Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω τον καλύτερο πάροχο για Αθήνα(Ιλίσια).

Εδώ που είμαι τώρα έχω ΟΤΕ και είμαι σχετικά ευχαριστημένος, αλλά ένας φίλος που έχει cyta μου είπε πως μετά από βροχές πέφτει η ταχύτητα του για 2-3 μέρες και επανέρχεται. Για hol έχω ακούσει άλλα κλπ.. Το θέμα είναι ισχύουν ή είναι ράδιο αρβύλα;

Δημοσ.

Ψάχνω τον καλύτερο πάροχο για Αθήνα(Ιλίσια).

Εδώ που είμαι τώρα έχω ΟΤΕ και είμαι σχετικά ευχαριστημένος, αλλά ένας φίλος που έχει cyta μου είπε πως μετά από βροχές πέφτει η ταχύτητα του για 2-3 μέρες και επανέρχεται. Για hol έχω ακούσει άλλα κλπ.. Το θέμα είναι ισχύουν ή είναι ράδιο αρβύλα;

Το πρόβλημα δεν έχει καμία σχέση απολυτως με τον πάροχο. Το πρόβλημα του είναι καλωδιακό, κάπου παίρνουν υγρασία τα καλώδια του. Μπορεί να είναι στο box της γραμμής που είναι έξω απο το σπίτι, μπορεί να είναι στα καλώδια μεταξύ καφαο και box μπορεί να είναι στο ίδιο το καφάο, μπορεί και στο κεντρικό δίκτυο. Δύσκολο να το βρείς.

Δημοσ.

Οι ποιοτικές διαφορές ανάμεσα σε παρόχους όμως υπάρχουν έτσι;

Δημοσ.

Στο ίδιο καλώδιο, στον ίδιο χώρο, από το ίδιο αστικό κέντρο και με το ίδιο modem/router, ο συγχρονισμός θα είναι πάνω-κάτω ο ίδιος. Διαφορές υπάρχουν λόγω ρυθμίσεων του παρόχου (π.χ. SNR) και θέματα συμβατότητας συσκευών με το εκάστοτε DSLAM.

H πραγματική ταχύτητα όμως στο διαδίκτυο (κατέβασμα/ανέβασμα) έχει να κάνει με άλλους παράγοντες, όπως τον αριθμό ενεργών συνδέσεων σε σχέση με τη μέγιστη χωρητικότητα του DSLAM εκάστου παρόχου, τη χωρητικότητα των συνδέσεων και τη δρομολόγηση προς τα έξω, τις ειδικές ρυθμίσεις λειτουργίας και τον φόρτο του δικτύου.

Υπάρχει επίσης και το θέμα τεχνική υποστήριξη. Εδώ γενικά ο ΟΤΕ είναι ποιοτικότερος, αλλά τελευταία πληθαίνουν οι αναφορές και τα παράπονα των συνδρομητών.

Προσωπικά έχω HOL και θα πω ότι τον θεωρώ μετά τον ΟΤΕ το καλύτερο πάροχο σε θέμα εξυπηρέτησης, αλλά όσον αφορά την πραγματική ταχύτητα υπολείπεται άλλων παρόχων, αν και έχει σταθερό δίκτυο χωρίς σοβαρά προβλήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό ψάχνω να βρω.. καλύτερη απόδωση σε πραγματικές ταχύτητες με τα λιγότερα προβλήμματα :/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...