Προς το περιεχόμενο

τη βοήθειά σας, ποιότητα playback

TheNetPoet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εδώ και αρκετούς μήνες, χρησιμοποιώ μία δορυφορική κάρτα για να βλέπω και να γράφω ταινίες στο pc μου.

Ξαφνικά παρατηρώ ότι η ποιότητα Playback είναι κακή σε ταινίες που μέχρι πρόσφατα ήταν άψογες. Εμφανίζονται όπου υπάρχει γρήγορη κίνηση κάτι οριζόντιες γραμμές (σαν artifacts). Οι ίδιες ταινίες στο άλλο μου pc παίζουν καλά άρα κάτι έχει γίνει με τα codecs ίσως ή τους display drivers. Εχω κάρτα οθόνης gf4mx 440.

Επανεγκατέστησα το divx χωρίς να αλλάξει κάτι όμως.

Κάποια πρόταση για το τί να κοιτάξω?

Δημοσ.

Άν δεν έχεις πειράξει τπτ στο computer σου,πρόβλημα έχει η κεραία!Μπορείς να κοιτάξεις το σήμα εισόδου σε σχέση με την ποιότητα.Αν το βρεις κατεβασμένο,ανέβα στην ταράτσα,κράτα και μία 14" και έναν δέκτη και ψάξε (συνήθως ένα χιλιοστό φτάνει) ανεβάζοντας το πιάτο προς τα πάνω.Σφίξε καλά τις βίδες στήριξης(=παθών είμαι,ξέρω...),βάλε και καμια κόντρα(με ένα δράπανο και μία πρόγκα) και στρίψε αριστερά το lnb.Θα κερδίσεις τουλάχιστον 20% ποιότητα έτσι.

Επειδή η ψηφιακή λήψη είναι αρκετά ευαίσθητη,μία απειροελάχιστη απόκλιση είναι αρκετή να σου δημιουργήσει τα artifacts.Ένας λίγο πιό δυνατός αέρας π.χ.

Και από καιρού εις καιρόν,ανεβαίνεις και ξαναρυθμίζεις.Η μαστοράντζα θέλει 25ντάευρο για να σούρθει.Καιρός να κρατήσεις αυτά τα φταλέ στην τσέπη σου... :)

Δημοσ.

μάλλον δεν το έκφρασα καλά το πρόβλημά μου. Η λήψη είναι άψογη, όταν βλέπω ταινίες realtime είναι οκ, όταν κάνω εγγραφή όμως και μετά δω την ταινία από το media player έχω artifacts, ενώ σε άλλο pc h ίδια ταινία είναι οκ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...