Προς το περιεχόμενο

Τηλεόραση για προβολή ταινιών (Plasma?) !!

Solaris91

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα συφορουμίτες :)
Θέλω να αγοράσω τηλεόραση με budget 500-550 ευρώ και η κύρια χρήση της θα είναι η προβολή ταινιών. Θέλω να είναι τουλάχιστον 40 ιντσες. To 3d δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Διαβάζω ότι οι plasma έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας, αλλά μόνο η lg κατασκευάζει πλέον τηλεοράσεις τέτοιας τεχνολογίας και το φοβάμαι λίγο να προχωρήσω σε μια τέτοια αγορά. Σαν πιο πιθανές επιλογές σκέφτομαι τις Samsung Ue40H6200, την Sony KDL 40W605B , την Samsung PS43F4500 και LG 50PB5600. Ποιά είναι γνώμη σας?

https://www.skroutz.gr/s/4528565/Sony-KDL-40W605B.html
https://www.skroutz.gr/s/4639979/Samsung-UE40H6200.html

http://www.skroutz.gr/s/3004572/Samsung-PS43F4500.html
http://www.skroutz.gr/s/4787850/LG-50PB5600.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ να πάρω τόσο ακριβή TV κυρίως για ταινίες. Σίγουρα δε θα ψιλοχαραμίσεις τα λεφτά σου; Θα βρίσκεις τις ταινίες που σ' αρέσουν σε ποιότητα αντίστοιχη της οθόνης, ώστε να τις απολαμβάνεις πραγματικά;

Καλά είναι, εκτός κι αν είσαι σινεφίλ ή γενικά βλέπεις μπόλικες παλιές ταινίες που δε νομίζω να υπάρχουν σε bluray (πολλές εξ αυτών, τουλάχιστον). Κι αν μιλάμε για torrents, ίσως αποδειχτεί κάπως δύσκολο να βρίσκεις παλιές ταινίες που σιντάρονται.

Είμαι πολύ σινεφίλ :P . Οι περισσότερες που βλέπω όντως δεν υπάρχουν σε blu ray, αλλά και πάλι αρκετές υπάρχουν οπότε θέλω μια καλή τηλεόραση.

Διαβάζω ότι οι plasma έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας, αλλά μόνο η lg κατασκευάζει πλέον τηλεοράσεις τέτοιας τεχνολογίας και το φοβάμαι λίγο να προχωρήσω σε μια τέτοια αγορά. Σαν πιο πιθανές επιλογές σκέφτομαι τις Samsung Ue40H6200, την Sony KDL 40W605B , την Samsung PS43F4500 και LG 50PB5600. Ποιά είναι γνώμη σας?

Οι φθηνές plasma έχουν χειρότερη ποιότητα εικόνας και από τις μέτριες TFT, και πολύ χαμηλότερη ανάλυση.

Εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ να πάρω τόσο ακριβή TV κυρίως για ταινίες. Σίγουρα δε θα ψιλοχαραμίσεις τα λεφτά σου; Θα βρίσκεις τις ταινίες που σ' αρέσουν σε ποιότητα αντίστοιχη της οθόνης, ώστε να τις απολαμβάνεις πραγματικά;

Δεν καταλαβαίνω καθόλου τη λογική σου. Δηλαδή εάν εσύ θεωρείς μια τηλεόραση των 450-500€ ακριβή, και ότι χαραμίζεται εάν χρησιμοποιείται για προβολή ταινιών, τότε οι τηλεοράσεις των 900-1000€ τι είναι, και για ποια χρήση θεωρείς ότι είναι κατάλληλες, για να βλέπεις ΑΝΤ1;

Και ας υποθέσουμε ότι δεν βλέπεις ταινίες με ανάλυση HD, τότε τι τηλεόραση πρέπει να αγοράσεις;

Δεδομένου ότι αυτές που προτείνονται είναι σχετικά χαμηλού budget, προτείνεις τηλεόραση 32" ή κάποια τύπου arielli;

Οι φθηνές plasma έχουν χειρότερη ποιότητα εικόνας και από τις μέτριες TFT, και πολύ χαμηλότερη ανάλυση.

Δηλαδή οι plasma που αναφέρω έχει χειρότερη ποιότητα από τις άλλες?

Μακριά απο πλάσμα LG.

Οι δύο πρώτες που έχεις βάλει, είναι μια χαρά επιλογές.

Επίσης, περίπου 500 ευρώ = τόσο ακριβή τηλεόραση; :huh:

επειδη γενικα, η τεχνολογια ΠΛΑΣΜΑ αποσυρεται-καταργειται απο την αγορα. η αποψη μου ειναι να παρεις μια νεα LED LCD, ωστε και αρκετα καλη εικονα να εχεις, αλλα και ολα τα πλεονεκτηματα των LED-LCD.  δλδ κυριως, χαμηλοτατη καταναλωση και υποστηριξη σε firmware.  

αν εχεις και την διαθεση να ψαξεις λιγο τις ρυθμισεις, θα πετυχεις ενα καλο και αποδεκτο αποτελεσμα σε εικονα..!! 

ναι μεν η εικονα  -κυριως λογω μαυρου- θα ηταν καλυτερη σε μια πλασμα, αλλα............!!

ΑΑΑΑ... και μια ερωτηση.  απο που θα παιζεις τις ταινιες? 

Ευχαριστώ πολύ. Κάτι τελευταίο, αξίζει να δώσω παραπάνω χρήματα και να αγοράσω την Samsung UE40H6400? Κάπου διάβασα ότι οι Sony στην πραγματικότητα 50 hz και οι Samsung (οι συγκεκριμένες πάντα) 100.

αυτο ειναι ενας παραγοντας που, απο οτι δειχνεις, δεν τον εχεις λαβει σοβαρα υποψη σου...!!!  δεν ειναι θεμα προγραμματος, ειναι θεμα MEDIA PLAYER της TV..!!  

στο λεω αυτο γιατι δεν εχουν ολες οι τηλεορασεις, ικανους media players, ωστε να μπορουν να παιξουν τα παντα...!  

οι μονες που ξερω εγω ειναι, πρωτα οι SAMSUNG, οι οποιες δεν εχω ακουσει μοντελο της, να ΜΗΝ μπορει να παιξει κατι,  και αμεσως μετα ακολουθει η LG, στην οποια καποια πολυ φθηνα μοντελα, δεν μπορουσαν να αναπαραξουν ολα τα φορμα ηχου (DTS). ενω σε εικονα δεν ειχαν θεμα..!!  αυτο ισως τωρα τελευταια, να εχει διορθωθει.  

στις υπολοιπες εταιριες, πρεπει να το ψαξεις, γιατι εξ΄οσων γνωριζα, υπηρχε θεμα με την αναπαραγωγη......!!!  

οι μονες που ξερω εγω ειναι, πρωτα οι SAMSUNG, οι οποιες δεν εχω ακουσει μοντελο της, να ΜΗΝ μπορει να παιξει κατι,

Έχω εγώ Samsung. Παίζει σχεδόν τα πάντα αλλά 1-2 φορές έχει χρειαστεί να μετατρέψω 1-2 ταινίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...