Προς το περιεχόμενο

Αγορα πολυμηχανηματος


LIONOR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μεχρι τωρα χρησιμοποιω τον παλιο αλλα καλο samsung scx-4300, αλλα το τονερ του ειναι ακριβο, Εχει 67 ευρω και βγαζει 2000 σελιδες και θελω να τον αντικαταστησω.

Η χρηση που το θελω ειναι κυριως, για χρηση ως φωτοτυπικο. Δηλ. να μπορω μια σελιδα να την βγαζω φωτοτυπια, ή να μπορω να βγαζω φωτοτυπιες απο βιβλια. Δευτερευοντως θα με ενδιεφερε να εχει και εγχρωμη εκτυπωση και επιθυμητη θα ηταν να εχει και αυτοματη σαρωση διπλης οψης.

 

Εαν παω σε λειζερ, o μονος οικονομικος που εχω βρει ειναι o samsung m2675f στα 129 ευρω, που εχει και φαξ και ο m2875nd στα 175 ευρω, χωρις φαξ αλλα με αυτοματη εκτυπωση διπλης οψης. Το τονερ τους κοστιζει περιπου 50 ευρω και ειναι για 3000 σελιδες.

 

Αντιστοιχα σε inkjet εχω ξεχωρισει τον hp8610 που εχει και φαξ και διπλη εκτυπωση, με τιμη περιπου 166 ευρω, και τον hp8620 που τα εχει ....ολα, ακομα και αυτοματη σαρωσης διπλης οψης, με τιμη περιπου 238 ευρω. Ενδεικτικα και οι 2, σε μαυρο μελανι μπορουν να βγαζουν 2300 σελιδες με κοστος περιπου 25 ευρω.

 

Δεν εχω βρει καποιον αλλο, που να εκτυπωνει, με μικροτερο κοστος, κυριως οτι αφορα το μαυρο μελανι, εκτος κι αν εχετε να μου προτεινεται εσεις καποιον! Δεν θελω να μπλεξω με επαναγεμιζομενα μελανια, γι αυτο κοιταζω το κοστος εκτυπωσης που αφορα original μελανια.

Ακομα θα ηθελα να μου πεις καποιος, αν εχει καποιον απο τους παραπανω, ή αν γνωριζει γενικα: εαν παρω εναν που εχει αυτοματη εκτυπωση διπλης οψης, μπορω π.χ. να σκαναρω 2 σελιδες απο ενα βιβλιο, π.χ. την σελιδα 3 και την σελιδα 7, και να δωσω εντολη να εκτυπωθουν και οι 2 σελιδες αυτοματα μπρος πισω σε ενα φυλλο; Εαν γινεται αυτο, μπορει να γινει απευθειας απο πολυμηχανημα ή μεσω προγραμματος στο pc;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To εχω σκεφτει, αλλα δεν θελω να μπλεξω με συμβατα, γιατι υπαρχει θεμα αν θα αναγνωριστει το τσιπ, δεν ειναι δεδομενο αν θα δουλεψουν. Ισως ομως το δοκιμασω, και αν δεν κανω δουλεια, να προχωρησω σε νεα αγορα.

Απο αυτα που ανεφερα ή σε κατι αλλο, εχουμε καμια καλυτερα ιδεα...; (ειναι και το θεμα της εγχρωμης εκτυπωσης, που τωρα λυνεται προσωρινα με εναν hp 3430...)

Επεξ/σία από LIONOR
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλλον θα προχωρησω σε νεα αγορα μιας και χρειαζομαι την αυτοματη εκτυπωση διπλης οψης.

Εχω καταληξει σε αυτα τα μοντελα: leizer: samsung m2875nd ή m2875fd και inject: hp 8610 ή hp 8620

 

Πιστευω οτι και αξιοπιστα ειναι και προσφερουν την πιο οικονομικη εκτυπωση, μιλω παντα για original μελανια, οχι ανακατασκευασμενα.

 

Αν υπαρχει καμια καλυτερη προταση, θα ηθελα να την ακουσω :-) 

Επεξ/σία από LIONOR
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα ,

 

Το πρόβλημα που παραθέτεις δεν είναι πρόβλημα σχετικά με το φτηνό και ακριβό μελάνι .

όλοι οι κατασκευαστές ενημερώνουν τους αγοραστές ότι ένα toner εκτυπώνει 2000 σελ περίπου με 5% επικάλυψη στη σελίδα , που σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι αν εκτυπώσεις σε ολόκληρη τη σελίδα , δεν θα έχεις σαν σύνολο εκτύπωσης τις σελίδες που αναφέρονται.

Επομένως είτε φτηνά είτε ακριβά αναλώσιμα έχεις η μία ή άλλη σου έρχεται .

όσο αφορά τα ανακατασκευασμένα η άποψη μου είναι επειδή έχω χρησιμοποιήσει ότι αν υπάρχει κάποιος που να αναγομώνει με καλής ποιότητας μελάνι ή toner δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε με τον εκτυπωτή σου μηχανικά ούτε με την ποιότητα εκτύπωσης ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραια βρε μου τωρα εσυ αυτον τον καποιον... Απο...περιεργεια πιο πολυ θα δοκιμασω την λυση ανογωμοματος τονερ, να δω αν αξιζει ή οχι...

Το προβλημα που λεω ειναι αν θα υπαρχει συμβατοτητα του τονερ, δηλ αν θα το αναγνωρισει, αν η ποιοτητα εκτυπωσης θα ειναι καλη, να μην γινει κανα τσαφ και χυθει το μελανι, κλπ.

Οσον αφορα το κοστος ενα σελιδα, αυτο προκυπτει απο το προτυπο iso, που εφαρμοζουν ολες οι εταιριες πια, για να εχουμε συγκρισιμα μεγεθη. Το 5% που αναφερουν, αφορα μια σελιδα οχι πληρης, μια γεματη σελιδα μπορει να φτασει και το 20%, αλλα οπως και να εχει ειναι ενα μετρο συγκρισης. Π.χ. το πολυμηχανημα που εχω τυπωνει 2000 σελιδες και το τονερ του γνησιο, κοστιζει 67 ευρω, ενω π.χ. το τονερ του m2875nd τυπωνει 3000 σελιδες και κοστιζει 50 ευρω. Μιλαμε σχεδον για μισο κοστος εκτυπωσης ανα σελιδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...