Προς το περιεχόμενο

αγορα Mac air η macbook pro 13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα 1800 με 16gb μνήμη το 15αρι, εισαι σίγουρος;

Εχω ενα Air i5 με 8gb, ενα mini i7 και ενα dell workstation με 4 Xeon που τρέχω linux. Η χρήση που κάνω ειναι καθαρά research με αρκετό computation που απαιτούν τα εργαλεία που χρησιμοποιώ τα οποία ειναι ιδιαίτερα βαριά. Στα μηχανήματα που ανάφερα μπορω σε ολα να κάνω τη δουλειά μου, πιο γρήγορα ή πιο αργα ανάλογα. Γενικά, χωρίς να γνωρίζω τι θες να κανεις, με ενα i5 και αρκετή μνήμη εισαι καλυμμένος για πολυ καιρό.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όπως δείχνει η εξέλιξη των λειτουργικών της Apple σε κάθε release αυξάνεται η χρήση της ram. Οπότε αν πας σε 13αρι με 8gb και πες οτι θες να ανοίξεις ένα VM πόσο άνετος θα είσαι στο μέλλον;;

Νομίζω ότι για τα επόμενα 3-4 χρόνια τα 8GB αρκούν για τη χρήση.

Πρώτα θα χτυπήσει κόκκινο ο SSD γιατί τα 128 είναι ελάχιστα πλέον και θα πρέπει να κουβαλάς παντού storage.  

Web development και xcode λειτουργούν ανεκτά σήμερα στον Air μου, late-2010/C2D/4GB/256 SSD/Mavericks

128 SSD είχα, τα 256 τα πήρα πέρσι από ebay.

Και σηκώνω και μια μηχανή win7 με 2GB, όποτε χρειάζεται όμως μόνο.

Δημοσ.

Ο σκληρος με το OS μεσα φαμταζομαι αντικαθισταται με μεγαλυτερο ssd?

Αν ναι, ειναι το ιδιο ευκολο με τα PC laptop? Θα βρω bulk ssd στα πχ στα 256 χωρις να εχω καποιο προβλημα συμβστοτητας;

Μιλαμε για το μακ book pro retina 13

Thank again

Δημοσ.

Ο σκληρος με το OS μεσα φαμταζομαι αντικαθισταται με μεγαλυτερο ssd?

Αν ναι, ειναι το ιδιο ευκολο με τα PC laptop? Θα βρω bulk ssd στα πχ στα 256 χωρις να εχω καποιο προβλημα συμβστοτητας;

Μιλαμε για το μακ book pro retina 13

Thank again

Θεωρητικά γίνεται...πρακτικά όμως δεν συμφέρει γιατί οι ssd που φοράνε τα Macbook Air/Retina δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτούς του εμπορίου. Με ένα google search μπορείς να βρεις απαντήσεις σε αυτά που ρωτάς πολύ πιο άμεσα.

Δημοσ.

Και θεωρητικά αλλά και πρακτικά γίνεται και συμφέρει. Έχω αλλάξει στο Air late 2012 που έχω τον 128GB της μαμάς του με 240GB της OWC http://eshop.macsales.com/shop/SSD/OWC/Air-Retina/Apple-MacBook-Air-2012-Drive-Internal-Flashκαι είναι αρκετά γρηγορότερος από τον Apple + ότι χρησιμοποιώ και τον παλιό με το κουτάκι που υπάρχει σαν εξωτερικό USB 3.

Δημοσ.

Και θεωρητικά αλλά και πρακτικά γίνεται και συμφέρει. Έχω αλλάξει στο Air late 2012 που έχω τον 128GB της μαμάς του με 240GB της OWC http://eshop.macsales.com/shop/SSD/OWC/Air-Retina/Apple-MacBook-Air-2012-Drive-Internal-Flashκαι είναι αρκετά γρηγορότερος από τον Apple + ότι χρησιμοποιώ και τον παλιό με το κουτάκι που υπάρχει σαν εξωτερικό USB 3.

Εγώ θα επιμείνω ότι θεωρητικά μόνο γίνεται. Πρακτικά το πιθανότερο είναι ότι ακόμη 3rd party ssd για τα τελευταία Air και Retina δεν υπάρχουν ευρέως στο εμπόριο...και αν υπάρχουν ή υπάρξουν θα είναι ιδιαίτερα ασύμφοροι.

Εσύ προφανώς και αναφέρεσαι σε παλαιότερα Air (2012) τα οποία είχαν εντελώς διαφορετικό ssd interface από τα τρέχοντα μοντέλα. Επίσης η αύξηση που είδες στην ταχύτητα οφείλεται στο γεγονός ότι πήγες από έναν 128αρι ssd, σε ssd διπλάσιας χωριτηκότητας. Αν η σύγκριση γινόταν με τον αντίστοιχο samsung 256gb ssd που τοποθετούσε η Apple στα μοντέλα του 2012 θα έβλεπες ότι δεν θα υπερίσχυε.

Η επιλογή MBA/MBPr με σκοπό την άμεση αναβάθμιση του SSD είναι από την φύση της λάθος. Άλλο αν προκύψει στην πορεία ως ανάγκη...

• Like 1
Δημοσ.

Και θεωρητικά αλλά και πρακτικά γίνεται και συμφέρει. Έχω αλλάξει στο Air late 2012 που έχω τον 128GB της μαμάς του με 240GB της OWC http://eshop.macsales.com/shop/SSD/OWC/Air-Retina/Apple-MacBook-Air-2012-Drive-Internal-Flashκαι είναι αρκετά γρηγορότερος από τον Apple + ότι χρησιμοποιώ και τον παλιό με το κουτάκι που υπάρχει σαν εξωτερικό USB 3.

Μονο που δεν εχει προιν ssd η OWC για τα καινουρια air/retina . Τα καινουρια air/retina εχουν επισης αισθητα ταχυτερο ssd απο αυτον που βαζει η OWC.

Φυσικα , οι OWC ssd δεν εχουν TRIM επισημα και για να καλυψουν αυτην την ελλειψη εχουν καταφυγει να λενε διαφορες ανακριβειες στο site τους.

http://blog.macsales.com/11051-to-trim-or-not-to-trim-owc-has-the-answer

If you have an OWC SSD, though, you don’t need TRIM. The SandForce controller in our SSDs takes care of this “garbage collection” as well as performs various other tasks that keep your drive running at optimal speed, without the drop-off that you see with other brands. Especially note page two of this performance testing expert’s report where he feels so strongly about TRIM’s inefficiency that he calls call it “half-baked”…and that’s the kid friendly version of the phrase.

In fact, enabling TRIM could actually hurt the performance and reliability of your OWC SSD, rather than help it. As OWC customer Scott Gosling recently said in an email to us,

“I used the trim enabler 1.1 initially, then realized that your self maintenance was far superior to using TRIM so I disabled it. It made a huge difference in terms of reliability.”

Εφθασε στο σημειο μια "σοβαρη" εταιρια να χρησιμοποιει σαν επιχειρημα την αποψη ενος τυχαιου χρηστης της..

Δημοσ.

Προφανώς και είναι προτιμότερο να το αγοράσεις με το δίσκο που θες και να μη χρειαστείς μεγαλύτερο στην πορεία. Όμως για τις περιπτώσεις όπως η δικιά μου, που ο 128 αποδείχθηκε λίγος, η λύση της OWC είναι μια χαρά και γρηγορότερος (αν είναι λόγο του μεγέθους δεν με απασχολεί, μου αρκεί που είναι πιο γρήγορος από αυτόν που είχα. Πάντως και συγκριτικά με τον 256 της Apple είναι πιο γρήγορος, υπάρχουν tests ψάχτο). Για τα 2013+ μοντέλα έχουν ανακοινώσει ότι θα βγάλουν. 

Για το Trim δεν λέει ακριβώς αυτό, διάβασε καλύτερα. Λέει ότι δε χρειάζεται Trim, διότι μπλα μπλα τέλος και παραθέτει και κάτι που κάποιος πελάτης έγραψε. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν ο πελάτης Χ δεν είχε στείλει την άποψη του με mail, η εταιρία θα έλεγε κάτι άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν βγει το retina τα 2 μοντέλα είχαν σαφείς διαφορές.Σήμερα το μειονεκτημα του retina έναντι του air είναι τα 270 γρ. παραπάνω αφού είναι πλέον αρκετά λεπτό. Στα υπόλοιπα στοιχεία υπερτερεί σαφώς. Με 256gb ssd και 8gb ram στα 1342 ευρώ νομίζω ότι το 13άρι είναι μονόδρομος. Το 15άρι αντίθετα πέραν της τιμής που ξεφεύγει δεν μπορεί να συγκριθεί σε φορητότητα με τα άλλα δύο.

Επεξ/σία από calenter2003
Δημοσ.

Μου κανει τρομερη εντυπωση οτι πουλανε 300 ευρω κατω σε σχεση με μεγαλυτερα καταστηματα, δεν μπαινουν μεσα?

Δημοσ.

Γνωμη μου ειναι οτι μαλλον τα μεγαλα καταστηματα πουλνε με τεραστιο κερδος , οπως γινεται και στην κινητη τηλεφωνια ..

π.χ το note 3 σε μια μερα πηγε απο 749 στα 449 

http://www.plaisio.gr/search.aspx?keyword=note%203&CategoryDisplayName=Samsung%20Galaxy%20Note%203&sort=priceasc

ενω στα σκρουτζομαγαζα συνεχιζεται να πωλειται στα 420..

Δημοσ.

Δεν είναι όπως τα λέτε ακριβώς....τα μεγάλα καταστήματα εισάγουν απευθείας από την επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία και η τιμολογιακή πολιτική τους εξαρτάται λίγο πολύ από τον επίσημο διανομέα. 

Τα σκρουτζομάγαζα συνήθως κάνουν δικές τους μικρές εισάγωγές από τρίτες χώρες. Γι' αυτο το λόγο και τα πληκτρολόγια δεν είναι ελληνικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...