Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, πριν μια βδομάδα κόλλησε ο υπολογιστής μου (athlon 64 x2) και η μητρική (asus m2ne) δεν ξαναλειτούρηγσε ποτέ,

πριν το καλοκαίρι είχα την asus (m2n32 sli deluxe), η οποία επίσης χάλασε στο ίδιο μηχάνημα (δεν έκανε post),

τώρα έβαλα μια gigabyte (ga ma770 ds3 έκδοση 1.0) και ένα άλλο μεγαλύτερο τροφοδοτικό για σιγουριά.

Το πρόβλημα είναι ότι μου κάνει τυχαίες επανεκκινήσεις χωρίς μπλε οθόνη, (ξαφνικά μαύρη οθόνη και εκκίνηση), διαπίστωσα πως κάνοντας απεγκατάσταση τους οδηγούς της κάρτας γραφικών (ati hd5770) δεν κάνει καμία επανεκκίνηση όσες ώρες και να δουλεύω το pc,

δοκιμάζοντας πάλι τους τελευταίους οδηγούς αλλά και τους προηγούμενους, απο την επίσημη σελίδα της AMD,  άρχισε πάλι να ανοιγοκλείνει από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας, έχω τρέξει και memtest για 8 ώρες χωρίς να βγάλει κάτι.

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, άμα το αφήσω χωρις οδηγους γραφικών, έχω πολύ χαμηλό ρυθμό ανανέωσης στην οθόνη, και πολύ υψηλές θερμοκρασιές στην κάρτα, με τους οδηγούς πάλι δεν μπορώ να κάνω καμια εργασία χωρίς να μου τη διακόψει,

καμιά λύση;

Επεξ/σία από DJJordan
Δημοσ.

δοκίμασα και το πρόγραμμα του atiman, αλλά λίγο έλειψε να πάω για φορματ, έβγαζε μπλε οθονη στο boot, μετά από 3 ανεπιτυχείς επιδιορθώσεις με το δισκακι των windows, αναγκάστηκα να κάνω επαναφορά συστήματος, οπότε είμαι και πάλι στην αρχική κατάσταση

Δημοσ.

δοκίμασα και το πρόγραμμα του atiman, αλλά λίγο έλειψε να πάω για φορματ, έβγαζε μπλε οθονη στο boot, μετά από 3 ανεπιτυχείς επιδιορθώσεις με το δισκακι των windows, αναγκάστηκα να κάνω επαναφορά συστήματος, οπότε είμαι και πάλι στην αρχική κατάσταση

αρα το προβλημα σου φιλε δεν ειναι στουσ οδηγουσ..  κανονικα απο τη στιγμη που εχεισ περασει νεα μητρικη , θα πρεπει να κανεισ και φορματ.. 

Δημοσ.

Το σκέφτηκα να σε ρωτήσω αλλα υπέθεσα οτι θα ειχες περάσει τα windows ξανά οποτε καλύτερα να ρίξεις ενα format ειδικά μετα απο τόσες αλλαγές που έκανες στο σύστημα

Δημοσ.

Καλησπέρα, το πρόβλημα διστυχώς επανήλθε, πέρασα νέα windows έβαλα vga drivers και όλα καλά,

προολίγου επιχείρησα να βάλω μια ταινία HD(mkv νομιζω) να δω από dvd και μετά από λίγα δευττερόλεπτα,

έκανε επανεκκίνηση χωρίς μπλε οθόνη, 2 φορές μου το έκανε κατά την αναπαραγωγή του βίντεο,

τα τελευταία πράγματα που εγκατέστησα πρίν το πρόβλημα είναι:

κάρτες ήχου (onboard realtek, audigy2zs-kx drivers), k lite mega codec pack και apc smart ups,

επίσης η ταινια, οταν την εβαζα αρχη αρχη κολλαγε, παιχνίδι δεν έχω δοκιμάσει/εγκαταστήσει ακόμα

Δημοσ.

Καλησπερα! Αντιμετωπιζω (ισως) παρομιο προβλημα με σενα (εχω ανοιξει θεμα 2-3 θεματα πιο κατω απο σενα).

Καλυτερα να παιρνεις τα συστηματα ενα ενα με την σειρα και να σιγουρευεσαι οτι δεν φταιει επειτα πας στο επομενο οπως εκανες με τις μνημες. Τροφοδοτικο και μητρικη ειναι καινουρια αρα δεν ειναι ουτε αυτα.

Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι εφοσον δεν εχεις drivers της καρτας και παιζει καλα τα πισι και οταν τους βαζεις ξαφνικα κατι παθαινει τοτε ειτε φταινε τα drivers ειτε η καρτα ειναι ελλατωματικη.

Καλο ειναι να κοιταξεις ολα τα μηχανηματα μεσα, περα απο τροφοδοτικο και μνημη,μητρικη που εισαι κομπλε να ελεγξεις σκληρο και επεξεργαστη.

Σου προτινω για αρχη να βαλεις μια αλλη καρτα γραφικων στο συστημα σου (απο καποιον φιλο σου) ετσι ωστε να δεις πως δουλευει.

Δημοσ.

ειδικά επεξεργαστή και γραφικών είναι αδύνατον να βρω για δοκιμή, δίσκο όταν μπορέσω και βρω κανένα θα δοκιμάσω, έτσι κ αλλιώς κάποια στιγμή μου έβγαλε το sentinel πρόβλημα επικοινωνίας με host (αν και δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό)

πάντος αυτή τη φορά έμοιαζε να το προκάλεσε η μονάδα dvd λόγω δυσκολίας να διαβάσει το δισκάκι

(ακουγόταν επαναλαμβανόμενος ήχος από την κεφαλή), έβαλα την ταινία από το σκληρό και έπαιζε κανονικά,

μπορεί να έφταιγε κάποιο καλώδιο, και η συγκεκριμμένη μητρική με το παραμικρό σφάλμα να κατεβάζει διακόπτες,

κάτι μητρικές asus που είχα κατά καιρούς, δεν έσβηναν έτσι, χωρις blue screen

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νωρίτερα έτρεξα memtest, και δοκίμαζα διάφορες επιλογές, επιλέγοντας στο memory sizing: (2) BIOS - All,

μου έβγαλε αυτό:

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/s480x480/10665182_10152500783797690_2383890680243972727_n.jpg?oh=97006d004b7228eb58cee7545d045b99&oe=54B401AE

στον κανονικό έλεγχο (test 0-9) το άφησα να κάνει 3 περάσματα και δεν έβγαλε κανένα σφάλμα

Επεξ/σία από DJJordan
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα, μετά από τουλάχιστον 3 βδομάδες που δεν μου έκανε καμία επανεκκίνηση και πιστεύοντας οτι δεν έκανε καλή επάφή η κάρτα γραφικών στο pci express slot, σήμερα μου το ξανάκανε σε συγκεκριμμένη περίπτωση:

μόλις πήγα να παίξω ένα βίντεο σε άλλο υπολογιστή μέσω απομακρισμένης επιφάνιας εργασίας

έχω την εντύπωση πως κατι εχει πειραχτεί στην έξοδο βιντεο της κάρτας γραφικών, επειδή από τότε που έπαθε βλάβη η παλιά μου οθόνη, ανάμεσα στο boot και το logon μου γράφει σε μάυρο φόντο για μιά στιγμή "out of range", το οποίο μύνημα εμφανίζεται και στην καινούρια οθόνη

Δημοσ.

Κοίτα καλο ειναι να δοκίμαζες και με αλλη κάρτα αλλα και άλλες μνήμες γιατι το παραπάνω που βγάζει το memtest μονο φυσιολογικό δεν ειναι και μπορεί απο εκει τελικά να ειναι το πρόβλημα

Δημοσ.

βασικά είναι δύσκολη περίπτωση, πρώτα απο όλα δεν έχω τη δυνατότητα να πάρω με οποιονδήποτε τρόπο άλλη κάρτα γραφικών και άλλες μνήμες για δοκιμή, δέυτερον το σύστημα πλέον "πεύτει" εξαιρετικά σπάνια και ανεξάρτητα απο τι κάνει εκείνη τη στιγμή ο υπολογιστής, επίσης δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ούτε για τη μητρική επειδή την πήρα μεταχειρησμένη

αυτό που σκεύτομαι είναι να το αφήσω ως έχει και όταν μπορέσω να διαθέσω χρήματα, να στήσω έναν καινούριο υπολογιστή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...