Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακριβώς, εγώ που ασχολούμαι επαγγελματικά με την πληροφορική και αναπτύσω εφαρμογές και ιστοσελίδες, για να έκανα το ίδιο πράγμα που στο laptop μου παιρνει μερικες μερες ή μηνες σε ενα tablet, εαν φυσικα μπορουσε να γινει, θα μου 'παιρνε κατι αιώνες. Έρχεται ο άλλος και πετάει την μαλακία του ισχυριζόμενος ότι τα tablets ήρθαν για να αντικαταστήσουν τα πάντα, αλλά προτάσεις για το πώς μπορώ να κάνω την δουλειά μου γρήγορα και ανθρώπινα σε ένα tablet (όπως ακριβώς την κάνω σε ένα laptop/desktop PC) απολύτως καμία.

Δημοσ.

Λετε οτι το touch εναι μοδα? Δηλαδη θα υπαρξει στιγμη στο μελλον οπου θα θεωρειται τρε μπαναλ? Μετα απο 50 χρονια ισως.

Ισα - ισα που με μια γραφιδα κανεις θαυματα. Αν εχεις την καταλληλη συσκευη με καλο digitizer. Το θεωρω υπερ-βολικο. Και στο μελλον θα ειναι ακομα πιο λειτουργικο. Δεν ειναι μοδα. Ειναι η τελευταια λεξη της τεχνολογιας στο να γινεσαι παραγωγικοτερος. Θα δουμε περισσοτερες επαγγελματικες εφαρμογες σε touch μορφη. Κανετε υπομονη μονο. Και μη πρωτρεχετε.

Δημοσ.

Θεωρεις τυχαιο οτι επαναφερουν λειτουργιες που υπηρχαν στα 7 και δεν εχουν καμια σχεση με αυτο το εκτρωμα που αποκαλειται metro; 'Η τυχαιο οτι τα 7 εξακολουθουν να εχουν πολυ μεγαλυτερη ζητηση απο τα 8 και παρα το γεγονος οτι κοντευουν να κλεισουν ηδη 2 χρονια στην αγορα;

Απο προφητειες εχουμε χορτασει, και ο «μεγας» Bill Gates ειχε πει καποτε την φοβερη ατακα "640k of memory should be enough for everybody" απλα και μονο για να γελανε και οι πετρες 34 χρονια μετα.

Φίλε Oxygen,

επειδή σε εμάς δεν τα έχουν πει ακόμα, μπορείς να μας πεις τι άλλαζει στα Windows 9 όσον αφορά τον Kernel, το Runtime, στο boot, στο device management, τα APIs αλλά και το Application Execution Lifecycle?

Όταν γίνονται αλλαγές σε ένα OS εκεί γίνονται οι αλλαγές και όχι μόνο στο Window Manager.

Αν ενδιαφέρεσε μόνο για καινοτομίες στους Window Managers, τότε μάλλον θα πρέπει να αναφερθείς σε εταιρείες που είναι ειδικές στο να φτιάχνουν μόνο Window Managers για το FreeBSD.

Είμαι πάντως πολύ περίεργος να μάθω τι άλλες "λειτουργίες" εννοείς

Δημοσ.

Φίλε gkanel δεν χρησιμοποιώ Windows, απ' όσο έχω δουλέψει τα 8 σε laptop φίλου μου φάνηκε το περιβάλλον εργασίας τους τελείως αντιπαραγωγικό/ΓΤΠ

Λετε οτι το touch εναι μοδα? Δηλαδη θα υπαρξει στιγμη στο μελλον οπου θα θεωρειται τρε μπαναλ? Μετα απο 50 χρονια ισως.

Ισα - ισα που με μια γραφιδα κανεις θαυματα. Αν εχεις την καταλληλη συσκευη με καλο digitizer. Το θεωρω υπερ-βολικο. Και στο μελλον θα ειναι ακομα πιο λειτουργικο. Δεν ειναι μοδα. Ειναι η τελευταια λεξη της τεχνολογιας στο να γινεσαι παραγωγικοτερος. Θα δουμε περισσοτερες επαγγελματικες εφαρμογες σε touch μορφη. Κανετε υπομονη μονο. Και μη πρωτρεχετε.

Άντε να σε δώ να γράφεις-να κάνεις debug κώδικα/να χτίζεις ιστοσελίδες σε CMS/να κάνεις γραφιστική/αρχιτεκτονική δουλειά, ΝΑ ΝΑ ΝΑ, σε tablet και να δούμε ποιος προτρέχει μετά.

Δημοσ.

Φίλε gkanel δεν χρησιμοποιώ Windows, απ' όσο έχω δουλέψει τα 8 σε laptop φίλου μου φάνηκε το περιβάλλον εργασίας τους τελείως αντιπαραγωγικό/ΓΤΠ

Απορώ επίσης τότε λοιπόν γιατί και πως έχεις τόσο ισχυρή άποψη για τα Windows 8, πόσο μάλλον για τα Windows 9 (αφού δεν τα έχει δει κανείς) αφού δεν τα χρησιμοποιείς.

Ξέρεις καμιά φορά δεν είναι κακό να βλέπεις και τι συμβαίνει και λίγο παραπέρα, παρεμπιπτόντως μου θύμισες αυτό το video http://www.youtube.com/watch?v=SKviqo7hqj8

Δημοσ.

Πας καλά άνθρωπε μου; Το θέμα μας εδώ δεν είναι Windows 7 vs. Windows 8(.1), είναι η δεύτερη φορά που το γράφω.

Δημοσ.

Ο ανταγωνισμος τους οδηγησε (Android & iOS) και μιας και ανεφερες το παραδειγμα να σου θυμισω οτι και τοτε (το 2001) εγιναν προβλεψεις για πληρη επικρατηση των tablets στην αγορα 'η το 2009 που δημιοσιογραφισκοι τυπου "Ευαγγελατος" προεβλεπαν οτι τα καινουργια τοτε Windows 7 θα εφερναν το τελος του πληκτρολογιου και του ποντικιου. Οσο τα ειδες εσυ να εξαφανιζονται, αλλο τοσο τα ειδα και 'γω. Θεωρω τουλαχιστον τραγικο να ισχυριζεται καποιος οτι θα εξαφανιστουν τα laptops οταν βλεπουμε τα tablets να αποχτουν περιφερειακα οπως πληκτρολογια, ποντικια και χειριστηρια σε μια προσπαθεια να πλησιασουν εστω και λιγο την λειτουργικοτητα που εχουν τα laptops και τα Desktop PCs.

Μα δεν επεσαν εξω!

Μεσα σε 4 χρονια,τα tablets εχουν ξεπερασει τα pc με πληκτρολογιο και στα επομενα 5χρονια μπορει να φτασουν να ειναι 4x περισσοτερα.(χωρις τα smartphone με ios και android,γιατι τοτε μετραμε 4x,απο ΤΩΡΑ!!!)

Επισης ο χρονος που περνουμε και τα πραγματα που κανουμε στις touch συσκευες(smartphone&tablets) ειναι κατα πολυ περισσοτερος/α απο αυτον/α στο pc μας.Και αν δεν η δουλεια σου δεν απαιτει υπερβολικη χρηση pc,οπως η δικη μου,τοτε η χρηση του pc μου γινεται μηδαμινη εως ανυπαρκτη!

Οποταν οσοι προεβλεψαν την κυριαρχία των touch συσκευων,νομιζω τωρα ειναι πιο ρεαλιστικο σεναριο,απ'αυτους που πιστευουν οτι το desktop,keyboard και mouse,δε θα αντικατασταθουν ποτε!!!

Δημοσ.

Καλά καλά, τα ίδια έλεγαν και πριν 5 χρόνια και σε 5 χρόνια από σήμερα οι γνωστές Κασσάνδρες πάλι τα ίδια θα λένε... Και 'γώ χρησιμοποιώ tablet, αλλά μόνο για να διαβάζω κανένα pdf (το έχω ρίξει στη μελέτη τελευταία), για οτιδήποτε άλλο είναι ψυχοβγάλτης...

Δημοσ.

Με ενα windows tablet κανεις τα πανταααα . Ειδικα με surface pro αντικαθιστά τα παντα όλα...

ΟΚ.

Θέλω εγγραφή ήχου σε 30 κανάλια 24bit/96KHz και μετά επεξεργασία και μίξη!!!!!

Επίσης επεξεργασία βίντεο HD με προσθήκη εφέ, τίτλων κλπ. και τέλος ένα project σε photoshop ή corel draw.

Όταν τα tabletοειδή θα τα κάνουν αυτά θα το σκεφτώ σοβαρά. Μέχρι τότε τα tablet θα είναι για να περνάς την ώρα σου και τα laptop για να δουλεύεις.

Δημοσ.

ΟΚ.

Θέλω εγγραφή ήχου σε 30 κανάλια 24bit/96KHz και μετά επεξεργασία και μίξη!!!!!

Επίσης επεξεργασία βίντεο HD με προσθήκη εφέ, τίτλων κλπ. και τέλος ένα project σε photoshop ή corel draw.

Όταν τα tabletοειδή θα τα κάνουν αυτά θα το σκεφτώ σοβαρά. Μέχρι τότε τα tablet θα είναι για να περνάς την ώρα σου και τα laptop για να δουλεύεις.

Ξεχασαμε στην Ελλαδα ειναι ολοι μουσικοι!!!

Τελος παντον θα εξεφανιστουν τα pc σε ολο τον κοσμο,εκτος απο την Ελλαδα!

Ειπαμε,θα μεινουν τα mac και τα turbox! :P

Παρεπιπτωντος,ποια λαπτοπ εχουν αυτες τις δυνατοτητες,που αναφερες και δεν εχει το surface pro?

Γιατι εκτος απο το θεμα ηχου,που δε ξερω αν μπορει ή οχι το surface pro,ολα τα υπολοιπα μπορεις να τα κανεις στο surface pro.

Και τελος,το surface pro,ανοικει στα laptops/ultrabook και γενικα στην desktop πλατφορμας και δεν επιρεαζει ουτε το developing ουτε pc αγορα,οπως επιρεαζουν τα καθαρα tablets με android και ios λογισμικο!

Δημοσ.

Διακρίνω μια εκλεκτικότητα ή είναι γνώμη μου; Όπως δεν είναι όλοι μουσικοί, έτσι δεν είναι και όλοι απλοί χρήστες. Ο μουσικός/γραφίστας/αρχιτέκτονας/προγραμματιστής/γιατρός/...whatever απλά δεν εξυπηρετείται για τις ανάγκες της δουλειάς του από ένα tablet.

Δημοσ.

Κάποιος να κάνει βιντεάκι με τον Χίτλερ να παθαίνει αμόκ όταν μαθαίνει πως η Σάμσουνγκ σταματάει να κάνει λαπτοπζ. 

Δημοσ.

Διακρίνω μια εκλεκτικότητα ή είναι γνώμη μου; Όπως δεν είναι όλοι μουσικοί, έτσι δεν είναι και όλοι απλοί χρήστες. Ο μουσικός/γραφίστας/αρχιτέκτονας/προγραμματιστής/γιατρός/...whatever απλά δεν εξυπηρετείται για τις ανάγκες της δουλειάς του από ένα tablet.

Αυτο που προσπαθω να σου δωσω να καταλαβεις ειναι προς τα που παμε και οχι που ειμαστε στην δεδομενη στιγμη!

Οταν σπαταλαμε περισσοτερο χρονο στο tablet και το smartphone μας,απ'οτι στο pc/laptop,ειναι δεδομενο ο καθε developer να ενδιαφερτει περισσοτερο να σπροξει την δουλεια του εκει που ειμαι περισσοτερο ενεργος!

Επισης,οταν η καθε κατασκευαστρια εταιρια βλεπει το κοινο της να αλλαζει καθε χρονο το tablet και το smartphone του και το laptop καθε 4-6χρονια,ειναι φυσιολογικο,να στραφει εκει που γινεται μεγαλυτερη καταναλωση εκ μερους μας.

Ειναι γεγονοτα που προβληματιζουν,γεγονοτα που δημιουργουν σοβαρες ανησυχιες για του που μας πανε και το πως ακολουθουμε αυτη την πορεια που βλεπουμε προς την mobile πλατφορμα,που γινεται χρονο με το χρονο,πιο εντονη!

Δημοσ.

Και πάλι βλέπω κάνεις γαργάρα τις ανάγκες των επαγγελματιών, επίσης ακόμη περιμένω ένα σαφή ορισμό του "απλός χρήστης"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...