Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω να κάνω μια ερώτηση..Έφτιαξα ένα καινούριο pc και πήρα από τον παλιό τον σκληρό δίσκο ΣΑΤΑ 2 250gb και το σύνδεσα με καλώδιο ΣΑΤΑ 3 σε θύρα για ΣΑΤΑ 3 και δεν μου το αναγνωρίζει το βίος! Ερώτηση λοιπόν μπορεί να φταίει το καλώδιο και να θέλει ΣΑΤΑ 2 η μπορεί να χάλασε ο δίσκος ? τον έχω πολύ καιρό και κάθεται τελευταία φορά λειτουργούσε..

Δημοσ.

δοκιμασε συνδεση με καλωδιο σατα2

...όπως έλεγε κι εκείνος ο μπαγλαμάς "there's NO lupus", έτσι και "δεν υπάρχουν SATA ΙΙ καλώδια" : SATA καλώδια ΣΚΕΤΟ είναι που υπάρχουν απλώς.

Όσον αφορά το ζήτημα "συμβατότητα", τουλάχιστον.

(..το πώς γουστάρουν να τα βαφτίζουν οι εταιρίες που τα βγάζουν, είναι άλλο καπέλο εντελώς)

Καλησπέρα θέλω να κάνω μια ερώτηση..Έφτιαξα ένα καινούριο pc και πήρα από τον παλιό τον σκληρό δίσκο ΣΑΤΑ 2 250gb και το σύνδεσα με καλώδιο ΣΑΤΑ 3 σε θύρα για ΣΑΤΑ 3 και δεν μου το αναγνωρίζει το βίος! Ερώτηση λοιπόν μπορεί να φταίει το καλώδιο και να θέλει ΣΑΤΑ 2 η μπορεί να χάλασε ο δίσκος ? τον έχω πολύ καιρό και κάθεται τελευταία φορά λειτουργούσε..

Μια χαρά μπορεί και να έχει πάθει κάτι ο δίσκος όσο "άραζε". Το ότι δεν καταπονείται, καθήμενος, δε σημαίνει ότι δεν συνεχίζουν να επενεργούν πάνω του παράγοντες (γενικώς καθοριστικότατοι, όσον αφορά την υγεία/ζωή ενός σκληρού) περιβαλλοντικοί. ΔΕΝ είναι και το πιο πιθανό πάντως. Αλλά συμβαίνει ενίοτε.

Το ότι είναι (...και καλά) "SATA III" το καλώδιο, δεν παίζει ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανέναν μα ΚΑΝΕΝΑΝ ρόλο.

...ΑΝ υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποιο θέμα συμβατότητας, είναι με την μητρική - και συγκεκριμένα τον disk controller της με τον οποίο ΙΣΩΣ και να μην τα βρίσκει ο..."παλιόδισκος" SATA. Σπάνιο (Στα όρια του σπανιότατου), αλλά όχι απίθανο.

Τεσπα πολλά μπορούν όμως να έχουν γίνει, που από απόσταση δεν μπορούμε να τα ξέρουμε : να έχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ το σ(κ)ατοκαλώδιο. Να έχει πρόβλημα το βύσμα τροφοδοσίας. Μέχρι και θέμα με το τροφοδοτικό σου ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχει (...να μην μπορεί να τροφοδοτήσει πολλές συσκευές ταυτόχρονα, ΑΝ υπάρχουν πχ 3-4 δίσκοι και κα'να-δυο ντιβιντιά πάνω. Αυτό το ξεδιαλύνεις με το ν' αφήσεις μόνο τον "αόρατο" πάνω και να ανοίξεις το μηχάνημα να δεις τί λέει το BIOS).

Όπως επίσης μπορεί να το βάζεις σε τυχόν θύρα τυχόν 2ου disk controller (συνήθως για RAID), και να έχει θέμα αυτός (σπάνιο κι αυτό πάντως). Λύσε το με το να σιγουρευτείς ότι στην συγκεκριμένη θύρα, άλλος δίσκος, διαβάζεται από το BIOS.

To παλιό πισί δεν παίρνει μπρος; Αν ναι, σύνδεσέ το σε οθόνη και δες αν ο 250άρης "του", φαίνεται σε αυτό (οπότε δεν θα έχει αυτός το πρόβλημα). Αν όχι, βρες κάποιο άλλο μηχάνημα να τον δοκιμάσεις...

Ο δίσκος ξεκινά;

...σωστό κι αυτό. Για να δεις (Γκαλαντιαν) αν τουλάχιστον τροφοδοτείται ο δίσκος (έστω μη επαρκώς).

Κι αυτό που έννοει ο άδικος είναι "αν τον ακούς/νιώθεις (βάζεις χεράκι πάνω του) να δονείται με την εκκίνηση του μηχανήματος, όπως και κατά τη συνέχεια".

(...αν μένει ψόφιος όπως ο Κουβέλης πχ, τότε ΠΙΘΑΝΩΣ το ζήτημα το έχει αυτός και σε αυτόν πρέπει να επικεντρώσουμε τα περαιτέρω τεστ)

Δημοσ.
καλησπέρα παιδιά ο δίσκος ακούγεται και έβαλα επάνω το χέρι μου και σίγουρα δουλεύει στο βίος δεν τον βλέπει βεβαια όλα τα καλώδια είναι καινούρια.Επίσης δεν έχω άλλο σκληρό επάνω και δεν μπορώ να το δοκιμάσω αλλου τον σκληρό τώρα...

Έχω την παρακάτω μητρική

Δημοσ.

Κανονικά έπρεπε να τον βλέπει στο bios δές και σε αλλα θύρα που ειπαν τα παιδιά και βάλε και αλλο καλώδιο sata (καινούργιο κατα προτίμηση) , αν δεν τον βλέπει παλι κάνε μια δοκιμή να δεις αν τον βλέπει στο παλιό pc

Δημοσ.

Τα έκανα όλα παιδιά τίποτα αγόρασα λοιπόν έναν ssd να βάλω πάλι τα win 7 όλα καλά τώρα τον βλέπει το βιος αλλά το στικακι που το βλέπει αρχίζει και φορτώνει και μου πετάει αυτό "No inage file detected" μήπως ξέρει κάποιος;

Δημοσ.

Αυτο ειναι άλλο θέμα τώρα δεν εχεις φορτώσει σωστά στο image file των windows στο usb stick για να αρχίσει η εγκατάσταση, κατέβασε καλύτερ το iso που θέλεις απο εδώ http://www.w7forums.com/threads/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads.12325/και χρησιμοποιώντας αυτον τον οδηγό Windows 7 - Εγκατάσταση από USB Stick πέρνα το στο usb stick

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...