Mocker Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους,Το εν λόγω ρουτερ έχει την επιλογή να λειτουργει ως AP, CL και UR. Προσωπικά με ενδιαφέρει να τοχρησιμοποιησω ως universal repeater ωστε να μεγάλωσω το range του ασύρματου δικτύου στο υπόλοιποσπίτι.Το θέμα είναι πως δεν έχω ιδεά πως να το κάνω. Σε οδηγούς που έψαξα στο νετ και στο αχρηστοmanual του ρούτερ αναφέρει πως πρεπει στο 1ο σετάρισμα να το συνδέσω με ethernet στο λαπτοπ αφουδώσω static ip στο λαπτοπ και στην συνεχεία και κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις μέσα στο zyxel για να λειτουργει ως universal repeater.Το βασικό μου ρουτερ είναι αυτο της hol το Netfaster IAD 2 .Θέλω βοήθεια λοιπον στο πως να βάλω static ip στο λαπτοπ μου?!Να αναφέρω επίσης πως στο βασικορουτερ της hol οι συσκευες συνδεονται με MAC adress και όλα τα υπολοιπα είναι απενεργοποιημενα wpa κλπ.Ευχαριστω
NikosKallithea Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Την static ip την ορίζεις στο λαπτοπ οχι στιν ρουτερ, στον ρουτερ αν θέλεις απλά περιόρισε τις ip που είναι διαθέσιμες μέσω DHCP
Mocker Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Οκ, το θέμα είναι πως οριζω static ip και αν την ορισω το φτιαξω μπορώ μετά να το ξαναβάλω όπως ήταν; Απο τη στιγμηπου οι συσκευες συνδέονται με MAC θα έχω θέμα με το Zyxel ή απλα πρεπει να το ορίσω και αυτό με mac adress και θα μπαίνουναυτόματα όσες μπαίνουν και στο netfaster? Η διευθυνση του νετφαστερ είναι 198.168.2.1 και του zyxel είναι 192.168.2.1 η static που θα ορίσω πρεπει να έιναι 192.168.2.1-254?
NikosKallithea Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Σου είπα βαλε ενα ευρος στον DHCP πχ από 192.168.2.2 εως 192.168.2.40 και τα παραπάνω τα χρησιμοποιήσεις για στατικ, τα στατικ τα ορίζεις στο προσαρμογέα δικτύου της καθε συσκευής, εκει που λεει ip του γράφεις πχ ip = 192.168.2.50 mask = 255.255.255.0 Gatway = 192.168.2.1
Mocker Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 το καταφερα, πολυ πιο ευκολο απο όσο φανταζόμουν!Ευχαριστώ για τη βοηθεια μαν! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα