christos_0b Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Τα λεφτα που υπαρχουν ειναι 400 ευρω (αντε με το ζορι +50 αυστηρα). Χρειαζεται ΚΑΙ οθονη και αυτο δυσχεραινει το πραγμα πολυ , αλλα το καλο ειναι οτι δεν τον ενδιαφερει τοσο το οπτικο κομματι , οποτε οποιαδηποτε 21" + του κανει(μπορει να του βρω καμια φθηνη μεταχειρηχμενη απο τις αγγελιες ). Δεν χρειαζεται λειτουργικο. Προοριζεται για φοιτητη στο ρεθυμνο (μουσικη τεχνολογια) και η χρηση του θα ειναι κυριως για sound editing σε videos χρησιμοποιωντας Adobe Premiere και Cyberlink Power Editor . ισως και κανα Reason + Plugins. Το χρειαζεται για καποιες εργασιες και ενα σκελος της πτυχιακης (το βαρυ video editing κομματι θα γινει στους υπολογιστες της σχολης). Επισης εγω προσωπικα δεν μπορω να βοηθησω στο στησιμο καθως βρισκομαι αθηνα οποτε καλο θα ηταν να υπαρχει αγορα/συναρμολογηση απο ενα καταστημα συγκεντρωτικα βολευει πολυ το eshop καθως ειναι κοντα . Δεν γνωριζω τις απαιτησεις των προγραμματων αυτων , οποτε δεν ξερω απο που να αρχισω , αρκει μια onboard καρτα ηχου(τυπου realtek 6/7/8 καναλη )? Τι ειναι ποιο σημαντικο Cpu η Vga? Ειναι αρκετα 4gb ram? Αν του βαλω εναν ssd 60αρι (εκτος budget αυτος δωρο) για να τρεχει ας πουμε windows + premiere θα εχει διαφορα ενω φορτωνει το video απο μηχανικο σκληρο , η παει τσαμπα? Να διευκρινισω οτι δεν περιμενει να κανει παππαδες , απλα να μπορει να δουλεψει τα προγραμματα χωρις να "πεθαινει" το PC , να ειναι απλα βιωσιμο , για να τελειωσει την σχολη. Θα εκτιμουσα ιδιαιτερα να ακουσω την γνωμη καποιου που εχει εμπειρια σε video/sound editing ακομα και αμα δεν μπορει/θελει να βοηθησει στην συνθεση.
adtakhs Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 από digitalmaster.gr που βρίσκεται στην Κρήτη. + Οθόνη που είναι η AOC e2250Swdak http://www.skroutz.gr/s/2678570/AOC-e2250Swdak.html Πες το παιδιού, να κοιτάξει με την πρώτη ευκαιρία και για μια εξωτερική κάρτα γραφικών έστω και μεταχειρισμένη και καμιά after market ψύκτρα για το cpu . Μνήμη θέλουν οι εφαρμογές αυτές, πυρήνες (premiere) ,και γρήγορους δίσκους. Το budget σου όμως δεν είναι για πολλά πολλά . Προσπάθησα να έχει πρώτα μνήμη, μετά επεξεργαστή, μητρική που να μπορεί να τα σηκώσει, και τα απαραίτητα για να τρέξει στο σύστημα.
christos_0b Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Εγω κοιταγα κατι σε APU με παρομοια τα υπολοιπα, καθως ειδα οτι οι ενσωματωμενες καρτες των A8 υποστηριζονται απο το premiere για hardware accelaration , βεβαια απο επεξεργαστικη ισχυ ειναι πολυ κατω απο τον FX ( εχει ο FX ενσωματωμενη gpu ?και ποια?), γιαυτο δεν ειμαι σιγουρος τι συμφερει. Τα 8gb ram ειναι μονοδρομος απ'οτι καταλαβα οσο το ψαχνω και επισης σε αυτο το budget καρτα ηχου με asio δεν παιζει οποτε και η ενσωματωμενη θα την κανει την δουλεια.
adtakhs Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Εγω κοιταγα κατι σε APU με παρομοια τα υπολοιπα, καθως ειδα οτι οι ενσωματωμενες καρτες των A8 υποστηριζονται απο το premiere για hardware accelaration , βεβαια απο επεξεργαστικη ισχυ ειναι πολυ κατω απο τον FX ( εχει ο FX ενσωματωμενη gpu ?και ποια?), γιαυτο δεν ειμαι σιγουρος τι συμφερει. Τα 8gb ram ειναι μονοδρομος απ'οτι καταλαβα οσο το ψαχνω και επισης σε αυτο το budget καρτα ηχου με asio δεν παιζει οποτε και η ενσωματωμενη θα την κανει την δουλεια. H μητρική έχει μια ενσωματωμένη κάρτα γραφιών για τα βασικά! Είναι η RADEON HD3000 που υπάρχει επάνω στο 760G north της μητρικής ! Θεωρώ πως είναι καλύτερα να ξεκινήσει έτσι και με την πρώτη ευκαιρία να βάλει μια καρτούλα μεταχειρισμένη επάνω νέας γενιάς έστω και μεταχειρισμένη και να έχει και h/w accelaration από την κάρτα . Έτσι θα έχει και όλο το εύρος μνήμης του IMC για την CPU καθώς και το σύνολο της ποσότητας της μνήμης. Τα 8GB είναι ΛΙΓΑ για μνήμη !!! Ενώ καλύτερα αποτελέσματα έχεις χρησιμοποιώντας SSD ή πολλαπλους δίσκους ! Σε αυτό το budget όμως τέτοιες πολυτέλειες δεν μπορούν να παίξουν ! Ούτε κάτι για καλή κάρτα ήχου. Μένει με την ενσωματωμένη. Λογικά με 2-3 πινελιές χωρίς πολλά χρήματα θα το φτιάξει πλήρως το σύστημα. Και με αυτό τον τρόπο θα έχει γερό σύστημα για τις δουλειές του και όχι ημίμετρα Είναι το πιο συμπιεσμένο σύστημα που μπόρεσα να φτιάξω και συνάμα να μην έχει θέματα ποιότητας σε υλικά (parts).
christos_0b Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Φανταζομαι προσθηκες(πινελιες) εννοεις μια Gpu / SSD και ισως εναν ακομα hdd για raid 0 ? H mATX δεν αφηνει και πολλα περιθωρια αλλα beggars can't be choosers και τουλαχιστον δεν ειναι AS(S)Rock , ευχαριστω για την βοηθεια και τον χρονο που αφιερωσες , υπερβαινουμε το Budget αλλα του πουστη ενα 50αρι παραπανω καπου θα βρεθει και +200 περιπου σε βαθος χρονου πιστευω θα το κανουν αξιολογο το συστημα τουλαχιστον για entry level δουλιτσες.
adtakhs Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Φανταζομαι προσθηκες(πινελιες) εννοεις μια Gpu / SSD και ισως εναν ακομα hdd για raid 0 ? H mATX δεν αφηνει και πολλα περιθωρια αλλα beggars can't be choosers και τουλαχιστον δεν ειναι AS(S)Rock , ευχαριστω για την βοηθεια και τον χρονο που αφιερωσες , υπερβαινουμε το Budget αλλα του πουστη ενα 50αρι παραπανω καπου θα βρεθει και +200 περιπου σε βαθος χρονου πιστευω θα το κανουν αξιολογο το συστημα τουλαχιστον για entry level δουλιτσες. Η μητρικη μπορει να ειναι Matx, μπορεί να είναι budget ή να έχει παλαιό CHIP ! Όμως είναι η μοναδική μητρική που θα βρεις η οποία έχει ! ταυτόχρονα: - rock solid caps - low rds(on) mosfets - 4+1 vrm design - digi vrm controller - 125Watt TDP - Ψύκτρα στα VRM - Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών με HDMI έξοδο - HT3.0 όπως ένα AMD A970 chipάκι - 4 σλοτ μνήμης - 3 χρόνια εγγύηση - 4x usb III - 8-πινη cpu power ------------------------------------------------------------------ Που σημαίνει πως και κλοκάρει και σταθερά παίζει και ενισχύει το budget σύστημά σου με VGA και τις ευκολίες της έχει !!! με κόστος λίγο πάνω από 55€ !! Αν είναι και στο REV 5.0 θα έχεις και μαύρο pcb = πιο όμορφο ! http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4602#ov Με τον 8320 για cpu που έχει αφθονη επεξεργαστική ισχύ και κλοκάρεται κιόλας Με 8GB RAM Εναν γρήγορο για HDD δίσκο και με καλή χωρητικότητα Εχεις την βάση για να στήσεις ένα καλό pc επιδόσεων .
