Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς λόγο ασχολιας με το ανδροιδ έχω μείνει πολύ πίσω σε ότι αφορά το πισι...

Μην λέω πολλά λοιπόν έχω ένα μηχανάκι με AMD phenom x4 955 Black πάνω σε gigabyte ga-ma785ud3h sata2 και gpu amd radeon 5750...

Ερώτηση... Εχω 4gb Ram 2+2 1333mhz αλλά Χαζομάρα μου δίσκο Green στης 5200...

Παιρνω ένα ακόμα ντιμακι 4gb η δίσκο 7200?

Δημοσ.

Αναλογως τη χρηση που κανεις.

Αν τα 4giga ειναι λιγα και γεμιζουν απο τις εργασιες που κανεις τοτε πας για ραμ.

Αν θες να δεις διαφορα σε χρονους στις εργασιες σου και γενικα να δωσεις φρεσκο αερα στο pc σου,τοτε πας για ssd.

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα για ενα άγνωστο λόγο ο Chrome με ψωφαει τη μνήμη... Αν αρχίσει τα δικά του χτυπάει 200+mb usage...Βέβαια ποτέ δεν έχω δει να λέει κάτι not enough Ram.. Η να τρώω Crash από Ram... Ο δίσκος βέβαια από την άλλη είναι θάνατος.. Και κοιτάω προς τα εκεί για αρχή... Γιατί και βγάζει κάτι smart Error και με 15mb transfer δουλειά δεν κάνεις... Για SSD που λες είναι καλά αλλά επειδή θα ακυρώσω εντελώς τον 1.5TB δεν μπορώ να πάρω ένα 60gb SSD δεν θα έχω χορό για τπτ... Οπότε λέω να πάρω ένα κανονικό αλλά στις 7200

Δημοσ.

Και να κρατήσω τον Green? Με 15mb transfer? Xmm... Από cpu kai gpu πως είμαι? Κρατάνε ακόμα? Γιατί παίζω ένα mmo τώρα και αν δεν ειμαι στο Low αγκομαχαει... Αν και περισσότερο ακούγεται ο δίσκος πάρα η κάρτα γραφικών...

Δημοσ.

Και να κρατήσω τον Green? Με 15mb transfer? Xmm... Από cpu kai gpu πως είμαι? Κρατάνε ακόμα? Γιατί παίζω ένα mmo τώρα και αν δεν ειμαι στο Low αγκομαχαει... Αν και περισσότερο ακούγεται ο δίσκος πάρα η κάρτα γραφικών...

Στα σύγχρονα συστήματα  χρησιμοποιούμε και τα δυο είδη αποθήκευσης !

α) Τον SSD για το λειτουργικό και τα λοιπά προγράμματα , ώστε να έχουμε την max απόδοση και σπιρτάδα . Στον SSD δεν γράφουμε (αποθηκεύουμε) διαρκώς γιατί φθείρεται .

β) Τον HDD για αποθήκη, όπου θέλουμε να έχει μεγάλη χωρητικότητα , να καταναλώνει λίγο και να μην κάνει θόρυβο !

Για αυτό θα σου έλεγα να αγοράσεις έναν

Corsair 120GB Force LS CSSD-F120GBLS Solid State Drive

http://www.skroutz.gr/s/3961151/Corsair-Force-Series-LS-120GB-SSD.html

ή έναν

Mushkin Chronos 120GB

http://www.skroutz.gr/s/387725/Mushkin-Chronos-120GB.html

ή έναν

Kingston HyperX Fury 120GB

http://www.skroutz.gr/s/4996577/Kingston-HyperX-Fury-120GB.html

και για αποθήκη να χρησιμοποιήσεις τον δίσκο που έχεις !

Θα τρέξεις από το bios τον SATA CONTROLLER σε AHCI MODE για να έχει καλές επιδόσεις ο SSD ! Αυτό να μην το ξεχάσεις !

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα , θα έβαζα άλλα 4GB RAM  ή μάλλον θα πουλούσα αυτή που έχεις και θα έπαιρνα ένα καθαρό σετάκι των 8GB DDR3 1866Mhz

Κάτι σαν το παρακάτω

kingston 8gb (2x4gb)  ddr3 1866mhz hyperx fury black series dual channel kit

http://www.e-shop.gr/kingston-hx318c10fbk2-8-8gb-2x4gb-ddr3-1866mhz-hyperx-fury-black-series-dual-channel-kit-p-PER.550885

Από πλευράς κάρτας γραφικών είναι πολύ άσχημα ...... Αλλά σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται αρκετά χρήματα για αλλαγή και καλό τροφοδοτικό .

Μια ιδέα θα ήταν να πας προς κάποια μεταχειρισμένη R9 270X ή για ακόμα πιο φτηνά σε καμιά μεταχειρισμένη RADEON HD6970 2GB DDR5 με κανένα 70€ ....

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοιξω αλλο θεμα και με κραξετε συνεχιζω απο εκει που σταματησα εδω μεσα...

Οκ δεν δουλευω οπως και πολλοι αλλωστε και ειμαι κοντα στην αγορα για την ωρα μονο δισκου...ο 1.5ΤΒ μου ειναι 5200 και ενας εξωτερικος που ειχα και εχωσα σαν εσωτερικο στο pc και αυτος 5200 στα 500MB...ημουν κοντα στο να παρω εναν ssd 120GB αλλα επεσε το ματι μου στους hybrid...αξιζουν??Για να καταργησω και τους 2 5200rpm η εστω να κρατησω τον μεγαλο 1.5ΤΒ μονο για τα τορρεντ και windows&games να τα χωσω σε εναν 500αρι seagate που ειδα αλλα με τζιναει το γεγονος οτι ειναι και αυτος 5200!!!

Τα φωτα σας παρακαλω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...