Προς το περιεχόμενο

Πολλά FEC/CRC Errors

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

εδώ και αρκετές ημέρες έχω παρατηρήσει η ταχύτητα να πέφτει δραματικά τις απογευματινές ώρες, απο τις 19:00-20:00 με 23:00.

Τσεκάρω το ρουτερ και βλέπω να έχει παραμείνει κλειδωμένο στα 5.5mbps με maximum τα 4(τα νουμερα αλλάζουν αλλα το μαξ ειναι μικρότερο απο αυτο που έχει κλειδώσει) και τα FEC/CRC errors να φτάνουν στο θεό όπως και το SNR να πέφτει πολύ χαμηλά(συνήθως apo 6-6.5 πάει 2-3)

Τι μπορεί να το προκαλεί αυτό;

post-154729-0-51615300-1411508008_thumb.jpg

Δημοσ.

μπορει να ειναι απο πολλα πραγματα.απο κατι εκει εξω που επηρεαζει τον χαλκο μεχρι κατι σε σενα μεσα.

δηλαδη εχω δει να γινεται απο φωτειζομενη πινακιδα που οταν αναβε εσκιζε την γραμμη.εχω δει να γινεται απο μηχανημα που οταν ξεκινουσε εκανε τετοια θεματα(αυτο δεν ηταν στο κομματι του οτε αλλα στο κομματι του πελατη).

εχω δει να εκπεμπει καποιος με κεραιες  και να κανει τρελα παρασιτα σε γραμμη.

γενικα εσυ το μονο που μπορεις να κανεις αν πιανουν τα χερια σου, ειναι εκεινες τις ωρες να δοκιμασεις το ιντερνετ στην χωνευτη/στον κατανεμητη.αν το κανει και εκει ειναι κατι εξω οποτε ή θα παει στον οτε σαν βλαβη να σου αλλαξει ζευγαρι ή αν ο οτε πει οτι ολα ειναι οκ (γιατι ο οτε μπορει να παει το πρωι και να σου πει ολα παιζουν ενταξει ασχετα που εσυ εχεις το προβλημα το απογευμα) θα αναγκαστουν να σου αλλαξουν Profile και να σου βαλουν καποιο μεγαλυτερο οποτε οταν γινει αυτο που γινεται το margin να μην φτασει πατο οποτε να μην εχεις τα errors.αλλα με αυτο θα χασεις ταχυτητα.επισης τα errors που βγαζει το Thomson δεν ειναι οτι καλυτερο σαν μετρηση.εχω δει να βγαζει και σε νουμερο κατι δις που δεν στεκει.αλλα ναι οτι το margin πεφτει τοσο χαμηλα ειναι ενα θεμα.αν στον κατανεμητη εισαι καθαρος και δεν εχεις τετοιο θεμα τοτε κατι φταιει απο τον κατανεμητη και πανω οποτε θελει δοκιμες σε κεντρικο πριζακι αποσυνδεοντας ολα τα αλλα πριζακια για να δεις που ειναι το προβλημα.καλη υπομονη.το εχω πετυχει αυτο.10 η ωρα πανω κατω ο πελατης εχανε sync και συγχρονιζε χαμηλα.στις 13:00 ολα οκ.ξερω οτι ο οτε του αλλαξε ζευγαρι αλλα δεν ξερω τι εγινε πιο μετα.βεβαια εχουν υπαρξει και περιπτωσεις που εφταιγαν πραγματα μεσα στο σπιτι.να ανοιγεις φωτα να πεφτει το ιντερνετ να βαζεις λαπτοπ σε πριζα να πεφτει το ιντερνετ

Δημοσ.

Ξηλωσα σημερα το πρωί όλα τα μπριζάκια στο σπίτι και σύνδεσα το καλώδιο πάνω στα καλώδια που βγαίνουν απο τους τοίχους. Ολα τα νουμερα τα ειδα φυσιολογικα. Τωρα αυτην τη στιγμή που γράφω έχω 3.5 snr! :-(

Χωνευτης είναι η στρογγυλη τρυπα έξω απο το σπιτι σαν και αυτές που είναι μέσα για το τηλέφωνο;

Δημοσ.

Ξηλωσα σημερα το πρωί όλα τα μπριζάκια στο σπίτι και σύνδεσα το καλώδιο πάνω στα καλώδια που βγαίνουν απο τους τοίχους. Ολα τα νουμερα τα ειδα φυσιολογικα. Τωρα αυτην τη στιγμή που γράφω έχω 3.5 snr! :-(

Χωνευτης είναι η στρογγυλη τρυπα έξω απο το σπιτι σαν και αυτές που είναι μέσα για το τηλέφωνο;

αρα συνεχιζει και πεφτει τo snr ακομα και χωρις τα πριζακια.τελευταια δοκιμη ειναι εξω απο το σπιτι σε ενα τετραγωνο η στρογυλλο κουτακι .στην χωνευτη δηλαδη.δεν ξερω βεβαια ποσο ευκολο ειναι να κανεις δοκιμη εκει.αν δεν μπορεις να κανεις δοκιμη, γιατι υπαρχουν πιθανοτατα και αλλες γραμμες εκει και πρεπει να βρεις ποια ειναι η δικια σου, τουλαχιστον δες μηπως εχουν οξειδωθει τα καλωδια γιατι τα καλωδια ειναι γυμνα και στριμμενα μεταξυ τους και μετα απλα μπαινει ενα σαν καπακι.πολλες φορες λογω υγρασιας ή επειδη λειπει το καπακι αυτα οξειδωνονται..οποτε εκει τα κοβεις λιγο για να βρεις καλο χαλκο και μετα τα στριβεις παλι και βαζεις θερμοσυστελομενο ή βαζεις ακομα καλυτερα 3m scotch lok.αν τωρα μπορεις να κανεις δοκιμη εκει ή μπορεις να συνδεσεις το αναπληρωματικο ζευγαρι μεχρι το κεντρικο πριζακι για να δεις αν και με αυτο εχεις το ιδιο προβλημα τοτε ναι θα ειναι μια καλη δοκιμη για να ξερουμε αν φταιει κατι σε σενα ή οχι.αν συνεχιζει και εκει ειτε παει βλαβη σε οτε ειτε ο παροχος σου αλλαζει profile ωστε το margin να μην πεφτει τοσο.και στην δικια σου γραμμη που εισαι τοσο μακρυα απο τον οτε 45 attenuation ενα profile ισως να την εκανε πιο stable γιατι απο τον οτε δεν περιμενω και πολλα να κανει.τι εταιρεια εχεις τι ρουτερ εχεις(speedtouch λογικα)καιι ποσο margin σου εχουν απο default?

Δημοσ.

Αυτο λίγο δυσκολο πρεπει να στησω ολοκληρη σκαλωσια.Βασικα αυτο το κουτι επιτρεπετε να το πειράξω; αμα με δει κανεις να το σκαλιζω παιζει να μου φερει και την αστυνομια.

Έχω το speedtouch 585 v8 με firmware 8.2.7.8 απο την Plusnet. HOL 24αρα και αρχικο profile μου ειχαν 11αρι. Μπορει το snr ωρες ωρες να τον περνει αλλα εδω και ενα μηνα να έχω φαει 2-3 DC.

Πρωινα στατιστικα γραμμης

post-154729-0-31394600-1411631807_thumb.png

Δημοσ.

το thomson v8 ειναι πολυ σταθερο αυτο ειναι το καλο.
firmware Θα εβαζα το generic 8.2.7.8 και οχι το Plusnet.απορω γιατι εβαλες αυτο.
οχι δεν απαγορευεται να πειραξεις κατι στην χωνευτη.δικιας σου διαχειρισης ειναι.δεν μιλαω για box αλλα για χωνευτη.
για παραπανω Info κοιτα το link γα το πως παιζει το adsl που εχω φωτο απο χωνευτη /box.
συνηθως η χωνευτη ειναι στρογγυλη (με μια βιδα στο πανω μερος)και ειναι το σημειο που ενωνονται τα καλωδια του οτε με τα δικα σου.πιο σπανια συνηθως οχι σε σπιτια ειναι εξωτερικη τετραγωνη καιι γραφει απεξω Rivometal.4 βιδες σταυρωτα.
βεβαια και η χωνευτη μπορει να μην ειναι χωνευτη οπως λεει το ονομα της αλλα να εξεχει απο τον τοιχο.να εχει μπει μετα δηλαδη.αλλα τις δυο τελευταιες περιπτωσεις τις βλεπεις συνηθως σε μαγαζια παρα σε σπιτια.
γενικα εισαι πολυ μακρια οποτε το 6 αρι profile ειναι λιγο οριακα και δεν θα κερδισεις πολυ με σχεση το 9.δεν ξερω αν τωρα σε εχουν στο 9 ή στο 6.αν εχεις μονο 2-3 dc's τοτε ειναι  καλο αυτο αλλα οφειλεται στο thomson πιο πολυ.
καποιο αλλο ρουτερ θα χανε συγχρονισμο.εσενα δεν σου ριχνει το συγχρονισμο αλλα πεφτει τοσο το Margin που σηκωνει παρα πολλα errors οποτε αρχιζεις και σουρνεσαι.οποτε οι λυσεις ειναι να δεις τι γινεται με τα καλωδια αν μπορεις ή να το δει ο παροχος σου και αν κανει τα ιδια  θα μπορουσε να παει βλαβη σε οτε
μηπως ο οτε κανει κατι αλλιως υποχρεωτικα θα σε βαλουν σε μεγαλυτερο profile.
αν παντως τωρα εισαι 6 και 9 να σε βαλουν δεν θα χασεις πολυ.αντιθετα θα κερδισεις σε σταθεροτητα.επισης ελπιζω να μην εισαι σε fast path
διοτι αυτο κανει χειροτερα τα πραγματα.σε ρωταω για το margin διοτι στην φωτο βλεπω 6.αν το default ειναι 6 τοτε εισαι οκ.αν το default Ομως ειναι 9 η 11 τοτε δεν εισαι οκ..ο  οτε δεν το κοβω να ασχοληθει και πολυ και βλεπω απλα να λεει οτι μεγαλη αποσταση και τερμα.
επισης βλεπω οτι κλειδωνεις σε adsl2 αντι για adsl2+(δεν το λεω για μειον).θα ηταν μειον αν επαιζε καλα η γραμμη σου.στην περιπτωση σου μαλλον θετικο ειναι..θα μπορουσες αλλα πρεπει να γινει απο cli ή απο τo config file να το βαλεις να συγχρονιζει με adsl(g.dmt)>δεν θα χασεις σε ταχυτητα αλλα μπορει να κερδισεις σε σταθεροτητα.αν θες σου λεω πως γινεται απο cli.αν το cli ειναι κλειστο λογω Plusnet ή θα πρεπει να το ανοιξεις απο το config file ή ακομα καλυτερα να βαλεις το 8.2.7.8 το generic που ειναι ολα ανοιχτα.το να κλεδωνεις σε adsl2 ή adsl2+ στην ταχυτητα που εισαι δεν εχει νοημα.

Δημοσ.

pouline ευχαριστω για την απαντηση. Εχω ενα τετραγωνο κουτι που εξεχει απο τον τοιχο και ερχετε ενα χοντρο καλωδιο απο τον στυλο και λιγο πιο κατω μια στρογγυλη τρυπα σαν και αυτεσ που ειναι μεσα στο σπιτι. Αν δεν σου ειναι κοποσ μπορεις να κανεις ενα λινκ για το generic firmware; Απλα εβαλα αυτο επειδη σε κατι φορουμς ελεγε οτι δεν κολαει καθολου το interface του ρουτερ και οντως δεν λαγκαρει καθολου και εχει απο default PPTP enabled / WPS disabled / patched against XSS vulnerability / updated wi-fi drivers.

Θα τους παρω τηλ απο δευτερα να τους πω για το απογευματινο μου προβλημα.

Καλημερες.

Δημοσ.

pouline ευχαριστω για την απαντηση. Εχω ενα τετραγωνο κουτι που εξεχει απο τον τοιχο και ερχετε ενα χοντρο καλωδιο απο τον στυλο και λιγο πιο κατω μια στρογγυλη τρυπα σαν και αυτεσ που ειναι μεσα στο σπιτι. Αν δεν σου ειναι κοποσ μπορεις να κανεις ενα λινκ για το generic firmware; Απλα εβαλα αυτο επειδη σε κατι φορουμς ελεγε οτι δεν κολαει καθολου το interface του ρουτερ και οντως δεν λαγκαρει καθολου και εχει απο default PPTP enabled / WPS disabled / patched against XSS vulnerability / updated wi-fi drivers.

Θα τους παρω τηλ απο δευτερα να τους πω για το απογευματινο μου προβλημα.

Καλημερες.

http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/TG585/v8/Firmware/r8-2-7/Generic/

επισης αν μπεις απο cli κλεινεις wps κλεινεις ids.

η εντολη για να το ριξεις σε g.dmt ειναι

telnet 192.168.1.254

username Administrator με α κεφαλαιο.

password τιποτα εκτος αν τα εχεις αλλαξει

xdsl debug multimode config=g992.1_annex_a

saveall

αν δεν ειναι xdsl ειναι adsl.

Και γενικα αμα γραψεις menu μπαινεις σε κατι σαν μενου οπου κλεινεις wps/ids.

η στρογγυλη τρυπα ειναι που ενωνονται τα καλωδια του οτε με τα δικα σου.το τετραγωνο πιο πριν ειναι το χαλυβδινο  που ο οτε καταληγει εκει το χοντρο καλωδιο και το μοιραζει απο εκει μαλλον και σε αλλα σπιτια.και στα  2 αυτα κουτακια η ενωση ειναι στριμμενα καλωδια δυστυχως.τι margin εχεις ζητησει απο την Hol?οταν κανεις Reboot το ρουτερ τι σου βγαζει?11 ,9 ή 6?για να ξερουμε ποιο ειναι το default.απλα κανε Reboot για να δουμε το αρχικο που σου εχουν βαλει και οχι αυτο που αλλαζει μετα συνεχεια λογω της γραμμης.

Δημοσ.

Ευχαριστω για το λινκ.

Απο default οταν εκανα την αιτηση ειχα 11αρι προφιλ το πηγα 9 και μετα 6αρι για να κλειδωνω λιγο παραπανω αφου ειδα οτι δεν έχω DC.

Θα το δηλωσω σαν βλαβη απο δευτερα να δω τι θα μου πουν.Αλλα μου φενεται περιεργο που κανει τετια κολπα και δεν τα ειχα συνεχεια ουτε στο οτε οταν ημουν πρωτα ουτε οταν εβαλα ΗΟL.

ΥΓ(την $#%^#@@ μου μεσα. βαζουν KV για vdsl ΑΚΡΙΒΩΣ μπροστα απο το σπιτι)

Δημοσ.

Ευχαριστω για το λινκ.

Απο default οταν εκανα την αιτηση ειχα 11αρι προφιλ το πηγα 9 και μετα 6αρι για να κλειδωνω λιγο παραπανω αφου ειδα οτι δεν έχω DC.

Θα το δηλωσω σαν βλαβη απο δευτερα να δω τι θα μου πουν.Αλλα μου φενεται περιεργο που κανει τετια κολπα και δεν τα ειχα συνεχεια ουτε στο οτε οταν ημουν πρωτα ουτε οταν εβαλα ΗΟL.

ΥΓ(την $#%^#@@ μου μεσα. βαζουν KV για vdsl ΑΚΡΙΒΩΣ μπροστα απο το σπιτι)

απλα για το Firmware Θες και τον wizard.η τον κατεβάζεις από αυτό το site ειτε μεσα από το cd ειτε από το site Της forthnet.ολοι οι wizard κανουν αρκει να είναι η σωστη εκδοση για το λειτουργικο σου.Αν δεν κανει θα σου βγαλει μυνημα λαθους από την αρχη.

http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/TG585/v8/Wizards/

το 6 αρι είναι λιγο παραξενο για την γραμμη σου λογω μεγαλου attenuation>κατά τα αλλα στην εικονα πιο πανω δεν εχεις θεμα τοτε αφου εισαι με 6.αλλα ναι από το 6 αμα πεσει στο 3 πχ δεν θα σου κανει disconnect αλλα θα σου σηκωσει παρα πολλα errors με αποτέλεσμα να σουρνεσαι.και το 6 με το 9 δεν θα σου δωσει μεγαλη διαφορα .

επισης ο οτε βλεπω να λεει ότι είναι μια χαρα η γραμμη και δεν γινεται κατι άλλο.γιατι 5 mbit Με 45 attenuation είναι πολύ μια χαρα.

το πιο πιθανο είναι καταρχη να σου πει η Hol για 9 ή για 11 αρι Profile.δεν το κοβω να το δωσουν βλαβη ετσι απλα.αντε να στειλουν και κανα τεχνικο να δουν αν παιζει κανα οξειδωμενο καλωδιο ΄και να δει τι παιζει και στον κατανεμητή/χωνευτη.πιο παλια μπορει να ησουν και καλυτερα γιατι μπορει ο χαλκος να ηταν σε καλυτερη κατασταση ή μπορει να υπηρχαν λιγοτεροι συνδρομητες αρα και λιγοτερο crosstalk.και θα μου πεις εσυ .αν ο χαλκος ηταν σε καλυτερη κατασταση παλια και τωρα εχει καποιο θεμα όπως φαινεται γιατι δεν τον αλλαζουν?γιατι πολύ απλα ο οτε θα μετρησει καποια χαρακτηριστικα και αμα δεν βρει θεμα(που υπαρχει περιπτωση να μην βρει δεν θα σου αλλαξει ζευγαρι).θα δει ότι και για 5-10 λεπτα είναι οκ και θα σου πει οκ ζητα profile.το crosstalk ή τετοια δεν τα κοιταει ο οτε.εξωτερικες φορτισεις θα δει,γειωσεις και τετοια που μπορει να μην εχεις καθολου .για μενα παντως μολις δωθει vdsl από το Kv πηγαινει εκει.αν παιξεις 30 αρα για την πλακα και να μην εχεις θεματα.ναι μεν θα πληρωνεις παραπανω αλλα θα δεις ασπρη μερα.από 5 θα πας 30 και θα εισαι και stable.

Δημοσ.

Τους πήρα τηλ τελικα η τεχνικος αφου της εξηγησα το θεμα μου φαγωθηκε να λεει οτι φταίει το καλωδιο οτι είναι μεγαλο(ειναι περιπου 8-9μ) για τα λαθη στη γραμμη ειπε οτι οταν κανω ρεσταρτ τη γραμμη για να κλειδωσω λιγο καλυτερα τ ρουτερ ξεκινα να μαζευει λαθη γιαυτο μου ριχνει την ταχυτητα. 

Αλλαξα και το προφιλ και εβαλα 9αρι νταξ δε λεω τα λαθη εστρωσαν αλλα εχασα 1.5mbps  :(

post-154729-0-48138600-1411986688_thumb.png

anyway θα το αφησω ετσι προς το παρων και θα δω τι θα γινει με τις καμπινες απο οξω. Ισως αναβαθμισουν και τις adsl....

Δημοσ.

αν το καλωδιο 8-9 μετρα ειναι τηλεφωνικο αλλαξε το με δικτυου.παρε ενα δικτυου και βαλε σε ενα ζευγαρι απο τα 4 που εχει μεσα πχ ασπρο μπλε,μπλε  κλιπακι Rj11 ωστε να παιξει σαν τηλεφωνικο.ειναι λιγο απαγορευτικα τα μεγαλα τηλεφωνικα διοτι ποιοτικα ειναι χαλια.δεν ειναι Twisted,ειναι λεπτο,χαλαει ευκολα,δεν εχει καμια σοβαρη μονωση,ειναι πολυκλωνο κτλ

αλλιως ασε το ρουτερ κοντα στο πριζακι και ριξε utp μεχρι τo pc σου.αυτο ειναι το καλυτερο.αν αλλαξουν τα καφαο πας για vdsl απευθειας.στο adsl δεν θα αλλαξει κατι γιατι δεν το κοβω να σου δωσουν adsl απο το Kv.σκοπος ειναι να βγαλουν εξτρα λεφτα απο το vdsl οχι να δινουν τα vdsl ορια και να τα βαζουν να παιζουν σαν adsl στο ιδιο κοστος.

Δημοσ.

Κατι τελευταιο.

Μπορω να αλλάζω εγώ το snr χωρις να τους περνω τηλ? Μεσα απο cli?

Δυστυχως το dmt tool δεν παιζει για μενα.

Δημοσ.

Κατι τελευταιο.

Μπορω να αλλάζω εγώ το snr χωρις να τους περνω τηλ? Μεσα απο cli?

Δυστυχως το dmt tool δεν παιζει για μενα.

δυστυχως οχι.μερικα thomson πχ 585 v7 αλλα με το παλιο firmware 7.x.x.x επαιζαν με dmt.μετα thomson με firmware 8 οπως  thomson 585 v8 κτλ σταματησαν να παιζουν.στο 784 που ειχα επαιζε μονο το orbmt για να δω γραφημα bits per tone etc.δεν εχω ακουσει καποιον αλλον να εχει ριξει το margin στα καινουρια ειτε απο cli ειτε με dmt. και σε ενα θεμα που διαβαζα πριν λιγες ημερες καποιος ειχε speedtouch που ειναι αρκετα παλια μοντελα και οταν αλλαξε το firmware δεν επαιζε το dmt και αναγκαστηκε να ξαναβαλει το παλιο firmware.

τα speedtouch εγιναν thomson και τα Thomson --->technicolor.εσυ εχεις τo v8 οποτε οχι.Ατυχησες.

Φτιαξε το τηλεφωνικο καλωδιο και ξαναζητα 6 margin για δοκιμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...