Abarth21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπερα , εχω ενα λαπτοπ Toshiba a200 7ετιας και μου εχει παρουσιασει ενα προβλημα που δεν το εχω ξαναδει και δεν μπορω να βρω λυση με τιποτα μεχρι στιγμης.Το λαπτοπ ειχε windows XP σε κλασσικο σκληρο και αρχισε καποια στιγμη να παγωνει ξαφνικα χωρις λογο.Ανοιγε κανονικα και μπορει οποιαδηποτε στιγμη να παγωνε. Εκανα hard shutdown καθε φορα .Το προβλημα αρχισε να μεγαλωνει οταν το λαπτοπ πλεον δεν εκανε Boot τα windows κανονικα και κολλαγε στη μπαρα loading. H μονη λυση σε αυτο , ηταν ορισμενες φορες οταν το χτυπαγα ελαφρα με το χερι καπου κοντα στον σκληρο και ετσι συνεχιζε την κανονικη εκκινηση.Υπεθεσα πως ειναι θεμα σκληρου. Εβαλα εναν ssd (samsung evo 250 ) και αρχισα τη διαδικασια για install των windows 7.Στο σταδιο που φορτωνει το loading πριν επιλεξεις Install - format κλπ παγωσε και παλι. Νομιζα πως ηταν το cd αλλα μετα απο καποια hard reset προχωρησε και εκανα κανονικα φορματ και εγκατασταση τα 7.Το λαπτοπ ανοιξε κανονικα και οταν πηγα να το κλεισω καποια στιγμη , παγωσε και παλι στο shutdown.To χτυπημα δε βοηθησε οπως πριν. Ομως οταν το ανασηκωνω ελαφρα στην μπροστα πλευρα του μπορει και να προχωρησει τη διαδικασια και να κανει shutdown-boot. Πλεον κολλαει μονο εκει. boot kai shutdown και αν τυχον το κουνησω αρκετα.Εχω κανει memory test , repair κλπ αλλα τιποτα δε βοηθησε. Εχω ψαξει και εχω δοκιμασει διαφορα αλλα και παλι τιποτα. Σκεφτομαι μηπως ειναι θεμα μητρικης ? Η μνημης ? Παντως σιγουρα hardware.Μπορει καποιος να προτεινει κατι ? Καποια παρομοια εμπειρια ?
vrykolakas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Μήπως να το ανοίξεις και να του κάνεις κανά προσεκτικό καλό καθαρισμό; edit: Και βεβαιώσου ότι τα πάντα είναι συνδεδεμένα στέρεα. 1
Abarth21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι εχω ανοιξει το λαπτοπ για ενα check οπτικα και για καθαρισμο. Καθαρισα και καποιες επαφες με spray αλλα χωρις αποτελεσμα.Το μονο που μου μενει ειναι να βρω μια αλλη Ram να δοκιμασω αν τυχον φταιει η μνημη παρολο που δε μου βγαζει σφαλματα.Παντως οσο κι αν εψαξα δε βρηκα καποιο παρομοιο θεμα που να ναι solved.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 ( Καθαρισα και καποιες επαφες με spray )????? τι spray εγώ θα το άνοιγα πάλι και θα το ξανά συναρμολογουσα πολύ προσεχτικά μήπως κάτι δεν έχει κουμπώσει σωστά ! και μετά ένα bios defaults !
Abarth21 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Το προβλημα υπηρχε πριν τον καθαρισμο. Δεν αλλαξε κατι αφου το καθαρισα κλπ. Οποτε δεν υπαρχει θεμα μη σωστης συναρμολογισης νομιζω η σκονης. Τα εχω ηδη σκεφτει και δοκιμασει αυτα...Το μυστηριο παραμενει.
coolerman Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 να υποθέσω με ρεύμα απο πρίζα το λειτουργείς;;αν ΝΑΙ μέτρησε το τροφοδοτικό του η μπαταρία του υπάρχει ακόμα;
Abarth21 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι με ρευμα πλεον γιατι η μπαταρια εχει νεκρωσει . Υπαρχει αλλα την εχω βγαλει μηπως και επηρεαζει αλλα τιποτα.Η μπαταρια λειτουργουσε και τον καιρο που το προβλημα αυτο υπηρχε, απλα τον τελευταιο μηνα δεν κραταγε πανω απο 5-10 λεπτα. Θα κοιταξω και το τροφοδοτικο αλλα δεν νομιζω να φταιει γιατι το θεμα ειναι στο loading και shutdown των windows. Οταν δηλαδη παιρνει την εντολη να τα φορτωσει η να τα απενεργοποιησει. Δεν ειναι λειτουργικο γιατι εχω κανει φρεσκο φορματ και υπηρχε και με xp & 7 το θεμα.Εχω δοκιμασει και linux και σκαλωσε και παλι.
xristoforos89 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Ίδιο θέμα ακριβώς είχα με το Lenovo της υπογραφής μου. Σε άκυρες στιγμές πάγωνε και μόνο από το κουμπί έκλεινε. Υπέθετα πως ήταν θέμα μνημών, έβαλα νέες αλλά πάλι τα ίδια. Αργότερα έβαλα το λειτουργικό σε ssd κ είχαμε πάλι τα ίδια. Το μόνο που έμενε ήταν η μητρική. Το πήγα για σέρβις, αφού είχα εγγύηση, αλλάχθηκε η μητρική δίχως δεύτερη σκέψη κ εδώ και 9 μήνες λειτουργεί άψογα. 1
Abarth21 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Μητρικη παιζει και σε μενα . Δοκιμασα και με αλλη Ram και παλι τα ιδια. Τουλαχιστον λειτουργει κανονικα περα απ αυτο το θεμα.Το κουμπι on/off θα την πληρωσει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα