Hal9000 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Με σημερινό δελτίο τύπου, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ανακοινώνει ότι από την προσεχή Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου όπως ήδη γνωρίζαμε, τίθεται σε ισχύ η υποχρέωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να απενεργοποιούν συσκευές κινητών τηλεφώνων που έχουν δηλωθεί από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.Ο αποκλεισμός της συσκευής από τα δίκτυα γίνεται με τη χρήση του μοναδικού αριθμού IMEI (International Mobile Equipment Idenity) τον οποίο διαθέτει κάθε συσκευή, με τον κάτοχο της συσκευής να πρέπει να δηλώσει αρχικά την κλοπή στην αστυνομία και στη συνέχεια να υποβάλει στον πάροχό του γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής. Στη συνέχεια η εταιρεία που θα λάβει την αίτηση, θα πρέπει να προχωρήσει στην απενεργοποίηση της συσκευής πρώτα από το δίκτυο της και στη συνέχεια να ενημερώσει και τα υπόλοιπα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για τον αριθμό IMEI ώστε να το προσθέσουν και αυτά στη λίστα τους. Σε περίπτωση που ο αριθμός IMEI που δηλωθεί είναι λανθασμένος, τότε το αίτημα απενεργοποίησης θα ακυρωθεί Για την εύρεση του κωδικού IMEI, ο χρήστης μπορεί να τον εντοπίσει είτε πάνω στη συσκευασία του κινητού τηλεφώνου, είτε με σχετική εφαρμογή που υπάρχει στο λογισμικό της είτε πιο εύκολα πατώντας το συνδυασμό πλήκτρων *#06# όπου και θα εμφανιστεί άμεσα ο αριθμός στην οθόνη. Site: EETT
nhzt Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Λοιπόν αρχίστε όλοι τα ανέκδοτα του τύπου : "Να δώσεις το ΙΜΕΙ του κινητού της πρώην σου, που της έκανες δώρο, για να το κάνεις ...χώμα" και άλλα τέτοια, διότι το θέμα εξαντλήθηκε την προηγούμενη φορά. 1
Snolly Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 ή απλά όλα αυτά δεν έχουν σημασία αν έχεις iOS 7 ή μεταγενέστερο και ισχύει το κλείδωμα από πριν την κλοπή και παγκοσμίως
redcom7 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Πάντως στις αγγελίες κάποιοι και εδώ στο insomnia έχουν τιμές πάτωμα...Προσοχή 2
Mau-Maus Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Μα αν υπαρχει εστω ενα ατομο που αγοραζει μεταχειρισμενο τηλ χωρις εγγυηση η εστω χωρις αποδειξη αγορας, τοτε καλα να παθει αν πεσει σε κλεμενο ! 3
chrisSerres Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 1ον, προσέξτε μην αγοράσετε κανα μεταχειρισμένο και σε λίγο καιρό σας σβήσει! Γιαυτό να ζητάτε πάντα την απόδειξη αγοράς μαζί με το κινητό. 2ον, μόλις το διάβασα σκέφτηκα, α να! Έχω το κουτί από το sony ericsson C905 που μου'κλεψαν το 2009. 3ον, ας προσγειωθούμε, με τόση γραφειοκρατεία που απαιτείτε, θυμηθείτε σε ποια χώρα ζούμε, και θα καταλάβετε πως ψηφίσουν δεν ψηφίσουν τέτοιους νόμους, άσπρη μέρα δεν θα δούμε. 4ον, καλύτερα θα'ταν να μπορούμε να το εντοπίσουμε, και είτε με την επιβολή του νόμου(χαχαχ ακόμα μιλάς για νόμους? πες), είτε χωρίς, να πάρουμε την μικρή μας εκδίκηση. 2
Razor_7 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Να εύχεσε μην στο χακάρουν και σου κλέψουν το IMEI. Ή απλά να μη σου δει κάποιος τον κωδικό κλειδώματος, πατήσει *#06# και το βρει, oh wait μήπως γι' αυτό χρειάζεται η "γραφειοκρατεία"? 3ον, ας προσγειωθούμε, με τόση γραφειοκρατεία που απαιτείτε, θυμηθείτε σε ποια χώρα ζούμε, και θα καταλάβετε πως ψηφίσουν δεν ψηφίσουν τέτοιους νόμους, άσπρη μέρα δεν θα δούμε. Οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ξέρω ποιός έκανε την αίτηση/καταγγελία στην αστυνομία για ακύρωση. Γενικά, καλό το μέτρο.Το πρόβλημα θα είναι για όσους αγνοούν την είδηση και πιστεύω θα 'ναι αρκετοί και θα δούμε μπόλικα παρατράγουδα προσεχώς... 2
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Καλά νέα. Είναι όμως αντιστρέψιμο; Σε περίπτωση που το βρω μπορώ να το ξεκλειδώσω;
dionisisg Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 ή απλά όλα αυτά δεν έχουν σημασία αν έχεις iOS 7 ή μεταγενέστερο και ισχύει το κλείδωμα από πριν την κλοπή και παγκοσμίως Το ίδιο και για android συσκευές νομίζω από έκδοση 4.1.2 και πάνω, για windows δεν γνωρίζω τι γίνεται.
dionisisg Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 4ον, καλύτερα θα'ταν να μπορούμε να το εντοπίσουμε, και είτε με την επιβολή του νόμου(χαχαχ ακόμα μιλάς για νόμους? πες), είτε χωρίς, να πάρουμε την μικρή μας εκδίκηση. Να σου πω οτι δεν μου αρέσει η ιδέα θα είμαι ψεύτης. Και ένα σχετικό βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=B3YwzRmBPLY 1
gatokoritso Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Καλά νέα. Είναι όμως αντιστρέψιμο; Σε περίπτωση που το βρω μπορώ να το ξεκλειδώσω; σε τετοια περιπτωση εφοσον αποδείξεις οτι εισαι ο κατοχος με καμια ταυτοτητα ή αποδειξη αγορα λογικα ο παροχος θα αντιστρεψει τη διαδικασια ε?
manic Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 θα πω οτι ειπα και προηγουμένος δεν θα λυσει το προβλημα θα το περιορίσει αυτος ειναι και ο σκοπος. offtopic: για ποιο λογο ενω ειχα ανοιξει θεμα πριν απο αυτο εκλεισε το δικο μου και βαλατε αλλο? Δεν με ενοχλει απλα αμα ειναι να μην κανουμε το κοπο να ανοιγουμε νεα θεματα ειδησεων εαν προκειτε να τα κλεισετε για να βαλετε το ιδιο ακριβως θεμα.
Jophiel Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δε νομίζω ότι θα φτάνει μόνο να δηλώσεις το imei, λογικά θα ζητάνε και ταυτότητα του αιτούντα και απόδειξη αγοράς, αλλιώς δεν έχει νόημα.
newtech Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Λογικα θα μπορεις να πας σε ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ και με την απόδειξη να μπορεις να το κλειδώσεις! Οχι απλα γνωρίζοντας το EMEI!
Vic Tit Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Και ΟΛΟΙΙΙ οι κλεφτες το γνωριζουν αυτο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα