Προς το περιεχόμενο

Anynet και προβληματα...

Alt3rnative

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Καταρχήν θέλω να πιστεύω ότι έκανα την κατάλληλη επιλογή ενότητας για να ποστάρω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Έχω στην κατοχή μου τα:

http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/137454-samsung-ue55hu7500-&-2-%CE%B6%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC

http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/home-cinema/set-home-cinema/138352-sony-bdv-n9200w-black

Είναι συνδεδεμένα μεταξυ τους μονο μεσω hdmi-arc και μεχρι χθες ολα δουλευαν ρολοι.

Μετα απο αναβαθμιση της τηλεορασης στο τελευταιο firmware υπαρχει δυσλειτουργια με το home cinema.

Για να γινω πιο συγκεκριμενος δινω παραδειγμα:

Πριν την αναβαθμιση οταν εβλεπα τηλεοραση με το home cinema κλειστο ειχα ηχο απο τα ηχεια της τηλεορασης κι οταν ανοιγα το home cinema o ηχος πηγαινε στα ηχεια του home cinema.

Αντιστοιχα οταν το ειχα ανοιχτο και μετα το εκλεινα ο ηχος επεστρεφε στα ηχεια της τηλεορασης.

Επισης οταν πατουσα HOME στο τηλεκοντρολ του home cinema με πεταγε απευθειας στο μενου στο αντιστοιχο source.

Και τελος στην αυξομείωση του ήχου εβλεπα το επιπεδο της εντασης.

Πλεον μετα την αναβαθμιση:

Οταν ανοιγω το home cinema o ηχος παει κανονικα στα ηχεια του home cinema, 

ΑΛΛΑ:

Οταν το κλεινω ο ηχος δεν μεταφερεται στα ηχεια της τηλεορασης.

ΟΤαν παταω home βλεπω οτι γραφει home στο μενου του blu ray player αλλα δεν με πεταει απευθειας στο μενου.

Δεν βλεπω αυξομειωση της εντασης.

Για να επανελθει ο ηχος στο ηχειο της τηλεορασης πρεπει να το κανω χειροκινητα κι οταν το κανω μου γραφει αποσυνδεση συσκευης anynet... δεν βρεθηκε συσκευη anynet.

Συγνωμη για τη μπακαλιστικη γλωσσα μου αλλα προσπαθω να γινω κατανοητος οσο το δυνατον περισσοτερο.

Γνωμη μου ειναι οτι μετα την αναβαθμιση της τηλεορασης αντιμετωπιζει προβλημα το anynet στην συνδεση μεταξυ τηλεορασης και home cinema.

Εχετε να προτεινετε κατι; Να κλεισω τελειως το anynet;

Ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκιμασε να απενεργοποιησεις το anynet. Ετσι και αλλιως αυτη η τεχνολογία συνδυάζεται με προϊόντα samsung. Παντως θα δοκιμαζα πριν απο αυτο και μια επαναφορά στην TV.

menu-> υποστήριξη-> αυτοδιαγνωση-> επαναφορά -> PIN 0000 ok.

Υποψιν θα χασεις τα καναλια και ρυθμίσεις εικονας. Τα καναλια βέβαια μπορεις να τα σωσεις σε στικακι. Θα πας μενου> εκπομπή-> ρύθμιση καναλιού-> εξαγωγη σε USB.

Το δοκιμασα αλλα δεν εγινε τπτ.

Το μονο που με χαλαει στην απενεργοποιηση του anynet ειναι οτι ανοιγοντας το home cinema δεν κοβεται ο ηχος απο το ηχειο της τηλεορασης.

Παιζει δλδ κι απο τα ηχεια της τηλεοεασης και απο το home cinema και πρεπει να χαμηλωνω καθε φορα τον ηχο της tv για να ακουω μονο απο home cinema;

Επειδη δεν ξαναειχα ποτε η διαδικασια σε τηλεορασεις χωρις anynet κτλ αυτη ειναι; Δδ ανοιγοντας το home cinema να παιζει κι απο τις δυο πηγες;

Κανονικά εδώ και καιρό παίζει και στις δύο πηγές. Δεν είναι τόσο πρόβλημα αυτό. Το anynet έχει σχεδιαστεί από την Samsung και ταιριάζει με όλα τα home-cinema τους. Η sony αντίστοιχα έχει μια τέτοια τεχνολογία που δεν θυμάμαι πως την έχει ονομάσει. Μου κάνει εντύπωση όμως που λες ότι μετά από update χάλασε. Κανονικά δεν επηρεάζει. Για αυτό είπα για reset στην tv αλλά και στο home-cinema μήπως και κάτι έχει κολλήσει.

Έχω κάνει και στα δύο reset και δεν έχει γίνει τπτ. Μέχρι κι άλλο καλώδιο HDMI δοκίμασα.

Το αστείο είναι ότι χθες έστρωσε για κάνα τέταρτο χωρίς να δοκιμάσω απολύτως τίποτα

και μετά χωρίς να πειράξω τπτ άρχισε πάλι τα ιδια.

Τουλάχιστον έτσι ξέρω ότι δεν κάνω εγώ κάτι λάθος αλλά ότι σκαλώνει από μόνο του.

Και είναι σίγουρο οτι ευθυνεται το anynet γιατί ουσιαστικά κλέινοντας εγώ το home cinema

το anynet δεν κόβει την σύνδεση με αποτέλεσμα ο ήχος να συνεχίσει να στέλνεται στα ηχεία του home cinema.

ΚΑι ψάχνω να βρω τι περιείχε το Update της samsung και δεν βρισκω τπτ.

ΤΟ κακο ειναι το factory reset και των δυο συσκευων δεν κανει downgrade το firmware αλλα κάνει

μόνο reset τις ρυθμίσεις.

Να ρωτήσω κάτι, χωρίς να χαλάω το topic του Alternative. Απλά επειδή αναφέρθηκε αυτό:

Υποψιν θα χασεις τα καναλια και ρυθμίσεις εικονας. Τα καναλια βέβαια μπορεις να τα σωσεις σε στικακι. Θα πας μενου> εκπομπή-> ρύθμιση καναλιού-> εξαγωγη σε USB.

Αυτό στην EH6030 (δε θυμάμαι αν είναι στο ίδιο path, πάντως υπάρχει) όσες φορές το είχα δοκιμάσει, δε μου δούλεψε. Αν θυμάμαι καλά, λέει ότι δεν υπάρχει συσκευή USB συνδεμένη ή κάτι τέτοιο. Ενώ είναι κανονικά συνδεμένος o σκληρός πάνω στην TV (δουλεύω με εσωτερικό σκληρό σε docking station). Κι έχω δοκιμάσει και με φλασάκι και πάλι το ίδιο λέει. Κατά τα λοιπά δουλεύουν μια χαρά οι USB θύρες αφού το έχω λιώσει σε σειρές-ταινίες από USB και παίζουν όλα κομπλέ. Θα το δοκιμάσω ξανά από Κυριακή που επιστρέφω σπίτι.

Υπάρχει καμιά ιδέα; Δε μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να παίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...