν και εγω Αφου εχουμε το ιδιο μηχανημα, ποια ειναι η τελευταια εκδοση os X που μπορω να βαλω. Θα χρειαστει να κανω install απο την αρχη οποτε ποια μπορω να κατεβασω? Προσωπικά είμαι ακόμα σε mountain lion. Αλλά προχωράς σε mavericks και yosemite άνετα. Πρόσεξε όμως... Mavericks και yosemite είναι μνημοβόρα και με 4Gb RAM θα σέρνεσαι. Τώρα σε αντίθεση με αυτά που λέει στα specs του μηχανήματος, πλέον μπορείς να κάνεις upgrade σε 8Gb RAM μέσω ενός firmware update που είχε βγει (και λογικά το έχεις κάνει αν έχεις mountain lion) απλά δεν το έχουν πει επίσημα από την Apple. Βέβαια, πολλοί έχουν αναφέρει προβλήματα με τα 8Gb RAM αλλά μέχρι 6 πας άνετα. Τον προσεχή μήνα θα δοκιμάσω 2χ4Gb (ενός φίλου) και θα σου πω αν δουλεύει σε μένα με 8. Γενικά όμως, αν βάλεις 6Gb RAM βάζεις yosemite άνετα. Με 4Gb δεν ξέρω αν θα στο σύστηνα. Φυσικά με τον SSD θα δεις διαφορά μέρα - νύχτα, οπότε θα βελτιωθούν σημαντικά οι επιδόσεις... Ναι να κάνεις clean install. Οπότε είτε βάζεις mountain lion είτε περίμενε λίγο να πας κατευθείαν σε yosemite (αρκεί να σε καλύπτει η RAM).
alex2539 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Εχω 6 giga επανω. Θα βαλω για την ωρα mountain lion και αργοτερα βλεπουμε. Παρηγγειλα και το σκληρο και περιμενω να ερθει. Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια
mistr4l Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Τίποτα φίλε μου, να σαι καλά Αφού έχεις 6Gb είσαι οκ. Βάλε mountain lion και περίμενε να βγει το Yosemite. Καλύτερα έτσι, τουλάχιστον όπως το βλέπω κι εγώ
ozelot Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 ozelot ναι το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει Sata II και ο δίσκος αναγνωρίζεται σε Sata II (3.0Gbps). Τα έχω μπερδέψει παραπάνω και τα έχω γράψει λάθος?? Εννοώ πως ο συγκεκριμένος εκμεταλλεύεται το SATA II και δεν πέφτει σε SATA I (όπως συνηθίζεται στη σειρά αυτή mbp λόγω Nvidia controller). Δεν εννοώ πως αναγνωρίζεται σε 6.0Gbps. Αν έχω μπερδέψει κάτι με τις ταχύτητες διόρθωσέ με εννοείται γιατί σε χάνω Αυτή την εντύπωση απεκόμισα.
mistr4l Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Μάλλον τα έγραψα λίγο βιαστικά και δεν έκανα σαφές πως 6.0Gbps δεν υφίσταταται ούτως ή άλλως για την σειρά αυτή mbp, οπότε το maximum είναι τα 3.0Gbps Όπως και να έχει γι'αυτή τη σειρά mbp προτείνω / συστήνω Samsung EVO 840 για όλους τους παραπάνω λόγους. Να προσθέσω πως σ'ένα φίλο που έβαλα Kingston (αναγνωρίζεται σε 1.5 Gbps) οι διαφορές δεν είναι τόσο τρομακτικές, 5sec περισσότερο στο boot. Παραπάνω δεν το χρησιμοποίησα για να κάνω συγκριτικό, αλλά όλα τα μουσικοπρογράμματα τύπου Logic τα φόρτωνε ούτως ή άλλως σφαίρα...
Angeldust Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Εγώ προτείνω Crucial MX100 http://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi.html?from=catspan&keyphrase=mx100 Εχω βάλει τον 256GB σε macbook pro και Mac Mini και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα