joakim Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 gigabyte h87-d3h μητρικη,i3 4330 επεξεργαστης,4αρα ραμ,xfx ts550w τροφοδοτικο.Κουτι -ποντικι-πληκτρ-dvd υπαρχουν.Μονο σκληρο δεν εχει αποφασιστει η αγορα του ακομα.Μαλλον ssd 250αρης.Για λογους δικους μου δεν σκεφτομαι amd, μονο intel,και για την μητρικη δεν με ενδιαφερει oc,ουτε αν θα παρει στο μελλον τους broadwell.Το συστημα θα δουλεψει για σερφαρισμα,ταινιεςκαι ελαφρια παιχνιδια.Απλα να τα κανει ανετα.Τι λετε;
joakim Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 περιπου ποιο ειναι το budget σου? κοντα 350 χωρις τον ssd
rowain Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Παρόλο που επιμένεις για intel i3 οι οποίοι φυσικά είναι καλοί, εγώ θα σου πω κάτι άλλο που συμφέρει λίγο περισσότερο. Budget 350€, σερφαρισμα, ταινιες και ελαφρια παιχνιδια, και λογικά όχι αναβαθμίσεις και χωρίς ξεχωριστή κάρτα = ένας AMD APU με καλύτερη dedicated κάρτα γραφικών για τα παιχνίδια σου και 4 πυρήνες για όλες τις εργασίες που θα κάνεις + http://www.e-shop.gr/trofodotika-pc-psu-l?table=PER&category=%D4%D1%CF%D6%CF%C4%CF%D4%C9%CA%CF&filter-297=1καθώς δεν χρειάζονται 550W για τέτοια συστήματα. Η επιλογή δική σου φυσικά 3
joakim Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Παρόλο που επιμένεις για intel i3 οι οποίοι φυσικά είναι καλοί, εγώ θα σου πω κάτι άλλο που συμφέρει λίγο περισσότερο. Budget 350€, σερφαρισμα, ταινιες και ελαφρια παιχνιδια, και λογικά όχι αναβαθμίσεις και χωρίς ξεχωριστή κάρτα = ένας AMD APU με καλύτερη dedicated κάρτα γραφικών για τα παιχνίδια σου και 4 πυρήνες για όλες τις εργασίες που θα κάνεις + http://www.e-shop.gr/trofodotika-pc-psu-l?table=PER&category=%D4%D1%CF%D6%CF%C4%CF%D4%C9%CA%CF&filter-297=1καθώς δεν χρειάζονται 550W για τέτοια συστήματα. Η επιλογή δική σου φυσικά Συγνωμη παιδια, αλλα ξεχασα να πω οτι καρτα γραφικων υπαρχει μια ταπεινη GT430-1G.Οσο και να ακουγετε αστεια(η καρτα)για τα σημερινα δεδομενα,για αυτο που την θελουμε φτανει και περισσευει.Απλα, η μητρικη-επεξ-μνημη-τροφ,θελουμε να μην μας απασχολησουν για 3-5 χρονια.Οσο για amd μακρια και αγαπημενοι(πολυ προσωπικη γνωμη). 2
adtakhs Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν ξέρω πως το βλέπεις αλλά μάλλον πας να κάνεις μεγάλο λάθος ! Προσωπικά θα επέλεγα AMD FX 8320 8-CORE 3.5Ghz (126€) + GIGABYTE 970A-UD3P (δεκαφασική τροφοδοσία CPU) (86€) + KINGSTON 8Gb DDR3 1866Mhz (78€) + SUPERFLOWER 550WATT 80PLUS GOLD (62€)+ RAIJITEK THEMIS COOLER (20€) Δοκιμασμένος συνδυασμός με πολύ καλό VFM και εξαιρετικές all around επιδόσεις (multitasking βαρύ, multithreading), αεράτο συστημα (καθαρό Context switch, σε αυτό αναφέρομαι) για το κόστος του και με σίγουρη αντοχή στον χρόνο, ποιοτικότατο και πληρέστατο. 3
Millennium Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Η 430 είναι πιο αργή από σύγχρονες amd integrated παρεμπιπτόντως. 3
Aten-Ra Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 gigabyte h87-d3h μητρικη,i3 4330 επεξεργαστης,4αρα ραμ,xfx ts550w τροφοδοτικο.Κουτι -ποντικι-πληκτρ-dvd υπαρχουν.Μονο σκληρο δεν εχει αποφασιστει η αγορα του ακομα.Μαλλον ssd 250αρης.Για λογους δικους μου δεν σκεφτομαι amd, μονο intel,και για την μητρικη δεν με ενδιαφερει oc,ουτε αν θα παρει στο μελλον τους broadwell.Το συστημα θα δουλεψει για σερφαρισμα,ταινιεςκαι ελαφρια παιχνιδια.Απλα να τα κανει ανετα.Τι λετε; Ποια και τι παιχνίδια και σε τι ανάλυση ?? ρίξε μια ματιά στο Link της υπογραφής μου να δεις τις επιδόσεις του Core i3 σε Games.
joakim Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν ξέρω πως το βλέπεις αλλά μάλλον πας να κάνεις μεγάλο λάθος ! Προσωπικά θα επέλεγα AMD FX 8320 8-CORE 3.5Ghz (126€) + GIGABYTE 970A-UD3P (δεκαφασική τροφοδοσία CPU) (86€) + KINGSTON 8Gb DDR3 1866Mhz (78€) + SUPERFLOWER 550WATT 80PLUS GOLD (62€)+ RAIJITEK THEMIS COOLER (20€) Δοκιμασμένος συνδυασμός με πολύ καλό VFM και εξαιρετικές all around επιδόσεις (multitasking βαρύ, multithreading), αεράτο συστημα (καθαρό Context switch, σε αυτό αναφέρομαι) για το κόστος του και με σίγουρη αντοχή στον χρόνο, ποιοτικότατο και πληρέστατο. καλημερα.Φιλε μου δεν θα διαφωνισω σε αυτα που λες.Ομως σκεψου 2 υπολογιστες σαν τον δικο σου να δουλευουν 10-12 ωρες την ημερα ποση καταναλωση σε ρευμα εχουν;Και ολη αυτη την καταναλωση επειδη,αντε,το πιο βαρυ που θα κανω,να παιζω (οχι εγω,οι γιοι μου)LOL;Ποσο ρευμα χρειαζετε ο 8320 ποσο ο ι3; ποσο ρευμα η gt430 ποσο η 6950;Ειπαμε,σαφως η μερα με την νυχτα οι δυο καρτες,οκ,σαφως καλητερος ο fx σε Multi-threaded performance,αλλα στη δικη μου περιπτωση ειναι αχρειαστος.
adtakhs Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 καλημερα.Φιλε μου δεν θα διαφωνισω σε αυτα που λες.Ομως σκεψου 2 υπολογιστες σαν τον δικο σου να δουλευουν 10-12 ωρες την ημερα ποση καταναλωση σε ρευμα εχουν;Και ολη αυτη την καταναλωση επειδη,αντε,το πιο βαρυ που θα κανω,να παιζω (οχι εγω,οι γιοι μου)LOL;Ποσο ρευμα χρειαζετε ο 8320 ποσο ο ι3; ποσο ρευμα η gt430 ποσο η 6950;Ειπαμε,σαφως η μερα με την νυχτα οι δυο καρτες,οκ,σαφως καλητερος ο fx σε Multi-threaded performance,αλλα στη δικη μου περιπτωση ειναι αχρειαστος. Η κατανάλωση θα είναι λιγότερη στον I3 , αλλά σε κατάσταση IDLE οι καταναλώσεις είναι μικρές οπότε δεν θεωρώ κριτήριο επιλογής το παραπάνω. Ασε που κάλλιστα μπορείς να προβείς σε άλλο προφίλ ρυθμίσεων χρονισμών κ.λ.π. μέσα από το aod ή από κάποιο live πρόγραμμα μητρικής και να ρίξεις κατανάλωση και στα fx και σε όλα τα cpus . Ακόμα και πυρήνες κλείνεις αν θες. Αν αποκλείεις ένα τέτοιο συστημα, κοίταξε κάτι σε APU θα έλεγα από τους νέους με το προσαρμόσιμο TDP . Προσωπικά τους θεωρώ ανώτερους από I3, πληρέστερους με καλύτερες μητρικές σε χαμηλές κατηγορίες τιμών. http://apusilicon.com/apu-wars-amd-a10-7700k-vs-intel-core-i3-4330/ 2
joakim Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Εχω αλλη λογικη με τους υπολογιστες.ΔΕΝ πειραζω ποτε ρευματα-χρονισμους κλπ.σε κανενα εξαρτημα,για να παρω το κατι παραπανω.Αν θελω πχ ο επεξεργαστης να δουλευει στα 3.9 θα αγοραζα επεξ.να ειναι εργοστασιακα στα 3.9 και οχι εναν 3.2 και να τον παω στα 3.9.Σεβομαι ολα τα παιδια που ασχολουνται με OC,αλλα εγω δεν το προτιμω .
adtakhs Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Εχω αλλη λογικη με τους υπολογιστες.ΔΕΝ πειραζω ποτε ρευματα-χρονισμους κλπ.σε κανενα εξαρτημα,για να παρω το κατι παραπανω.Αν θελω πχ ο επεξεργαστης να δουλευει στα 3.9 θα αγοραζα επεξ.να ειναι εργοστασιακα στα 3.9 και οχι εναν 3.2 και να τον παω στα 3.9.Σεβομαι ολα τα παιδια που ασχολουνται με OC,αλλα εγω δεν το προτιμω . Η νεα γενια APUS της AMD έχουν προγραμματιζόμενο TDP (όχι ο 7700) . Είναι κατασκευασμένοι έτσι και απλά διαλέγεις ρύθμιση . Δεν κάνεις τα δικά σου. Από την άλλη. το να μειώνεις συχνότητες ή να κλείνεις πυρήνες, δεν κάνει κακό σε ένα chip. Το να ανεβάζεις μπορεί να προκαλέσει θέμα.
joakim Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Το τροφοδοτικο που ειπες (superflower) ειναι "καλητερο" απο το xfx;
adtakhs Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Το τροφοδοτικο που ειπες (superflower) ειναι "καλητερο" απο το xfx; Ναι . Εχει 80plus gold πιστοποίηση. http://www.e-shop.gr/super-flower-golden-green-hx-series-550w-sf-550p14xe-p-PER.811708 Παίζει και 450άρι http://www.e-shop.gr/super-flower-golden-green-hx-series-450w-sf-450p14xe-p-PER.811707 To XFX έχει Bronze.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα