Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Το εν λόγω ρουτερ έχει την επιλογή να λειτουργει ως AP, CL και UR. Προσωπικά με ενδιαφέρει να το
χρησιμοποιησω ως universal repeater ωστε να μεγάλωσω το range του ασύρματου δικτύου στο υπόλοιπο
σπίτι.Το θέμα είναι πως δεν έχω ιδεά πως να το κάνω. Σε οδηγούς που έψαξα στο νετ και στο αχρηστο
manual του ρούτερ αναφέρει πως πρεπει στο 1ο σετάρισμα να το συνδέσω με ethernet στο λαπτοπ αφου
δώσω static ip στο λαπτοπ και στην συνεχεία και κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις μέσα στο zyxel για να λειτουργει ως universal repeater.Το βασικό μου ρουτερ είναι αυτο της hol το Netfaster IAD 2 .
Θέλω βοήθεια λοιπον στο πως να βάλω static ip στο λαπτοπ μου?!Να αναφέρω επίσης πως στο βασικο
ρουτερ της hol οι συσκευες συνδεονται με MAC adress και όλα τα υπολοιπα είναι απενεργοποιημενα wpa κλπ.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Οκ, το θέμα είναι πως οριζω static ip και αν την ορισω το φτιαξω μπορώ μετά να το ξαναβάλω όπως ήταν; Απο τη στιγμη
που οι συσκευες συνδέονται με MAC θα έχω θέμα με το Zyxel ή απλα πρεπει να το ορίσω και αυτό με mac adress και θα μπαίνουν
αυτόματα όσες μπαίνουν και στο netfaster? Η διευθυνση του νετφαστερ είναι 198.168.2.1 και του zyxel είναι 192.168.2.1 η static που θα ορίσω πρεπει να έιναι 192.168.2.1-254?

Δημοσ.

Σου είπα βαλε ενα ευρος στον DHCP πχ από 192.168.2.2 εως 192.168.2.40 και τα παραπάνω τα χρησιμοποιήσεις για στατικ, τα στατικ τα ορίζεις στο προσαρμογέα δικτύου της καθε συσκευής, εκει που λεει ip του γράφεις πχ

ip = 192.168.2.50

mask = 255.255.255.0 

Gatway = 192.168.2.1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...