Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω θα σου προτεινα να μην ασχοληθεις με ελληνικα βιβλια, οχι οτι δε ειναι καλα, αλλα θα πρεπει να εξοικειωθεις με Αγγλικα.

Και η καλυτερη πηγη για αρχη ειναι το site της oracle. Στο γοογλη αμα βαλεις java tutorial μαλλον θα ειναι το πρωτο 

Δημοσ.

Έλεος πια  καμιά βοήθεια σε κανένα βιβλίο ?

Εγώ θα συμφωνήσω με τον bayer. Επίσης θεωρώ οτι είναι καλή η προσπάθεια των ελληνικών πανεπιστημίων κτλπ να εξελληνίσουν τους όρους της πληροφορικής αλλά νομίζω οτι απλά μπερδεύουν τον κόσμο που βγαίνει απο αυτά, και δεν καταλαβαίνει χριστό μετά απο απλές βασικές έννοιες.

Καλύτερα να μάθεις καλά αγγλικά, και να μάθεις να ψάχνεις, πιστεύω θα σε βοηθήσει. Για παράδειγμα εγώ μπορεί να μην έχω μεγάλη εμπειρία απο προγραμματισμό, αλλα με σχετικά καλά αγγλικά και γρήγορο googling, μπορώ και λύνω προβλήματα που άλλοι με 5-6 χρόνια προυπηρεσία παραπάνω απο μένα θέλουν τον διπλάσιο χρόνο.

Για βιβλίο ξεκίνησα με κάποιο που αναφέρθηκε εδω μέσα σε κάποιο τοπικ 

• Big Java Early Objects, 5th Edition

χωρίς να το θεωρώ φοβερό ή κάτι. Νομίζω οτι χρειάζεται για την πρώτη βδομάδα ασχολίας, μετά παίζεις μπάλα μόνος σου και με Java API αλλά και με stackoverflow

Δημοσ.

Εγώ θα συμφωνήσω με τον bayer. Επίσης θεωρώ οτι είναι καλή η προσπάθεια των ελληνικών πανεπιστημίων κτλπ να εξελληνίσουν τους όρους της πληροφορικής αλλά νομίζω οτι απλά μπερδεύουν τον κόσμο που βγαίνει απο αυτά, και δεν καταλαβαίνει χριστό μετά απο απλές βασικές έννοιες.

Καλύτερα να μάθεις καλά αγγλικά, και να μάθεις να ψάχνεις, πιστεύω θα σε βοηθήσει. Για παράδειγμα εγώ μπορεί να μην έχω μεγάλη εμπειρία απο προγραμματισμό, αλλα με σχετικά καλά αγγλικά και γρήγορο googling, μπορώ και λύνω προβλήματα που άλλοι με 5-6 χρόνια προυπηρεσία παραπάνω απο μένα θέλουν τον διπλάσιο χρόνο.

Για βιβλίο ξεκίνησα με κάποιο που αναφέρθηκε εδω μέσα σε κάποιο τοπικ 

• Big Java Early Objects, 5th Edition

χωρίς να το θεωρώ φοβερό ή κάτι. Νομίζω οτι χρειάζεται για την πρώτη βδομάδα ασχολίας, μετά παίζεις μπάλα μόνος σου και με Java API αλλά και με stackoverflow

στο google δεν μπορώ να βρω κανένα καλό site πέρα της oracle

Δημοσ.

Το google το ανέφερα για να βρίσκεις λύση σε προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν. Ειδικά απο stackoverflow μπορείς να βρείς τα πάντα πολύ γρήγορα, ακόμα και αν δεν τα κατανοείς απόλυτα.

Δοκίμασε αυτο το βιβλίο αν θές, θα σε βοηθήσει να μάθεις και αγγλικά καλύτερα, και έχει και πάρα πολλές ασκήσεις μέσα που είδα οτι ζήταγες στο άλλο τοπικ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...