iordanis77 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Συνδεω pc+τηλεοραση μεσω hdmi, oποτε ακουω τον ηχο απο τα ηχεια της τηλεορασης.Σε αυτη τη περιπτωση ο ηχος προερχεται φανταζομαι απο τη καρτα ηχου της μητρικης. Η οποια ομως 'φιλτραρεται' απο τη καρτα γραφικων?(αφου σε αυτην ανηκει το hdmi)Καποιες φορες θελω να ακουσω τον ηχο σε καποιο σετ ηχειων που εχω, οποτε βαζω το καλωδιο-καρφι στη πρασινη οπη(της μητρικης, εννοειται). Αυτοματως επιλεγονται ως συσκευη αναπαραγωγης αυτα τα εξωτερικα ηχεια.Τελευταια ομως υπαρχουν προβληματα, ο ηχος κατα διαστηματα ακουγεται χαλια ή με βουητα. Ή μπορει να ακουγονται μόνο συγκεκριμενοι ηχοι απο τη ταινια που παρακολουθω.Μηπως τα εχει παιξει η καρτα ηχου της μητρικης, ή μηπως γινεται καποιο κονφλικτ με τη καρτα γραφικων?Αν εβαζα μια φτηνη usd καρτα ηχου, οπως αυτες εδω, θα μπορουσε να βοηθησει τη κατασταση?
Xristaras12 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 ο ήχος που έχεις απ την κάρτα γραφικών,είναι μέσω passthrough απο την κάρτα ήχου της μητρικής. για τα βουητά που λες,δες μέσα απ την κάρτα ήχου Η απ τον πίνακα ελέγχου της καρτας γραφικών μήπως και έχει γυρίσει ο ήχος σε 5.1 (το έχω πάθει στην bravia που έχω-για έναν παράξενο λόγο και το ps3 που είχα και ο σταθερός στις αρχές την έβλεπαν ότι είχε 5.1 ήχο)
selianx Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Αφού κοιτάξεις αυτό που είπε ο Xristaras, δε μας λες και το μοντέλο της μητρικής μήπως υπάρχει κανα "συγκεκριμένο fix";Εγώ είχα πρόβλημα με την onboard της μητρικής μου, και έκανε παρόμοια προβλήματα (βουητά, παραμορφομένος ήχος κλπ) και το πρόβλημα ήταν οι drivers, με αυτούς είχα θέματα, χωρίς αυτούς ήμουν κομπλέ, αλλά έχανα αρκετά "features" που ήθελα.Στο τέλος πέρασα παλιότερους drivers και μετά από 2.5 μήνες χρήσης με αυτούς δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα.
iordanis77 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) ο ήχος που έχεις απ την κάρτα γραφικών,είναι μέσω passthrough απο την κάρτα ήχου της μητρικής. για τα βουητά που λες,δες μέσα απ την κάρτα ήχου Η απ τον πίνακα ελέγχου της καρτας γραφικών μήπως και έχει γυρίσει ο ήχος σε 5.1 (το έχω πάθει στην bravia που έχω-για έναν παράξενο λόγο και το ps3 που είχα και ο σταθερός στις αρχές την έβλεπαν ότι είχε 5.1 ήχο) To passthrough αυτο γινεται αυτοματα ή μηπως χρειαζεται καποια καλωδιακη συνδεση? Οχι, δεν εχει γυρισει σε 5.1. Πηγαινω συνεχως στο πινακα ελεγχου της onBoard και κλικαρω στις διαφορες επιλογες της μπας και λυθει το προβλημα(το οποιο προεκυψε ξαφνικα, και το εχω εδω και κατι μηνες. Τα δε ηχεια ειναι ok γιατι τα τσεκαρησα σε αλλο pc). Αφού κοιτάξεις αυτό που είπε ο Xristaras, δε μας λες και το μοντέλο της μητρικής μήπως υπάρχει κανα "συγκεκριμένο fix"; Εγώ είχα πρόβλημα με την onboard της μητρικής μου, και έκανε παρόμοια προβλήματα (βουητά, παραμορφομένος ήχος κλπ) και το πρόβλημα ήταν οι drivers, με αυτούς είχα θέματα, χωρίς αυτούς ήμουν κομπλέ, αλλά έχανα αρκετά "features" που ήθελα. Στο τέλος πέρασα παλιότερους drivers και μετά από 2.5 μήνες χρήσης με αυτούς δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα. H μητρικη ειναι η Gigabyte GA MA770T-UD3. Drivers μπαινουν αυτοματα οταν υπαρχουν μεσω σχετικου προγραμματος. Να δοκιμασω, λες, παλαιοτερους drivers? Το περιεργο ειναι οτι μεσω συνδεσης hdmi στη tv δεν υπαρχει προβλημα, ενω μεσω απλης συνδεσης με εξωτερικα ηχεια υπαρχει. Συνηθιζεται κατι τετοιο? Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2014 από iordanis77
gbras Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Μηπως δεν εχεις βαλει καλα το βυσμα? Φαινεται να κανουν παρεμβολες τα κυκλωματα του υπολογιστη στη καρτα ηχου. Το εχω συναντησει αρκετα παλια σε φθηνες μητρικες.
iordanis77 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Γιατι ομως αυτες οι παρεμβολες δεν εμφανιζονται στην hdmi συνδεση?
Xristaras12 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 To passthrough αυτο γινεται αυτοματα ή μηπως χρειαζεται καποια καλωδιακη συνδεση? Οχι, δεν εχει γυρισει σε 5.1. Πηγαινω συνεχως στο πινακα ελεγχου της onBoard και κλικαρω στις διαφορες επιλογες της μπας και λυθει το προβλημα(το οποιο προεκυψε ξαφνικα, και το εχω εδω και κατι μηνες. Τα δε ηχεια ειναι ok γιατι τα τσεκαρησα σε αλλο pc). H μητρικη ειναι η Gigabyte GA MA770T-UD3. Drivers μπαινουν αυτοματα οταν υπαρχουν μεσω σχετικου προγραμματος. Να δοκιμασω, λες, παλαιοτερους drivers? Το περιεργο ειναι οτι μεσω συνδεσης hdmi στη tv δεν υπαρχει προβλημα, ενω μεσω απλης συνδεσης με εξωτερικα ηχεια υπαρχει. Συνηθιζεται κατι τετοιο? πολύ παλιά χρειάζονταν εσωτερική σύνδεση,εδω και μερικά χρόνια όχι απο κει και πέρα κακώς αφήνεις πρόγραμμα να σου βάλει drivers,τον πετάς όπως είναι και μπαίνεις στην asus,βρίσκεις τη μητρική σου και κατεβάζεις απο κει.
cabdik Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 To passthrough αυτο γινεται αυτοματα ή μηπως χρειαζεται καποια καλωδιακη συνδεση? Οχι, δεν εχει γυρισει σε 5.1. Πηγαινω συνεχως στο πινακα ελεγχου της onBoard και κλικαρω στις διαφορες επιλογες της μπας και λυθει το προβλημα(το οποιο προεκυψε ξαφνικα, και το εχω εδω και κατι μηνες. Τα δε ηχεια ειναι ok γιατι τα τσεκαρησα σε αλλο pc). H μητρικη ειναι η Gigabyte GA MA770T-UD3. Drivers μπαινουν αυτοματα οταν υπαρχουν μεσω σχετικου προγραμματος. Να δοκιμασω, λες, παλαιοτερους drivers? Το περιεργο ειναι οτι μεσω συνδεσης hdmi στη tv δεν υπαρχει προβλημα, ενω μεσω απλης συνδεσης με εξωτερικα ηχεια υπαρχει. Συνηθιζεται κατι τετοιο? πολύ παλιά χρειάζονταν εσωτερική σύνδεση,εδω και μερικά χρόνια όχι απο κει και πέρα κακώς αφήνεις πρόγραμμα να σου βάλει drivers,τον πετάς όπως είναι και μπαίνεις στην asus...???,βρίσκεις τη μητρική σου και κατεβάζεις απο κει. η αληθεια ειναι οτι δεν αφηνεις κανενα προγραμμα να κανει update η να εγκαταστησει drivers. βαζεις ειτε απο το site της εταιριας μητρικης, ειτε απο το site ης εταιριας κατασκευης του κομματιου που θελεις. Δλδ, στη δικη σου περιπτωση, ειτε απο GIGABYTE, ειτε απο REALTEK (αφου το chip ηχου ειναι Realtek..!!). κοιτα ποιο ακριβως τσιπ ηχου εχεις (λογικα στη διαχειριση συσκευων των Windows, θα το αναφερει..), γιατι αναλογα με το REV της μητρικης που εχεις, εχει η το ALC888, η το ALC892...!!
Xristaras12 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 σκεφτόμουν άλλο πράμα εκείνη την στιγμή,καλά που με διόρθωσες 1
cabdik Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 σκεφτόμουν άλλο πράμα εκείνη την στιγμή,καλά που με διόρθωσες ελπιζω να ηταν κατι....καλο.....!!!
iordanis77 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 απο κει και πέρα κακώς αφήνεις πρόγραμμα να σου βάλει drivers,τον πετάς όπως είναι και μπαίνεις στην gigabyte, βρίσκεις τη μητρική σου και κατεβάζεις απο κει. η αληθεια ειναι οτι δεν αφηνεις κανενα προγραμμα να κανει update η να εγκαταστησει drivers. βαζεις ειτε απο το site της εταιριας μητρικης, ειτε απο το site ης εταιριας κατασκευης του κομματιου που θελεις. Δλδ, στη δικη σου περιπτωση, ειτε απο GIGABYTE, ειτε απο REALTEK (αφου το chip ηχου ειναι Realtek..!!). κοιτα ποιο ακριβως τσιπ ηχου εχεις (λογικα στη διαχειριση συσκευων των Windows, θα το αναφερει..), γιατι αναλογα με το REV της μητρικης που εχεις, εχει η το ALC888, η το ALC892...!! Γιατι κακως αφηνω προγραμμα να μου βαλει? Eκατομμυρια χρηστες κανουν τη δουλεια τους με τετοια προγραμματα. Φυσικα και απο τα sites της gigabyte ή της realtek θα παρει και θα βαλει τους τελευταιους drivers, εσεις νομιζατε οτι θα παρει και θα βαλει απ οπου να' ναι? Για να επανελθουμε επι της ουσιας, μπορειτε να σκεφτειτε γιατι με συνδεση hdmi στη tv δεν υπαρχει προβλημα, ενω με βυσμα jack απο εξωτερικα ηχεια υπαρχει? Εχει ξανακουστει κατι παρομοιο?
nickvas19 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Συνδεω pc+τηλεοραση μεσω hdmi, oποτε ακουω τον ηχο απο τα ηχεια της τηλεορασης. Σε αυτη τη περιπτωση ο ηχος προερχεται φανταζομαι απο τη καρτα ηχου της μητρικης. Η οποια ομως 'φιλτραρεται' απο τη καρτα γραφικων?(αφου σε αυτην ανηκει το hdmi) Καποιες φορες θελω να ακουσω τον ηχο σε καποιο σετ ηχειων που εχω, οποτε βαζω το καλωδιο-καρφι στη πρασινη οπη(της μητρικης, εννοειται). Αυτοματως επιλεγονται ως συσκευη αναπαραγωγης αυτα τα εξωτερικα ηχεια. Τελευταια ομως υπαρχουν προβληματα, ο ηχος κατα διαστηματα ακουγεται χαλια ή με βουητα. Ή μπορει να ακουγονται μόνο συγκεκριμενοι ηχοι απο τη ταινια που παρακολουθω. Μηπως τα εχει παιξει η καρτα ηχου της μητρικης, ή μηπως γινεται καποιο κονφλικτ με τη καρτα γραφικων? Αν εβαζα μια φτηνη usd καρτα ηχου, οπως αυτες εδω, θα μπορουσε να βοηθησει τη κατασταση? φιλε μου...καταρχην πες μας...οταν λες τελευταια εχεις προβληματα...δλδ στην αρχη δεν ειχες επαιζε κομπλε; κατα δευτερον πες μας τα ηχεια σου πια ειναι. ο φορυβος μπορει να ειναι απο παντου.ενα βισμα που εχει χαλασει,ενα βισμα που δεν εχει μπει σωστα,κακη τροφοδοσια,χαλασμενος ενισχυτης ή καρτα ηχου. σε πρωτη φαση δοκιμασε τα ιδια ηχεια σε μια αλλη συσκευη ή υπολογιστη...για να αποκλεισουμε το ενδεχομενο οτι ειναι τα ηχεια και μετα βλεπουμε. παντως οτι ηχεια και να εχεις δεν θα σε συμβουλευα να επαιρνες τετοιες καρτες ηχου που ανεφερες.
iordanis77 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 φιλε μου...καταρχην πες μας...οταν λες τελευταια εχεις προβληματα...δλδ στην αρχη δεν ειχες επαιζε κομπλε; κατα δευτερον πες μας τα ηχεια σου πια ειναι.................σε πρωτη φαση δοκιμασε τα ιδια ηχεια σε μια αλλη συσκευη ή υπολογιστη...για να αποκλεισουμε το ενδεχομενο οτι ειναι τα ηχεια και μετα βλεπουμε Nαι, το προβλημα παρουσιαστηκε το τελευταιο καιρο. Τα ηχεια ειναι 2.0 και οπως ειπα δοκιμαστηκαν σε αλλο pc και παιζουν κανονικα. παντως οτι ηχεια και να εχεις δεν θα σε συμβουλευα να επαιρνες τετοιες καρτες ηχου που ανεφερες. Γιατι? Πολλοι χρηστες εχουν τετοια και δηλωνουν ικανανοποιημενοι. Ηδη παντως πηρα αυτο εδω, μιας και εκανε μονο 8€ (link). Εκ πρωτης, το αριστερο ηχειο δεν ακουγοταν καθολου, μετα αλλαξα usb θυρα και για την ωρα ολα φαινονται ok
nickvas19 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 θηρες usb να μην προτιμας τις μπροστινες...και απο πισω εαν εχεις καποιες που ειναι usb 3.0 ή ειναι με αλλο χρωμα περα του μαυρου να το βαλεις εκει.ελπιζω να λυθηκε το προβλημα σου...οποτε ηταν η καρτα.
iordanis77 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Aυτο το pc δεν εχει θυρες usb3.0 αλλα και να ειχε, τι νοημα εχει να συνδεσεις συσκευη 2.0? Ωστε οι μπροστινες θυρες δεν ειναι τοσο καλες οσο οι πισινες? Γιαυτο ενα TV tuner που εχω συνδεδεμενο μπροστα, πότε δουλευει και πότε οχι?... Πισω παντως δεν εχω χωρο να το βαλω, η mobo εχει μεν 8 θεσεις αλλα συνδεω εξωτ.σκληρο, ασυρματο ποντικι, στικ, καρτα ηχου και δε μενει χωρος για το tuner
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα