johnyb98 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν μπορώ να το κάνω με τίποτα!!!Έχω ψάξει ώρες στο Google. Μπήκα σε forum και forum και είδα και γω δεν ξέρω πόσα tricks για να το καταφέρω, χωρίς αποτέλεσμα.Σε ένα SONY Vaio, με την εκκίνηση εκτελείται μία εφαρμογή που έχουν τα Vaio. Πρόκειται για την Sony Care. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να μην εκτελείται στην εκκίνηση η εφαρμογή.--Το πιό απλό, από msconfig, δεν δουλεύει. Δεν υπάρχει καν σαν εκτελέσιμη εφαρμογή-αρχείο στα startup items.--Δοκίμασα μέσα από task scheduler:και πάλι τίποτα.--Από registry (HKAY_LOCAL_MACHINE......run):χωρίς αποτέλεσμα και πάλι.Δε μπορεί. Κάπως πρέπει να γίνεται.Windows 7.Κάποια βοήθεια στο θέμα; Το έχει αντιμετωπίσει κανείς;Ευχαριστώ !Υ.Γ. Δε θέλω να απεγκαταστήσω την εφαρμογή. Μόνο disable.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Κοίτα στις υπηρεσίες μήπως υπάρχει εκεί. Στο εικονίδιο υπολογιστής κάνε δεξί κλικ>διαχείρηση>στη δεξιά μπάρα επέλεξε υπηρεσίες και εφαρμογές.Βρίσκεις την εφαρμογή (αν υπάρχει) και την απενεργοποιείς με δεξι κλικ > ιδιότητες.
johnyb98 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Μόλις το δοκίμασα. Και πάλι τίποτα.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Με μια μικρή αναζήτηση που έκανα και εγώ βρήκα : Site: αυτό αλλα δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει.
johnyb98 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Το έχω βρει και γω αυτό. Το δοκίμασα με το autoruns, αλλά δε βρίσκω αυτό που λέει εκεί ο jcgriff2. Αφήνω το autoruns να ολοκληρώσει την εκτέλεση, αλλά δε μπορώ να βρω πουθενά με search αυτό που λέει. Κάνω search για: -Vaio Care Rescue -Care Rescue -Rescue αλλά τίποτα. Αυτά τα search τα κάνω στην καρτέλα Everything του autoruns. Φαντάζομαι εκεί πρέπει να ψάξω, που βρίσκονται τα πάντα. Εσείς τί λέτε; Κάνω κάτι λάθος στο search;
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Περίμενε μήπως το δει κάποιος συμφορουμίτης που έχει vaio, μήπως πει κάτι περισσότερο.
johnyb98 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 ok. Εδώ λέει κάποια ενδιαφέροντα. Έχω δοκιμάσει τα περισσότερα, ακόμα και σε συνδυασμό, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Αυτοί, πώς τα κατάφεραν; Στη συγκεκριμένη σελίδα λέει ότι τα laptop έχουν power button κανονικά και assist. Πολλοί την πατάνε γιατί ξεκινούν το laptop μέσω assist button. Αν το ξεκινήσεις με το assist τότε και μόνο τρέχει η εφαρμογή. Αν το ξεκινήσεις με το κανονικό power τότε δεν την πατάς. Κοίταξα το δικό μου και έχει μόνο ένα power. Δεν υπάρχει κάποιο δεύτερο που να το ξεκινάει. Μίλησα τηλεφωνικά με κάποιο support center της SONY. Μου είπαν ότι γίνεται μόνο με απεγκατάσταση. Ακόμη κι αν με κάποιο τρόπο καταφέρω να κανω να μην φαίνεται το εικονίδιο στο systray, ουσιατικά στο background θα τρέχει. Τώρα αυτό δεν ξέρω πώς θα γίνεται. Αν κάνεις κάτι να κλείσει απ' το systray, σταματάει να εκτελείται και η αντίστοιχη εφαρμογή. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα απ' όσα έχω δει. Απ' την άλλη ο κύριος που μίλησα μπορεί και να είχε δίκιο. Καποιες φορές που δοκίμασα και το έκλεισα απ' το task manager σαν εφαρμογή που εκτελείται εκείνη τη στιγμή (αρχείο VCSystemTray.exe), το εικονίδιο εξαφανίστηκε όντως, αλλά μετά από λίγο (1-2 λεπτά περίπου) εμφανίστηκε και πάλι. Όπως μου το είπε ο κύριος. Μπορεί να το κλείσω σαν διεργασία (process), αλλά στην ουσία εξακολουθεί και τρέχει κάπου στα Windows. Μόλις εμφανιστεί και πάλι το εικονίδιο, το αρχείο VCSystemTray.exe εμφανίζεται και πάλι στην process list. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Το έχουν φτιάξει πολύ δυνατά οι άνθρωποι !! Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Φυσικά, αν προκύψει κάτι νέο, πολύ ευχαρίστως να το δούμε.
Ilbabis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Γενικότερα όλα τα vaio είναι πολύ δύστροπα με τα firmware/driver/utilities τους, κάτι δεν θα να λειτουργεί σωστά αν αφαιρέσεις κάτι απο αυτά,εικάζω ακόμα και disable. Από περιέργεια, για ποιόν λόγο θες να το αφαιρέσεις από το start-up? *edit : Στο δικό μου pro 13, αν ξεκινήσεις το μηχάνημα με "assist" σε πάει σε uefi bios. Το vaio care τρέχει στα windows είτε από uefi bios>restart in windows ,είτε από κανονικό boot.
johnyb98 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Κάποιο πρόβλημα δεν βγάζει η συγκεκριμένη εφαρμογή. Αλλά, ακόμη κι αν μπεις στα settings και απενεργποιήσεις ό,τι είναι δυνατόν, και πάλι δεν είσαι σίγουρος ότι στο background δεν κάνει κάποια κρυφά upgrade downloads (για το ίδιο ή κάτι άλλο στα Windows), κάποιο πιθανό defrag, κ.λπ. , κ.λπ. , λειτουργίες που σίγουρα επιβαρύνουν τα Windows, και ίσως κάποια parts (π.χ. CPU, RAM, ...). Updates και data μπαίνουν στα Windows εξαιτίας του συγκεκριμένου s/w χωρίς, φυσικά, να ερωτηθεί ο χρήστης. Τελικά έκανα απεγκατάσταση. Δε γινόταν αλλιώς. Σίγουρα έπρεπε να ανεξαρτητοποιηθούν τα Windows απ' αυτό !!
Godian Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Κατέβασε το ccleaner έχει μέσα επιλογή ποια προγράμματα θέλεις να κάνουν εκκίνηση όταν ανοίγει ο υπολογιστής. Μπορείς να κάνεις εκκίνηση και και απενεργοποιηση οποία θέλεις
johnyb98 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δυστυχώς το laptop δε βρίσκεται πιά στα χέρια μου. Έχω κάνει ήδη απεγκατάσταση.
Euclides Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Αυτό που έπρεπε να κάνεις, είναι να απενεργοποιήσεις την υπηρεσία VCService από τα services. Επίσης οι υπηρεσίες VAIO Event Service και VUAgent είναι bloatware της Sony που καλό είναι να απενεργοποιηθούν.
johnyb98 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Αυτό που έπρεπε να κάνεις, είναι να απενεργοποιήσεις την υπηρεσία VCService από τα services. Αυτό το είχα δοκιμάσει, και δε δούλεψε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα