Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Σιγα σιγα μπαινουμε στην ιδεα του χειμωνα και στο διαμερισμα μου 40 τ.μ

δεν υπαρχει τιποτα στο θεμα θερμανση.

Λογο δουλειας και βιασυνης ειναι το μονο που βρηκα σε καλη κατασταση σε ολα εκτος της θερμανσης οπως ειπα.

Θα μου πειτε η καλυτερη λυση ειναι να αλλαξεις σπιτι :) το σκεφτηκα και αυτο αλλα 

δε γινεται προς το παρον.

Το πρωτο που σκεφτηκα ειναι φορητος θερμοπομπος.Να προχωρησω σε αυτη τη λυση?

Εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο.

Ξαναλεω ειναι διχωρο διαμερισμα η γκαρσονιερα οπως θες το λες,περιπου 40 τ.μ  και ψαχνω κατι ικανοποιητικο σε θερμανση και οσο μπορει οικονομικο.

Δημοσ.

οτι και αν πάρεις θα πρέπει να το πάρεις εις διπλούν... αφενος για να μη το πηγαίνεις βόλτα και αφετέρου γιατι θα έρθει η ωρα που δε θα κανει δουλεια ο θερμοπομπός και θα παγώνεις ή θα φιλοξενήσεις κάποιον στην παγωνιά!

Προσωπικά θα πρότεινα να πας σε ενα καλοριφέρ λαδιου και έναν θερμοπομπό ή ακομα καλύτερα 2 καλοριφέρ λαδιου... (κλιματιστικό δε προτείνω λόγω κόστους-ωστόσο θα τα γλυτωνες σε ρεύμα κάποια χρήματα)

Δημοσ.

οτι και αν πάρεις θα πρέπει να το πάρεις εις διπλούν... αφενος για να μη το πηγαίνεις βόλτα και αφετέρου γιατι θα έρθει η ωρα που δε θα κανει δουλεια ο θερμοπομπός και θα παγώνεις ή θα φιλοξενήσεις κάποιον στην παγωνιά!

Προσωπικά θα πρότεινα να πας σε ενα καλοριφέρ λαδιου και έναν θερμοπομπό ή ακομα καλύτερα 2 καλοριφέρ λαδιου... (κλιματιστικό δε προτείνω λόγω κόστους-ωστόσο θα τα γλυτωνες σε ρεύμα κάποια χρήματα)

Για κατι τετοιο μιλας φιλε? https://www.skroutz.gr/c/1504/Kalorifer-Ladioy.html

Δημοσ.

Διάλεξε κάτι άλλο εκτός θερμό πομπού, ακόμα χρωστάω ρεύμα από πέρυσι 1500. Μακριά αυτά τα μηχανήματα.

Eχω ακουσει οτι ειναι απο τα πιο οικονομικα.Σοβαρα μιλας?Μη παθουμε καμια λαχταρα.

Δημοσ.

Διάλεξε κάτι άλλο εκτός θερμό πομπού, ακόμα χρωστάω ρεύμα από πέρυσι 1500. Μακριά αυτά τα μηχανήματα.

Με την χρήση που έκανες εσύ δεν σου έφταιγε ο θερμοπομπός φίλε μου...ότι και να έκαιγες τα ίδια θα πλήρωνες?

Αυτό είναι με τις κιλοβατώρες του όπως και το καλοριφερ λαδιου...εσύ πιστεύεις ότι με καλοριφέρ λαδιου αν το εκαιγες τις ιδιες ωρες με τον θερμοπομπο θα πληρωνες λιγοτερα?

Ο θερμοπομπος κατεμέ έχει την πιο ωραία ζέστη...έχει και τον θερμοστάτη του..και κρατάει η ζέστη αρκετή ώρα αφού το κλείσεις κιόλας.

Αν το καις τις 2 ωρίτσες το μεσημερι που εχει μειωμενο ρευμα...και κάνα 4-5 ώρες μετά μια χαρά λογαριασμός θα σου έρθει.

Αν πάρεις 2 και τους καις και τους 2 θα σου ρθει ο λογαριασμός στον θεό.

Δημοσ.

Μάλλον θα νοικιάζει ο TS και έτσι δεν λέει για κλιματιστικό...

Μπορείς να το πάρεις και μαζί σου όταν φύγεις νομίζω, δεν είναι πολύ μεγάλη διαδικασία. Ή όπως είπε ο Θάνος μπορεί να συνεννοηθεί με τον ιδιοκτήτη

Δημοσ.

Ενα καλο κλιματιστικο που θα μπορουσατε να προτεινετε?

Δεν εχω ιδεα.

Ο ιδιοκτητης μενει Αθηνα τους χειμωνες δεν μπορει να κανει τιποτα.Εγω ειμαι σε νησι τωρα και στο σπιτι 

με εβαλε ενας εμπιστος ενοικος του ιδιοκτητη που τον εχει βαφτισει διαχειριστη.

Δημοσ.

κοιτα για τις, γνωστες σε πααααρα πολλους, σομπες kerosun. εχει και αγγελιες στο φορουμ με τετοιες αν θες να ριξεις μια ματια. λειτουργουν με καθαρο πετρελαιο (κηροζινη) ειναι εσωτερικης καυσης δε καπνιζουν, απλα εχω ακουσει οτι μυριζει λιγο οταν την σβηνεις. εχει διαφορα μοντελα που καλυπτουν απο λιγα τετραγωνικα εως 80-90.

οριστε και ολα τα μοντελα: http://www.skroutz.gr/c/1505/Sompes-THermastres-Petrelaiou.html?keyphrase=kerosun&from=autocomplete

επισης κοιτα για κλιματιστικο. και εγω χειμωνα καλοκαιρι ειμαι με ενα 12αρι ινβερτερ την εχω καταβρει και και δε καιει τιποτα. ειδικα αν τοποθετηθει σε σωστο μερος να πιανει ολο το σπιτι εισαι κομπλε. τα 40 τετραγωνικα τα εχει ανετα ενα 12αρι και οι τιμες τους πλεον εχουν πεσει πολυ.

Δημοσ.

Ο χωροι ειναι μικροι και αυτο σου δινει την δυνατοτητα νομιζω για ευελεξια και μειωνει τον κινδυνο οικονομικης αιμορραγιας. :P .Το θεμα ειναι αν εισαι μονος σου,αν εχεις οικογενεια με μικρο παιδι και ποσο εχεις σκοπο να κατσεις στην Κω.Δηλαδη ας πουμε το εβαλες το ac πχ,Αν ειναι να φυγεις σε ενα χρονο τι θα το κανεις ? Παντως δεν ειναι ασχημη επιλογη,μπορει να μην εχει την  γλυκια ζεστη που πιθανοτατα εχουν αλλα , να εχει και λιγο θορυβο αλλα..

Εγω την καλυτερη ζεστη παντως την εχω νιωσει σε μια ξυλοσομπα που ειχε καποτε η γιαγια μου στο χωριο (απο μαντεμι ?).Μαγκα μου, μετα απο λιγο εβγαινες με το φανελακι εξω στο κρυο για να μπορεσεις να συνελθεις .Την τουμπανιαζε.  :P

Εγω παντως προτιμω οσο γινεται καθαροτερη ζεστη , ουτε αναθυμιασεις ουτε μυρωδιες ουτε τιποτα.Πρωτα η ασφαλεια μετα το χουχουλιασμα.

Δημοσ.

Ενα καλο κλιματιστικο που θα μπορουσατε να προτεινετε?

Δεν εχω ιδεα.

Ο ιδιοκτητης μενει Αθηνα τους χειμωνες δεν μπορει να κανει τιποτα.Εγω ειμαι σε νησι τωρα και στο σπιτι 

με εβαλε ενας εμπιστος ενοικος του ιδιοκτητη που τον εχει βαφτισει διαχειριστη.

Οτιδήποτε θερμαίνει με χρήση αντίστασης (θερμοπομπος καλοριφερ λαδιου σομπα κτλ  ) είναι ότι πιο ενεργοβόρο μπορείς α χρησιμοποιήσεις.

Το κλιματιστικό αντιθέτως είναι ότι πιο οικονομικό σε κατανάλωση απο οποιαδήποτε αλλη συσκευή θέρμανσης  και με τεράστια διαφορα.

Απλά θα σου αναφέρω ότι κατα μέσο όρο ένα κλιματιστικό ΦΘΗΝΟ καίει 3 φορές λιγότερο ρεύμα απο ενα καλοριφερ λαδιού μια σόμπα ή ένα θερμοπομπό.

Το θεμα είναι ότι τα επίπεδα θερμικής άνεσης και γενικότερα η ποιότητα θέρμανσης με καλοριφέρ λαδιού είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το aircondition . όταν μιλάμε για νησί η μέρος με πολλές υγρασίες το κλιματιστικό δεν είναι η καλύτερη λύση  αλλά απο άποψη οικονομίας και ανάγκης θέρμανσης οικονομικά είναι μια λύση αναγκαστική.

Για aircondition αξιόπιστο value for money  κοιτάς σε inventor σειρές alfa και passion τα οποία είναι ιδιαίτερα οικονομικά μηχανήματα απο άποψη κατανάλωσης συγκριτικά με άλλα κλιματιστικά και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε αυτοματισμούς και λειτουργίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...