TheELF Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Το σύστημα που στήνεται και συζητάτε είναι για επεξεργασία (ποιο συγκεκρυμένα μετατροπές (render) βίντεο) που λες ότι αυτό το κομμάτι θα το κάνουν στους Η/Υ της σχολής.... Ούτε κάποια vga θα κάνει κάτι πάνω στην επεξεργασία ήχου. Ρώτα τον φίλο να σου πει ποιο αναλυτικά σε τι επίπεδο θα είναι η επεξεργασία ήχου που θέλει να κάνει για να δεις αν χρειάζεται πολύ μνήμη και δίσκους raid,οι πολλοί πυρήνες ίσως του βγουν και εντελώς άχρηστοι.
christos_0b Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Το σύστημα που στήνεται και συζητάτε είναι για επεξεργασία (ποιο συγκεκρυμένα μετατροπές (render) βίντεο) που λες ότι αυτό το κομμάτι θα το κάνουν στους Η/Υ της σχολής.... Ούτε κάποια vga θα κάνει κάτι πάνω στην επεξεργασία ήχου. Ρώτα τον φίλο να σου πει ποιο αναλυτικά σε τι επίπεδο θα είναι η επεξεργασία ήχου που θέλει να κάνει για να δεις αν χρειάζεται πολύ μνήμη και δίσκους raid,οι πολλοί πυρήνες ίσως του βγουν και εντελώς άχρηστοι. TheELF , η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω ακριβως τι θα κανει (ειναι και αυτος ασχετος απο αποψη pc) , ξερω πως θα ασχολειται κυριως με το κομματι του ηχου οπου απ'οτι βλεπω εξειδικευμενο hardware ειναι ανεφικτο να αγοραστει με αυτο το budget. Αν καταλαβα καλα εννοεις οτι αν ειναι απλα να φορτωνει τα video για να χειρηστει τον ηχο μπορει να παει και σε κατι ποιο φθηνο με χειροτερα specs? Το raid ειναι θεωρητικο/μελλοντικο , και η οποια Gpu θα ειναι mid range , εαν δεν τον ενδιαφερει καθολου το κομματι του video θα αλλαξουν οι προταιρεοτητες σε μια καρτα ηχου (asio?) Αυτο που μου ειπε επι λεξη ειναι "Θελω να τρεχω το premiere/power director χωρις να κολαει" , θα μαθω περισσοτερες λεπτομερειες αργοτερα και θα ενημερωσω. Το προβλημα ειναι οτι αυτος ειναι ασχετος απο PC και εγω απο επεξεργασια ηχου/εικονας , οποτε ειναι δυσκολο να καταλαβω ακριβως και τις αναγκες του , ειδικα απο την στιγμη που ΔΕΝ μπορω να δω ο ιδιος τι ακριβως χρηση κανει ωστε να καταλαβω τι χρειαζεται / που θα υπαρξει bottleneck , για αυτον τον λογο δημιουργησα και το ποστ , ισως καποιος να ειχε παρομοια εμπειρια.
TheELF Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Το raid και η μνήμη χρειάζεται για αυτά τα προγράμματα επειδή η κλασσική τους δουλειά είναι να πάρεις 3-4 ώρες εντελώς ασυμπίεστο υλικό, 1 λεπτό βίντεο = ~1gb ,και να το επεξεργαστείς για να το κάνεις 60-90' dvd με εφέ και τραλαλά,αν δεν τα έχεις αυτά θα περιμένεις κάθε φορά που θες να πας 5" μπρος/πίσω. Με έτοιμο βίντεο(και ιδίως αν το κατεβάσει και κάτω από hd μιας και δεν θα αλλάζει κάτι για τον ήχο) δεν τα χρειάζεται αυτά εκτός και αν θα κάνουν εντελώς τρελά πράγματα στον ήχο,που δεν το πιστεύω. Αυτο που μου ειπε επι λεξη ειναι "Θελω να τρεχω το premiere/power director χωρις να κολαει" , θα μαθω περισσοτερες λεπτομερειες αργοτερα και θα ενημερωσω. Το πρόγραμμα μόνο του δεν έχει καθόλου απαιτήσεις το θέμα είναι τι θέλουν τα φίλτρα που θα δουλεύει για να τελειώνουν γρήγορα και εκεί δεν είναι στάνταρ τα πράγματα κάποια θέλουν έναν γρήγορο πυρήνα κάποια μπορούν να τρέξουν και σε πολλούς πυρήνες,για να είσαι μέσα για όλα τα φίλτρα πρέπει να πας σε συμβιβασμό.
adtakhs Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 TheELF , η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω ακριβως τι θα κανει (ειναι και αυτος ασχετος απο αποψη pc) , ξερω πως θα ασχολειται κυριως με το κομματι του ηχου οπου απ'οτι βλεπω εξειδικευμενο hardware ειναι ανεφικτο να αγοραστει με αυτο το budget. Αν καταλαβα καλα εννοεις οτι αν ειναι απλα να φορτωνει τα video για να χειρηστει τον ηχο μπορει να παει και σε κατι ποιο φθηνο με χειροτερα specs? Το raid ειναι θεωρητικο/μελλοντικο , και η οποια Gpu θα ειναι mid range , εαν δεν τον ενδιαφερει καθολου το κομματι του video θα αλλαξουν οι προταιρεοτητες σε μια καρτα ηχου (asio?) Αυτο που μου ειπε επι λεξη ειναι "Θελω να τρεχω το premiere/power director χωρις να κολαει" , θα μαθω περισσοτερες λεπτομερειες αργοτερα και θα ενημερωσω. Το προβλημα ειναι οτι αυτος ειναι ασχετος απο PC και εγω απο επεξεργασια ηχου/εικονας , οποτε ειναι δυσκολο να καταλαβω ακριβως και τις αναγκες του , ειδικα απο την στιγμη που ΔΕΝ μπορω να δω ο ιδιος τι ακριβως χρηση κανει ωστε να καταλαβω τι χρειαζεται / που θα υπαρξει bottleneck , για αυτον τον λογο δημιουργησα και το ποστ , ισως καποιος να ειχε παρομοια εμπειρια. Το θεμα ειναι πως στην παρουσα φαση και με δεδομενο budget κάτι καλύτερο δεν μπορείς να κάνεις από το παραπάνω. Οπότε προχώρα αν μπορείς να βάλεις αυτά τα λίγα παραπάνω χρήματα . Η επεξεργαστική ισχύς δεν είναι ευκαταφρόνητη και δεν παίζει κάτι άλλο που να σου την προσφέρει οπότε ... Αργότερα και αν θέλει να το κάνει πληρέστερο , ανάλογα με τις ανάγκες του το κάνει . 1
Millennium Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 H πάνω πρόταση του adtakhs σηκώνει κάποιες αλλαγές πάντως σε τροφοδοτικό,κουτί και μάλλον θα κοίταγα και σε 8320E πάνω της (ή αν έκανε oc).Τα 8gb είναι minimum.Δεν θα απέκλεια και τη λύση apu με ssd και δίσκους για raid αν και αν ασχοληθεί με ήχο και βάζει πολλά plugins (αναλόγως και τα προγράμματα) καλύτερα σε FX.Οθόνη θα κοιτούσα για 23'' minimum.
christos_0b Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Η ιδια ακριβως συνθεση , μεσα σε 2 εβδομαδες ανεβηκε 14 ολοκληρα ευρο στο digitalmaster , μικρη διαφορα αλλα δεν περναει και απαρατηρητη. Η μητρικη μπορει να ειναι Matx, μπορεί να είναι budget ή να έχει παλαιό CHIP ! Όμως είναι η μοναδική μητρική που θα βρεις η οποία έχει ! ταυτόχρονα: - rock solid caps - low rds(on) mosfets - 4+1 vrm design - digi vrm controller - 125Watt TDP - Ψύκτρα στα VRM - Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών με HDMI έξοδο - HT3.0 όπως ένα AMD A970 chipάκι - 4 σλοτ μνήμης - 3 χρόνια εγγύηση - 4x usb III - 8-πινη cpu power ------------------------------------------------------------------ Που σημαίνει πως και κλοκάρει και σταθερά παίζει και ενισχύει το budget σύστημά σου με VGA και τις ευκολίες της έχει !!! με κόστος λίγο πάνω από 55€ !! Αν είναι και στο REV 5.0 θα έχεις και μαύρο pcb = πιο όμορφο !http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4602#ov Με τον 8320 για cpu που έχει αφθονη επεξεργαστική ισχύ και κλοκάρεται κιόλας Με 8GB RAM Εναν γρήγορο για HDD δίσκο και με καλή χωρητικότητα Εχεις την βάση για να στήσεις ένα καλό pc επιδόσεων . Φιλε παντως με την μητρικη εχεις απολυτο δικιο , κατι αντιστοιχο δεν βρισκω και ουτε συμφερει να δωσει παραπανω λεφτα για κατι χωρις usb 3 + SATA 6Gb/s , αυτη τουλαχιστον εχει το ενα απο τα δυο H πάνω πρόταση του adtakhs σηκώνει κάποιες αλλαγές πάντως σε τροφοδοτικό,κουτί και μάλλον θα κοίταγα και σε 8320E πάνω της (ή αν έκανε oc).Τα 8gb είναι minimum.Δεν θα απέκλεια και τη λύση apu με ssd και δίσκους για raid αν και αν ασχοληθεί με ήχο και βάζει πολλά plugins (αναλόγως και τα προγράμματα) καλύτερα σε FX.Οθόνη θα κοιτούσα για 23'' minimum. Δηλαδη τι να αλλαξω σε psu/tower ?Ολα πανω κατω στις ιδιες τιμες ειναι , επισης οπως προειπα πρεπει να ειναι ολα απο το ιδιο καταστημα κυριως για να παει ετοιμο πακετο στον χωρο του , λειτουργικο καποιος θα βρεθει να του περασει , το στησιμο ομως δεν ... Οσο για οθονη δεν τον παιρνει για πανω απο 100αρικο , καθως πρεπει να αγορασει και ενα UPS γιατι στο ρεθυμνο πτωσεις τασεως / διακοπες ειναι υπερ-συχνο φαινόμενο. Και μιας και το ανεφερα κανα φτηνο Ups που να αξιζει υπαρχει ? Το συνολικο budget με οθονη + PC ειναι ηδη καπου στα 520 ευρο με υπερβαση οποτε οτι ποιο φτηνο τοσο το καλύτερο. Δεν μας νοιάζει on-line / line-interactive , αρκει να κραταει το pc+οθονη για 5-10 λεπτα να γινει save+shutdown. Η παραγγελια θα γινει στο τελος αυτης της εβδομαδας.
Millennium Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Λίγο καλύτερο κουτί κoντά στα χρήματα. http://www.digital-master.gr/el-gr/Products/Midi%20Tower%7CZalman%20ZM-Z1%20(%20ZM-Z1%20) Τροφοδοτικό: http://www.digital-master.gr/el-gr/Products/450%20Watt%7CPSU%20450W%20XFX%20P1-450S-X2B9%20Core%20Ed.(%20P1-450S-X2B9%20) ή http://www.digital-master.gr/el-gr/Products/550%20Watt%7CSuper%20Flower%20Amazon%2080Plus%20Bronze%20550%20Watt%20(%20SF-550P14HE%20) Μάλλον θα μάζευα κάτι παραπάνω για να δίνα για οθόνη στη θέση του.Ξέρω οτι είναι στενό το budget αλλά και πάλι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα