Προς το περιεχόμενο

αγορα Mac air η macbook pro 13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, ειμαι σε διλλημα αναμεσα σε αυτα τα δυο μοντελα, το θελω για χρηση web development που σημαινει οτι θα κανω χρηση και photoshop.

Και στα δυο θα υπαρχουν 8gb ram, ssd σκληρο δισκο και αν ειναι στα 128gb

θα το υποστηριζω με external USB hd, και σιγουρα θα παρω και μια οθονη για το γραφειο.

Πολυ θα θελα το 15αρι macbook pro αλλα με αποθαρυννει η τιμη του, και οτι καθε 4 χρονια συνηθως ερχεται το πληρωμα του χρονου για καινουργιες τεχνολογιες.

Ετσι το σκεφτομαι λοιπον, τι πιστευετε εσεις ? Αν θελετε προτεινετε μου μερικους build to order συνδυαδμους, ειναι η πρωτη φορα που θα αγορασω Mac

Thanks.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομίζω η διαφορά δεν είναι πάνω από 200e. Τα αξίζει το pro για την οθόνη και μόνο. Επειδή όμως άλλο το vfm και άλλο οι πραγματικές ανάγκες και δυνατότητές μας, με την σκέψη ότι θα παίξει και extra οθόνη και ότι το Photoshop θα είναι για web και όχι αφίσσες, ναι, θα μπορούσες να κάνεις την οικονομία και να πας ατο Air. Αν όμως αποφασίσεις να πας σε Pro και σε απασχολεί το μέλλον, θα ήταν σωστό να βάλεις 16GB RAM οπότε η διαφορά μεγαλώνει αλλά το Pro παραμένει vfm. Φαντάζομαι δεν σε απασχολεί τόσο η φορητότητα, εξ άλλου δεν είναι μεγάλη η διαφορά, υπάρχει όμως.

Αυτά από μένα.

• Like 1
Δημοσ.

Το mbpr ειναι μονοδρομος για εσενα. Το air, υστερει σε οθονη, επεξεργαστη, θυρες και δυνατοτητα να φτασεις τα 16 gb ram, και ενδεχομενως και καποια αλλα εξισου βασικα που μου διαφευγουν.

Κερδιζει σε οτι αφορα την φορητοτητα, την αυτονομια και την ομορφια.

Πιστευω πως τα 128 gb ssd & 8 gb ram δεν ειναι ανεκτα, ειδικα αν εχεις σκοπο να το κρατησεις για καιρο.

Αξιζει η υπερβαση σε 256 και 16 gb ram οπως ειπε ο φιλος.

Αν τωρα δεν ειναι η δουλεια σου, οποτε δεν προκειται να κανεις αποσβεση, πηγαινε στο setup που λες. Σε καθε περιπτωση προτιμησε το προ.

• Like 1
Δημοσ.

Το βασικό για μένα είναι να πας για όση περισσότερη μνήμη είναι διαθέσιμη στο μοντέλο που θα επιλέξεις (δεν αναβαθμίζεται μετά!). Ο σκληρός αν θες τον αλλάζεις αργότερα, γίνεται.

Επίσης 16GB μπορείς να έχεις και στο 13αρι http://store.apple.com/us/buy-mac/macbook-pro?product=MGX92LL/A&step=config#

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι tempting τα 16gb, επισης ομως tempting αρχιζει να γινεται και το 15 αρι με 16gb και τετραπυρηνο i7...

Αντιλαμβανεστε που παει το πραγμα...

Ομως ειμαι σε εναν τεχνολογικο κλαδο οπου καθε 3-4 χρονια ανανεωνουμε τα εργαλεια μας για να διατηρουμαστε efficient, βασικα αυτο παιζει σε ολες τις δουλειες. Τα 16gb μας απαλλασουν απο ενα concern αυτο της επαρκειας (το οποιο θα με απασχολουσε μετα τη διετια), μηπως ομως τα 8gb για εναν web developer που κανει χρηση καποιου editor 2 browser, Photoshop και καποιο cli ειναι υπεραρκετα για τα 2 πρωτα χρονια, και πιθανοτατα μετα το 3ο να ανεμενα τα επομενα release διαβαζοντας macrumors να παρω το επομενο και στο 4ο να το αγοραζα?

Για pro το βλεπω παντως λογω οθονης κ θυρων.

Δημοσ.

Δεν ανεφερες πουθενά οτι σε ενδιαφέρει η καλύτερη φορητοτητα κ αυτονομια του air, οποτε πας καρφι για το retina macbook pro.

Κανε την υπερβαση κ παρε το βασικο μοντελο 15 retina MacBook_Pro, εστω κ με 8gb. Ειναι αρκετα πιο γρήγορο απο το 13αρι.

Δημοσ.

Οι συνθηκες φορητοτητας ειναι:
καθε μερα  (5 μερες την εβδομαδα ) (15-20 λεπτα περπατημα και 40 λεπτα στο μετρο,)/ημερα εδω παιρνει πόντους το air σε συνδυασμο με την τιμή του, αλλα το mac book pro 13 δεν το λες και βαρυ.

Δημοσ.

Χωρίς παρεξήγηση, με όλη τη διάθεση να σε βοηθήσω με τις απαιτήσεις που αναφέρεις αναιρείς τα λεγόμενα σου. Μόνος σου είπες ότι το χρειάζεσαι για web development, και εργαλεία όπως web editors κλπ. Στην περίπτωση αυτή ο 4πύρηνος i7 είναι περιττός. Κατά την ταπεινή μου άποψη, αν ήμουν στη θέση σου θα αγόραζα το pro 13άρι με 16GB ή και με 8GB μνήμη και ένα 24άρι μόνιτορ για να το συνδέω στο σπίτι μου και ένα ωραίο stand για να το βάζω πάνω. Ακόμα και στο 15άρι να πας αργά η γρήγορα θα χρειαστείς εξωτερική οθόνη για να δουλεύεις πολύ ώρα.

Έτσι έχεις ένα δυνατό μηχάνημα που θα σε βγάλει αρκετά χρόνια από σήμερα, κερδίζεις σε φορητότητα (το 15άρι έχει διαφορά αφού θα το κουβαλάς κάθε μέρα), έχεις έξτρα οθόνη και σου έχει κοστίσει λιγότερο.

• Like 1
Δημοσ.

Καμία παρεξήγηση και σε ευχαριστω, ηθελα να πω οτι στα 16gb ξεφεύγει η τιμή και μπαινω στο πειρασμό να παρω και μεγαλύτερη οθόνη και καλυτερο επεξεργαστη (mac book pro 15 στα 2000 περιπου) σε φαση αφου θα πληρωσω τοσο πολυ ας πληρωσω ενα κλικ ποο πάνω και να παρω το καλυτερο, που ζω όμως και χωρις τοση ανεση).

Δημοσ.

αν τα δεις και τα πιασεις και τα 2 θα δεις πως η διαφορα μεγεθους βαρους αναμεσα σε air-mbpr δεν ειναι τοσο χαοτικη οσο ηταν με το παλιο mbp.

Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμενα,

βρίσκομαι ακριβώς στον ίδιο προβληματισμό με τον Chemical. Έχω ακριβώς τις ίδιες ανάγκες και πλέον έχω καταλήξει σε mbpr.
Το θέμα είναι αξίζει το 13";;

Ναι μεν το μεταφέρεις πιο εύκολα και παίρνεις και ένα IPS monitor και κάνεις την δουλειά σου αλλά τα 8gb πόσο μακριά στον χρόνο σε πάνε;

Όπως δείχνει η εξέλιξη των λειτουργικών της Apple σε κάθε release αυξάνεται η χρήση της ram. Οπότε αν πας σε 13αρι με 8gb και πες οτι θες να ανοίξεις ένα VM πόσο άνετος θα είσαι στο μέλλον;;

Υπάρχει βέβαια η επιλογή των 16gb αλλά φτάνει στα ίδια χρήματα με το 15αρι συν του ότι πρέπει να περιμένεις >20 ημέρες γιατί θεωρείτε BTO. Επιπλέον μιλάμε για 2 vs 4 cores....
Τελικά αξίζει να μην πάρει κάποιος το 15αρι για να κερδίσει φορητότητα και χρήματα;

Δημοσ.

mbpro με retina display δαγκωτό για επαγγελματική χρήση. Η ρετινα οθόνη από μόνη της αξίζει την όποια διαφορά τιμής. 

Πλέον το pro έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά του Air (λεπτό προφίλ, χαμηλό βάρος) συν την καλύτερη οθόνη, τις επιπλέον θύρες και ισχύ. 

Αφού μετακινείσαι καθημερινά αλλά όχι συνεχώς, το 13άρι pro βλέπω σαν τον ιδανικό συνδυασμό.. 

Δημοσ.

mbpro με retina display δαγκωτό για επαγγελματική χρήση. Η ρετινα οθόνη από μόνη της αξίζει την όποια διαφορά τιμής. 

Πλέον το pro έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά του Air (λεπτό προφίλ, χαμηλό βάρος) συν την καλύτερη οθόνη, τις επιπλέον θύρες και ισχύ. 

Αφού μετακινείσαι καθημερινά αλλά όχι συνεχώς, το 13άρι pro βλέπω σαν τον ιδανικό συνδυασμό.. 

H επεξεργαστική ισχύ του Air και του Pro 13" είναι πλέον πολύ κοντά. Μόνο με την επιλογή ενός quadcore i7-MBR 15 μπορούμε να μιλάμε για κάτι πολύ ισχυρότερο.

Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμενα,

βρίσκομαι ακριβώς στον ίδιο προβληματισμό με τον Chemical. Έχω ακριβώς τις ίδιες ανάγκες και πλέον έχω καταλήξει σε mbpr.

Το θέμα είναι αξίζει το 13";;

Ναι μεν το μεταφέρεις πιο εύκολα και παίρνεις και ένα IPS monitor και κάνεις την δουλειά σου αλλά τα 8gb πόσο μακριά στον χρόνο σε πάνε;

Όπως δείχνει η εξέλιξη των λειτουργικών της Apple σε κάθε release αυξάνεται η χρήση της ram. Οπότε αν πας σε 13αρι με 8gb και πες οτι θες να ανοίξεις ένα VM πόσο άνετος θα είσαι στο μέλλον;;

Πολύ άνετος, έχω linux VM και το χρησιμοποιώ κάθε μέρα.

Όπως έγραψα και παραπάνω (δες το λινκ στο ποστ), το 13άρι βγαίνει και με 16GB, άρα δε χρειάζεται να πας στο 15άρι αν είναι η μνήμη που σε απασχολεί.

Δημοσ.

Πολύ άνετος, έχω linux VM και το χρησιμοποιώ κάθε μέρα.

Όπως έγραψα και παραπάνω (δες το λινκ στο ποστ), το 13άρι βγαίνει και με 16GB, άρα δε χρειάζεται να πας στο 15άρι αν είναι η μνήμη που σε απασχολεί.

Ο συνδυασμός τους με απασχολεί! Δηλαδή μήπως στα 2 χρόνια αρχίζει και φαίνεται λίγος ο 2πυρηνος i5 του 13..

Ναι το γνωρίζω ότι παίρνει μέχρι 16 αλλά το συγκεκριμένο build βγαίνει κάπου στα 1650 ενώ το 15αρι το βρίσκεις κοντά στα 1800..Με αυτή την διαφορά χρημάτων δεν αξίζει να πας στο 15αρι;

Αν επιτρέπεται με τι mbp δουλεύεις και τι χρήση του κάνεις; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...